Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Στις 8, τον Δεκέμβριο, ακομα νυχτα ειναι ούτως η αλλιώς. Ο σκοπός ειναι να γυρνάς σπιτι μια φυσιολογικη ώρα (5,6, 7) και να βλέπεις λιγο ηλιο ακομα να ανοιγει το μάτι σου.

Στο χειμωνιάτικο ωράριο όσοι πραγματικά δεν ειναι ρέμπελοι (ειδες ποσο ωραία γυρνάει? :P ), πάνε δουλειά νυχτα και επιστρέφουν νυχτα.

Οπότε, για όσους γουστάρουν το φως της ημέρας, το θερινο ειναι το καλυτερο. Για τους καταθλιπτικους, το χειμωνιάτικο :P 

To θέμα είναι ότι το καλοκαίρι με τα 40άρια δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος στην Ελλάδα να νυχτώνει μετά τις  9 

Όσο πιο νωρίς νωρίς νυχτώνει, τόσο πιο γρήγορα γίνεται η κατάσταση κάπως υποφερτή

+1 για χειμερινή :p 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 4
  • Confused 1
  • Sad 2
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 minute ago, AristidisZ said:

Όσο πιο νωρίς νωρίς νυχτώνει, τόσο πιο γρήγορα γίνεται η κατάσταση κάπως υποφερτή

Όσο πιο νωρίς ξημερώνει, τόσο νωρίτερα θα σε βαράει ο ήλιος στο κεφάλι! 🙂

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Σωστή ώρα είναι αυτή που όταν το ρολόι λέει 12:00, ο ήλιος είναι στο ζενίθ. Επειδή αυτό αλλάζει ανάλογα με τον τόπο, χρησιμοποιούμε τη μέση ώρα, που είναι κατά προσέγγιση η χειμερινή.

Εγώ ήξερα πως το πρόβλημα που περιγράφεις λύνεται με τις ζώνες ώρας, και όχι με την αλλαγή χειμερινής/θερινής ώρας.

Δημοσ.
1 minute ago, Joshua21 said:

Εγώ ήξερα πως το πρόβλημα που περιγράφεις λύνεται με τις ζώνες ώρας, και όχι με την αλλαγή χειμερινής/θερινής ώρας.

Απάντησα στο τι σημαίνει "σωστή" ώρα. Για την ακρίβεια, η ζώνη λύνει το πρόβλημα του γεωγραφικού μήκους και η αλλαγή λύνει το πρόβλημα των εποχών και της διαφορετικής ώρας ανατολής-δύσης στον ίδιο τόπο.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Οπότε, για όσους γουστάρουν το φως της ημέρας, το θερινο ειναι το καλυτερο. Για τους καταθλιπτικους, το χειμωνιάτικο :P 

Κι αυτό γυρνάει άμα θες.

Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι όσοι έχουν ανάγκη από χαρές και πανηγύρια, ήλιο, χαρουμενάτες μουσικές, κωμωδίες κ.λπ., τα τραβάνε τα ζόρια τους και θέλουν να ξεφύγουν λίγο. Και όσοι δεν έχουν θέμα με βροχές, κρύα, νύχτες μπλα μπλα, δεν έχουν απαραίτητα τέτοιες ανάγκες γιατί τα έχουν καλά με τον εαυτό τους.

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, CheOnWeb είπε

Απάντησα στο τι σημαίνει "σωστή" ώρα. Για την ακρίβεια, η ζώνη λύνει το πρόβλημα του γεωγραφικού μήκους και η αλλαγή λύνει το πρόβλημα των εποχών και της διαφορετικής ώρας ανατολής-δύσης στον ίδιο τόπο.

Εγώ πάντως άλλο νόημα έβγαλα από το προηγούμενο post σου, ίσως να έκανα και λάθος.

Δημοσ.
Just now, Joshua21 said:

Εγώ πάντως άλλο νόημα έβγαλα από το προηγούμενο post σου, ίσως να έκανα και λάθος.

Ίσως δεν το έγραψα καλά. Η έννοια τής σωστής ώρας είναι σχετική με τον ήλιο, όπως έγραψα. Από 'κει και πέρα, οι άνθρωποι την προσαρμόζουν όπως μας βολεύει/συμφέρει, προσπαθώντας, όσο είναι δυνατόν, να μην ξεφεύγουμε απ' τη "σωστή".

Για το γενικότερο θέμα τής αλλαγής, ένα παράδειγμα (της δικής μου τουλάχιστον λογικής):
Είμαι αγρότης και ξεκινάω πάντα να δουλεύω στο χωράφι με την ανατολή, άσχετα με το τι λέει το ρολόι μου. Παρατηρώ ότι το χειμώνα δουλεύω με διαφορετικά (σύμφωνα με το ρολόι) ωράρια. Τι κάνω στην ουσία; Αλλάζω ωράριο κάθε μέρα, σύμφωνα με τον ήλιο. Αυτή είναι η λύση για το σύστημα "Αγρότης-χωράφι". Για τα πιο περίπλοκα συστήματα, (που βασίζονται στην ώρα και όχι στον ήλιο), η λύση αλλαγής όλων των ωραρίων δεν είναι πρακτική, οπότε αλλάζουμε την ώρα.

Δημοσ.

Σύμφωνα με κάποιους που σχολίασαν εδωπέρα, όσοι θέλουν την καλοκαιρινή ώρα είναι "ρέμπελοι", "τεμπέληδες" και θέλουν "πανυγήρια" και "χαρουμενάτες μουσικές". Έχετε λογικά επιχειρήματα για να υποστηρίξετε την παραμονή στη χειμερινή ώρα, ή θα αρκεστείτε σε βλακείες και shitposts;

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

"Σωστη" ωρα συμφωνα με τους ευρωπαίους ειναι η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΩΡΑ.  Δυστυχώς...

Θα μας πιασει καταθλιψη το χειμώνα (παααλλιιιι) και το καλοκαίρι θα εχουμε ανατολή απο τις 4:30!!!

Σύμφωνα με αυτούς που ψήφισαν στο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα όμως και τους ενδιέφερε να εκφράσουν τη γνώμη τους, "σωστή ώρα" είναι η θερινή.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Social Nick είπε

Σύμφωνα με κάποιους που σχολίασαν εδωπέρα, όσοι θέλουν την καλοκαιρινή ώρα είναι "ρέμπελοι", "τεμπέληδες" και θέλουν "πανυγήρια" και "χαρουμενάτες μουσικές". Έχετε λογικά επιχειρήματα για να υποστηρίξετε την παραμονή στη χειμερινή ώρα, ή θα αρκεστείτε σε βλακείες και shitposts;

Εγώ πάντως που είμαι υπέρ της χειμερινής, θα σου πω ότι για μένα μετράει το να ξημερώνει νωρίς το χειμώνα, και επίσης το καλοκαίρι επειδή ταλαιπωρούμαι αφάνταστα από τη ζέστη προτιμώ να νυχτώνει όσο πιο νωρίς γίνεται 

Συν τοις άλλοις, δε πολύ συμπαθώ τον ήλιο 

Δε ξέρω αν το παραπάνω αποτελεί shitpost :P

44 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Όσο πιο νωρίς ξημερώνει, τόσο νωρίτερα θα σε βαράει ο ήλιος στο κεφάλι! 🙂

Όχι ακριβώς... 

• Like 1
Δημοσ.

Μια ψήφος στη θερινή μόνιμα κι από εμένα. 

Το περίεργο στην όλη φάση, είναι ότι όλες οι χώρες ψήφισαν να σταματήσει η αλλαγή της ώρας με μόνες εξαιρέσεις την Ελλάδα και την Κύπρο που καταψήφισαν την εισήγηση. :rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

To θέμα είναι ότι το καλοκαίρι με τα 40άρια δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος στην Ελλάδα να νυχτώνει μετά τις  9 

Ε πλέον δε κάνει και ιδιαίτερη ζεστη το καλοκαίρι. Λυσαξε φέτος στις βροχές. Μια μέρα δεν έβρεξε και κάηκαν τα πάντα. Αντιθετα έχουμε τυφωνες Ζορμπάδες και Φόντες :P Οποτε, +1 στο θερινό.

44 λεπτά πριν, phanispal είπε

Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι όσοι έχουν ανάγκη από χαρές και πανηγύρια, ήλιο, χαρουμενάτες μουσικές, κωμωδίες κ.λπ., τα τραβάνε τα ζόρια τους και θέλουν να ξεφύγουν λίγο.

Αν υπάρχει τέτοια θεωρια, την έχει δημιουργησει κάποιος καταθλιπτικός για να δικαιολογήσει την αγάπη του προς το σκοτάδι, το καιρό της Βόρειας Ευρώπης κτλ κτλ. Η κάποιος βρυκόλακας. 

1 λεπτό πριν, katergaris79 είπε

Το περίεργο στην όλη φάση, είναι ότι όλες οι χώρες ψήφισαν να σταματήσει η αλλαγή της ώρας με μόνες εξαιρέσεις την Ελλάδα και την Κύπρο που καταψήφισαν την εισήγηση. :rolleyes:

Πότε έγινε αυτο?

Εγω πάντως απ όσους συναδέλφους έχω απο εξωτερικο, οι περισσότεροι θέλουν το θερινό.Στην Ελλάδα βρισκω περισσότερο άτομα που θέλουν το χειμερινο.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Αν υπάρχει τέτοια θεωρια, την έχει δημιουργησει κάποιος καταθλιπτικός για να δικαιολογήσει την αγάπη του προς το σκοτάδι, το καιρό της Βόρειας Ευρώπης κτλ κτλ. Η κάποιος βρυκόλακας

Φαντάσου πόσο τραγελαφική είναι η άποψη ότι όσοι θέλουν τη χειμερινή είναι καταθλιπτικοί.

55 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Ε πλέον δε κάνει και ιδιαίτερη ζεστη το καλοκαίρι. Λυσαξε φέτος στις βροχές. Μια μέρα δεν έβρεξε και κάηκαν τα πάντα. Αντιθετα έχουμε τυφωνες Ζορμπάδες και Φόντες :P Οποτε, +1 στο θερινό.

Καλά μιλάμε, 99 στα 100 posts σου είναι αρλούμπες. Σου δίνω το 1% γιατί κάπου σε πέτυχα όλα αυτά τα χρόνια να λες κάτι σοβαρό, διαφορετικά φλερτάρεις με το απόλυτο.

1 ώρα πριν, Social Nick είπε

Έχετε λογικά επιχειρήματα για να υποστηρίξετε την παραμονή στη χειμερινή ώρα, ή θα αρκεστείτε σε βλακείες και shitposts;

Πόσο λογικά θες; Όσο της αντίπερα όχθης που θέλει να γυρνάει σπίτι του στις 18:00 το Γενάρη και να είναι μέρα όταν τρώει;

Έχω το αντίστοιχο: Μου τη σπάει να τρώω το καλοκαίρι βραδινό στις 21:00-21:30 και να είναι ακόμα μέρα. Σου κάνει;

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Γιατί;

Γιατί την ώρα που μετακινείται ο περισσότερος κόσμος για δουλειά οι διαφορές δεν είναι τόσο αισθητές 

Αντίθετα τις ώρες που επιστρέφεις οι θερμοκρασίες είναι σαφώς πιο υψηλές 

Το 7:30 με το 8:30 το καλοκαίρι έχουν μικρότερη διαφορά από το 17:00 με το 18:00

nyway, δε μπορώ να πείσω κάποιον που διαφωνεί μαζί μου, ούτε μπορώ να πειστώ ότι η θερινή ώρα είναι προτιμότερη επειδή π.χ. δε νυχτώνει στις 17:30 και νυχτώνει στις 18:30 

Εξάλλου είναι καθαρά θέμα προτιμήσεων, άλλος σου λέει εμένα μου αρέσει που είναι μέρα ακόμα στις 21:30 γιατί νιώθω ότι έχω μέρα μπροστά μου, εγώ προτιμώ να βγαίνω χωρίς ήλιο να κάνω τις δουλειές μου 

Επεξ/σία από AristidisZ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...