Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Snoob είπε

Σας γράφω τι έμαθα:

Όταν ένα δέμα περνά τελωνείο, χρεώνεται (εκτός του αναλογούντος της αξίας του ποσού) πρακτορειακά και αποθηκευτικά έξοδα. Αυτά, όταν πρόκειται για δέμα που περνά προβλεπόμενα από τελεωνείο.

Εδώ, η αιτιολόγηση που έχω στην τελευταία επικοινωνία είναι "αποθηκευτικά": δηλαδή, για τον όποιο λόγο, το δέμα προωθήθηκε προς τελωνειακό έλεγχο και χρεώθηκε αποθηκευτικά.

Δεν λέω πως κάνουν καλά και ο εκτελωνιστής που ρώτησα επίσης απόρησε, γιατί είναι δέμα Ε.Ε., και έτσι πήγαμε στους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Αν μάθω κάτι άλλο, θα το μεταφέρω.

Eυχαριστω για την απαντηση Snoob, εξηγει σε μεγαλο βαθμο τι μπορει να συνεβει, παιρνω ως δεδομενο πως η πηγη σου ειναι "εκ των εσω" αρα και εμπιστη, καθως το ανεφερες 2 φορες. Φυσικα το ερωτημα παραμενει γιατι να πληρωσω εγω, ο καταναλωτης/αποδεκτης της υπηρεσιας, αυτη την χρεωση ενω λογικα φαινεται πως ειναι στο δικο τους budget προ-υπολογισμενη.

Τεσπα, δεν θα το αφησω, αν και εχω ηδη γυρισει πισω Ντουμπαι, θα τους ενοχλησω ακομη μια βδομαδα και υστερα θα ξεκινησω τις υπολοιπες διαδικασιες.

Στεναχωριεμαι και τσατιζομαι που εχει αυτα τα ελλατωματα η πατριδα μας.

ΥΓ. Ειχα και ακομη μια ασχημη εμπειρια το καλοκαιρι με νοσκομειο σε πασιγνωστο κοσμικο νησι, που επισκεφτηκα για το λαιμο μου. Πληρωσα κανονικα και αργοτερα εκανα claim τα χρηματα απο την εδω ασφαλεια μου. Η οποια ηθελε μια φορμα να συμπληρωθει απο το ελληνικο νοσοκομειο. Σας το ορκιζομαι πως μου εβγαλαν την ψυχη για 10 κουτακια (και ουτε) που επρεπε να συμπληρωθουν πανω στη φορμα με ονομα ασθενη, παθηση, διαγνωση, κοκ. Και οι οδηγιες μου ηταν αναλυτικοτατες, μεχρι και μεταφραση τους εκανα απο τα αγγλικα (δεν ηταν στα αραβικα η φορμα, στα αγγλικα ηταν). Το χειροτερο που μου ειπε η υπαλληλος ηταν οτι δεν ειναι υποχρεωμενη να την συμπληρωσει και πως μου κανει χαρη επειδη ειμαι συμπολιτης, του εξωτερικου. τεσπα...

Επεξ/σία από hexenlord
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, karaLRS είπε

Δυστυχώς στο [email protected] δεν έχουν όνομα, υπεύθυνο τίποτα. Ζητάς ποιόν να πλακώσεις και δεν σου λένε. Έτσι και η κυρία μου λέει " ένα μήνα μέγιστό κύριε το πακέτο σας για αναδασμολογηση"...πως τελικά έγινε τρεις μήνες το διάστημα και εκτελωνιστηκε μόνο μετά από τηλέφωνο φίλης τελωνειακού είναι παράξενο...

Αλήθεια τώρα πάω στο seed να κάνω καταγγελία και όταν πατάς πάνω στο online καταγγελία σου βγάζει 404 not found. ΔΕΝ υπάρχει μεγαλύτερο μπουρδέλο

Screenshot_20181003-151955.png

μη παλευεις με την online φορμα, στειλε το εδω, το εχει απο πανω

[email protected]

θα προτεινα να μεταφερθει το παρον στο Internet sub forum ωστε να το δουν και αλλα μελη που ειχαν αντιστοιχες χρεωσεις για αποστολες απο ΕΕ και να κανουν και αυτοι καταγγελια εφοσον θελουν

• Like 1
Δημοσ.

Δε μπορώ να βρω τίποτα σχετικό ούτε στο net ούτε στη βάση δεδομένων που χρησιμοποιώ. Αυτό που λέει ο snoob έχει μία λογική, πλην όμως πρώτον δεν μπορεί να υφίστασαι εσύ το κόστος του δειγματοληπτικού ελέγχου εάν δεν βρεθείς να έχεις τελέσει κάποια παράβαση και επιπλέον, δεν μπορώ να βρω ούτε κάτι σχετικό με αυτό. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι με τελωνειακό κώδικα έχω μαύρα μεσάνυχτα και δεν είναι και εύκολο να βρεις και μια τυχόν σχετική υπουργική απόφαση, που θα διευθετούσε τα σχετικά με τις αναθέσεις αυτές και όλο το πλαίσιο διενέργειας αυτών των ελέγχων.

Πάντως, πριν πας για τις καταγγελίες σε ΕΕΤΤ και ΣΕΕΔΔ ( το τελευταίο δεν γνωρίζω κατά πόσον θα ασχοληθεί κιόλας με τέτοια υπόθεση. Συνήθως ασχολούνται με "μείζονος σημασίας" υποθέσεις, εκτός πια και εάν θεωρήσουν ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει πιθανότητα κατ' εξακολούθηση επιβολής τυχόν ανύπαρκτων χρεώσεων) θα σου έλεγα να κάνεις μια απόπειρα να βγάλεις άκρη με την γενική διεύθυνση τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης του Υπ. Οικονομικών. Θέλω να πιστεύω ότι μια σχετική γνώση ίσως την έχουν περί ύπαρξης του συγκεκριμένου τέλους.  Είδα στον κοινοτικό τελωνειακό κώδικα ότι μπορείς να απευθύνεις έγγραφο αίτημα στην τελωνειακή υπηρεσία σχετικά με την εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας και έχει εκδοθεί η ΥΑ Δ17//2011 η οποία ρυθμίζει τις λεπτομέρειες και ορίζει την Δασμολογική Διεύθυνση της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης του Υπουργείου Οικονομικών ως αρμόδια υπηρεσία για να παραλαμβάνει και να απαντά σε τέτοιου είδους αιτήσεις. Δεν χάνεις κάτι να κάνεις μια προσπάθεια σε πρώτη φάση μήπως βγάλεις άκρη με αυτούς. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, hexenlord είπε

Ευχαριστω για την απαντηση, δεν ειναι καποιο μεγαλο σαιτ. Ειναι το ιδιο της σαιτ της μπαντας, ειναι μια ασιμη μπαντα απο την τσεχια που παρολα αυτα μου αρεσει πολυ και ηθελα να την υποστηριξω εμπρακτα αγοραζοντας το μποξ σετ του νεου αλμπουμ της (η μπαντα λεγεται silent stream of godless elegy). Eπικοινωνησα με τον τραγουδιστη (καθως με πονειρεψε ενας απο τους κυριους που μιλησα στην εξυπηρετηση πελατων στα ελτα) και των ρωτησα περι της αποστοληςκαι ο ανθρωπος εξεπλαγην, μου λεει Χεξενλορντ, εγω το πακεταρισα με τα χερια μου, το πηγα στο ταχυδρομειο και το εστειλα. Μιλαμε για τετοιο "μεγεθος" καταστηματος. Οποτε αποκλειεται η δευετερη επιλογη που βαζεις. 

Ευχαριστω τους fortisti και Lightsout για τις απαντησεις, αν δεν ξεμπερδεψω μεσα στην επομενη βδομαδα με ανθρωπινο τροπο,  θα ακολουθησω τις λυσεις που προτεινετε.

Τώρα που το θυμήθηκα, θέλω και εγώ να παραγγείλω ορισμένα ωραία εκθέματα από Πολωνία μεριά, π.χ την παρακάτω βαριοπούλα. Λες να έχω το ίδιο πρόβλημα; Θα σταλεί σε μένα από τα ίδια τα χέρια του τραγουδιστή. 

burzum-anthology-vinyl-lp.jpg

Δημοσ.
8 ώρες πριν, tarantules είπε

Πόσοι ψάξανε στο youtube (εκτός από μένα) για αυτή τη μπάντα με αφορμη αυτό το topic; :D

εχουν ωραια αρχικη φωτο στο σαιτ τους παντως, και αυτη η κοκκινομαλα η μικρη πολυ ωραια

πειστηκα και χαραμισα ενα λαικ στο φατσοτεφτερο τους

ερωτηση , αν μας πουνε οτι θελουν λεφτα για τελωνειο, ειδικα για κατι μπιχλιμπιδια απο κινα, δεν ειναι προτιμοτερο να μην παραλαβουμε και να κανουμε refund τα χρηματα απο paypal/ebay και τελος?

σιγα μην κανουμε μαγκα τον καθε δερβεναγα που χρεωνει 3ευρα

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, opcorsa είπε

εχουν ωραια αρχικη φωτο στο σαιτ τους παντως, και αυτη η κοκκινομαλα η μικρη πολυ ωραια

πειστηκα και χαραμισα ενα λαικ στο φατσοτεφτερο τους

ερωτηση , αν μας πουνε οτι θελουν λεφτα για τελωνειο, ειδικα για κατι μπιχλιμπιδια απο κινα, δεν ειναι προτιμοτερο να μην παραλαβουμε και να κανουμε refund τα χρηματα απο paypal/ebay και τελος?

σιγα μην κανουμε μαγκα τον καθε δερβεναγα που χρεωνει 3ευρα

Εκτιμώ ότι μη παραλαμβάνοντας ένα πακέτο και ζητώντας refund το ίδιο μάγκας παραμένει ο τελωνειακός γιατί θα πληρωθεί τα ίδια στο τέλος του μήνα.

Αντιθέτως αυτό που κάνεις είναι ντροπή ενάντια ενός σωστού πωλητή που βγάζει τον μισθό του μέσω πωλήσεων στο eBay

• Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, karaLRS είπε

Εκτιμώ ότι μη παραλαμβάνοντας ένα πακέτο και ζητώντας refund το ίδιο μάγκας παραμένει ο τελωνειακός γιατί θα πληρωθεί τα ίδια στο τέλος του μήνα. 

Αντιθέτως αυτό που κάνεις είναι ντροπή ενάντια ενός σωστού πωλητή που βγάζει τον μισθό του μέσω πωλήσεων στο eBay

και ειναι σωστο να φανε τον δικο μου τον μισθο οι αργομισθοι  και η νομενκλατουρα του συναφιου των πονηρων?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, opcorsa είπε

και ειναι σωστο να φανε τον δικο μου τον μισθο οι αργομισθοι  και η νομενκλατουρα του συναφιου των πονηρων?

ΟΧΙ. να φάνε του άλλου όμως ε;

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Snoob είπε

Μαθαίνω πως γινόταν πάρτυ με τα δέματα μέσω ΕΛΤΑ ("δώρο" το τηλέφωνο/λαπιτόπι/γουατέβα, tracking number Δανία με αποστολή από Μποτσουάνα, τα γνωστά) και αυτό το κομμάτι κατόπιν διαγωνισμού το ανέλαβε εκτελωνιστικό γραφείο, το οποίο προσπαθεί να τσεκάρει τα πάντα.

Έτσι, ελέγχονται και τα δέματα από Ε.Ε. καθώς έχουν αλιευθεί ουκ ολίγα λαυράκια. Ιδίως από κάτι Βουλγαρίες, Ρουμανίες κτλ.

Τα 3 ευρώ πρέπει να είναι κόστος ελέγχου στο δέμα, το οποίο βρέθηκε σύννομο. 

Δηλαδή κάτι σαν τους παπάδες που πληρώνονται αλλά σου λένε δώσε τόσα να σου βάφτισω το παιδί?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, opcorsa είπε

o θανατος σου η ζωη μου

Καλά έτσι πέσε στο PayPal όταν ζητάς refund. Δυστυχώς για 3€ υπάρχουν τραγικές συμπεριφορές. Χειρότερο από την φτώχεια τών 3€ είναι η φτώχεια του πνεύματος

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, karaLRS είπε

Δυστυχώς στο [email protected] δεν έχουν όνομα, υπεύθυνο τίποτα. Ζητάς ποιόν να πλακώσεις και δεν σου λένε. Έτσι και η κυρία μου λέει " ένα μήνα μέγιστό κύριε το πακέτο σας για αναδασμολογηση"...πως τελικά έγινε τρεις μήνες το διάστημα και εκτελωνιστηκε μόνο μετά από τηλέφωνο φίλης τελωνειακού είναι παράξενο...

Αλήθεια τώρα πάω στο seed να κάνω καταγγελία και όταν πατάς πάνω στο online καταγγελία σου βγάζει 404 not found. ΔΕΝ υπάρχει μεγαλύτερο μπουρδέλο

Screenshot_20181003-151955.png

Να θυμίσω οτι μερικούς μήνες νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί οτι οι καταγγελίες που έκαναν οι πολίτες στη συγκεκριμένη υπηρεσία ήταν δημόσια διαθέσιμες λόγω ανύπαρκτης προστασίας της βάσης δεδομένων!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...