Προς το περιεχόμενο

O Chrome γίνεται 10 ετών και το γιορτάζει με νέο σχεδιασμό


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν 10 χρόνια η Google έκανε την έκπληξη, παρουσιάζοντας το δικό της browser, μια κίνηση που έφερε τεράστιες αλλαγές στο χώρο, με τον Chrome browser αργά και σταθερά να πιάνει την κορυφή της πολύ σημαντικής αυτής αγοράς.

Με ένα τεράστιο άρθρο στο οποίο γιορτάζει τα γενέθλια του Chrome, η Google ανακοινώνει παράλληλα ότι σύντομα ο Chrome θα αποκτήσει όχι μόνο ένα νέο περιβάλλον σε όλες τις πλατφόρμες που έχει παρουσία, αλλά και πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά. Το νέο περιβάλλον ακολουθεί τις οδηγίες του Material Design 2 με έμφαση στη πιο μοντέρνα και λιτή εμφάνιση η οποία διακρίνεται για τις πιο στρογγυλεμένες γωνίες, τα νέα εικονίδια και μια νέα χρωματική παλέτα. 

Chrome_NewUI_final.gif.abd0e1e4eeea12ec4236afa638193aa4.gif

Ο ενσωματωμένος password manager γίνεται αρκετά καλύτερος με τις δυνατότητες δημιουργίας νέων «δυνατών» κωδικών, την αυτόματη συμπλήρωσή τους σε ιστοσελίδες μαζί με άλλα στοιχεία σας αλλά και την απαγόρευση χρήσης του ίδιου κωδικού σε δύο ή περισσότερες ιστοσελίδες. Το Omnibox, ο χώρος που ο χρήστης συμπληρώνει τη διεύθυνση μιας ιστοσελίδας που επιθυμεί να επισκεφθεί, γίνεται πιο έξυπνο αφού εκτός από την κλασσική αναζήτηση με τη μηχανή της Google, αναζητά τις λέξεις κλειδιά που έχετε εισάγει ακόμα και στα ανοιχτά tabs αλλά και στα αρχεία που έχετε αποθηκευμένα στο Google Drive. Για τα tabs ειδικότερα, η Google δίνει τη δυνατότητα ορισμού ξεχωριστού background στην ιστοσελίδα νέας καρτέλας  αλλά και δημιουργίας ή διαχείρισης των συντομεύσεων που υπάρχουν σ' αυτή.

Chrome_Omnibox-final.gif.9ddd806ffac674d14416991de85263ae.gif

Η ομάδα του Chrome θεωρεί σίγουρη την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης στο browser αφού «με έναν πιο έξυπνο Chrome, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από το να βλέπουν μια ιστοσελίδα». Ένα από τα παραδείγματα που αναφέρονται στο άρθρο είναι η αναζήτηση ενός καλλιτέχνη, τραγούδι του οποίου ακούσατε πρόσφατα, και με τον Chrome να εμφανίζει όχι μόνο το βιογραφικό του αλλά τις επερχόμενες συναυλίες του αλλά και τον τρόπο να προμηθευτείτε εισιτήρια. Με την τεχνητή νοημοσύνη, ο Chrome θα καταλαβαίνει καλύτερα τις ενέργειες που προσπαθείτε να εκτελέσετε προκειμένου να σας βοηθήσει να τις κάνετε πιο γρήγορα.

Κάτι παρόμοιο προσπαθεί να κάνει άλλωστε και η Microsoft ενσωματώνοντας τη Cortana στον Edge browser ενώ ένας ακόμη στόχος της Google παραμένει η ενσωμάτωση χαρακτηριστικών επαυξημένης πραγματικότητας στον Chrome που να έχουν όμως κάποιο πρακτικό όφελος για τον χρήστη

Google


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

*Διαβάζει άρθρο 

*Δεν αναφέρει μείωση RAM usage.

*Χαϊδεύει case 

-Well, we can make it without them

Επεξ/σία από xaratsi
  • Like 6
  • Thanks 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρα από τα παράπονα που γίναν για την κατανάλωση χώρου ram που "τρώει" είναι αρκετά γρήγορος και με πολλά feature. Προσωπικά τον χρησιμοποιώ στο κινητό ενώ στο πσ έχω τον opera.παντος το "νέο look " έχει πλάκα +1 από εμένα!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο σχεδιασμό βλέπουμε εδώ και χρόνια να φορτώνουν τις εφαρμογές και αργότερα να τις ξεφορτώνουν όλες οι εταιρείες. Ο λόγος είναι η βιασύνη και ο ανταγωνισμός, τρέχουν να προλάβουν τον αντίπαλο στο να κυκλοφορήσουν κάτι πρώτοι. Έτσι και δεν προλαβαίνουν να σκεφτούν τη σωστή τοποθέτηση των λειτουργιών. Σε βάθος χρόνου και αφού βρεθεί χρόνος και feedback από χρήστες, καταλαβαίνουν και τοποθετούν το κάθε τι εκεί που πρέπει να ήταν από την αρχή. Αυτό το ονομάζουν νέο σχεδιασμό οι περισσότεροι για να μη προδώσουν τα παραπάνω λάθη...

Ως χρήστης Firefox και όχι τόσο του Chrome, βλέπω ότι ενώ ο Chrome ήταν ταχύτερος για πολύ χρόνο, τώρα ο Firefox σε μένα προσωπικά αποδίδει καλύτερα στη χρήση που κάνω. Το μέλλον είναι το "adaptive interface" όπου το περιβάλλον εργασίας θα προσαρμόζεται για κάθε χρήση αυτόματα και μόνο του. Έτσι θα εξοικονομεί χρόνο, χώρο και ισχύ για τον κάθε χρήστη χωριστά 😉

 

  • Like 4
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατι δεν  υπάρχει στον chrοme η γραμματοσειρά που έχει το Android; Λέω για την roboto

Επεξ/σία από NemeSis1990
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατι δεν  υπάρχει στον chrοme η γραμματοσειρά που έχει το Android; Λέω για την roboto

Θαρρώ για να έχει πιο unified look με το λειτουργικό σύστημα και με τα υπόλοιπα προγράμματα που χρησιμοποιούν τη μανίσια.

Επεξ/σία από antallaktika.offline
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρώει ακόμα περισσότερη μπαταρία, κάνει ακόμα περισσότερο να ξεκιννήσει. Επίσης, μπορείς να βάλεις extensions που δεν αντικρούουν στα συμφέροντα της google. Μακρυά!

(δείχνει πάντος όμορφος)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ζησεις chromούλη και χρόνια πολλά 

safari να γίνεις με άσπρα μαλλιά 

παντού να σκορπίζεις του firefox το φως

και όλοι να λένε να ένας... edge!!!

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...