Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, le vent nous porterAAAA είπε

υγ3

οι μικρες κοινωνίες έχουνε μια τρομακτική πίεση στο διαφορετικό που έχει αποφασιστεί από την κεντρική διοίκηση παρεκτός και αν λέγεται ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ να ξέρετε, δεν έχει να κάνει απαραίτητα και μόνο με την φοροδιαφυγή, ας είναι και ανεμογεννήτριες ρε αδερφέ

έχω παρατηρήσει και επαρχιακά μέρη που με την κατάλληλη φοροδιαφυγή, ξύνονται τα 3/4 του έτους και ζούνε Κύριοι αλλά και μέρη με εργατικούς, φιλότιμους ανθρώπους που το  να ζητήσεις απόδειξη το παίρνουν σαν προδοσία, σαν να έχεις κάτι μαζί τους και να τους κοντράρεις, μπορεί πχ να σου σερβίρουν ένα πιάτο με άριστες πρώτες ύλες, να τσακιστούνε στο σέρβις, να έχουνε εστιάσει στην ουσία του προϊόντος χωρίς φανφάρες και αυτό που τελικά θα λάβεις να είναι πολύ πιο τίμια δοσοληψία από την πόλη που θα πληρώσεις το όνομα, τα μπραβιλίκια, τις δημόσιες σχέσεις, την διακόσμηση και να βλέπεις τον άλλον να σκοτώνεται στην δουλειά και στα @@ του άμα αφήσεις πουρμπουάρ ή φύγεις μουντρούχος χωρίς καλό λόγο, αλλά απόδειξη; αν έχεις κάτι μαζί μου φίλε, πες το στα ίσια

Για αυτόν τον λόγο σε μέρη της επαρχίας και σε χωριά χρειάζεται ανελέητο κυνήγι από συνεργεία της εφορίας και συνεχόμενους φορολογικούς ελέγχους μέχρι να εξαλείψουν τέτοιες νοοτροπίες γαλατικού χωριού που έχουν τις ρίζες τους στην οθωμανική περίοδο.

• Like 2
  • Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Συμπέρασμα.

Ο Έλληνας εκεί που ξέρει ότι δεν πρόκειται να του κόψουν τίποτε κάνει μανούρα και πληρώνει με κάρτα ακόμη και μία τσίχλα. 

Εκεί που ξέρει ότι αν ζητήσει απόδειξη θα του του πουν +25% έχει καβαντζωμένα μετρητά και φυσικά πληρώνει με αυτά.Σιγά μην είναι και μαλ..ας να δώσει αντί για 750  ,  1000 ευρώ.

Τι είπατε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Εσείς δεν το κάνετε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; 

Δε θέλω ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ :P

• Like 3
Δημοσ.

Σωστός 

Οταν εμείς "κλέβουμε" , το κάνουμε από ανάγκη. Με σύγχυσες πρωί-πρωί και περιμένω και τον υδραυλικό να μου φτιάξει μια βρύση. Ο υδραυλικός βεβαίως είναι απόστρατος ΠΝ που πήρε στην 25ετία ολόκληρη σύνταξη και εφάρπαξ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Σωστός 

Οταν εμείς "κλέβουμε" , το κάνουμε από ανάγκη. Με σύγχυσες πρωί-πρωί και περιμένω και τον υδραυλικό να μου φτιάξει μια βρύση. Ο υδραυλικός βεβαίως είναι απόστρατος ΠΝ που πήρε στην 25ετία ολόκληρη σύνταξη και εφάρπαξ.

αν ξερει απο πλυντηρια ρουχων, στειλε πμ

Δημοσ.
12 ώρες πριν, spyros007 είπε

Εγω παντως αμα ειχα το μονο μπακαλικο σε 30 χλμ και μου ερχόσουν με καρτα θα σου ελεγα."αστα κατω και πήγαινε  αλλου να ψωνίσεις γιατί έτσι γουσταρω".Να δεις για ποτε θα έβρισκες μετρητα.

Άμα είναι να κάνω ταξίδι για να βρω μετρητά, ψωνίζω και απ' αλλού μεγάλε.

Δημοσ.

Τι θα έκανα εγώ προσωπικά;

Θα εντόπιζα το πλησιέστερο Lidl/My Market/κτλ και θα κατέβαινα κάθε 6-7 μέρες να κάνω μαζικά τα εβδομαδιαία ψώνια μου. Η γριά δεν θα με ξανάβλεπε ούτε ζωγραφιστό.

Έχουν κλείσει τα μισά μαγαζιά στην Αθήνα είτε από κακή διαχείριση είτε επειδή δεν σέβονταν τους πελάτες τους και ως εκ τούτου δεν έχτισαν ποτέ πελατειακή βάση. Αν η γριά ήταν στην Αθήνα με τέτοια νοοτροπία θα το είχε κλείσει το μαγαζί ήδη, μόνο το μονοπώλιο που έχει στο χωριό της επιτρέπει να συμπεριφέρεται έτσι.

Στην ελεύθερη αγορά, ο κάθε μαγαζάτορας μπορεί να καθορίσει τις τιμές όπως κρίνει ο ίδιος. Αν της έκοβε της γριάς, αφού έχει το τεράστιο αβαντάζ πως είναι το μόνο μαγαζί σε μεγάλη ακτίνα, θα ανέβαζε στα πάντα την τιμή 10-20 σεντς (μην πώ παραπάνω όπως είδα στις διακοπές μου) και δεν θα ανησυχούσε ποτέ ξανά για την προμήθεια της τράπεζας. Αλλά δεν το κάνει, είτε επειδή δεν σκέφτεται ως επιχειρηματίας, είτε επειδή της αρέσει να γκρινιάζει σε όποιον βρει.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η Αλήθεια είναι ότι τα μεγάλα-εβδομαδιαία ψώνια συνήθως τα κάνουμε από κατάστημα που καλύπτει τις απαιτήσεις μας

Από τα "κοντινά-μικρά" παίρνουμε ότι είναι "έκτακτο".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είπαμε, η ζωή δεν έχει μαύρο - άσπρο

Πήγα το καλοκαίρι στο γυναικοχώρι, και αράξαμε στο καφενείο - παντοπωλείο - ταβερνάκι του χωριού 

Παραγγέλνω 5 σουφλάκια (ανάθεμα κι αν έχω καταλάβει γιατί στην Αιτωλοακαρνανία τα λένε έτσι), ένα τζατζίκι, μια πατάτες μια σαλάτα και 2 τσίπουρα 

Χλαπακιάζουμε, δροσιζόμαστε στο υπέροχο μπαλκόνι του μαγαζιού και ζητάω λογαριασμό

15 μου λέει η κυρά Σαββούλα, και μου αφήνει το μπακαλόχαρτο 

Αν θυμάμαι καλά, 6 τα σουβλάκια, 3 η αγγουροντομάτα, από 2 πατάτες και τζατζίκι και 3 ευρώ τα τσίπουρα, σύνολο 16 - 15 επειδή έτσι γουστάρει

- Μισό λεπτό παιδιά να σας βάλω και γλυκό να πάρετε μαζί στην Αθήνα - και έψαχνε να βρει βάζο να μας βάλει γλυκό κουταλιού που είχε φτιάξει

Τώρα τι να της πω της γυναίκας ; 

Κόψε απόδειξη και φέρε το POS ;

ΟΚ, αυτή προφανώς φοροδιαφεύγει

Άντε και της κάναμε καταγγελία, τι ακριβώς θα κερδίσω εγώ ως πολίτης αυτού του κράτους ; 

Η κυρά Σαββούλα θα συνεχίσει να πηγαίνει το πρωί στα χωράφια της (όπως κάνει και τώρα), και το βράδυ απλά το καφενείο του χωριού δε θα ανοίγει ποτέ 

Κέρδισα εγώ κάτι ; 

Όχι

Κέρδισε το κράτος κάτι ; 

Επίσης όχι 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 2
Δημοσ.

τύπε ελπίζω να άξιζε το γλυκό του κουταλιού για αυτην την απολογια

λες και αυτος που θα σε ξοψει αποδειξη, δεν παιζει να παει το πρωι χωραφια,του εμποδιζει το φενγκ σουι

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, le vent nous porterAAAA είπε

τύπε ελπίζω να άξιζε το γλυκό του κουταλιού για αυτην την απολογια

λες και αυτος που θα σε ξοψει αποδειξη, δεν παιζει να παει το πρωι χωραφια,του εμποδιζει το φενγκ σουι

Τύπε δεν απολογήθηκε κανείς σε κανέναν 

Όλοι ευχαριστημένοι μείναμε, και το βάζο το έδωσα στην πεθερά γιατί δε μου αρέσουν τα γλυκά 

Δημοσ.

Όπως λέει κ ο λαός,  ο καθένας προσπαθεί να φάει τον διπλανό του με οποιονδήποτε τρόπο.  Το αποδεικνύουν πολλοί μέσω των ποστ τους. 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Άντε και της κάναμε καταγγελία, τι ακριβώς θα κερδίσω εγώ ως πολίτης αυτού του κράτους ; 

Η κυρά Σαββούλα θα συνεχίσει να πηγαίνει το πρωί στα χωράφια της (όπως κάνει και τώρα), και το βράδυ απλά το καφενείο του χωριού δε θα ανοίγει ποτέ

Πραγματι δεν υπαρχει ασπρο-μαυρο.

Μπορει αν κλεισει η κυρια Σαββουλα (btw στην επαρχια δεν ασχολουνται με τετοια θεματα,θα της αερισεις αυτα που...δεν εχει) να εχει περισσοτερη δουλεια ο Παντελης,ο οποιος κοβει αποδειξη (λεμε τωρα) και ετσι κι αυτος να εχει περισσοτερα λεφτα και το κρατος να βγαζει περισσοτερα.

Για να το κανω ακομα πιο περιπλοκο,ο Παντελης πουλαει πιστοποιημενο κρεας (ο δανεζικος γυρος που κυκλοφορει με φορτηγα σε ολη την Ελλαδα) ενω η κυρα Σαββουλα οτι να ναι...τι απο τα δυο ειναι καλυτερο για τον καταναλωτη;

Ειναι αρκετα περιπλοκο το θεμα,γιατι δεν ισχυει το ceteris paribus,αλλα θεωρω οτι σε γενικες γραμμες και για τοσο μικρες μοναδες εχεις δικιο στο σκεπτικο σου

Δημοσ.

Όποιος "επαγγελματίας" παθαίνει αλλεργία στην έκδοση απόδειξης, στην τελική τιμή να μην συμπεριλαμβάνει το ΦΠΑ.  Επειδή όμως όταν δεν εκδίδουν απόδειξη κοστολογούν στην τελική τιμή και το 24% του ΦΠΑ το οποίο το κρατούν στην τσέπη τους, συναλλαγή μόνο με κάρτα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

πιθανόν το βαζάκι για αυτό στο έδωσε. Για να «ντραπείς» να ζητήσεις απόδειξη, όπως και έγινε. Ένας εσύ, κάποιος άλλος μετά,  και έτσι μαζεύεται ένα σεβαστό ποσό μαύρων χρημάτων. Και να σου μετά τα ελλείμματα με τα γνωστά αντισταθμιστικά μέτρα.

Προς θεού , δε θέλω να πω κάτι κακό για σένα, σίγουρα αυτό που λες μοιάζει και είναι πολύ ανθρώπινο, αλλά δυστυχώς όταν αυτοί που γράφουν νόμους, σε εκβιάζουν κάθε μέρα χωρίς οίκτο , σημαίνει πως πρέπει να γίνουμε λίγο πιο σκληροί πολλές φορές έχοντας απωλέσει τον μανδύα της ανθρωπιάς μας. Αυτό που γράφω είναι πολύ γενικό , μην το παίρνεις πως αναφέρομαι συγκεκριμένα στο μαγαζί που πήγες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Πραγματι δεν υπαρχει ασπρο-μαυρο.

Μπορει αν κλεισει η κυρια Σαββουλα (btw στην επαρχια δεν ασχολουνται με τετοια θεματα,θα της αερισεις αυτα που...δεν εχει) να εχει περισσοτερη δουλεια ο Παντελης,ο οποιος κοβει αποδειξη (λεμε τωρα) και ετσι κι αυτος να εχει περισσοτερα λεφτα και το κρατος να βγαζει περισσοτερα.

Για να το κανω ακομα πιο περιπλοκο,ο Παντελης πουλαει πιστοποιημενο κρεας (ο δανεζικος γυρος που κυκλοφορει με φορτηγα σε ολη την Ελλαδα) ενω η κυρα Σαββουλα οτι να ναι...τι απο τα δυο ειναι καλυτερο για τον καταναλωτη;

Ειναι αρκετα περιπλοκο το θεμα,γιατι δεν ισχυει το ceteris paribus,αλλα θεωρω οτι σε γενικες γραμμες και για τοσο μικρες μοναδες εχεις δικιο στο σκεπτικο σου

Όπως πολύ σωστά το λες, είναι αρκετά σύνθετο το ζήτημα

Βασικά σε τέτοιες περιπτώσεις μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη αν είναι 100% νόμιμη 

Δε γίνεται ρε παιδί μου, όταν το χειμώνα κάνεις 500 ευρώ τζίρο το μήνα (μην λέω και πολλά), τι να πρωτοπληρώσεις ;

Εισφορές, προμηθευτές, λογιστή, ΦΠΑ, φόρο, ΔΕΗ ;

Και ο Παντελής να ανοίξει, δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει, καθώς η πίτα είναι συγκεκριμένη και μάλιστα υπερβολικά μικρή 

Θα μου πεις, "ας το κλείσει" 

Ε, εντάξει, αν τα στραβά του τόπου θα διορθωθούν με το να κλείσουν τα καφενεία στα χωριά των 40-50 μόνιμων κατοίκων, ας κλείσουν να τελειώνουμε...

5 λεπτά πριν, gdriver είπε

πιθανόν το βαζάκι για αυτό στο έδωσε. Για να «ντραπείς» να ζητήσεις απόδειξη, όπως και έγινε. Ένας εσύ, κάποιος άλλος μετά,  και έτσι μαζεύεται ένα σεβαστό ποσό μαύρων χρημάτων. Και να σου μετά τα ελλείμματα με τα γνωστά αντισταθμιστικά μέτρα.

Προς θεού , δε θέλω να πω κάτι κακό για σένα, σίγουρα αυτό που λες μοιάζει και είναι πολύ ανθρώπινο, αλλά δυστυχώς όταν αυτοί που γράφουν νόμους, σε εκβιάζουν κάθε μέρα χωρίς οίκτο , σημαίνει πως πρέπει να γίνουμε λίγο πιο σκληροί πολλές φορές έχοντας απωλέσει τον μανδύα της ανθρωπιάς μας. Αυτό που γράφω είναι πολύ γενικό , μην το παίρνεις πως αναφέρομαι συγκεκριμένα στο μαγαζί που πήγες. 

Καμία σχέση, η γυναίκα ξέρει την πεθερά μου από τότε που ήταν μωρό 

Σιγά μην έμπαινε σε αυτή την διαδικασία...

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...