Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους.  Τυχαινει ολο και περισσοτερο τον τελευταιο καιρο να πεφτουν στα χερια μου πλαστα, τα οποια προφανως δεν δεχομαι. Σημερα προσπαθησαν να μου πασαρουν ενα απιστευτα καλο 50ευρω το οποιο δεν το εβαφε ουτε ο ειδικος μαρκαδορος για πλαστα. Μονο το μηχανημα το εδειξε πλαστο και εμπειρικα απο την αφη. Τι μπορω να κανω την επομενη φορα που θα τυχει κατι τετοιο; Συνηθως το δινω πισω βαμμενο με τον μαρκαδορο.. Μπορω να κρατησω το χαρτονομισμα και να παρω την αστυνομια; Ποιες ειναι οι νομιμες διαδικασιες;

Επεξ/σία από foufoutios
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες για ποιο πράγμα? Αφού τους το επιστρέφεις και είσαι οκ. (εκτός άμα θεωρείς ότι αυτός που σου το δίνει είναι αυτός που το έφτιαξε οπότε καλείς αστυνομία) αλλά πρακτικά δεν βλέπω πως μπορείς να το ξέρεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, foufoutios said:

Μπορω Πρέπει να κρατησω το χαρτονομισμα;

ΌΧΙ, είναι το μόνο που ξέρω, από νομικής άποψης δεν γνωρίζω, εμπειρικά το λέω.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

Το σωστό είναι να καλέσεις άμεσα την αστυνομία και να το παραδώσεις μόλις διαπιστώσεις ότι είναι πλαστό.

Ελάχιστοι όμως το κάνουν αυτό γιατί δεν θέλουν μπλεξίματα και τρεξίματα οπότε αυτό ενθαρύνει και αυτούς που εν γνώσει τους κυκλοφορούν πλαστά.Από εκεί και πέρα ο καθένας πράτει ανάλογα με τη συνείδησή του.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες για ποιο πράγμα? Αφού τους το επιστρέφεις και είσαι οκ. (εκτός άμα θεωρείς ότι αυτός που σου το δίνει είναι αυτός που το έφτιαξε οπότε καλείς αστυνομία) αλλά πρακτικά δεν βλέπω πως μπορείς να το ξέρεις

Για να μην την πατησει ο επομενος ή για να φανει εαν ειναι διακινητης πλαστων ή τυχαια βρεθηκε στα χερια του.

αρα κανω απλα την παπια και του το δινω πισω; Αυτο καταλαβαινω.. και απλα το βαφω απ τις δυο μεριες για να μην το δωσει αλλου (εαν ειναι απ αυτα που βαφονται)

Επεξ/σία από foufoutios
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Το σωστό είναι να καλέσεις άμεσα την αστυνομία και να το παραδώσεις μόλις διαπιστώσεις ότι είναι πλαστό.

Ελάχιστοι όμως το κάνουν αυτό γιατί δεν θέλουν μπλεξίματα και τρεξίματα οπότε αυτό ενθαρύνει και αυτούς που εν γνώσει τους κυκλοφορούν πλαστά.Από εκεί και πέρα ο καθένας πράτει ανάλογα με τη συνείδησή του.

Αυτό. 

Μην το κρατήσεις γιατί δεν θα αποζημιωθείς, αντίθετα ίσως κατηγορηθείς κιόλας, ανάλογα με τα κέφια του μηχανισμού.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πας να καταθεσεις σε τραπεζα και σου βρουν ενα πλαστο...τοτε αν εισαι πελατης γνωστος, σου το δινει πισω με σφραγιδα μη γνησιο. Αν εισαι αγνωστος το κραταει ο ταμιας και σου λεει φυγε αμεσως μην μπλεξεις...χαρη σου κανω, κανονικα καλειται η αστυνομια.

Τι το κανει ο τραπεζικος το πλαστο ειναι ευνοητο...ειτε το σπρωχνει σε καμμια γιαγια μπερδεμενο ειτε στην αγορα ειτε κατατιθεται στον λογσμο του και παει βολτα το πλαστο, απο χερι σε χερι, ο κλεψας του κλεψαντος.

Επεξ/σία από ELTASSOS
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Δεν θελω να το κρατησω για να το πλασαρω, για να μην παρεξηγηθω.. ελεγα αν ειναι νομιμο να το κρατησω εκεινη την ωρα και να καλεσω αστυνομια.. μπορει να μην εχω καν το δικαιωμα αυτο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, foufoutios είπε

Δεν θελω να το κρατησω για να το πλασαρω, για να μην παρεξηγηθω.. ελεγα αν ειναι νομιμο να το κρατησω εκεινη την ωρα και να καλεσω αστυνομια.. μπορει να μην εχω καν το δικαιωμα αυτο

Το νόμιμο είναι να καλέσεις την αστυνομία. Να το κρατήσεις δεν έχεις δικαίωμα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, foufoutios είπε

Έχεις ευχερια να ενημερώσεις τους αρμόδιους και όχι υποχρέωση.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, foufoutios είπε

Καλησπερα σε ολους.  Τυχαινει ολο και περισσοτερο τον τελευταιο καιρο να πεφτουν στα χερια μου πλαστα, τα οποια προφανως δεν δεχομαι. Σημερα προσπαθησαν να μου πασαρουν ενα απιστευτα καλο 50ευρω το οποιο δεν το εβαφε ουτε ο ειδικος μαρκαδορος για πλαστα. Μονο το μηχανημα το εδειξε πλαστο και εμπειρικα απο την αφη. Τι μπορω να κανω την επομενη φορα που θα τυχει κατι τετοιο; Συνηθως το δινω πισω βαμμενο με τον μαρκαδορο.. Μπορω να κρατησω το χαρτονομισμα και να παρω την αστυνομια; Ποιες ειναι οι νομιμες διαδικασιες;

καποιο λαθος κανεις. ακομη και στο καζινο ή την τραπεζα που καταθετω, ο τελικος ελεγχος ειναι με το μαρκαδορο.

το μηχανημα βγαζει λαθη. ακομη και το καλυτερο μηχανημα. ο μαρκαδορος σχεδον ποτε. εισαι 100% σιγουρος οτι απλα δεν ηταν πλυμμενο 10 φορες ;;;

μου εχει τυχει με 200ευρο. οπου τσατιστηκα με πελατη μου & τον ετρεχα, τελικα ειχε δικιο. ηταν πλυμμενο καμια 20αρια φορες.

• Like 2
Δημοσ.

Είχε συμβεί στη γειτονιά μου ένα τέτοιο περιστατικό. Είχαν πάει 2 Πακιστανοί σε έναν ηλικιωμένο μαγαζάτορα και του έδωσαν πλαστό 20ευρω. Αυτός το ψιλιάστηκε αλλά φοβήθηκε να κάνει κάτι. Το πήγε μετά δίπλα που είχαν μηχάνημα και ήταν όντως πλαστό. Μετά από μερικές μέρες όμως έκαναν το λάθος να ξαναπάνε. Αλλά δεν υπολόγισαν τον ηλικιωμένο γάτο, που τους είπε πάω να κάνω ψιλά δίπλα, αλλά στην ουσία έδωσε σήμα να καλέσουν την αστυνομία, η οποία ήρθε και τους μπουζούριασε επί τόπου με ένα πάκο πλαστά στην κατοχή τους. Βέβαια, μετά από μία βδομάδα τους ξαναείδαμε να κυκλοφορούν στην πόλη, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς, μπορεί να βρεις και το μπελά σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Είχε συμβεί στη γειτονιά μου ένα τέτοιο περιστατικό. Είχαν πάει 2 Πακιστανοί σε έναν ηλικιωμένο μαγαζάτορα και του έδωσαν πλαστό 20ευρω. Αυτός το ψιλιάστηκε αλλά φοβήθηκε να κάνει κάτι. Το πήγε μετά δίπλα που είχαν μηχάνημα και ήταν όντως πλαστό. Μετά από μερικές μέρες όμως έκαναν το λάθος να ξαναπάνε. Αλλά δεν υπολόγισαν τον ηλικιωμένο γάτο, που τους είπε πάω να κάνω ψιλά δίπλα, αλλά στην ουσία έδωσε σήμα να καλέσουν την αστυνομία, η οποία ήρθε και τους μπουζούριασε επί τόπου με ένα πάκο πλαστά στην κατοχή τους. Βέβαια, μετά από μία βδομάδα τους ξαναείδαμε να κυκλοφορούν στην πόλη, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς, μπορεί να βρεις και το μπελά σου.

Ο ηλικιωμένος τι κάνει όλα καλά; και μην αναφέρεις εθνικότητα, είναι άσχετο με την υπόλοιπη είδηση και θα σε καταγγείλω ως ρατσιστή ελληναρά στην αστυνομία του κυρ τόσκα και του κυρ παρασκευόπουλου   🤡

Επεξ/σία από le vent nous porterAAAA
  • Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Miracle Worker είπε

Είχε συμβεί στη γειτονιά μου ένα τέτοιο περιστατικό. Είχαν πάει 2 Πακιστανοί σε έναν ηλικιωμένο μαγαζάτορα και του έδωσαν πλαστό 20ευρω. [...]

Ξέρεις αν ήταν από τα παλιά ή καινούργια χαρτονομίσματα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...