tsioulak Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Για αυτόν τον λόγο σε μέρη της επαρχίας και σε χωριά χρειάζεται ανελέητο κυνήγι από συνεργεία της εφορίας και συνεχόμενους φορολογικούς ελέγχους μέχρι να εξαλείψουν τέτοιες νοοτροπίες γαλατικού χωριού που έχουν τις ρίζες τους στην οθωμανική περίοδο. Μαλλον επειδη βλεπουν οτι παντα το κρατος της Αθηνας τους ειχε γραμμενους στα @@ του, ναι ακομη και τις καλες εποχες η επαρχια ζουσε πολυ διαφορετικα απο οτι η πρωτευουσα, και σε μερικα πραγματα (παιδεια, υγεια και αλλα τετοια) ζουσε (συγκριτικα) πετρινα χρονια (πως νομιζεις οτι γινοταν το φαγοποτι τις καλες εποχες). Ναι υπηρχαν και αυτοι στην επαρχια που με την σειρα τους "κλεβαν" με μαιμου επιδοτησεις αλλα αρχιζει πλεον ο συλλογισμος να φτανει στο σημειο "εκανε η κοτα το αυγο ή το αυγο την κοτα;". Το θεμα ειναι οτι καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτος ο φαυλος κυκλος. 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε Στην Ελλάδα που για να φτιάξει ένας υδραυλικός μια βρύση πρέπει από την είσπραξη του να πληρώσει 24% ΦΠΑ , 27% ΕΦΚΑ , 26% ΕΦΟΡΙΑ κανένας δεν είναι βιώσιμος Εκτός αν πληρώνουμε τον υδραυλικό 150ευρώ για να μας αλλάξει 10 λεπτά την βρύση , αν αυτό είναι το φυσιολογικό πάω πάσο. Γι'αυτο η φοροαποφυγή είναι κανόνας και γι'αυτό καμία άλλη χώρα στον κόσμο (ούτε οι σκανδιναβικές) δεν έχουν τέτοιες επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες και όλες δίνουν ΜΕΓΑΛΑ αφορολόγητα και ΕΞΑΙΡΕΣΗ από ΦΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι το 99,99999999% των φοροφυγάδων ελ.επαγελματιών θέλουν να γίνουν ΔΥ , ενώ ποτέ κανένας ΔΥ δεν παραιτήθηκε να γίνει ελ.επαγγελματίας να "πλουτίσει". Τους ειδαμε τι καλα που κοβανε αποδειξεις και ηταν νομιμοι τις καλες εποχες, που και ολα αυτα που αναφερεις ηταν πολυ μικροτερα και οι τιμες τους καπως εως και πολυ αυξημενες.
Alexandros7474 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε Στην Ελλάδα που για να φτιάξει ένας υδραυλικός μια βρύση πρέπει από την είσπραξη του να πληρώσει 24% ΦΠΑ , 27% ΕΦΚΑ , 26% ΕΦΟΡΙΑ κανένας δεν είναι βιώσιμος Εκτός αν πληρώνουμε τον υδραυλικό 150ευρώ για να μας αλλάξει 10 λεπτά την βρύση , αν αυτό είναι το φυσιολογικό πάω πάσο. Γι'αυτο η φοροαποφυγή είναι κανόνας και γι'αυτό καμία άλλη χώρα στον κόσμο (ούτε οι σκανδιναβικές) δεν έχουν τέτοιες επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες και όλες δίνουν ΜΕΓΑΛΑ αφορολόγητα και ΕΞΑΙΡΕΣΗ από ΦΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι το 99,99999999% των φοροφυγάδων ελ.επαγελματιών θέλουν να γίνουν ΔΥ , ενώ ποτέ κανένας ΔΥ δεν παραιτήθηκε να γίνει ελ.επαγγελματίας να "πλουτίσει". Εννοείς να πληρώσει το ΦΠΑ που έχει εισπράξει από τον πελάτη .
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε Αν νομίζεις ότι υπάρχουν τέτοιες πες μας και εμάς να την κάνουμε αυτή την φοβερή εργασία που πληρώνεται τόσο. Μην μας το κρύβεις , ήδη έχουν φύγει 600.000 νέοι για μετανάστες την τελευταία 10ετια. Ίσως δεν το εξήγησα σωστά, εννοώ για εργασίες υδραυλικού που δεν απαιτείται πολύς κόπος, κάτι σαν να αλλάζεις μια βρύση ας πούμε και χρεώνουν περίπου τόσα όσα ανέφερε ο προηγούμενος. 25 λεπτά πριν, tsioulak είπε Μαλλον επειδη βλεπουν οτι παντα το κρατος της Αθηνας τους ειχε γραμμενους στα @@ του, ναι ακομη και τις καλες εποχες η επαρχια ζουσε πολυ διαφορετικα απο οτι η πρωτευουσα, και σε μερικα πραγματα (παιδεια, υγεια και αλλα τετοια) ζουσε (συγκριτικα) πετρινα χρονια (πως νομιζεις οτι γινοταν το φαγοποτι τις καλες εποχες). Ναι υπηρχαν και αυτοι στην επαρχια που με την σειρα τους "κλεβαν" με μαιμου επιδοτησεις αλλα αρχιζει πλεον ο συλλογισμος να φτανει στο σημειο "εκανε η κοτα το αυγο ή το αυγο την κοτα;". Το θεμα ειναι οτι καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτος ο φαυλος κυκλος. Συμφωνώ. Και για να τα λέμε όλα, φοροδιαφυγή και κακή νοοτροπία υπάρχει και στην Αθήνα, αυτό δεν το συζητάμε. Το θέμα είναι οτι στην επαρχία αυτήν την νοοτροπία αρκετοί την δείχνουν απροκάλυπτα, στην Αθήνα τουλάχιστον οι περισσότεροι γνωρίζουν οτι αυτό που κάνουν είναι παράτυπο και το πράττουν εν γνώσει των συνεπειών, αποφεύγουν την αγένεια, ο μαγαζάτορας δεν θα κόψει απόδειξη, αν ζητήσει ο πελάτης θα κόψει δεν θα τσινίσει και θα ρίξει ευθύνες και γκρίνια στον πελάτη για το κοντό του και το μακρύ του.
narta Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, gdriver είπε Και να σου μετά τα ελλείμματα με τα γνωστά αντισταθμιστικά μέτρα. Sorry αλλα δεν αντεχω: Τα ελλειματα ειναι απο τα υποβρυχια που γερνουν, τα δωρακια της Siemens, τα νοικιασμενα liar jet και τους κηπουρους και γητευτες αλόγων της Βουλης και οχι την αποδειξη που δεν σου εκοψε η κυρα Ελενη. Οταν ο Ανδρικος σορταριζε τα options των Ελληνικων ομολόγων η αποδειξη σε μαρανε ή οτι ο αδερφος του ηταν πρωθυπουργος της Ελλάδος; Γιατι εχουμε χασει την μπαλα στην Μπανανια που ζουμε. Μας φταιει η κατσικα του γειτονα και οχι το χερι του λοπωδυτη πολιτικου στην τσεπη μας...
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε Εννοείς να πληρώσει το ΦΠΑ που έχει εισπράξει από τον πελάτη . Φίλε έχεις δίκιο , γίνε επαγγελματίας και πλήρωνε εσύ τους άλλους. Οι πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί σου και οι περισσότεροι ΕΕ θέλουν να γίνουν ΔΥ ενώ αντιθέτως κανένας ΔΥ δεν θέλει να γίνει ΕΕ. Στην Ελλάδα επιχειρηματίες , επαγγελματίες είναι το 5% του γενικού πληθυσμού , ακόμη ένα 10% εργάζεται γι'αυτούς. Το 85% του γενικού πληθυσμού περιμένει από το 15% να δημιουργήσουν πλούτο για να τους ταίσουν. Για κάποιους λόγους οι δανειστές συντηρούν το μοντέλο του "15% παράγει πλούτο , 85% τον ροκανίζει" αλλά μην βασίζεσαι γιατί κάποια στιγμή θα τραβήξουν την πρίζα και θα είναι μέρα μεσημέρι. ΥΓ (από κάτω) 37% από τι? Στην Ελλάδα εργάζεται το 1/3 του γενικού πληθυσμού όσο οι αφρικανικές χώρες σε εμφύλιο ενώ στις ΗΠΑ εργάζεται το 70% του γενικού πληθυσμου. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από jgeorgiou 1
Alexandros7474 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε Φίλε έχεις δίκιο , γίνε επαγγελματίας και πλήρωνε εσύ τους άλλους. Οι Επαγγελματίες δεν συμφωνούν και οι περισσότεροι θέλουν να γίνουν ΔΥ. Στην Ελλάδα επιχειρηματίες , επαγγελματίες είναι το 5% του γενικού πληθυσμού , ακόμη ένα 10% εργάζεται γι'αυτούς. Το 85% του γενικού πληθυσμού περιμένει από το 15% να δημιουργήσουν πλούτο για να τους ταίσουν. Καλά εκανες και έγραψες την άποψη σου αλλά σχολίασες λάθος post φίλε. φυσικα και εχω δίκιο σε αυτό που εγραψα . Ο πελάτης πληρώνει 24% ΦΠΑ και ο επαγγελματίας το δίνει στο κράτος . Τωρα τα υπόλοιπα δεν αφορούν το post μου . Αλλά. Ίσα και το αναφέρουμε οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες στην Ελλάδα είναι το 37% βάση των επισήμων στοιχείων .
l337 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Στην Ελλάδα επιχειρηματίες , επαγγελματίες είναι το 5% του γενικού πληθυσμού , ακόμη ένα 10% εργάζεται γι'αυτούς. Το 85% του γενικού πληθυσμού περιμένει από το 15% να δημιουργήσουν πλούτο για να τους ταίσουν. Για κάποιους λόγους οι δανειστές συντηρούν το μοντέλο του "15% παράγει πλούτο , 85% τον ροκανίζει" αλλά μην βασίζεσαι γιατί κάποια στιγμή θα τραβήξουν την πρίζα και θα είναι μέρα μεσημέρι. Ούτε η "αφρόκρεμα" της δημοσιογραφίας ο Λοβέρδος δεν τολμά να γράψει τα παραπάνω (που έχει διδακτορικό στα fake news) Όσον αφορά τα ποσοστά.. (σελ 107 -ή αλλιώς- σελ. 54 στο pdf) http://www.statistics.gr/documents/20181/1515741/GreeceInFigures_2018Q2_GR.pdf/166f0dbf-3533-49f4-b5b5-417ba8a93c28 Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από l337
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, l337 είπε Ούτε η αφρόκρεμα της δημοσιογραφίας ο Λοβέρδος δεν τολμά να γράψει τα παραπάνω (που έχει διδακτορικό στα fake news) Όσον αφορά τα ποσοστά.. (σελ 107 -ή αλλιώς- σελ. 54 στο pdf) http://www.statistics.gr/documents/20181/1515741/GreeceInFigures_2018Q2_GR.pdf/166f0dbf-3533-49f4-b5b5-417ba8a93c28 Ξαναδιαβασε τι λέει αυτό που δείχνεις , ξαναδιάβασε τι λέω εγώ και πες μου ακριβώς που κάνω το λάθος. Αν καταφέρεις και είσαι συγκεκριμένος και ακριβής θα σου δώσω ένα κόκκινο γαρίφαλο για εσένα και ένα για τον ινστρούχτορα. ΥΓ (από κάτω) Επιμένω , γράψε ποια ακριβώς είναι η διαφορά (τι είπα εγώ , τι λέει η στατιστική) για να σου εξηγήσω γιατί κάνεις λάθος. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από jgeorgiou
l337 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Ξαναδιαβασε τι λέει αυτό που δείχνεις , ξαναδιάβασε τι λέω εγώ και πες μου ακριβώς που κάνω το λάθος. Αν είσαι καταφέρεις και είσαι συγκεκριμένος και ακριβής θα σου δώσω ένα κόκκινο γαρίφαλο. Έχω διαβάσει πολύ καλά τι λέει αυτό που πόσταρα και αναφέρεται κυρίως στο γραπτό σου που έχω μαρκάρει με bold. Νομίζα πως ήμουν σαφής.
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 περιμένω να γράψεις τι λέει η στατιστική και τι έγραψα εγώ για να σου εξηγήσω την υποτιθέμενη διαφορά.
l337 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε περιμένω να γράψεις τι λέει η στατιστική και τι έγραψα εγώ για να σου εξηγήσω την υποτιθέμενη διαφορά. Γράφεις.... 45 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Στην Ελλάδα επιχειρηματίες , επαγγελματίες είναι το 5% του γενικού πληθυσμού , ακόμη ένα 10% εργάζεται γι'αυτούς. και η απάντηση (με βάση και το pdf της ΕΛΣΤΑΤ) είναι ότι οι αυτοπασχολούμενοι είναι σχεδόν 30%. EDIT: (κατάλαβα τι εννοείς, δικό μου το λάθος) Είναι το 30% των απασχολούμενων και το 11% του γενικού πληθυσμού. Και πάλι βέβαια, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του 5% και του 11%, σωστά; Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από l337 1
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, l337 είπε Γράφεις.... και η απάντηση (με βάση και το pdf της ΕΛΣΤΑΤ) είναι ότι οι αυτοπασχολούμενοι είναι σχεδόν 30%. EDIT: (κατάλαβα τι εννοείς, δικό μου το λάθος) Είναι το 30% των απασχολούμενων και το 11% του γενικού πληθυσμού. Και πάλι βέβαια, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του 5% και του 11%, σωστά; φίλε το 5% που έγραψα είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ , το πραγματικό είναι χαμηλότερο. Από αυτούς που λέει η ΕΛΣΤΑΤ οι περισσότεροι είναι ανενεργοί (δεν κάνουν τζίρο , είναι "κόκκινοι" με δεσμευμένους λογαριασμούς - δεν μπορούν αγοράσουν με τιμολογιο γιατί πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσουν μέσω τραπέζης). Αν λοιπόν εννοούμε τις ΕΝΕΡΓΕΣ που πληρώνουν έστω 1 ευρώ σε φόρο/εισφορες/κτλ τότε το 5% που είπα είναι μεγαλύτερο από την πραγματικότητα. Αν προσμετρήσουμε τους ΛΑΘΡΟ που πουλάνε αφορολόγητα τσιγάρα , "μαύρους" μικροπωλητές με τζούφιες ταμιακές και παλιά ΑΦΜ που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα κόκκινα για να κλείσουν τα χαρτιά τους τότε είναι όσα λέει η ΕΛΣΤΑΤ. Οπότε συγκράτησε το αυτό που είπα , ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 5% γενικού είναι επαγγελματίες - επιχειρηματίες οι ενεργοί (ενεργούς εννοώ αυτούς που πληρώνουν έστω και 1 ευρώ φόρο/ασφάλιση/κτλ). Η στατιστική να ξέρεις ότι μπορεί να σου βγάλει ότι μαγική εικόνα θέλεις να την χειραγωγήσεις κατάλληλα. Γι'αυτό κάνουμε πάντα αυτό που λένε οι Αμερικάνοι reality-check. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από jgeorgiou 2
l337 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε φίλε το 5% που έγραψα είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ , το πραγματικό είναι χαμηλότερο. Από αυτούς που λέει η ΕΛΣΤΑΤ οι περισσότεροι είναι ανενεργοί (δεν κάνουν τζίρο , είναι "κόκκινοι" με δεσμευμένους λογαριασμούς - δεν μπορούν αγοράσουν με τιμολογιο γιατί πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσουν μέσω τραπέζης). Αν λοιπόν εννοούμε τις ΕΝΕΡΓΕΣ που πληρώνουν έστω 1 ευρώ σε φόρο/εισφορες/κτλ τότε το 5% που είπα είναι μεγαλύτερο από την πραγματικότητα. Αν προσμετρήσουμε τους ΛΑΘΡΟ που πουλάνε αφορολόγητα τσιγάρα , "μαύρους" μικροπωλητές με τζούφιες ταμιακές και παλιά ΑΦΜ που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα κόκκινα για να κλείσουν τότε είναι όσα λέει η ΕΛΣΤΑΤ. Οπότε συγκράτησε το αυτό που είπα , ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 5% γενικού είναι επαγγελματίες - επιχειρηματίες οι ενεργοί (ενεργούς εννοώ αυτούς που πληρώνουν έστω και 1 ευρώ φόρο/ασφάλιση/κτλ) Δεν θα διαφωνήσω στα παραπάνω που γράφεις γιατί προσωπικά δεν έχω ακριβή εικόνα (με νούμερα) και την εμπειρία ως μισθωτός που είμαι. Τα δέχομαι καλόπιστα πάντως. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από l337 1 1
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, l337 είπε Δεν θα διαφωνήσω στα παραπάνω που γράφεις γιατί προσωπικά δεν έχω ακριβή εικόνα (με νούμερα) και την εμπειρία ως μισθωτός που είμαι. Τα δέχομαι καλόπιστα πάντως. Επειδή σε βλέπω καλόπιστο θα σου πω το εξής. Η Ελλάδα είναι σαν την Ψυττάλεια , όλοι είμαστε βουτηγμένοι στα χχχχ και έχουμε ταυτόχρονα και δίκιο και άδικο. Αν το κράτος που βαράει τα νταούλια και εμείς από κάτω χορεύουμε δεν δράσει ορθολογικά και με δικαιοσύνη , θα γίνουμε όλοι μετανάστες θέλοντας και μη. Σημείωσε το αυτό.
l337 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Επειδή σε βλέπω καλόπιστο θα σου πω το εξής. Η Ελλάδα είναι σαν την Ψυττάλεια , όλοι είμαστε βουτηγμένοι στα χχχχ και έχουμε ταυτόχρονα και δίκιο και άδικο. Αν το κράτος που βαράει τα νταούλια και εμείς από κάτω χορεύουμε δεν δράσει ορθολογικά και με δικαιοσύνη , θα γίνουμε όλοι μετανάστες θέλοντας και μη. Σημείωσε το αυτό. Spoiler Δεν χρειάζεται να το σημειώσω φίλε μου, το βλέπω και το ζω ήδη γύρω μου, και βλέπω πως έχουμε καταντήσει μιας και είμαι κοντά 20 χρόνια απασχολούμενος. Που σημέρα είμαι (μισθωτός) και αύριο μπορεί να μην είμαι. Όπως και όλοι δηλαδή (ΕΕ, μισθωτοί κλπ). Για την δικαιοσύνη δυστυχώς δεν βλέπω φως και ελπίδα γιατί υπάρχει μεγάλη διαφθορά. Όσο για τον ορθολογισμό και εκεί ζόρικα τα βλέπω τα πράγματα, αλλά τουλάχιστον εκεί μπορούμε εμείς -ως πολίτες- να είμαστε πρώτα απ' όλους σωστοί. Δυστυχώς θα μπω σε "σκοτεινά" μονοπάτια αν συνεχίσω να γράφω αυτά που σκέφτομαι που θα καταλήξει να κλειδωθεί το νήμα, μιας αυτά που θέλω να γράψω δεν θα επιτρέπονται από τους όρους χρήσης του forum. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα