Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφοσον παει σε δικηγορο ,η πρωτη δουλεια που θα κανει αυτος ειναι να ψαξει περιουσιακα στοιχεια ,του ιδιου,της εταιριας κλπ.

Αυτα δεν τα εψαξε ο προηγουμενος?Κατοπιν θα συζητησουν αν αξιζει η δικαστικη διαδικασια.Θεωρω ανωφελο καποιος με 250.000€ χρεος να φαει αλλο ενα δικαστηριο με 10.000.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να παει σε δικαστηριο καποιος θελει σιγουρα πανω απο χιλιαρικο εκτος κ αν βρει κανεναν που να δουλευει με ποσοστο απο αποφασης δικης..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kage είπε

Για να παει σε δικαστηριο καποιος θελει σιγουρα πανω απο χιλιαρικο εκτος κ αν βρει κανεναν που να δουλευει με ποσοστο απο αποφασης δικης..

Μονο σε καραμπινάτες υποθεσεις μπορεις να βρεις τετοιο δικηγορο αλλα κι αυτό δυσκολα. Αν υπαρχει ομαδικη αγωγη ισως...

Σιγα μην  παει δικηγόρος 5-6 φορες σε δικαστηρια με πολύ πολύ αμφιβολο κερδος για ένα ατομο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kage είπε

σωστά, αλλά αν η απόφαση βγει υπέρ σου ο άλλος σου πληρώνει τα δικαστικά έξοδα, το ένα 500αρικο σίγουρα

αλλά το χιλιαρικάκι το θες για να ξεκινήσει η φάση 

αλλά ξαναλέω όσο χρονίζει η υπόθεση μπαίνει τόκος, αν η φάση είναι φώς φανάρι όσο και να το τρενάρει ο άλλος στο τέλος θα πληρώσει τα κερατά του, το θέμα είναι να έχει κάτι να του πάρεις, γιατί αν δεν έχει (ή δεν φαίνεται να έχει), θα πάρεις τα 3

και με την πρώτη απόφαση αν βγει υπέρ του εργαζομένου, είναι αρκετά πιθανό να παίξει κάποιου είδους συμβιβασμός για να μην τραβάει κι άλλο

όπως και να χει κερδισμένος βγαίνεις, απλά σου σπάνε τα νεύρα 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, De@th L0rd είπε

Πάντως η ηττοπάθεια ορισμένων σπάει κόκαλα. Έτσι μπράβο ρε παιδιά, δουλέψτε τσάμπα! Σε λίγο θα πληρώνετε κιόλας για να μπορείτε να δουλέψετε. Κακά τα ψέματα, όπως πάει κάποιος στην ώρα του για δουλειά, έτσι πρέπει να πέφτει κ το χρήμα. Όταν μπεις ένα μήνα μέσα το ΠΡΩΤΟ πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να ψάχνεις για άλλη δουλειά. Το δεύτερο είναι να μην πηγαίνεις στην ώρα σου ή να φεύγεις πιο νωρίς, κι αν σου πουν τίποτα να τους πεις "ευέλικτη πληρωμή, ευέλικτο ωράριο". Μετά τον δεύτερο μήνα (αν δε σε απολύσει ο καλός σου εργοδότης που σου κάνει την τιμή να μη σε πληρώνει), αφού πρώτα κάνεις μια καταγγελία στο ΣΕΠΕ ότι δεν πληρώνεσαι ,δεν εμφανίζεσαι καθόλου για δουλειά κι αν γίνεται τις πιο κρίσιμες μέρες (πχ. απογραφές, όταν λείπουν με αναρρωτική άλλοι, όταν λείπει γενικότερα κάποιος) κοινώς παίρνεις άδεια από τη σημαία.  Αν τώρα δε μπορείτε να τα κάνετε αυτά επειδή και καλά έχετε ανάγκες, και νομίζετε ότι θα έχετε να λαβαίνετε, σας αξίζουν όχι αυτές οι εργασιακές συνθήκες άλλα οι χειρότερες που έρχονται. Γιατί είμαι τόσο απόλυτος  κ μπορεί μαλάκας για μερικούς; Γιατί όταν ήμουν τυπικός με στιγμάτιζαν ως τεμπέλη οι "συνάδελφοι" οι δουλευταράδες , που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να γκρινιάζουν για τις σκατοδουλειές, και ούτε το βασικότερο τους δικαίωμα δε ξέρουν να υπερασπίζονται το οποίο είναι οι αποζημίωσή τους για το χρόνο τους. Καλά να πάθει όποιος ανέχεται τέτοιες καταστάσεις, γιατί με την ανοχή του όχι απλά τους σιγοντάρει άλλα τους ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ να πάνε τη λαμογιά ακόμη παραπέρα. 

Συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν είναι ακριβώς άσπρο ή μαύρο. Δεν είναι όλοι 35άρηδες ή 40άρηδες ψημένοι να μυρίζονται από νωρίς τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Ούτε σε όλες τις δουλειές είναι όλα απρόσωπα, ούτε είναι όλες μεγάλες εταιρείες ή επιχειρήσεις 2-3 ατόμων.

Όταν βλέπεις τη στενότητα που υπάρχει παντού γύρω σου, δε μπορείς να σκεφτείς «ωχ, έπεσα σε έναν από τους λίγους που δεν πληρώνουν και θα τα φάει μόνος του».

Όταν σου υπόσχεται ότι θα στα δώσει, και επικαλείται αυτή τη στενότητα η οποία είναι υπαρκτή, και έχουν προηγηθεί μήνες που ήταν τυπικός, δε σκέφτεσαι με την μία ότι σε δουλεύει ψιλό γαζί και ότι τα έχεις χάσει. Ούτε είναι νομίζω η πιο επαγγελματική αντιμετώπιση να ξεκινήσεις με την πρώτη το ευέλικτο ωράριο.

Επίσης, αν ο άλλος είναι 50-55άρης, να ψάξει πού για δουλειά; Όταν είναι 20άρης πόση εμπειρία να έχει; Μόνο ό,τι του πουν οι γύρω του.

Δηλαδή ωραία στη θεωρία, στην πράξη είναι λίιιγο διαφορετικά.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 2
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Μου αρέσει που κάποιοι λένε "έχω ανάγκη" και δουλεύουν τσάμπα. 7.000 ευρώ, είναι περίπου 7 μήνες απλήρωτος χονδρικά. Δε θα μιλήσω για έξοδα μετακίνησης κλπ.

Κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνω.

Αν ησουνα 50+ βοηθος αποθηκαριου σε μια εταιρεια που σε πληρωνε τακτικα για χρονια,δεν ειναι η πρωτη σκεψη σου να φυγεις γιατι εκτος των αλλων δεν σε περιμενουν ολοι να σε προσλαβουν σε μια αγορα που στεναζει.Και μπορει η δικη σου παρουσια να κανει εφικτη την επιβιωση της εταιρειας (και αρα να παρεις πισω τα λεφτα σου),αν φυγεις εσυ και πχ αλλοι δυο μπορει να ειναι το τελος με μαθηματικη βεβαιοτητα.

Δημοσ.

Προσωπική πείρα: Ο πρώην εργοδότης της συζύγου μου έκλεισε την επιχείρηση και της χρωστούσε μισθούς δύο μηνών, μην φανταστείτε τίποτα, 1500€ περίπου συν την αποζημίωση που ήταν μικρή. 
Επειδή είχε λεφτά να γυρίζει και να τα σκορπάει με γυναίκες δεν τον άφησα έτσι. Ήταν και πολύ εκνευριστικός, δεν έδινε τουλάχιστον 1000€ να τελειώσει το πράγμα εκεί. Οπότε του είπα πως θα τον κυνηγήσω μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι.

Πήγα σε δικηγόρο και μου είπε πως θα πληρωθεί με ποσοστό απ' ό,τι πάρουμε. Βρήκαμε πως μοναδική του περιουσία είναι ένα σπίτι στο οποίο έμεναν οι γονείς του.

Του κάναμε ασφαλιστικά μέτρα.

Του κάναμε αγωγή ζητώντας τα χρωστούμενα, την αποζημίωση, κάποιες διαφορές από τη συλλογική σύμβαση εργασίας, κάποιες υπερωρίες που δεν πλήρωνε, και κάποια Σάββατα που επίσης δεν πλήρωνε. Ποσό πάνω από 5000€, δεν θυμάμαι πόσα.

Κερδίσαμε τη δίκη και μπορούσαμε να βγάλουμε σε πλειστηριασμό το σπίτι του. Έδωσε κάποια χρήματα, έδωσε χρήματα (στο κράτος) για να σταματήσει προσωρινά ο πλειστηριασμός. Μετά εξαφανίστηκε πάλι.

Του κάναμε ποινικό και τελικά υπό τον φόβο της ποινής ξεχρέωσε με χίλια ζόρια. Εμείς πήραμε πάνω από 5000€. Αυτός πλήρωσε γύρω στα 8000€ επειδή για ένα χιλιάρικο το έπαιζε μάγκας.

Του κάναμε καταγγελία στο ΙΚΑ για κάποια ελάχιστα ένσημα.

Του κάναμε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

ΜΗΝ τον αφήσεις έτσι. Είναι πολλά τα χρήματα. Και σκέψου πως αν δεν το κάνεις εσύ, θα το ξανακάνει στον επόμενο που θα πιάσει δουλειά. Ο ιδκός μας το είχε σύστημα και σε άλλες δουλειές που έκανε. Αλλά ήρθε η ώρα και την πάτησε.

Βρες ένα δικηγόρο που να θέλει να ασχοληθεί και βγάλε του τα δόντια ένα ένα.

• Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, vagos789 είπε

Αν ησουνα 50+ βοηθος αποθηκαριου σε μια εταιρεια που σε πληρωνε τακτικα για χρονια,δεν ειναι η πρωτη σκεψη σου να φυγεις γιατι εκτος των αλλων δεν σε περιμενουν ολοι να σε προσλαβουν σε μια αγορα που στεναζει.Και μπορει η δικη σου παρουσια να κανει εφικτη την επιβιωση της εταιρειας (και αρα να παρεις πισω τα λεφτα σου),αν φυγεις εσυ και πχ αλλοι δυο μπορει να ειναι το τελος με μαθηματικη βεβαιοτητα.

Αν μπορείς να περιμένεις 7+ μήνες απλήρωτος, τότε δεν καίγεσαι για δουλειά. Εκεί εστίασα με το μήνυμά μου, αν δεν το κατάλαβες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ναι, απλά έχε υπόψη σου ότι δεν είναι υποχρεωτικό σε 7 μήνες να μην έχεις πάρει ούτε cent.

Μπορεί να σου έχουν δώσει π.χ. το 1/3 ή τα μισά. Ή μπορεί αυτό το «7 μήνες» να είναι το πόσο έχεις μπει μέσα μετά από 10 χρόνια.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

α καλα μιλαμε για τελειως ζωα. ενας που να ναι σ αυτη τη μαυρη λιστα να θελει να τους κυνηγησει, οι δικηγοροι τριβουν τα χερια τους

Δημοσ.

Ημουν σε εργοδότη 4-4.5 μήνες.Πριν λίγες ημέρες παραιτήθηκα και εργάζομαι αλλού.Μου έχει πληρώσει το μηνιάτικο Ιουλίου με 1 μήνα καθυστέρηση όπως και τα προηγούμενα μηνιάτικα αλλά δικαιούμαι το μηνιάτικο Αυγούστου το οποίο πρέπει να καταβληθεί έως τέλος Σεπτεμβρίου,μέρος της άδειας που δεν πήρα,επίδομα άδειας(Νομίζω όσες είναι οι ημέρες άδειας 6-8) και μέρος από το δώρο Χριστουγέννων.

Εκτός από το μηνιάτικο Αυγούστου έως πότε πρέπει να μου καταβάλλει τα υπόλοιπα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...