Alexandros7474 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 56 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Είπαμε, η ζωή δεν έχει μαύρο - άσπρο Πήγα το καλοκαίρι στο γυναικοχώρι, και αράξαμε στο καφενείο - παντοπωλείο - ταβερνάκι του χωριού Παραγγέλνω 5 σουφλάκια (ανάθεμα κι αν έχω καταλάβει γιατί στην Αιτωλοακαρνανία τα λένε έτσι), ένα τζατζίκι, μια πατάτες μια σαλάτα και 2 τσίπουρα Χλαπακιάζουμε, δροσιζόμαστε στο υπέροχο μπαλκόνι του μαγαζιού και ζητάω λογαριασμό 15 μου λέει η κυρά Σαββούλα, και μου αφήνει το μπακαλόχαρτο Αν θυμάμαι καλά, 6 τα σουβλάκια, 3 η αγγουροντομάτα, από 2 πατάτες και τζατζίκι και 3 ευρώ τα τσίπουρα, σύνολο 16 - 15 επειδή έτσι γουστάρει - Μισό λεπτό παιδιά να σας βάλω και γλυκό να πάρετε μαζί στην Αθήνα - και έψαχνε να βρει βάζο να μας βάλει γλυκό κουταλιού που είχε φτιάξει Τώρα τι να της πω της γυναίκας ; Κόψε απόδειξη και φέρε το POS ; ΟΚ, αυτή προφανώς φοροδιαφεύγει Άντε και της κάναμε καταγγελία, τι ακριβώς θα κερδίσω εγώ ως πολίτης αυτού του κράτους ; Η κυρά Σαββούλα θα συνεχίσει να πηγαίνει το πρωί στα χωράφια της (όπως κάνει και τώρα), και το βράδυ απλά το καφενείο του χωριού δε θα ανοίγει ποτέ Κέρδισα εγώ κάτι ; Όχι Κέρδισε το κράτος κάτι ; Επίσης όχι Η αλήθεια είναι ότι η κυρία Σαββο΄θυλα δεν είναι και ο Τσοχατζόπουλος.....
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Είπαμε, η ζωή δεν έχει μαύρο - άσπρο Πήγα το καλοκαίρι στο γυναικοχώρι, και αράξαμε στο καφενείο - παντοπωλείο - ταβερνάκι του χωριού Παραγγέλνω 5 σουφλάκια (ανάθεμα κι αν έχω καταλάβει γιατί στην Αιτωλοακαρνανία τα λένε έτσι), ένα τζατζίκι, μια πατάτες μια σαλάτα και 2 τσίπουρα Χλαπακιάζουμε, δροσιζόμαστε στο υπέροχο μπαλκόνι του μαγαζιού και ζητάω λογαριασμό 15 μου λέει η κυρά Σαββούλα, και μου αφήνει το μπακαλόχαρτο Αν θυμάμαι καλά, 6 τα σουβλάκια, 3 η αγγουροντομάτα, από 2 πατάτες και τζατζίκι και 3 ευρώ τα τσίπουρα, σύνολο 16 - 15 επειδή έτσι γουστάρει - Μισό λεπτό παιδιά να σας βάλω και γλυκό να πάρετε μαζί στην Αθήνα - και έψαχνε να βρει βάζο να μας βάλει γλυκό κουταλιού που είχε φτιάξει Τώρα τι να της πω της γυναίκας ; Κόψε απόδειξη και φέρε το POS ; ΟΚ, αυτή προφανώς φοροδιαφεύγει Άντε και της κάναμε καταγγελία, τι ακριβώς θα κερδίσω εγώ ως πολίτης αυτού του κράτους ; Η κυρά Σαββούλα θα συνεχίσει να πηγαίνει το πρωί στα χωράφια της (όπως κάνει και τώρα), και το βράδυ απλά το καφενείο του χωριού δε θα ανοίγει ποτέ Κέρδισα εγώ κάτι ; Όχι Κέρδισε το κράτος κάτι ; Επίσης όχι Αν έκανε κίνηση να κόψει να κόψει απόδειξη θα της έλεγα ο ίδιος ότι δεν θέλω. (Ξέρω θα κράξουν πολλοί ότι έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε κτλ, αλλά το βλέπω κάπως διαφορετικά). 1
defacer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 2 hours ago, zio10 said: Αν έκανε κίνηση να κόψει να κόψει απόδειξη θα της έλεγα ο ίδιος ότι δεν θέλω. (Ξέρω θα κράξουν πολλοί ότι έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε κτλ, αλλά το βλέπω κάπως διαφορετικά). Το καταλαβαίνεις πως κάνοντας το αυτό ουσιαστικά της δίνεις φιλοδώρημα από αλλουνού πορτοφόλι; Μήπως καλύτερα να πάρεις απόδειξη και να δώσεις από το δικό σου πορτοφόλι αν θες; 1
Joshua21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, defacer είπε Το καταλαβαίνεις πως κάνοντας το αυτό ουσιαστικά της δίνεις φιλοδώρημα από αλλουνού πορτοφόλι; Ποιανού το πορτοφόλι λες? Του κράτους που είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης από όλους?
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, defacer είπε Το καταλαβαίνεις πως κάνοντας το αυτό ουσιαστικά της δίνεις φιλοδώρημα από αλλουνού πορτοφόλι; Μήπως καλύτερα να πάρεις απόδειξη και να δώσεις από το δικό σου πορτοφόλι αν θες; Έκανε την κίνηση να κόψει 1€, αλλά ανεξάρτητα από αυτό θα σου πω χοντρικά το σκεπτικό μου. Εκεί που δίνει λεφτά όλη η Ελλάδα κόβονται όλες οι αποδείξεις. Δηλαδή, σουπερ μάρκετ, καύσιμα, τηλεφωνία. Όλοι οι υπόλοιποι κόβουν έναν αριθμό αποδείξεων αφού δεν γίνεται να μη κόψουν τίποτα. Άρα είναι αρκετές οι αποδείξεις που κόβονται. Όταν πάω κάπου να δώσω τα λεφτά μου και ειδικά αν είναι μικρότερη επιχείρηση ή φίλος - γνωστός, προτιμώ να τον βοηθήσω δίνοντάς του όλο το ποσό. Γιατί σε μια κατάσταση ιδιαίτερη, όπως αυτή σήμερα, έχει σημασία πρώτα να επιβιώσει ο άλλος και μετά να τα κάνει όλα σωστά...Αν κόβει αποδείξεις και κλείσει δώρο άδωρο. Είναι σα να πεθαίνει της πείνας κάποιος και να μη του δίνουμε ένα κρουασάν ας πούμε γιατί δεν είναι θρεπτικό και κάνει κακό στην υγεία, ενώ το θέμα είναι να φάει κάτι και βλέπουμε μετά για το θρεπτικό. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από zio10 1
AristidisZ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, zio10 είπε Έκανε την κίνηση να κόψει 1€, αλλά ανεξάρτητα από αυτό θα σου πω χοντρικά το σκεπτικό μου. Εκεί που δίνει λεφτά όλη η Ελλάδα κόβονται όλες οι αποδείξεις. Δηλαδή, σουπερ μάρκετ, καύσιμα, τηλεφωνία. Όλοι οι υπόλοιποι κόβουν έναν αριθμό αποδείξεων αφού δεν γίνεται να μη κόψουν τίποτα. Άρα είναι αρκετές οι αποδείξεις που κόβονται. Όταν πάω κάπου να δώσω τα λεφτά μου και ειδικά αν είναι μικρότερη επιχειρήσεις, ή φίλος - γνωστός προτιμώ να τον βοηθήσω δίνοντάς του όλο το ποσό. Γιατί σε μια κατάσταση ιδιαίτερη, όπως αυτή σήμερα, έχει σημασία πρώτα να επιβιώσει ο άλλος και μετά να τα κάνει όλα σωστά...Αν κόβει αποδείξεις και κλείσει δώρο άδωρο. Είναι σα να πεθαίνει της πείνας κάποιος και να μη του δίνουμε ένα κρουασάν ας πούμε γιατί δεν είναι θρεπτικό και κάνει κακό στην υγεία, ενώ το θέμα είναι να φάει κάτι και βλέπουμε μετά για το θρεπτικό. Το θέμα δεν είναι το 1€ που έκοψε, το θέμα είναι οι τιμές που είπα Δες τι πήραμε, και σκέψου πόσο πάνε τα ίδια πράματα κάπου αλλού, ασχέτως απόδειξης Η γιαγιά στο χωριό δε θα κάτσει να κάνει αποφορολόγηση, προφανώς 1.5 το πουλάει το τσίπουρο, κόψει δε κόψει απόδειξη Και σε κάθε περίπτωση, ξαναλέω ότι ένα τέτοιο μαγαζί εκ προοιμίου δε γίνεται να είναι βιώσιμο αν είναι καθόλα νόμιμο Όποιος θέλει να σώσει τη χώρα ας ξεκινήσει να κάνει καταγγελίες όταν πηγαίνει το καλοκαίρι στο χωριό Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από AristidisZ 2
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, AristidisZ είπε Το θέμα δεν είναι το 1€ που έκοψε, το θέμα είναι οι τιμές που είπα Δες τι πήραμε, και σκέψου πόσο πάνε τα ίδια πράματα κάπου αλλού, ασχέτως απόδειξης Η γιαγιά στο χωριό δε θα κάτσει να κάνει αποφορολόγηση, προφανώς 1.5 το πουλάει το τσίπουρο, κόψει δε κόψει απόδειξη Και σε κάθε περίπτωση, ξαναλέω ότι ένα τέτοιο μαγαζί εκ προοιμίου δε γίνεται να είναι βιώσιμο αν είναι καθόλα νόμιμο Όποιος θέλει να σώσει τη χώρα ας ξεκινήσει να κάνει καταγγελίες όταν πηγαίνει το καλοκαίρι στο χωριό Στην Ελλάδα που για να φτιάξει ένας υδραυλικός μια βρύση πρέπει από την είσπραξη του να πληρώσει 24% ΦΠΑ , 27% ΕΦΚΑ , 26% ΕΦΟΡΙΑ κανένας δεν είναι βιώσιμος Εκτός αν πληρώνουμε τον υδραυλικό 150ευρώ για να μας αλλάξει 10 λεπτά την βρύση , αν αυτό είναι το φυσιολογικό πάω πάσο. Γι'αυτο η φοροαποφυγή είναι κανόνας και γι'αυτό καμία άλλη χώρα στον κόσμο (ούτε οι σκανδιναβικές) δεν έχουν τέτοιες επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες και όλες δίνουν ΜΕΓΑΛΑ αφορολόγητα και ΕΞΑΙΡΕΣΗ από ΦΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι το 99,99999999% των φοροφυγάδων ελ.επαγελματιών θέλουν να γίνουν ΔΥ , ενώ ποτέ κανένας ΔΥ δεν παραιτήθηκε να γίνει ελ.επαγγελματίας να "πλουτίσει". Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από jgeorgiou
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Στην Ελλάδα που για να φτιάξει ένας υδραυλικός μια βρύση πρέπει από την είσπραξη του να πληρώσει 24% ΦΠΑ , 27% ΕΦΚΑ , 26% ΕΦΟΡΙΑ κανένας δεν είναι βιώσιμος Εκτός αν πληρώνουμε τον υδραυλικό 150ευρώ για να μας αλλάξει 10 λεπτά την βρύση , αν αυτό είναι το φυσιολογικό πάω πάσο. Γι'αυτο η φοροαποφυγή είναι κανόνας και Μην το λες, υπάρχουν δουλειές που κάπου τόσα μπορεί να σου πάρει χωρίς απόδειξη, ο κόπος και ο χρόνος της εργασίας είναι περίπου ίδιος με την αλλαγή βρύσης. 2
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε Μην το λες, υπάρχουν δουλειές που κάπου τόσα μπορεί να σου πάρει χωρίς απόδειξη, ο κόπος και ο χρόνος της εργασίας είναι περίπου ίδιος με την αλλαγή βρύσης. Αν νομίζεις ότι υπάρχουν τέτοιες πες μας και εμάς να την κάνουμε αυτή την φοβερή εργασία που πληρώνεται τόσο. Μην μας το κρύβεις , ήδη έχουν φύγει 600.000 νέοι για μετανάστες την τελευταία 10ετια.
Getta Robo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Παιζει πολυ αυτο τελικα στην επαρχια. Μια απο τα ιδια και στην ευρυτερη περιοχη του εξοχικου μας. Ξεχωρα φυσικα πως POS εχουν η και χρησιμοποιουν πραγματικα ελαχιστοι, ετσι επειδη μπορουν. Μεχρι και νερο απο Αθηνα παιρνουμε εμεις παντως. Καλυτερα ετσι παρα να με βλεπουν ως κινουμενο "ευρωπουλοπρωτευουσιανο" οπως θελουν να πιστευουν.
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Παιζει πολυ αυτο τελικα στην επαρχια. Μια απο τα ιδια και στην ευρυτερη περιοχη του εξοχικου μας. Ξεχωρα φυσικα πως POS εχουν η και χρησιμοποιουν πραγματικα ελαχιστοι, ετσι επειδη μπορουν. Μεχρι και νερο απο Αθηνα παιρνουμε εμεις παντως. Καλυτερα ετσι παρα να με βλεπουν ως κινουμενο "ευρωπουλοπρωτευουσιανο" οπως θελουν να πιστευουν. Οπότε το φέρνεις το νερό από Αθήνα για να σου έρχεται φθηνότερο! Πως δεν το είχαμε σκεφτεί και εμείς ότι έτσι κάνουμε οικονομία!
Getta Robo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 6 minutes ago, jgeorgiou said: Οπότε το φέρνεις το νερό από Αθήνα για να σου έρχεται φθηνότερο! Πως δεν το είχαμε σκεφτεί και εμείς ότι έτσι κάνουμε οικονομία! Οχι, αλλα για να μην εχω παρε δωσε με τετοιους ανθρωπους. Κατα συμπτωση το πηραν οι δικοι μου εκει, εχω την μικροτερη δυνατη σχεση με τους ντοπιους καθε φορα που πηγαινω. 1
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Οχι, αλλα για να μην εχω παρε δωσε με τετοιους ανθρωπους. Κατα συμπτωση το πηραν οι δικοι μου εκει, εχω την μικροτερη δυνατη σχεση με τους ντοπιους καθε φορα που πηγαινω. Το να μην θέλεις συναλλαγές με ορισμένους είναι γούστα! Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε και οι παλιοί. Γουστάρεις να το φέρνεις από Αθήνα , Παρίσι ή το θες Μοσχοβίτικο? Γούστα είναι αυτά αφού πληρώνεις το κόστος , καλά κάνεις. Προσωπικά και εγώ έχω κάποια γούστα και χόμπυ που τα ακριβοπληρώνω! Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από jgeorgiou
gv Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Ρωτα την ποσο κανουν τα πραγματα. Παρε την τσαντα με τα πραγματα στα χερια σου. Δωστης απ οσα σου πει 24% λιγοτερα και φυγε.
Getta Robo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 1 minute ago, jgeorgiou said: Το να μην θέλεις συναλλαγές με ορισμένους είναι γούστα! Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε και οι παλιοί. Γουστάρεις να το φέρνεις από Αθήνα , Παρίσι ή το θες Μοσχοβίτικο? Γούστα είναι αυτά αφού πληρώνεις το κόστος , καλά κάνεις. Προσωπικά και εγώ έχω κάποια γούστα και χόμπυ που τα ακριβοπληρώνω! Δεν θελω πολλα πολλα και το πραττω. Θα μπορουσα να το φερω και απο τον Καναδα, σιγουρα δεν εχω ως πρωτη επιλογη την περιοχη παντως. Καλυτερα "λωκοαθηναιος" απο μακρυα παρα με παρε δωσε μαζι τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα