Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας, πριν 3 μερες κ ενω μολις ειχα σχολασει κ επεστρεφα σπιτι μου, μου εκλεισε το δρομο ενας τουριστας με αποτελεσμα να πεσω πανω του κ να σπασω το ποδι μου.....μετα απο ψαξιμο ειδα οτι την ωρα που πας στη δουλεια κ την ωρα που φευγεις απο την δουλεια κ μεχρι να πας σπιτι σου θεωρειτε ωρα εργασιας, αρα το ατυχημα μου ηταν εν ωρα εργασιας καθος ημουν στην διαδρομη για το σπιτι μου(2 χιλιομετρα) πια ειναι η γνωμη σας ευχαριστω!

Δημοσ.

αντι να κυνηγησεις τον τουριστα που σε εκλεισε θα κυνηγησεις τον εργοδοτη σου που σου δινει ψωμι να φας;;

...ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ (δικο σας)

• Like 4
  • Thanks 3
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Ποια είναι η γνώμη μας πάνω σε τι; στο αν είναι εργατικό ατύχημα; θα κυνηγησεις το αφεντικό σου; θα του ζητήσεις τι; 

Δημοσ.

Πολλοι επιχειρηματιες μαζεμενοι και μαλιστα απο τους καλους.... Φιλε ο νομος ειναι συγκεκριμενος και αν και οπως βλεπεις σε καποιους δεν αρεσει υπαρχει για να εφαρμοζεται.... οπως το να κοβεις αποδειξεις ενα πραμα.... Εσυ δεν τον εφαρμοσες και δε ξερω αν ειναι αργα ή όχι.... πας στο ικα και ρωτας..... Θα καταφερουν να τον αλλαξουν και αυτον καποια στιγμη αλλα ακομα θεωρειται εργατικο ατυχημα

υγ.... δεν σου δινει φαει να φας...εσυ του δινεις μερσεντες να οδηγαει...

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Εργατικό ατύχημα πιάνεται. Θα πρέπει να κάνει αναγγελία ο εργοδότης στο ΙΚΑ αν δεν κάνω λάθος. Φτιάχνει μια φόρμα που γράφεις πως εγινε το ατύχημα και το πας στο ΙΚΑ. Σε εμάς το κάνουν ακόμα και αν κάποιος πέσει σπίτι του και χτυπήσει.

Νομίζω οτι έχεις το χρονικό περιθώριο να το δηλώσετε. Δεν κυνηγάς τον εργοδότη σε καμία περίπτωση με αυτό, ούτε θα έχει κάποιο θέμα με επιθεώρηση εργασίας αφου δεν έγινε κάποιο ατύχημα στον χώρο εργασίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εργατικο ατυχημα υπο προυποθεσεις.

Δλδ. Θα πρεπει να ειναι η κοντινοτερη διαδρομη απο το σπιτι σου προς τον τοπο εργασιας σου για να θεωρηθει( ο νομος το λεει στα ψιλα γραμματα) . Η διαφορα εργατικου με μια απλη αναρρωτικη ειναι ποιος θα πληρωσει τις πρωτες 3 μερες της αδειας σου. Τωρα αν εσγ θελεις να καταγγειλεις τον εργοδοτη σου (αν κρινεις οτι ευθυνεται) για το ατυχημα σου και να του ζητησεις αποζημειωση ειναι αλλο θεμα. 

Απο την στιγμη που δεν ειναι αμελεια του εργοδοτη ή λογω επικινδυνοτητας της εργασιας σου μου φινεται οτι εχει ελαχιστη σημασια αν θεωρηθει εργατικο. Αν θες να τον βαλεις σε μπελα χωρις λογο και να συμπληρωνει χαρτουρες σε υπηρεσιες κανε το,απλα δεν βλεπω το νοημα  . 

Απο εμενα περαστικα σου και γρηγορη αναρωση σου ευχομαι

Επεξ/σία από bougiou3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Καλα το πιο πιθανο ειναι να τον κρατησε μια ωρα παραπανω το καλο αφεντικουλη αλλα να μην το εχει δηλωσει οποτε το ατυχημα εγινε 2 ωρες μετα τη ληξη της εργασιας του αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, paylidis είπε

θα κυνηγησεις τον εργοδοτη σου που σου δινει ψωμι να φας;;

Του το χαρίζει το ψωμί ε; Να του κάνει και τεμενάδες μήπως του εργοδότη;

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Του το χαρίζει το ψωμί ε; Να του κάνει και τεμενάδες μήπως του εργοδότη;

Το τραβάς στο άκρο. Έδω ο φίλος πάει να τον φάει και είναι προφανές, δεν έχει καμία σχέση με εργατικό ατύχημα. Θα μπορούσε απλά να πει Πως θα γίνει να πάρει αναρρωτική άδεια που είναι το πιο σωστό στην υπόθεση του, όχι πως να το περάσει εργατικό ατύχημα...

Επεξ/σία από paylidis
  • Thanks 1
  • Sad 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...