Προς το περιεχόμενο

Αγορά : χύτρα ταχύτητας


calico

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για χυτρα ταχυτητας μονο Γερμανικη και μονο Fissler. Μια φορα την αγοραζεις και την εχεις για μαι ζωη. Πρεπει να την θεωρησετε σαν εργαλειο, οχι απλα κατσαρολα.

Μην τσιγκουνευεστε

 

https://www.protothema.gr/greece/article/553843/tragodia-sto-perama-hutra-tahutitas-exerragi-kai-apokefalise-gunaika/

 

 

 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 42
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Ο άνθρωπος παρέθεσε προϊόν των 55€ κι εσείς τον πάτε σε τετραψήφιο νούμερο.

Μήπως θέλει να έχεις και δίπλωμα πιλότου; Κάτι για συγκυβερνήτες διαβάζω στο site τους,  "συννενόηση ανάμεσα στο Audiotherm και το Navigenio.... Τελικά έχω χάσει επεισόδια.Την δυσκόλεψαν πολύ αυτ

Στην Fissler θα βγάλει ατμό για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά σταματά… Τότε απλά χαμηλώνεις την ένταση της θερμοκρασίας πχ από το 9 στο 2… και βράζεις το φαγητό σου… Και αυτός ο σχεδιασμός γίνε

2 hours ago, mchrisober said:

παιδια οπως προειπαν οτι δινεις παιρνεις.

Ολες οι χυτρες κανουν την ιδια δουλεια με μια διαφορα, τον αερα που βγαζουν καθως μαγειρευουν. Για παραδειγμα η δικια μου τεφαλ βγαζει αερα μολις πιασει την θερμοκρασια και μυριζει το σπιτι. Οι πιο ακριβες δεν βγαζουν αερα, σηκωνουν μια βαλβιδα, χαμηλωνεις φωτια και εισαι βασιλιας. Εαν ειχα τα λεφτα και ξαναεπρνα θα επαιρνα σιγουρα την ακριβη γιατι κραταει μια ζωη και ειναι πολυ χρησιμο εργαλειο.

δηλαδή υπάρχουν χύτρες που δεν βγάζουν αέρα;

επικίνδυνο και εγκληματικό μου ακούγεται να μην εκτονώνουν με κάποιο τρόπο την πίεση, είτε υπό είτε άνευ επίβλεψης

εδώ μιλάμε να έχουν όσο περισσότερες δικλείδες ασφαλείας, όχι να μην έχουν καθόλου

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
23 λεπτά πριν, KoreanW είπε

δηλαδή υπάρχουν χύτρες που δεν βγάζουν αέρα;

επικίνδυνο και εγκληματικό μου ακούγεται να μην εκτονώνουν με κάποιο τρόπο την πίεση, είτε υπό είτε άνευ επίβλεψης

εδώ μιλάμε να έχουν όσο περισσότερες δικλείδες ασφαλείας, όχι να μην έχουν καθόλου

Στην Fissler θα βγάλει ατμό για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά σταματά…

Τότε απλά χαμηλώνεις την ένταση της θερμοκρασίας πχ από το 9 στο 2… και βράζεις το φαγητό σου…

Και αυτός ο σχεδιασμός γίνεται για να έχεις απίστευτη οικονομία σε ρεύμα…

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και ασφαλιστικό πίεσης…

Όχι σαν πιο φτηνές χύτρες που πρέπει να έχεις την θερμοκρασία στο μέγιστο μιας και χάνουν συνέχεια ατμό-θερμότητα-πίεση από την βαλβίδα…

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
25 λεπτά πριν, KoreanW είπε

δηλαδή υπάρχουν χύτρες που δεν βγάζουν αέρα;

επικίνδυνο και εγκληματικό μου ακούγεται να μην εκτονώνουν με κάποιο τρόπο την πίεση, είτε υπό είτε άνευ επίβλεψης

εδώ μιλάμε να έχουν όσο περισσότερες δικλείδες ασφαλείας, όχι να μην έχουν καθόλου

μαλλον δεν το εξηγησα σωστα, ολες οι χυτρες εχουν δικλιδες ασφαλειας.

Οι καλες κατα την διαρκεις της λειτουργιας τους δεν αφηνουν αερα να φυγει (κατα την διαρκεια του μαγειρεματος). Προφωνος εαν υπαρξει κινδυνος τον αφηνουν αλλα μιλαμε για ελεγχομενη κατασταση.

Οι φθηνες αφηνουν τον αερα να φυγει και εσυ παιζεις με την ενταση της φωτιας για να εχεις μια ροη αερα ετσι ωστε να ξερει οτι βραζει το φαγητο σου.

Σε αυτην την διαγορα αναφερομαι.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 hour ago, bromiaris said:

Στην Fissler θα βγάλει ατμό για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά σταματά…

Τότε απλά χαμηλώνεις την ένταση της θερμοκρασίας πχ από το 9 στο 2… και βράζεις το φαγητό σου…

Και αυτός ο σχεδιασμός γίνεται για να έχεις απίστευτη οικονομία σε ρεύμα…

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και ασφαλιστικό πίεσης…

Όχι σαν πιο φτηνές χύτρες που πρέπει να έχεις την θερμοκρασία στο μέγιστο μιας και χάνουν συνέχεια ατμό-θερμότητα-πίεση από την βαλβίδα…

έχω χύτρα Fissler και Tefal

αν και δεν τα θυμάμαι πολύ καλά μια και δεν τις πολχρησιμοποιώ,

έχω όμως την εντύπωση ότι υποτίθεται και στις δύο χαμηλώνεις το μάτι

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
34 λεπτά πριν, KoreanW είπε

έχω χύτρα Fissler και Tefal

αν και δεν τα θυμάμαι πολύ καλά μια και δεν τις πολχρησιμοποιώ,

έχω όμως την εντύπωση ότι υποτίθεται και στις δύο χαμηλώνεις το μάτι

Έχει η μάνα μου Tefal τώρα και είχε για δεκαετίες μια SEB…

Και στις δυο περιπτώσεις ήταν του στιλ “σφυρίζει συνέχεια” και χρειάζεται την θερμοκρασία στο μέγιστο…

Λογικό κιόλας γιατί χάνει συνεχόμενα πίεση και πρέπει να την αναπληρώσει…

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 minutes ago, bromiaris said:

Έχει η μάνα μου Tefal τώρα και είχε για δεκαετίες μια SEB…

Και στις δυο περιπτώσεις ήταν του στιλ “σφυρίζει συνέχεια” και χρειάζεται την θερμοκρασία στο μέγιστο…

Λογικό κιόλας γιατί χάνει συνεχόμενα πίεση και πρέπει να την αναπληρώσει…

είμαι σχεδόν σίγουρος για την Tefal που έχω, ότι στις οδηγίες αναφέρει πως χαμηλώνεις τη θερμοκρασία

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 λεπτά πριν, KoreanW είπε

είμαι σχεδόν σίγουρος για την Tefal που έχω, ότι στις οδηγίες αναφέρει πως χαμηλώνεις τη θερμοκρασία

Πιθανόν.. υπάρχουν εξάλλου τόσα πολλά σχέδια από χύτρες…

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
7 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Έχει η μάνα μου Tefal τώρα και είχε για δεκαετίες μια SEB…

Και στις δυο περιπτώσεις ήταν του στιλ “σφυρίζει συνέχεια” και χρειάζεται την θερμοκρασία στο μέγιστο…

Λογικό κιόλας γιατί χάνει συνεχόμενα πίεση και πρέπει να την αναπληρώσει…

Μήπως ήθελε αλλαγή το λάστιχο;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μήπως ήθελε αλλαγή το λάστιχο;

Όχι ρε καμία σχέση…

Είναι έτσι από την σχεδίαση τους… Όταν έχεις μια βαλβίδα που συνέχεια σφυρίζει σημαίνει ότι χάνει συνέχεια ενέργεια (πίεση-θερμότητα) που πρέπει να αναπληρωθεί με αποτέλεσμα να συνεχίζεις να έχεις υψηλή θερμοκρασία στην κουζίνα…

Όταν η χύτρα έχει σχεδιαστεί να χάνει ελάχιστη πίεση-θερμότητα (δεν σφυρίζει), τότε κατεβάζεις στο ελάχιστο την θερμοκρασία της κουζίνας ώστε να συντηρείς τον βρασμό αναπληρώνοντας τις μικρές απώλειες…

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια οταν η χυτρα σφυριζει χαμηλωνουμε και αφηνουμε ετσι ωστε να εχει μια ελαχιστη ροη αερα. Εαν την αφυσουμε να σφυριζει με φουλ φωτια θα γινει μπαμ.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
7 ώρες πριν, mchrisober είπε

παιδια οπως προειπαν οτι δινεις παιρνεις.

Ολες οι χυτρες κανουν την ιδια δουλεια με μια διαφορα, τον αερα που βγαζουν καθως μαγειρευουν. Για παραδειγμα η δικια μου τεφαλ βγαζει αερα μολις πιασει την θερμοκρασια και μυριζει το σπιτι. Οι πιο ακριβες δεν βγαζουν αερα, σηκωνουν μια βαλβιδα, χαμηλωνεις φωτια και εισαι βασιλιας. Εαν ειχα τα λεφτα και ξαναεπρνα θα επαιρνα σιγουρα την ακριβη γιατι κραταει μια ζωη και ειναι πολυ χρησιμο εργαλειο.

Ολες τον ιδιο αερα βγαζουν αν θερμαινονται με τον ιδιο τροπο.

 

7 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε

Για χυτρα ταχυτητας μονο Γερμανικη και μονο Fissler. Μια φορα την αγοραζεις και την εχεις για μαι ζωη. Πρεπει να την θεωρησετε σαν εργαλειο, οχι απλα κατσαρολα.

Μην τσιγκουνευεστε

https://www.protothema.gr/greece/article/553843/tragodia-sto-perama-hutra-tahutitas-exerragi-kai-apokefalise-gunaika/

Διαφωνω.Εμενα εσπασε το καπακι με τα χρονια και ηθελα 140€ για το χερουλι μονο.Πηρα μια αλλη με τα μισα λεφτα και ειναι καλυτερα.

6 ώρες πριν, johnyboy είπε

για χυτρα μιλάμε, δεν ειναι τηγάνι, ειναι μια βόμβα στην ουσία και μπορεί να σκοτωθείς για 100-200 ευρώ. 

σωστα.Αλλα υπαρχουν και φτηνες πο κανουν την ιδια δουλεια

5 ώρες πριν, bromiaris είπε

Στην Fissler θα βγάλει ατμό για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά σταματά…

Τότε απλά χαμηλώνεις την ένταση της θερμοκρασίας πχ από το 9 στο 2… και βράζεις το φαγητό σου…

Και αυτός ο σχεδιασμός γίνεται για να έχεις απίστευτη οικονομία σε ρεύμα…

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και ασφαλιστικό πίεσης…

Όχι σαν πιο φτηνές χύτρες που πρέπει να έχεις την θερμοκρασία στο μέγιστο μιας και χάνουν συνέχεια ατμό-θερμότητα-πίεση από την βαλβίδα…

Ολες οι σωστες χυτρες ετσι συμπεριφερονται.Δεν ειναι αναγκη να ειναι fissler.Αν χανουν ατμο -και εχουν ιδια πιεση με την ατμοσφαιρικη-δεν ειναι χυτρες.

5 ώρες πριν, mchrisober είπε

μαλλον δεν το εξηγησα σωστα, ολες οι χυτρες εχουν δικλιδες ασφαλειας.

Οι καλες κατα την διαρκεις της λειτουργιας τους δεν αφηνουν αερα να φυγει (κατα την διαρκεια του μαγειρεματος). Προφωνος εαν υπαρξει κινδυνος τον αφηνουν αλλα μιλαμε για ελεγχομενη κατασταση.

Οι φθηνες αφηνουν τον αερα να φυγει και εσυ παιζεις με την ενταση της φωτιας για να εχεις μια ροη αερα ετσι ωστε να ξερει οτι βραζει το φαγητο σου.

Σε αυτην την διαγορα αναφερομαι.

μαλλον δεν εχεις καταλαβει πως λειτουργει η χυτρα.

Βασιζεται στο να εχει διαφορετικη πιεση απο την ατμοσφαιρικη (αρα διαφορετικη θερμοκρασια βρασμου του νερου).Αν εσυ ζεσταινεις το υλικο αυτο ανεβαζει θερμοκρασια και πιεση,οποτε καπου εκτονωνεται(στην βαλβιδα) αλλιως θα εκραγει.

Αυτα που περιγραφεις συμβαινουν και στην δικια μου χυτρα,αν μαγειρευω στο 9,στο 7 και ισα ισα σκαει καποιες φορες στο 5,5.Λογικο δεν σου ακουγεται?

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως για την φισλερ που λέτε μερικοί, την έχει η μάνα μου και δεν μου γεμίζει το μάτι. Συνέχεια κάτι χαλάει. Δεν ξέρω αν είχε άλλη αν άντεχε τόση χρήση αλλά η συγκεκριμένη σαν να μην είναι και τόσο ποιοτική.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.