Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγα σήμερα σε ζαχαροπλαστείο και στο Ταμείο ρώτησα αν έχουν pos που να δέχεται ανέπαφη πληρωμή. 

Μου είπαν "βεβαίως" και έβγαλα το κινητό να πληρώσω με το tap n pay της Alpha Bank. 

Με το που βλέπει το κινητό η υπάλληλος μου λέει ότι τους το απαγορεύει η διεύθυνση και δεν δέχονται έτσι την πληρωμή. Σημειώνω ότι είναι ζαχαροπλαστείο-αλυσίδα με πολλά στην Αθήνα.

Την κοίταξα απορημένος. "Ανέπαφη κάρτα όμως δέχεστε" της είπα.

"Ναι αλλά απαγορεύεται να δεχθούμε μέσω κινητού".

Τέλος πάντων πλήρωσα με την καρτα και έφυγα.

Καταλαβαίνει κανείς τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία;

Επεξ/σία από telis
  • Sad 1
  • Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, telis είπε

Πήγα σήμερα σε ζαχαροπλαστείο και στο Ταμείο ρώτησα αν έχουν pos που να δέχεται ανέπαφη πληρωμή. 

Μου είπαν "βεβαίως" και έβγαλα το κινητό να πληρώσω με το tap n pay της Alpha Bank. 

Με το που βλέπει το κινητό η υπάλληλος μου λέει ότι τους το απαγορεύει η διεύθυνση και δεν δέχονται έτσι την πληρωμή. Σημειώνω ότι είναι ζαχαροπλαστείο-αλυσίδα με πολλά στην Αθήνα.

Την κοίταξα απορημένος. "Ανέπαφη κάρτα όμως δέχεστε" της είπα.

"Ναι αλλά απαγορεύεται να δεχθούμε μέσω κινητού".

Τέλος πάντων πλήρωσα με την καρτα και έφυγα.

Καταλαβαίνει κανείς τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία;

τεχνοφοβια, φοβαται το αφεντικο μην εισαι κανας χακερ και χασει τα λεφτα του.

εμενα μου χει τυχει αλλη κουφη περιπτωση, να εχει POS για ανεπαφες αλλα να λεει το αφεντικο δε περναω ανεπαφες.

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ περνάω πάντα ανέπαφη στο pos μας ακόμα και για μεγάλα ποσά που θέλουν pin και επειδή από τα 25+ ζητάει pin μόλις τους λέω να βάλουν pin με τη βγαλμένη κάρτα τρελαίνονται :lol: 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fredd0 είπε

τεχνοφοβια, φοβαται το αφεντικο μην εισαι κανας χακερ και χασει τα λεφτα του.

εμενα μου χει τυχει αλλη κουφη περιπτωση, να εχει POS για ανεπαφες αλλα να λεει το αφεντικο δε περναω ανεπαφες.

Μπορει να του πηγε κανεις με κλεμμενη καρτα κ να μη θελει να το ξανακανει.. Δεν ειναι απαραιτητα κακο... 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Πανος999 είπε

Μπορει να του πηγε κανεις με κλεμμενη καρτα κ να μη θελει να το ξανακανει.. Δεν ειναι απαραιτητα κακο... 

και με κλεμμενη να του πηγε, αν περασει η χρεωση υπευθυνος ειναι ο ιδιοκτητης της καρτας. Αν δε περασει (εχει δηλωθει κλοπη δηλαδη) τοτε δε γινεται η συναλλαγη. Σε καμια περιπτωση δε χανει ο καταστηματαρχης.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιθανοτερο ειναι ο/η υπαλληλος να μην ηξερε τι πρεπει να κανει, οποτε και να ειπε αυτο το ανεκδιηγητο οτι η αλυσιδα γενικα δεν δεχεται πληρωμες απο κινητο.

Zoυν αναμεσα μας.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Το πιθανοτερο ειναι ο/η υπαλληλος να μην ηξερε τι πρεπει να κανει, οποτε και να ειπε αυτο το ανεκδιηγητο οτι η αλυσιδα γενικα δεν δεχεται πληρωμες απο κινητο.

Zoυν αναμεσα μας.

Αφού πλήρωσα με ανέπαφη χρεωστική τελικά. Αντί να ακουμπήσει η κάρτα θα έβαζα το κινητό. Ποιά η διαφορά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, telis said:

Αφού πλήρωσα με ανέπαφη χρεωστική τελικά. Αντί να ακουμπήσει η κάρτα θα έβαζα το κινητό. Ποιά η διαφορά;

Για εσενα κι εμενα καμια.

Ομως ενας ημιμαθης/αμαθης/ψεκασμενος υπαλληλος μπορει να νομιζε απο το οτι θα χακαρεις το ταμειο, εως οτι θα τον φακελωσεις στα αρχεια των ΕβραιοΜασονων, οποτε να προτιμησε να παει σε "σιγουρες λυσεις για να εχει το κεφαλι του ησυχο".

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, telis είπε

Θα νόμιζε ότι είσαι ο Satoshi Nakamoto και θα χάκαρες το POS για να κάνει mining.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Γκάιζ χαλαρώστε λίγο με τον υπάλληλο, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε και που η εξήγηση του είναι άνετα ρεαλιστική προτείνω να μην τον βάλουμε φυλακή ακόμα.

• Like 17
  • Confused 4
  • Sad 1
  • Moderators
Δημοσ.

Την έπομενη φορα εξήγησε του τι και πως, η φαε απο την ταρτα οποτε θα αναγκαστει να δεχτει το κινητο για ν παρει τα λεφτα 😛

Εγω όσες φορες εχω πληρώσει με το κινητο τους λεω ετοιμασε το μηχανημα και θα σου δειξω και μετα τους εξηγω, νοιωθουν λες και εκανα καποιο μαγικο 😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...