Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, overpower είπε

Βασικά πέρα από το δημόσιο, όλα τα καταστήματα είναι 6 ή και 7 μέρες ανοιχτά, οπότε.... 

Δεν ισχύει αυτό, γνωρίζω μερικά και μάλιστα μεγάλα μαγαζιά που την Κυριακή δεν λειτουργούν. Εξαήμερα είναι αρκετά αλλά και πάλι οχι όλα. 

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτή η δικαιολογία για τα πάντα στην Ελλάδα με το εξωτερικό έχει καταντήσει καραμέλα για να μην αλλάξουμε τίποτα κατά βάθος. Ναι είναι καλύτερα σε όλους τους τομείς που απαιτούν παιδεία δικαιώματα και πολιτισμό. Αυτό τι σημαίνει ότι μια ζωή πρέπει να λέμε εκεί είναι εξωτερικό είναι καλύτερα, και να μην προσπαθούμε και να τους φτάσουμε και γιατί όχι να τους ξεπεράσουμε; μην πάει κανείς για δουλειά με μη νομιμες συνθήκες εργασίας όπως δε δέχομαι εγώ ρε φίλε και θα δεις όταν ο άλλος δε θα βρίσκει αν θα δεχτεί και τι. 

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, kon1to είπε

Ρε παιδια, χωρις να γνωρίζουμε για τι κλάδο μιλάμε, γιατι κάνετε τέτοιες γενικεύσεις; Υφίσταται και 6ήμερη εργασία, νόμιμα, πάλι 40 ώρες, δεν είναι εκμετάλλευση.

Το θέμα είναι να τηρούνται αυτά που λέει ο νόμος.

Θα πεις μια δουλειά που είναι νόμιμη η 6ημερη εργασία ;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, kon1to είπε

Πως γινεται στο εξωτερικο δηλαδη; Εκει δεν υπάρχουν 6ημερες δουλειες ;

Πρέπει να ψάξεις για δουλειά που να λειτουργεί 5νθημερο, αν αυτο ειναι που χρειάζεσαι.

Ε πήγαινε στο εξωτερικό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 minutes ago, Alexandros7474 said:

Θα πεις μια δουλειά που είναι νόμιμη η 6ημερη εργασία ;

πρώτα πρώτα τα επαγγέλματα που εργάζονται με βάρδιες μπορούν να έχουν όχι 6ήμερη αλλά 7ήμεργ εργασία, 40+ωρο νόμιμο

δεν είναι ένα και δύο δηλαδή

υγ: επάγγελμα νυχτοφύλακας, απαιτώ να δουλεύω Δευ-Παρ 8:00-16:00 παρακαλώ τα ρεπό μου ΣΚ :D

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, KoreanW είπε

πρώτα πρώτα τα επαγγέλματα που εργάζονται με βάρδιες μπορούν να έχουν όχι 6ήμερη αλλά 7ήμεργ εργασία, 40+ωρο νόμιμο

δεν είναι ένα και δύο δηλαδή

Καλά θα πεις μια τέτοια δουλειά ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Alexandros7474 said:

Καλά θα πεις μια τέτοια δουλειά ; 

ναι το έκανα quote

επάγγελμα νυχτοφύλακας, απαιτώ να δουλεύω Δευ-Παρ 8:00-16:00 παρακαλώ τα ρεπό μου ΣΚ :D

εναλλακτικά την επόμενη φορά που θα χρειαστείς αστυνομία και νοσοκομείο ή ταξί και μεταφορική

επειδή έχεις απορίες...

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, KoreanW είπε

ναι το έκανα quote

επάγγελμα νυχτοφύλακας, απαιτώ να δουλεύω Δευ-Παρ 8:00-16:00 παρακαλώ τα ρεπό μου ΣΚ :D

εναλλακτικά την επόμενη φορά που θα χρειαστείς αστυνομία και νοσοκομείο ή ταξί και μεταφορική

επειδή έχεις απορίες...

Δεν εχω απορία φίλε. Απλά δεν ισχύει αυτό που λες δεν συνάδει δηλαδή με την εργατική νομοθεσία . Ισχύει το πενθήμερο .

Δημοσ.
8 ώρες πριν, UsualSuspect__ είπε

Τράβα εκεί να δουλέψεις που θες και 2 μέρες ξεκούραση

Με πόσες ώρες το μήνα θα ήσουν ικανοποιημένος; Να ξέρουμε μήπως δε φτάνουν αυτές που δουλεύουμε.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Alexandros7474 said:

Δεν εχω απορία φίλε. Απλά δεν ισχύει αυτό που λες δεν συνάδει δηλαδή με την εργατική νομοθεσία . Ισχύει το πενθήμερο .

κάνεις λάθος και γνωρίζεις ελλιπώς την νομοθεσία,

να σου πω το αυταπόδεικτο ότι ο νυχτοφύλακας δουλεύει τα βράδια τις Κυριακές ή ο αστυνόμος-νοσοκόμος-νταλικιέρης δουλεύει και τις αργίες ή ο γιατρός 24ωρες εφημερίες ;

προφανώς νόμιμα μια και δεν είναι όλα τα επαγγέλματα ωράρια γραφείου...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, KoreanW είπε

κάνεις λάθος και γνωρίζεις ελλιπώς την νομοθεσία,

να σου πω το αυταπόδεικτο ότι ο νυχτοφύλακας δουλεύει τα βράδια τις Κυριακές ή ο αστυνόμος-νοσοκόμος-νταλικιέρης δουλεύει και τις αργίες ή ο γιατρός 24ωρες εφημερίες ;

προφανώς νόμιμα μια και δεν είναι όλα τα επαγγέλματα ωράρια γραφείου...

Καταρχήν αναφέρεις ελεύθερα επαγγέλματα όπως ταξιτζής και νταλικιέρης . 

Ο νοσοκόμος δουλεύει πενθήμερο το ίδιο και ο νοσοκόμος . Αν έχει εφημερία και δουλέψει σερί περισσότερες ώρες δεν σημαίνει ότι δεν καλύπτει αυτές τις ώρες με άλλες που δεν θα δουλέψει . 

Μην βάζεις ..... όταν συνομιλεις . Η νομοθεσία ορίζει το οκτάωρο . Διάβασε την καλύτερα και μην γράφεις από την γκλαβα για θέματα που δεν γνωρίζεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Alexandros7474 said:

Καταρχήν αναφέρεις ελεύθερα επαγγέλματα όπως ταξιτζής και νταλικιέρης . 

Ο νοσοκόμος δουλεύει πενθήμερο το ίδιο και ο νοσοκόμος . Αν έχει εφημερία και δουλέψει σερί περισσότερες ώρες δεν σημαίνει ότι δεν καλύπτει αυτές τις ώρες με άλλες που δεν θα δουλέψει . 

Μην βάζεις ..... όταν συνομιλεις . Η νομοθεσία ορίζει το οκτάωρο . Διάβασε την καλύτερα και μην γράφεις από την γκλαβα για θέματα που δεν γνωρίζεις 

αν με το μυαλό σου ήταν η εργατική νομοθεσία να προβλέπει ωράρια γραφείου, η  εργασία >8 ωρών δεν θα ήταν νομική πραγματικότητα, όπως και η εργασία σε ΣΚ και αργίες, ή η καταστρατήγηση του ωραρίου με επίκληση προφάσεων από τον ίδιο το νομοθέτη

το καλό με τα φόρουμ είναι ότι μπορείς να πετάς ό,τι θες, αυτό συμβαίνει και με σένα που νομίζεις ότι είναι ωράρια γραφείου όλα τα επαγγέλματα,

μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις και είσαι αυθάδης και αγενής και σε μένα και στους προηγούμενους που σου απάντησαν

άντε από δω και μάθε τρόπους

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
Μόλις τώρα, KoreanW είπε

το καλό με τα φόρουμ είναι ότι μπορείς να πετάς ό,τι θες, αυτό συμβαίνει και με σένα που νομίζεις ότι είναι ωράρια γραφείου όλα τα επαγγέλματα,

μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις και είσαι αυθάδης και αγενής και σε μένα και στους προηγούμενους που σου απάντησαν

άντε από δω και μάθε τρόπους

Θα μου εξηγήσεις που ήμουν γενής; 

Όσο για το αυθάδης το προσπερνάω εκτός αν νομίζεις ότι είσαι δάσκαλος και μιλάς σε παιδάκι του δημοτικού .

Σου επαναλαμβάνω διάβασε την ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ .

Τελος δεν μου απάντησε κανένας άλλος άρα και να ήθελα δεν θα μπορούσα να είμαι αγενής σε κάποιον άλλον .

Δημοσ.

-Πως μπορω να ζητησω να δουλευω 5 μερες αντι για 6 οταν παω σε μια συντενευξη?
-Μόνο ο Τσάκ Νόρρις μπορεί να το κάνει αυτό. 😎

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον παιδια , για να σουλουπωσουμε λιγο την πραγματικοτητα.

Η πραγματικοτητα ειναι οτι ενα πολυ μεγαλο μερος του ιδιωτικου τομεα/ ιδιωτικων επιχειρησεων παρανομει με τα ενσημα, με μισθους, δωρα, ωραριο, μαυρη εργασια.

Απαιτει πραγματα εξοντωτικα απο πολλες αποψεις και η αμοιβη ειναι αστεια.

Επιθεωρηση εργασιας κτλ, πολλες φορες κανουν τα στραβα ματια, αδιαφορουν ή κατι αλλο που καταλαβαινετε τι ειναι.

Δε σημαινει πως δεν υπαρχουν σωστοι επιχειρηματιες αλλα λιγοστευουν ραγδαια..

Πολλοι επιχειρηματιες δεν εχουν πια, αλλα υπαρχουν και αυτοι που εχουν .....απλα βρισκουν βολικη δικαιολογια την κριση να ξεσαλωσουν εργασιακα κτλ...

Η Ελλαδα ειναι μια χωρα μη κανονικη , με πολλες ομοιοτητες με την ιταλικη μαφια....και μην αρχισουν μερικοι δεν ειναι ετσι κτλ, οποιος εχει στοιχειωδη περατζαδα στον τομεα εργασια στημ Ελλαδα ( ιδιωτικο τομεα), γνωριζει.

Βρειτε ενα τροπο ο καθενας μην καψει τη ζωη του ψυχολογικα, οικονομικα κτλ. 

Δυστυχως τα πραγματα θα χειροτερεψουν αλλα καποια στιγμη θα γινει πολλαπλο μπαμ. Νομοτελεια. 

Καλο κουραγιο σε ολους μας.

Επεξ/σία από deismus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...