koulkos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Για τον εργαζόμενο: Δεδομένα: Μικτός μηνιαίος μισθός: 586,08, Έτη στον ίδιο εργοδότη: 1-2 Α) Καταγγελία χωρίς προειδοποίηση = αποζημίωση δύο μηνών = 1367.52, Β) Καταγγελία με προειδοποίηση = ένας μήνας εργασίας και αποζημίωση ενός μήνα = 492,00 + 683,76 = 1175,76 Διαφορά = 191,76 Δεδομένα: Μικτός μηνιαίος μισθός: 1.000,00, Έτη στον ίδιο εργοδότη: 1-2 Α) Καταγγελία χωρίς προειδοποίηση = αποζημίωση δύο μηνών = 2333,33, Β) Καταγγελία με προειδοποίηση = ένας μήνας εργασίας και αποζημίωση ενός μήνα = 791 + 1166,67 = 1957,67 Διαφορά = 375,66 Στην Α περίπτωση, συνυπολογίζοντας τα κόστη του ενός μήνα εργασίας που θα αναγκαζόμουν να παρέχω αν ήμουν στην Β(π.χ. βενζίνες, καφέδες, λοιπά), την ενδεχόμενη μετατροπή του καθημερινού 8ωρου σε κάποιου είδους εισόδημα ή επένδυση σε γνώση ή στην τελική ξεκούραση, το αμελητέο αντίκρισμα του ενός μήνα extra ενσήμων στον υπολογισμό της σύνταξης καταλήγω στο: απολύστε με τώρα. Ψυχολογικά θα μου ήταν το ίδιο, τις πρώτες δυο μέρες θα αγχωνόμουν, μετά από εκεί life goes on.
SeNNinhA Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Ολοι κανετε ενα στοιχειωδες λαθος στο σκεπτικό σας. Ο εργοδοτης θα σας απολυσει οταν τον βολευει αυτον και στις δυο περιπτωσεις ειτε σας προειδοποιησει είτε οχι. Πχ στο τελος Οκτωβριου. Γιατι; Γιατι μεχρι τοτε σας χρειαζεται να του παραγετε υπηρεσιες. Αυτο δεν αλλαζει. Αρα το εργατικό κοστος στον ιδιο παραμενει ο μισθός σας για αυτους τους μηνες (ιδιος και στις δυο περιπτωσεις) και εαν σας προειδοποιησει κερδιζει την μιση σας αποζημιωση. Στην περιπτωση της προειδοποιησης το κέρδος σας ειναι οτι θα εχετε το περιθωριο να αντιδρασετε πιο εγκαιρα κερδιζοντας ισως μια ευκαιρια οπως αυτη που αναφερεται να βρηκε ο φιλος μας. Αλλα αυτο δεν ειναι παντα σιγουρο, οποτε ανα περιπτωση μπορει η κανονικη αποζημιωση να ειναι πιο χρησιμη. Σαφεστατα ομως οσο πιο γρηγορα το γνωριζεις τοσο πιο αμεσα και σωστα προγραμματιζεις την ζωη σου και κυριως τα εξοδα σου. 2
Lanike71 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Το κυρίαρχο δεδομένο στην περίπτωση της κοπέλας είναι η απόλυση. Κάποιος παραπάνω υπολόγισε τα ποσά και τα βρήκε ίδια σχεδόν. Δηλαδή, είμαι απολυμένος και το ξέρω, παίρνω τα ίδια χρήματα, στη μία περίπτωση χωρίς δουλειά και στην άλλη με 1 μήνα δουλειά και με βολεύει το β; Το ότι θα έχω την άνεση μου να ψάχνω για δουλειά δεν αξίζει πολύ παραπάνω;
agrio.imeros Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, Snoob είπε Πετάς νούμερα στον αέρα. Η TS δικαιούται 2 μηνιάτικα αποζημίωση, ως εργαζόμενη κάτω από 2 χρόνια. Με την προειδοποίηση, θα πάρει 1 ως αποζημίωση και 1 ως μισθό. Τα ίδια θα δώσει. Αλλά, ναι, ξέρεις εσύ και δεν ξέρουν 2 φοροτεχνικοί και η επιθεώρηση εργασίας. Μπακαλίστικoς είναι ο λογαριασμός snoob. Όπως μπακαλίστικος είναι και ο λογαριασμός που λες εσύ μεσω των φοροτεχνικών κτλ ότι τα ίδια λεφτα θα στοιχίσει στο εργοδότη ο απολυόμενος με ή άνευ προειδοποιήσεως. Βάζω τον υποτιθέμενο μήνα που δεν πληρώθηκε ο εργαζόμενος συν δυο αποζημίωση γι΄αυτό στα βγάζω 3+. Όπως βάζετε εσείς το μήνα που θα δουλέψει ο απολυόμενος και θα θα πληρωθεί με τα χρήματα που κόπηκαν από την αποζημίωση του τα οποία τα βάζετε για έξοδο του εργοδότη... 2 ώρες πριν, stormrain είπε Δεν ξερω, προσωπικα δεν το βλεπω ετσι. Καλα βασικα ως τυπος, οταν ημουν μισθωτος δεν θεωρουσα ποτε πως δουλευω για το αφεντικουλη οπως λες, αλλα πως εργαζομαι σε μια εργασια που εχω επιλεξει (οποια κι αν ειναι αυτη) και μεσω αυτης κερδιζω εγω τον μισθο μου, ο εργοδοτης και η συμπεριφορα του ειναι ανεξαρτητη απο το αν θα κανω εγω τη δουλεια για την οποια πληρωνομαι. Ειναι τελειως αλλο mentality. Οποτε κατ'επεκταση με την προειδοποιημενη απολυση απλως συνεχιζω την εργασια μου μεχρι τη συμφωνημενη ληξη αυτης και μαλιστα εχω ολον τον χρονο να προετοιμασω τις κινησεις μου. Ειπες πως απολυθηκες ενα απογευμα και πληρωνες τη νταντα κλπ. Αν σου ειχαν πει εναν μηνα πριν "ξερεις κατι φιλε, κανε τα κουμαντα σου γιατι τελος του μηνα τα λεμε" δε θα ειχες διαχειριστει καλυτερα την ολη κατασταση? Η απάντηση από εμένα είναι όχι. Δε κάνω χάρη σε καμιά κουφάλα εργοδότη. Οπότε από τη πρώτη μέρα θα ήμουν άνεργος με τις δύσκολες στιγμές μου... οι οποίες πάντα ξεπερνιούνται. Κατά τα άλλα είδα και συναδέλφους που δέχτηκαν την κατάσταση. Τι να σου πω; Από επαγγελματικές ευκαιρίες και προγραμματισμό στη ζωή τους να σου φύγει το καφάσι... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 19 λεπτά πριν, koulkos είπε Για τον εργαζόμενο: Δεδομένα: Μικτός μηνιαίος μισθός: 586,08, Έτη στον ίδιο εργοδότη: 1-2 Α) Καταγγελία χωρίς προειδοποίηση = αποζημίωση δύο μηνών = 1367.52, Β) Καταγγελία με προειδοποίηση = ένας μήνας εργασίας και αποζημίωση ενός μήνα = 492,00 + 683,76 = 1175,76 Διαφορά = 191,76 Δεδομένα: Μικτός μηνιαίος μισθός: 1.000,00, Έτη στον ίδιο εργοδότη: 1-2 Α) Καταγγελία χωρίς προειδοποίηση = αποζημίωση δύο μηνών = 2333,33, Β) Καταγγελία με προειδοποίηση = ένας μήνας εργασίας και αποζημίωση ενός μήνα = 791 + 1166,67 = 1957,67 Διαφορά = 375,66 Στην Α περίπτωση, συνυπολογίζοντας τα κόστη του ενός μήνα εργασίας που θα αναγκαζόμουν να παρέχω αν ήμουν στην Β(π.χ. βενζίνες, καφέδες, λοιπά), την ενδεχόμενη μετατροπή του καθημερινού 8ωρου σε κάποιου είδους εισόδημα ή επένδυση σε γνώση ή στην τελική ξεκούραση, το αμελητέο αντίκρισμα του ενός μήνα extra ενσήμων στον υπολογισμό της σύνταξης καταλήγω στο: απολύστε με τώρα. Ψυχολογικά θα μου ήταν το ίδιο, τις πρώτες δυο μέρες θα αγχωνόμουν, μετά από εκεί life goes on. βλεπω συνεχιζουν ολοι να κανουν το ιδιο λαθος.. δεν υπαρχει κερδος για τον εργοδοτη διοτι αυτα τα λεφτα δεν τα χει δουλεψει ο εργαζομενος. αρα ειτε δωσει ολα ή μισα, χαμενος βγαινει αντιστοιχα ο εργαζομενος δε κερδιζει τιποτα καθως χανει μια δουλεια, και απλα τα εξτρα λεφτα και η προειδοποιηση βοηθανε να μη μεινει στο δρομο μεχρι να βρει νεα. ειναι χαζο να ψαχνουμε αμα συμφερει ποιον και τι. ο νομος αυτος εχει στοχο να υποστηριξει τον εργαζομενο στη δυσκολη φαση της απολυσης. δεν φτιαχτηκε να χαρισει λεφτα, να αδικησει ή να τιμωρησει κανεναν
SeNNinhA Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Lanike71 είπε Το κυρίαρχο δεδομένο στην περίπτωση της κοπέλας είναι η απόλυση. Κάποιος παραπάνω υπολόγισε τα ποσά και τα βρήκε ίδια σχεδόν. Δηλαδή, είμαι απολυμένος και το ξέρω, παίρνω τα ίδια χρήματα, στη μία περίπτωση χωρίς δουλειά και στην άλλη με 1 μήνα δουλειά και με βολεύει το β; Το ότι θα έχω την άνεση μου να ψάχνω για δουλειά δεν αξίζει πολύ παραπάνω; Στην προκειμενη περιπτωση υπαρχει η δυνατοτητα για να βρεις δουλεια εντος του μηνα προειδοποιησης και εχεις και αλλες 15ημερες πληρωμενες απο την αποζημιωση σου. Συνολο 1,5 μηνας και ισως καποιες ευκαιριες εντος του μηνα της προειδοποιησης που θα εχανες χωρις αυτη. Επαναλαμβανω οτι συμφωνα με την νομοθεσια ο εργοδοτης σου ειναι υποχρεωμενος να σου παρασχει αδειες για να διευκολυνει την ευρεση εργασιας σου! Και φυσικα μεσα στον μηνα της προειδοποιησης σου δεν θα εκανες οικονομικα ανοιγματα. Εαν σε απολυε στην ιδια ημερομηνια χωρις προειδοποιηση τοτε θα ειχες μονο τον μηνα της αποζημιωσης σου για ευρεση εργασιας (-15ημερες) και ισως και να ειχες χασει ευκαιριες εργασιας που ανοιξαν τον μηνα που εσυ δουλευες αμεριμνος. Επισης μεσα στον μηνα που δουλευες αμεριμνος οπως αναφερθηκε θα μπορουσες να ειχες κανει οικομικα ανοιγματα και αγορες που θα σε εφερναν ξαφνικα σε δυσκολη θεση. Απ οτι βλεπω ο καθενας το βλεπει διαφορετικα. Δεν θα αντιδικησω. Οπως το αισθανεται. Ομως στην προκειμενη περιπτωση η κοπελα μπορει να φυγει απο την δουλεια της με μια εβδομαδα προειδοποιηση προς τον εργοδοτη της χωρις νομικο προβλημα, κατι που ειναι απολυτως εφικτο και να ξεκινησει εργασια στην επομενη δουλεια της. Θα χασει τον μισο μηνα της αποζημιωσης αλλα αυτο δεν ειναι ουτε νομικα ουτε ηθικα μεμπτο. Η αποζημιωση δινεται για να μην μεινεις μετεωρος ξαφνικα. Εφοσον βρεθηκε εργασια αμεσα και μπορεις μαλιστα να φυγεις δεν τιθεται θεμα παρα μονον εγωισμου. Επισης επαναλαμβανω οτι η αποζημιωση συμφωνα με την νομοθεσια δινεται κατα την ενημερωση της απολυσης του εργαζομενου. Αρα δικαιουται να την εχει ηδη παραλαβει και πρεπει να την απαιτησει αμεσα. Και ακομη δικαιουται τις νομιμες αδειες (κανονικες ή αναρρωτικες) που μπορει να τις παρει χωρις μειωση μισθου. Η εναλλακτικη της επιλογη. Να τα λεμε ολα και σωστα. Ο εγωισμος δεν μπορει να ειναι ουτε νομικο ουτε και ηθικο επιχειρημα. Και για να μην παρεξηγηθω, δουλευω με μπλοκακι σε εργοταξια χωρις να ξερω μεχρι ποτε θα ολοκληρωθει το καθε εργο. Απολυόμαστε ξαφνικα και χωρις αποζημιωσεις. Οποτε νομιζω οτι ξερω το αισθημα να μενεις ξαφνικα χωρις δουλεια με οικογενεια με 4 παιδια απο πισω. Οι απολυσεις ειναι χαρακτηριστικο του ιδιωτικου τομεα. Υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν. Πρεπει να το καταλαβουμε και να ειμαστε παντα σε εγρηγορση για καποια αλλη ευκαιρια εξελιξης. Μονο το δημοσιο δεν εχει απολυσεις. Οποτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσο μενος προς τον οποιονδηποτε εργοδοτη, ειδικα οταν ειναι τυπικος στα προβλεπομενα. Και εμεις το ιδιο θα καναμε σε μια επιχειρηση δικη μας. Προβλημα ειναι εαν σε απολυει και σου χρωσταει ηδη μισθους. Εαν δουλευεις και δεν πληρωμεσαι στην ωρα σου. Εαν δουλευεις διπλασιες ωρες απο οτι προβλεπεται. Εαν σου χρωστανε οπως εμενα και δεν σε πληρωμουν και για να τα διεκδικησεις πρεπει να πας σε δικαστηρια που κοστιζουν πραπανω απο τα χρωστουμενα. Εγω δεν βλεπω προβλημα στην συγκεκριμενη περιπτωση με τον εργοδοτη εκτος της αρνησης να αποδεσμευτει ο εργαζομενος μερικες ημερες νωριτερα οπου σε αυτο οπως ειπα μπορει η κοπελα να φυγει με αδεια (οποιουδηποτε τυπου) κανονικα και χωρις νομικο προβλημα. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2018 από SeNNinhA
_vbm_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, agrio.imeros είπε Δε κάνω χάρη σε καμιά κουφάλα εργοδότη. Με ενδιαφέρει το σκεπτικό πίσω από το χαρακτηρισμό. Ο Χ εργοδότης ειναι κουφάλα γιατί απλά τυχαίνει να έχει την ιδιότητα του εργοδότη, ή επειδή σε απέλυσε (υποθετικό παράδειγμα); 3
logistoulis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, koulkos είπε Για τον εργαζόμενο: Δεδομένα: Μικτός μηνιαίος μισθός: 586,08, Έτη στον ίδιο εργοδότη: 1-2 Α) Καταγγελία χωρίς προειδοποίηση = αποζημίωση δύο μηνών = 1367.52, Β) Καταγγελία με προειδοποίηση = ένας μήνας εργασίας και αποζημίωση ενός μήνα = 492,00 + 683,76 = 1175,76 Διαφορά = 191,76 από τα 191 βγάλε 69 για δώρο χριστουγέννων και επίσης πρέπει να συνυπολογίσεις σε όλο αυτό ότι στη μία περίπτωση έχεις ένσημα για ένα μήνα, που στην περίπτωση της όποιας αποζημίωσης δεν έχεις για αυτό και το μεικτό ποσό θα μου πεις τι είναι ένας μήνας ένσημα κλάιν.. αλλά όπως το δει κανείς κάποια στιγμή που θα λείπουν θα είναι ενδεχομένως πρόβλημα 9 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Αρα το εργατικό κοστος στον ιδιο παραμενει ο μισθός σας για αυτους τους μηνες (ιδιος και στις δυο περιπτωσεις) και εαν σας προειδοποιησει κερδιζει την μιση σας αποζημιωση. στην περίπτωση που σε διώξει άμεσα το κόστος στον βασικό ας πούμε είναι τα 1367.52 αν σε κρατήσει ένα μήνα και σε αποζημιώσει για τον 2ο το κόστος είναι: 732 για τον μήνα που θα σε κρατήσει, 683 για να σε αποζημιώσει και αν βάλουμε ας πούμε και το 1/8 του ΔΧ άλλα 95 , δηλαδή 1510 υπάρχουν βέβαια και υποπεριπτώσεις όπως το να μην έχει πάρει ο άλλος άδεια και να υπάρχει και η αποζήμιωση της άδειας.. σε καθαρά νούμερα θα δώσει παραπάνω αν τον κρατήσει (σιγά τη διαφορά βέβαια, αλλά σε πιο μεγάλους μισθούς αυξάνει) αλλά έχει το εξής δίλημμα να κρατήσει κάποιον που θα του βγάλει δουλειά με λίγο παραπάνω κόστος αφού θα τα δώσει που θα τα δώσει;, να κρατήσει κάποιον που δεν θα είναι αποδοτικός επειδή ξέρει ότι θα φύγει; να τελειώνει μαζί του να ξεκινάει να μαθαίνει σε άλλον τη δουλεια; μήπως ο ένας θα πρέπει να παραδόσει στον άλλον και να του πει 10 πράγματα πριν φύγει; παίζει.. αλλά επειδή συνήθως θέλουν να ξεμπερδεύουν τελειώνει εκεί Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis
lnoldori Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 14 ώρες πριν, Snoob είπε Η όλη συζήτηση ξεκίνησε από τον υπαινιγμό (στην καλύτερη περίπτωση) πως η προειδοποίηση έγινε δόλια ώστε να του βγει λιγότερο η απόλυση. Έχω δέκα μηνύματα που πασχίζω να εξηγήσω πως, απόλυση τώρα, συγκρινόμενη με απόλυση σε X διάστημα (ανάλογα του τι δικαιούται ο καθένας λόγω υπηρεσίας) για μισή αποζημίωση, στον εργοδότη βγαίνει το ίδιο ποσό, γιατί αυτό που γλιτώνει σε αποζημίωση το δίνει ως μισθό. Άρα, οικονομικά, δεν κερδίζει κάτι. Προφανώς, απόλυση αργότερα, απροειδοποίητη, θα στοιχίσει περισσότερο από ό,τι απόλυση αργότερα προειδοποιημένη. Αλλά δεν ήταν το ζήτημα που τέθηκε στη συζήτηση αυτό. Μετά, πιάνουμε σενάρια όπως "ποντάρει στο ότι θα βρεις δουλειά άμεσα για να γλιτώσει την αποζημίωση", πράγμα που ενέχει ρίσκο και, όσο αυξάνει ο χρόνος παρουσίας ενος υπαλλήλου στη δουλειά (άρα ο χρόνος της προβλεπόμενης προειδοποίησης) αυξάνει και την περίπτωση να καταλήξεις για ένα εξάμηνο με έναν άνθρωπο χαλασμένο, που θα καθίσει στην αποζημίωση, όπως συμβαίνει συνηθέστατα σε αυτές τις περιπτώσεις. Προσπερνώ τελείως το ότι, στην περίπτωση της TS, αν υποτεθεί πως πόνταρε σε κάτι τέτοιο ο εργοδότης (προφανώς πλήρως εικασία είναι κάτι τέτοιο) δεν του κάθισε καθόλου. Και τη δυσαρέσκεια της TS θα υποστεί μέχρι τελευταίας ημέρας, και δεν θα γλιτώσει μισό ευρώ. Από εκεί και πέρα, ξεκινά μια ατέρμονη συζήτηση για το αν είναι κέρδος να έχεις έναν δυσαρεστημένο άνθρωπο στη δουλειά, που δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει κάπου. Το αφεντικό της θα την απέλυε αμέσως μετά την περάτωση όλων των εργασιών της , δηλαδή στο τέλος του μήνα για τον οποίο την έβαλε να υπογράψει οπότε ΝΑΙ έχει κέρδος το μισό της αποζημίωσης γιατί αλλιώς θα έπρεπε να της την δώσει ολόκληρη. Κανένα αφεντικό δεν σε προειδοποιεί για την απόλυση για να σου δώσει την ευκαιρία να βρεις πιο εύκολα δουλειά, σε κάθε περίπτωση υπολογίζει το μέχρι πότε σε χρειάζεται και αναλόγως πράττει. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι το κέρδος του αφεντικού είναι η αξία της εργασίας που θα του προσφέρεις μέχρι και την τελική ημερομηνία απόλυσης. 2
koulkos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, logistoulis είπε από τα 191 βγάλε 69 για δώρο χριστουγέννων και επίσης πρέπει να συνυπολογίσεις σε όλο αυτό ότι στη μία περίπτωση έχεις ένσημα για ένα μήνα, που στην περίπτωση της όποιας αποζημίωσης δεν έχεις για αυτό και το μεικτό ποσό Σωστός συνάδελφε. Τον ένα extra μήνα ένσημα το ανέφερα στο μηνυμα μου και σε αυτή την περίπτωση που συζητάμε η ανταποδοτικότητα αυτού του extra μήνα είναι σχεδόν μηδαμινή. Θα μπορούσε πχ κάποιος να βρει αμέσως δουλειά οπότε και ένσημα θα είχε και τα extra χρήματα της αποζημίωσης. Όπως και να έχει, ο υπολογισμός του τι είναι κέρδος και πως αυτό μεταφράζεται σε χρηματικές μονάδες είναι λίγο αόριστος όταν γίνονται υποθέσεις. Στο "κέρδος" μπορείς να υπολογίσεις τα κερδισμένα κόστη από το να μην πηγαίνεις στην εργασία σου (βενζίνες και τα ρέστα), την παράταση της συντήρησης στο αυτοκίνητο (αν το χρησιμοποιείς για να πηγαινοέρχεσαι στην εργασία) κ.α. Κάποιος άλλος θα σου πει ότι τα extra χρήματα θα τα φάει σε ψυχολόγους γιατί του ήρθε κεραμίδα η απόλυση. Οι παράμετροι είναι πολλές και καθένας τα βλέπει διαφορετικά. Σε απόλυτα νούμερα όμως και χωρίς υποθέσεις το όποιος μικρό "κέρδος" για τον εργαζόμενο προέρχεται από την περίπτωση της απόλυσης χωρίς προειδοποίηση. Από την άλλη για το εργοδότη, το όποιο κέρδος έρχεται όταν κρατάει υπάλληλο με πολύ συγκεκριμένη δουλειά για διάστημα κατά το οποίο έχει εκ των προτέρων υπολογίσει πως ακόμη και με μειωμένη απόδοση θα μπορέσει να τον αξιοποιήσει. Και πάντα υπάρχει η περίπτωση (όπως της ΤS) να βρει δουλειά πριν την ημερομηνία απόλυσης και εν τέλει να παραιτηθεί. 1
DrFreeman Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 34 minutes ago, lnoldori said: Το αφεντικό της θα την απέλυε αμέσως μετά την περάτωση όλων των εργασιών της , δηλαδή στο τέλος του μήνα για τον οποίο την έβαλε να υπογράψει οπότε ΝΑΙ έχει κέρδος το μισό της αποζημίωσης γιατί αλλιώς θα έπρεπε να της την δώσει ολόκληρη. Κανένα αφεντικό δεν σε προειδοποιεί για την απόλυση για να σου δώσει την ευκαιρία να βρεις πιο εύκολα δουλειά, σε κάθε περίπτωση υπολογίζει το μέχρι πότε σε χρειάζεται και αναλόγως πράττει. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι το κέρδος του αφεντικού είναι η αξία της εργασίας που θα του προσφέρεις μέχρι και την τελική ημερομηνία απόλυσης. Πολύ σωστά. Το αφεντικό της τα έχει υπολογίσει όλα αυτά (είναι αφελές να πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζει, δεν έχει υπολογίσει ή τελικά δεν ξέρει τι τον συμφέρει και τι όχι). Είμαι βέβαιος ότι έπραξε με βάση το συμφέρον του και μόνο - πεποίθηση την οποία ενισχύει η TS με τα όσα λέει για την εν γένει συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της συνεργασίας. Τυχαίνει να εξυπηρετείται εν μέρει η TS από την προειδοποίηση, αλλά κι εγώ θεωρώ πως θα ήταν καλύτερο να λάβει όλη την αποζημίωση και να την απολύσει αυθημερόν στις 17/10. Απ' ότι φαίνεται θα είχε κι άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες αφού προέκυψε τόσο γρήγορα ενδιαφέρον από άλλη εταιρία.
rizla7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 55 λεπτά πριν, _vbm_ είπε Με ενδιαφέρει το σκεπτικό πίσω από το χαρακτηρισμό. Ο Χ εργοδότης ειναι κουφάλα γιατί απλά τυχαίνει να έχει την ιδιότητα του εργοδότη, ή επειδή σε απέλυσε (υποθετικό παράδειγμα); Γιατί οταν ακούγεται η λέξη εργοδότης, de facto, έρχεται στο μυαλό η είκονα του αργόσχολου που κάθεται σε μια πολυθρόνα και ξύνεται ενώ εκμεταλλεύεται σκλάβους που του δίνουν λεφτά. 3
SeNNinhA Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 51 λεπτά πριν, logistoulis είπε από τα 191 βγάλε 69 για δώρο χριστουγέννων και επίσης πρέπει να συνυπολογίσεις σε όλο αυτό ότι στη μία περίπτωση έχεις ένσημα για ένα μήνα, που στην περίπτωση της όποιας αποζημίωσης δεν έχεις για αυτό και το μεικτό ποσό θα μου πεις τι είναι ένας μήνας ένσημα κλάιν.. αλλά όπως το δει κανείς κάποια στιγμή που θα λείπουν θα είναι ενδεχομένως πρόβλημα στην περίπτωση που σε διώξει άμεσα το κόστος στον βασικό ας πούμε είναι τα 1367.52 αν σε κρατήσει ένα μήνα και σε αποζημιώσει για τον 2ο το κόστος είναι: 732 για τον μήνα που θα σε κρατήσει, 683 για να σε αποζημιώσει και αν βάλουμε ας πούμε και το 1/8 του ΔΧ άλλα 95 , δηλαδή 1510 υπάρχουν βέβαια και υποπεριπτώσεις όπως το να μην έχει πάρει ο άλλος άδεια και να υπάρχει και η αποζήμιωση της άδειας.. σε καθαρά νούμερα θα δώσει παραπάνω αν τον κρατήσει (σιγά τη διαφορά βέβαια, αλλά σε πιο μεγάλους μισθούς αυξάνει) αλλά έχει το εξής δίλημμα να κρατήσει κάποιον που θα του βγάλει δουλειά με λίγο παραπάνω κόστος αφού θα τα δώσει που θα τα δώσει;, να κρατήσει κάποιον που δεν θα είναι αποδοτικός επειδή ξέρει ότι θα φύγει; να τελειώνει μαζί του να ξεκινάει να μαθαίνει σε άλλον τη δουλεια; μήπως ο ένας θα πρέπει να παραδόσει στον άλλον και να του πει 10 πράγματα πριν φύγει; παίζει.. αλλά επειδή συνήθως θέλουν να ξεμπερδεύουν τελειώνει εκεί Μα εξακολουθειτε να κανετε το ιδιο λαθος. Η ημερομηνια εως την οποια καποιος θα εργαζεται θα ειναι η ΙΔΙΑ! Ας πουμε οτι θα σε κρατησει εως εργαζομενο εως τις 30/10/2018 γιατι τοσο σε χρειαζεται. Εαν σου δωσει ενα μηνα πριν προειδοποιηση θα σου πληρωσει την μιση αποζημιωση. Εαν οχι θα σου πληρωσει ολοκληρη. Ολα τα αλλα ειναι ατοπα. Η ημερομηνια απολυσης ειναι ιδια και στις δυο περιπτωσεις.
logistoulis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Μα εξακολουθειτε να κανετε το ιδιο λαθος. Η ημερομηνια εως την οποια καποιος θα εργαζεται θα ειναι η ΙΔΙΑ! Ας πουμε οτι θα σε κρατησει εως εργαζομενο εως τις 30/10/2018 γιατι τοσο σε χρειαζεται. Εαν σου δωσει ενα μηνα πριν προειδοποιηση θα σου πληρωσει την μιση αποζημιωση. Εαν οχι θα σου πληρωσει ολοκληρη. Ολα τα αλλα ειναι ατοπα. Η ημερομηνια απολυσης ειναι ιδια και στις δυο περιπτωσεις. ναι αν το δεις έτσι έχεις δίκιο, αλλά συνήθως (στην πράξη) επειδή δεν υπάρχει και πολλή σκέψη και προγραμματισμός από πολλούς το ερώτημα είναι να φύγει τώρα ή να μείνει παραπάνω για να του πέσει η αποζημίωση; εκεί του λες στείλτον τώρα να τελειώνουμε αν είσαι οργανωμένος και κοιτάς μακριά το κάνεις όπως το λες εσύ, αλλά αναλαμβάνοντας το ρίσκο να πληρώνεις κάποιον που δεν θα δουλεύει Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis 1
kostakis81 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, dkstopo είπε δεν διάβασα τίποτα από όλα σου έχουν πει. βάλε στο βιογραφικό σου παραίτηση και όχι απόλυση (δική μου άποψη) τόσο μεγάλη ειναι η αποζημίωση που το συζητάτε ή απλά κουβεντα να γίνεται? φιλικά Κώστας Καλά σοβαρά τώρα υπήρχε περίπτωση να γράψεις απόλυση στο βιογραφικό σου Μα πως γράφονται τα βιογραφικά σας απορώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις