Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Φαντάσου ένα κατάστημα το οποίο βρίσκεται σε γωνία. Φαντασου πως το κατάστημα έχει βιτρίνα μόνο στη μία πλευρά η οποία είναι και είσοδος. Φαντάσου πως η άλλη πλευρά είναι τυφλή, είναι τοίχος που δεν έχει ούτε ένα παράθυρο, ούτε ένα άνοιγμα ούτε τίποτα. Βλέπει μόνο πεζοδρόμιο.

Δεν θέλει να κάνει επώνυμα την καταγγελία στην PDA γιατί φοβάται πως θα μπλέξει.

Στειλε pm να μου πεις πιο μαγαζι ειναι. Και εγω Πατρα μενω. Να δουμε γιατι ειναι τοσο μεγαλο προβλημα αυτη η καμερα😅😅.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Aν ο αλλος εχει δηλωσει κανονικα τις καμερες και που κοιτανε, ας κανει μια καταγγελια ο φιλος σου και μετα θα κρινει η αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων αν ειναι παρανομες ή οχι. Οι e-δικαστες οσα πορισματα και αν βγαλουν, οτι πουν οι αρμοδιες αρχες ειναι το θεμα.

Δημοσ.

Εγω φιλε μου θα παρακαλουσα να εχω εναν που θα εχει καμερα στην οδο μου και γενικα να υπαρχουν παντου καμερες για καταγραφη. Καπως ετσι φοβουνται οι απατεωνες,.. Μαλλον κατι εχει να κρυψει ο φιλος σου ή εχει πολλα ψυχολογικα

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tz3s είπε

Εγω φιλε μου θα παρακαλουσα να εχω εναν που θα εχει καμερα στην οδο μου και γενικα να υπαρχουν παντου καμερες για καταγραφη. Καπως ετσι φοβουνται οι απατεωνες,.. Μαλλον κατι εχει να κρυψει ο φιλος σου ή εχει πολλα ψυχολογικα

Ας υποθέσουμε ότι μένω δίπλα/απέναντί σου και έχω κάνει το σπίτι μου της κάμερας το κάγκελο, και μπορώ να καταγράψω ποιός μπαίνει, βγαίνει από το σπίτι σου και τί ώρες. Είσαι σύμφωνος με αυτό;

• Confused 1
Δημοσ.

Εγώ δεν έχω θέμα με τις κάμερες. Έχω στο σπίτι μου και στη δουλειά μου. Ούτε που με ενδιαφέρει. Τώρα, ο καθένας εχει τις ιδεολογίες του.

• Thanks 1
Δημοσ.

καλησπέρα πρόσφατα έβαλε ο γείτονας στην εισοδο της οικοδομής.μετά από ειρωτημα στην αστυνομία δεν ήξεραν τους νόμους για ποτέ την έβγαλαν σε χρόνο 0 απαγορεύεται να τραβάς πεζοδρόμια αυτοκίνητα πρόσωπα και τα δεδομένα δεν πρέπει να υπάρχουν πάνω από δύο μέρες στο δίσκο  όσο για πολυκατοικία μπορείς να βάλεις να τράβει μόνο την είσοδο σου και τα πρόστιμα για καταγραφή προσωπικών δεδομένων είναι από 1000 ευρώ έως 40.000 πρόσφατα πρόστιμο σε  δικηγορικό γραφείο που έβλεπε εξωτερικό χώρο 50.000 ευρω

Δημοσ.
18 ώρες πριν, isay είπε

Μη σου πω τι έγινε και εστρωσε το πράγμα

Ενδιαφερομαι παντα να ανακαλυπτω νεες ιδεες.

3 ώρες πριν, tz3s είπε

Μαλλον κατι εχει να κρυψει ο φιλος σου ή εχει πολλα ψυχολογικα

Λογικα ειναι απο εκεινους που καλυπτουν με αυτοκολλητο  την καμερα του λαπτοπ αλλα εχουν smartphone :P

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tzelen είπε

Ας υποθέσουμε ότι μένω δίπλα/απέναντί σου και έχω κάνει το σπίτι μου της κάμερας το κάγκελο, και μπορώ να καταγράψω ποιός μπαίνει, βγαίνει από το σπίτι σου και τί ώρες. Είσαι σύμφωνος με αυτό;

Αν κρατάς το βίντεο για τον εαυτό σου και δεν το μοιράζεις από δω και από εκεί εγώ δεν θα είχα πρόβλημα. Φυσικά αν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα (πχ κλοπή, ληστεία, κλπ) θα το θεωρούσα σωστό να συνεργαστείς με την αστυνομία και να δώσεις το βίντεο (αλλά μόνο στους αρμόδιους και πουθενά αλλού) για να βοηθήσεις την κατάσταση.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Φαντάσου ένα κατάστημα το οποίο βρίσκεται σε γωνία. Φαντασου πως το κατάστημα έχει βιτρίνα μόνο στη μία πλευρά η οποία είναι και είσοδος. Φαντάσου πως η άλλη πλευρά είναι τυφλή, είναι τοίχος που δεν έχει ούτε ένα παράθυρο, ούτε ένα άνοιγμα ούτε τίποτα. Βλέπει μόνο πεζοδρόμιο.

Δεν θέλει να κάνει επώνυμα την καταγγελία στην PDA γιατί φοβάται πως θα μπλέξει.

Άρα στο κατάστημα μπορείς να πας από δύο πλευρές, από την πλευρά της εισόδου και από την πλευρά που έχει την κάμερα που συζητάμε. Συνεχίζω να μη βρίσκω πρόβλημα, απλά ελέγχει την πρόσβαση στο κατάστημά του. 

Τον φίλο σου τον ενοχλεί πρακτικά ή έτσι για το γαμώτο;

Δημοσ.

Θα περιμένουμε πολύ μάλλον για να πάρουμε απάντηση για το λόγο που ενοχλεί τον δηθεν φίλο του...  Μάλλον δουλειά δεν έχει και τρωγετε να βρει κάτι να ασχολείται, ή κάτι "παράνομο" παίζει και το ενοχλεί που τον πιάνει η κάμερα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον αυτόν τον τοίχο τον έχουν βανδαλίσει (=βάψει ή έχουν γράψει συνθήματα κλπ), κατουρήσει, χέσει κλπ. Η επιχείρηση και οι εργαζόμενοί της δεν είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν και να φρεσκοβαφουν τους τοιχους κάθε πρωί ούτε να ανέρχονται το μαγαζί να βρωμάει σαν τουαλέτα και χειρότερα.

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Το γράφω για λογαριασμό φίλου που δεν τα πάει καλά με την τεχνολογια, αλλα δεν ήξερα να του απαντήσω, λόγω πλέον με το gdpr.

Καταστημα από αλυσιδα καταστημάτων στην στην Πατρα, έχει κάμερες που βλέπουν έξω στο πεζοδρόμιο. Το πρόβλημα του δεν είναι αυτές που βλέπουν την είσοδο (που και αυτές είναι παράνομες) αλλα μια συγκεκριμένη που βλέπει το πεζοδρόμιο μια και το καταστημα εκεί δεν έχει βιτρίνα αλλα μόνο τοίχο. 

Κατ´ αυτόν η συγκεκριμένη κάμερα είναι καθαρά για παρακολούθηση ατόμων και όχι για προστασία. Μίλησε μου είπε με το καταστημα και του είπαν πως έχουν κάθε δικαίωμα και πως πλέον δεν υπάρχει αρχή που να τους ελέγχει και μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. Στην ασυτυνομια που ρώτησε του είπαν πως δεν ήξεραν να του απαντήσουν και πως δεν είναι αρμόδιοι.

Του ειπα να κάνει και ενα τηλ. στην DPA να ρωτήσει.

Ξέρει κάνεις τι ισχύει τελικά ;

Δεν έχει σχέση με το gdbr 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...