st2 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Σωστός ο deismus Εγω το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ακόμα και τα σχολεία ήταν και Σάββατο μέχρι το που ήρθε το παλιό το ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο και το 83 την έκανε πενθήμερη την σχολική εβδομάδα
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε Θα πεις μια δουλειά που είναι νόμιμη η 6ημερη εργασία ;
Narcos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Ειμαστε εμεις (λεμε τωρα) που ψαχνουμε μπας και κανουμε κανενα μεροκαματο παραπανω... Ειναι και οι αλλοι που χρειαζονται περισσοτερη ξεκουραση! Περα απο την πλακα τωρα... Περαν του δημοσιου, απο ποτε ο ιδιωτικος τομεας δουλευει 5μερο? Ολη η αγορα ειναι ανοιχτη απο Δευτερα εως Σαββατο! Δεν γνωριζω εαν απο τον νομο θα επρεπε ολοι να δουλευουμε μονο 5 μερες, αλλα μου ακουγεται πολυ αστειο στην πραγματικοτητα! Ξαναλεω... Ολη η αγορα εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων ειναι ανοιχτη 6 μερες την εβδομαδα σταθερα! 1
nvel Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 υπάρχει και ιδιωτικός τομέας που δουλεύει πενθήμερο, δεν είναι όλοι υπάλληλοι καταστημάτων 5
jgeorgiou Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο Ιδ.τομέας είναι ζούγκλα , είναι υπεροφορολογημένος και η πλειονότητα των επιχειρήσεων έχει προβλήματα επιβίωσης. Η ανεργία είναι υψηλή και κατ'επέκταση η "πίεση" μεταφέρεται στους εργαζόμενους οι οποίοι συχνά εργάζονται πολύ , για μικρούς μισθούς. Κατα την άποψη μου αυτό δεν λύνεται με "ένα νόμο - ένα άρθρο" , αυτό λύνεται με ΜΕΙΩΣΗ φορολογίας/εισφορών ώστε να αναπτυχθεί ο Ιδ.τομέας , να κάνει προσλήψεις να μειωθεί η ανεργία. Αν μειωθεί η ανεργία ο εργαζόμενος αποκτά ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΌ ΌΠΛΟ και λέει στον εργοδότη ότι ή μου παρέχεις αξιοπρεπή μισθό και αξιοπρεπείς συνθήκες ή πάω σε άλλον σοβαρότερο εργοδότη! Δυστηχώς αυτό θα προκύψει ΑΝ εξορθολογιστούμε , σε 2η φάση. Μέχρι τότε οι εργοδότες πιέζονται αφόρητα από κράτος και αυτοί με την σειρά τους μεταφέρουν την πίεση στους εργαζομένους. ΥΓ Φυσικά υπάρχουν ΝΟΜΙΜΕΣ θέσεις εργασίας που δουλεύουν πέρα από 5νθημερο & 8ωρο. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από jgeorgiou 4
Lelouch Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Alexandros7474 είπε Καλά θα πεις μια τέτοια δουλειά ; Πάρα πολλές δουλειές δουλεύουν όχι μόνο 6ημερο αλλά και 7 μέρες δουλειάς + 2 μέρες άδειας. Εργάτες σε μέσα παραγωγής και δουλειές όπου δεν κλείνουν το ΣΚ όπως μαγαζιά καφετέριες κλπ. Πχ πήγαινε τώρα σε ένα οποιοδήποτε εργοστάσιο με βάρδιες και θα σου πουν δουλειά 8ωρη 7 φορές όλα νόμιμα και κανονικά. 1 1
kon1to Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε Θα πεις μια δουλειά που είναι νόμιμη η 6ημερη εργασία ; Σχεδόν όλα τα τουριστικά επαγγέλματα και όχι μόνο όπως αναφέρει κι άλλα παραδείγματα ο @Lelouch. Βασικό παράδειγμα τα Ξενοδοχεία που όχι απλά είναι νόμιμη η 6ημερη εργασία αλλά αν μιλάμε για μικρή επιχείρηση είναι νόμιμη και η 7ήμερη εργασία, οπού μπορείς να δουλέψεις πχ 14 μέρες σερί και να πάρεις 2 ρεπό μαζεμένα αν το απαιτούν οι ανάγκες τις επιχείρησης. 26 λεπτά πριν, Narcos είπε Ειμαστε εμεις (λεμε τωρα) που ψαχνουμε μπας και κανουμε κανενα μεροκαματο παραπανω... Ειναι και οι αλλοι που χρειαζονται περισσοτερη ξεκουραση! Περα απο την πλακα τωρα... Περαν του δημοσιου, απο ποτε ο ιδιωτικος τομεας δουλευει 5μερο? Ολη η αγορα ειναι ανοιχτη απο Δευτερα εως Σαββατο! Δεν γνωριζω εαν απο τον νομο θα επρεπε ολοι να δουλευουμε μονο 5 μερες, αλλα μου ακουγεται πολυ αστειο στην πραγματικοτητα! Ξαναλεω... Ολη η αγορα εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων ειναι ανοιχτη 6 μερες την εβδομαδα σταθερα! Αν μιλάμε για μαγαζιά ναι, αλλά γιατί παραβλέπουμε εταιρίες, επιχειρήσεις, γραφεία, που δουλεύουν 5νθημερο (Δευτέρα-Παρασκευή) Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από kon1to 1 1
Lelouch Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά ο Αλέξανδρος ΔΕΝ ξέρει την νομοθεσία και νομίζει ότι την ξέρει, απλά τα πράγματα. Πουθενά δεν απαγορεύεται η 6ημερη ή η 7ημερη εργασία. Απλά αν δουλεύεις Κυριακή πχ έχεις μεγαλύτερο μεροκάματο. Αλλά οι γραμμές παραγωγής δεν μπορούν να κλείνουν κάθε ΣΚ. Μάλλον ο Αλέξανδρος έχει μπερδέψει τις δουλειές των υπαλλήλων γραφείου που συχνά όντως δε δουλεύουν ΣΚ και νομίζει ότι αυτό ισχύει για όλες τις δουλειές. Τα τουριστικά επίσης όπως αναφέρονται. Φανταστείτε ένα τουριστικό γραφείο να κλείνει το ΣΚ. Θα χάσει το μισό τζίρο του καλοκαιριού χαχαχ. Ή μια ταβέρνα, ένα ξενοδοχείο, οτιδήποτε. Δεν απαγορεύει ο νόμος πουθενά να δουλεύεις πάνω από πενθήμερο. Απλά κανονικά νομίζω σε "προστατεύει" αναγκάζοντας τον εργοδότη να δίνει λίγο περισσότερο μεροκάματο για τις κυριακές, για τα σαββατα δεν ξέρω. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από Lelouch 1
The_Judas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Τουριστικός τομέας, μπαρ, καφε, εμπορικά μαγαζιά, call center δουλεύουν και Σάββατα (ή και Κυριακές) εδώ και δεκαετίες. Νομίζω ότι για προφανείς λόγους πρέπει να δουλεύουν έτσι. Από τον νόμο επιτρέπεται αυτού του είδους η εργασία με βάρδιες, όχι φυσικά σερί 7ήμερα. 1
phanispal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 47 λεπτά πριν, Narcos είπε Ολη η αγορα εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων ειναι ανοιχτη 6 μερες την εβδομαδα σταθερα! Σε πολλά επαγγέλματα που πρέπει να δουλεύουν Σάββατο, παίρνουν ρεπό μέσα στην εβδομάδα. Κι αυτό εξαήμερο θεωρείται. 33 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε αυτό λύνεται με ΜΕΙΩΣΗ φορολογίας/εισφορών ώστε να αναπτυχθεί ο Ιδ.τομέας , να κάνει προσλήψεις να μειωθεί η ανεργία. Ναι, αλλά αν μειωθεί η φορολογία/εισφορές, δε θα μειωθούν και τα έσοδα του κράτους, κάτι που με τη σειρά του θα δημιουργήσει πρόβλημα, άρα μηδέν εις το πηλίκον;
sanaeriko Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, inson είπε Εχω παει σε πολλες συνεντευξεις συνηθως μου λενε οτι η δουλεια απαιτει 6 μερες και 8ωρο (και χωρις βεβαια να πληρωνεσαι το σωστα λεφτα της υπερωριας) και συνηθως λενε και μισα ενσημα.Τραγικα πραγματα εχω ατομα στο εξωτερικο και καμια σχεση εκει φοβονται τον νομο εδω κανει ο καθενας οτι γουσταρει... Ο λογος που θελω να εργαζομαι 5 μερες ειναι γιατι θελω να εχω 2 μερες ξεκουρασης.Οτι γινεται στο εξωτερικο δηλαδη αλλα εδω φαινεται περιεργο... Πως θα μπορουσα να πω οτι θελω να εργαζομαι 5 μερες αντι για 6 σε μια συνεντευξη?Η απλα κοιταζω καπου αλλου? Αν δεν ψάχνεις μια συγκεκριμένη ειδικότητα. Για αρχή βρες όσους ζητάνε άτομα για 5νθημερη εργασία. Πχ http://www.xe.gr/jobs στα φίλτρα βάλε πενθήμερο.
Alexandros7474 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 32 λεπτά πριν, Lelouch είπε Ρε παιδιά ο Αλέξανδρος ΔΕΝ ξέρει την νομοθεσία και νομίζει ότι την ξέρει, απλά τα πράγματα. Πουθενά δεν απαγορεύεται η 6ημερη ή η 7ημερη εργασία. Απλά αν δουλεύεις Κυριακή πχ έχεις μεγαλύτερο μεροκάματο. Αλλά οι γραμμές παραγωγής δεν μπορούν να κλείνουν κάθε ΣΚ. Μάλλον ο Αλέξανδρος έχει μπερδέψει τις δουλειές των υπαλλήλων γραφείου που συχνά όντως δε δουλεύουν ΣΚ και νομίζει ότι αυτό ισχύει για όλες τις δουλειές. Τα τουριστικά επίσης όπως αναφέρονται. Φανταστείτε ένα τουριστικό γραφείο να κλείνει το ΣΚ. Θα χάσει το μισό τζίρο του καλοκαιριού χαχαχ. Ή μια ταβέρνα, ένα ξενοδοχείο, οτιδήποτε. Δεν απαγορεύει ο νόμος πουθενά να δουλεύεις πάνω από πενθήμερο. Απλά κανονικά νομίζω σε "προστατεύει" αναγκάζοντας τον εργοδότη να δίνει λίγο περισσότερο μεροκάματο για τις κυριακές, για τα σαββατα δεν ξέρω. Πληρώνονται υπερεργασία αγαπητέ μου φίλε μου αν δουλέψουν παραπάνω . Αυτό που επιμένω και θα συνεχίσω να επιμένω εινια ότι υπάρχει νομοθεσία που κατωχειρωνει πενθήμερο και οκτάωρο . οσο αφορά τα εργοστάσια ΠΑΟ πενθήμερο δουλεύουν εκτός αν πιστεύεις ότι υπάρχει μια βάρδια και δουλεύουν οι διότι άνθρωποι 7 μέρες 57 λεπτά πριν, nvel είπε υπάρχει και ιδιωτικός τομέας που δουλεύει πενθήμερο, δεν είναι όλοι υπάλληλοι καταστημάτων Και οι υπάλληλοι καταστημάτων πενθήμερο δουλεύουν . Αν δουλέψουν Σάββατο παίρνουν ρεπό άλλη μέρα 1
phanispal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Alexandros7474 είπε Αυτό που επιμένω και θα συνεχίσω να επιμένω εινια ότι υπάρχει νομοθεσία που κατωχειρωνει πενθήμερο και οκτάωρο Κάτι τέτοιο δεν παίζει να υπάρχει, αν υπάρχει κάτι είναι να κατοχυρώνει τις 40 ώρες τη βδομάδα, κι αυτό υπό προϋποθέσεις. Πάντως νομίζω πως (υποτίθεται ότι) υπάρχει όριο στις υπερωρίες/υπερεργασία. Δε νομίζω πως προβλέπεται από κάπου να δουλεύει κάποιος π.χ. 250 ώρες/μήνα. 1
jgeorgiou Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, phanispal είπε Σε πολλά επαγγέλματα που πρέπει να δουλεύουν Σάββατο, παίρνουν ρεπό μέσα στην εβδομάδα. Κι αυτό εξαήμερο θεωρείται. Ναι, αλλά αν μειωθεί η φορολογία/εισφορές, δε θα μειωθούν και τα έσοδα του κράτους, κάτι που με τη σειρά του θα δημιουργήσει πρόβλημα, άρα μηδέν εις το πηλίκον; Φίλε μου αν αναπτυχθεί ο ιδ.τομέας θα έχουμε άμεσα αυξήσεις εισοδημάτων/τζίρου/κερδών τότε τα έσοδα που θα χάσεις από μείωση συντελεστών θα το κερδίσεις από το αυξημένο ΑΕΠ. Να μην σου πω μακρυνές χώρες , η Κύπρος με το που βγήκε από μνημόνιο ΜΕΙΩΣΕ τους φορολογικούς συντελεστές που ήταν ήδη ΜΙΣΟΙ από Ελλάδα και επειδή το ΑΕΠ "έτρεξε" πολύ γρήγορα αυξήθηκαν τα φορολογικά της έσοδα. Αποτέλεσμα είναι ότι η Κυπρος προχθές δανείσθηκε για 10ετές ομόλογο με 2 , κάτι % ενώ εμείς για το 10ετές θεωρητικά δανειζόμαστε με ΔΙΠΛΑΣΙΟ αλλά στην πράξη αν ζητήσουμε σήμερα 10ετες το επιτόκιο θα είναι πάνω από 5%. ΥΓ (από κάτω) , μην αμφιβάλεις η εκτίναξη του ΑΕΠ με ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ ρυθμό θα είναι άμεση - παντού έχει γίνει αυτό εκτός από Ελλάδα. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από jgeorgiou 2
phanispal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Ακόμα και έτσι να είναι (που αμφιβάλλω ότι είναι τόσο απλό), φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί χρόνος για να φτάσουμε εκεί. Οπότε στο μεσοδιάστημα που θα έχουν μειωθεί απότομα και άμεσα τα έσοδα του κράτους, τι θα γίνει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα