DrLo Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, vanni είπε Ρε παιδιά συγνώμη που θα επέμβω αλλά πραγματικά μην δίνεται έτσι ελαφρά την καρδία συμβουλές και μάλιστα με τόση σιγουριά ότι θα δικαιωθεί κιόλας αν το κυνηγήσει νομικά. Από που ακριβώς προκύπτει ότι η κατάθεση 250 ευρώ είναι για την εγγύηση του σπιτιού; Στο taxis δεν υπάρχει μισθωτήριο, σε μπακαλόχαρτο δεν υπάρχει τίποτα και καμία υπογραφή από κανέναν από τους 2 το μόνο που υπάρχει είναι μια κατάθεση 250 ευρώ από την τάδε στην τάδε . Τι ακριβώς θα κυνηγήσει ο οποιοσδήποτε δικηγόρος; Μάρτυρες και η υπόθεση γίνεται πρακτικά "ο λόγος μου εναντίον του λόγου σου". απλά είναι μικρό το ποσό που ίσως δεν αξίζει το κόπο. Δε διάβασα όλα τα μνματα ... εγκληματικό λάθος αν δεν έχει γράψει έστω μια αιτιολογία στο καταθετήριο. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2018 από DrLo 1
skiabox Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Τώρα που ανοίξατε θέμα με ακίνητα να ρωτήσω το εξής. Αληθεύει ότι το κτηματολόγιο έχει ολοκληρωθεί μόνο σε ποσοστό 5%?
wakeup-call Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε Aπο την αλλη εγω αναρωτιεμαι.. Αφου ειχε σκοπο να μην της νοικιασει το διαμερισμα αλλα απλως να σου φαει τα λεφτα, γιατι το νοικιασε σε αλλους ενω θα μπορουσε απλα να κανει το ιδιο και σε αυτους και σε επομενους και παει λεγοντας; Ισως λοιπον να ειναι καλη ιδεα να μην ακους σε κλειστες κοινωνιες τι λεει ο ενας για τον αλλον και κυριως να μην προκαταλαμβανεσαι αρνητικα πρωτου διευκρινησεις μονη σου την κατασταση. Συνεπως μιλησε μαζι της, ζητα εξηγησεις για το γιατι νοικιασε αλλου το διαμερισμα που ειχατε συμφωνησει, κι αν δεν βγει ακρη απλα ζητησε της τα λεφτα αμεσα πισω. Αν δεν στα επιστρεψει τοτε βλεπεις τι θα κανεις. Πραγματικά γι αυτο έχω νευριάσει επικοινωνούσαμε μαζί της κάθε εβδομάδα μας είχε πει για ένα χειρουργείο της κόρης της οπότε κάναμε υπομονη όταν μια Κυριακή βράδυ πήρε και ζήτησε να βάλουμε το πρώτο ενοίκιο και αρνηθηκαμε τότε άρχισε να βρωμάει το πράγμα. Δυστυχώς την εγγύηση την είχαμε δώσει ομως. Αν είχε αλλάξει γνώμη μπορούσε να δώσει την εγγύηση πίσω και να πει τελικά θα το δώσω αλλού.Κι οταν την πήρα να ρωτήσω για τον ενοικιαστή στο σπιτι μου έλεγε για μπογιατζή που σημαίνει ήθελε να το τραβήξει το δούλεμα. 3 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε 3 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2018 από wakeup-call
Curtis76 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Με το καλο το νεο μελος 🤰... τελικα καθε εμποδιο για καλο... η εμπειρια μου στα ενοικια.... το 80% για το αν θα περασεις καλα και απορβληματιστα σε ενα σπιτι ειναι εχεις καλο ιδιοκτητη. 2
Bigi444444 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να πω για μία ακόμα φορά ότι η μίσθωση είναι άτυπη σύμβαση και το φορολογικό/λογιστικό/δημοσιονομικονταβατζιλίστικο/οτιδήποτε σκέλος δεν την αφορά και δεν την επηρεάζει; Μόλις το είπα. Από εκεί και πέρα, είναι τόσο μικρό το ποσό, που πρακτικά δεν σου αφήνει περιθώρια να σκεφτείς κάτι πιο σοβαρό εκτός πια και εάν είσαι σκαλωμένη με την αποκατάσταση της ηθικής τάξης. Επίσης δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι ενοχές σε ατομικό επίπεδο θεωρώντας ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος (ιδιαίτερο τουλάχιστον απ' ότι φαίνεται) στον χειρισμό και τη συμπεριφορά σου, απλά επειδή επέδειξες καλή πίστη. Δυστυχώς η καλοπιστία σήμερα τείνει να είναι εξαίρεση και δείγμα επιπολαιότητας, όταν ο μέσος νεοέλληνας δυστυχώς είναι αλεπουδιάρης. Και δεν χρειάζεται να αυτοενοχοποιείσαι γιατί πολύ απλά θα μπορούσε άνετα αυτή η γυναίκα να σου υπογράψει και συμφωνητικό, να σου υπογράψει και τη σύμβαση του Παρισιού. Να τσακώσει και το πρώτο ενοίκιο και να μη σου παραδώσει ποτέ το ακίνητο. Τι θα την εμπόδιζε δηλαδή;Ειλικρινά. Αυτό και προς όσους αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να δώσατε εγγύηση χωρίς ένα συμβόλαιο κλπ. Και εγώ ερωτώ, δύσκολο θα ήταν να υπογράφατε και το συμβόλαιο, να δίνατε και το πρώτο νοίκι και να είχαμε την ίδια κατάληξη; Πίεσέ την χωρίς άλλες αναβολές να σου επιστρέψει το ποσό λέγοντάς της ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου, ξεκινώντας έστω από μία καταγγελία στις φορολογικές αρχές ότι εισέπραξε χρήματα χωρίς να εκδώσει κανένα παραστατικό. Κατά τα λοιπά, ηρέμησε να χαρείς και το μωράκι σου με το καλό.Ξέρω, αναποδιά, shit happens, που λένε και οι φίλοι μας οι άγγλοι και προσπαθούμε να τα διαχειριζόμαστε με ψυχραιμία όσο μπορούμε. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από Bigi444444 1 1
talibanakos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, Curtis76 είπε το 80% για το αν θα περασεις καλα και απορβληματιστα σε ενα σπιτι ειναι εχεις καλο ιδιοκτητη. 50.Το αλλο 50 ειναι οι γυρω Ontopic,δεν αξιζει να ασχοληθει η TS, αλλ απληρωσε και πηρε ενα μαθημα που θα το θυμαται ολη της τη ζωη. Φανταζομαι ποσο θα πονεσε τωρα ειδικα που τα εξοδα ειναι στα κοκκινα. Με το καλο το νεο μελος. 1
DimosMcLaren Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Καλά το τι μαλακία εχω διαβάσει στο θέμα δεν περιγράφεται !!! Η εν λόγω "κυρία" σε εξαπάτησε !!! Τελεία και παύλα!!! Έχεις αποδεικτικά στοιχεία την μεταφορά του ποσού της εγγύησης σε τραπεζικό λογαριασμό της καθώς και την μαρτυρία του άνδρα σου ότι είχατε συμφωνήσει προφορικά για την εκμίσθωση του σπιτιού δεν ξέρω και αν έχεις και μηνύματα από την επικοινωνία σας. Είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο. Τέλος !!! Τώρα αν αξίζει να κινηθείς νομικά για να πάρεις τα χρήματα σου πίσω αυτό εσύ το ξέρεις. Για την εφορία και τα υπόλοιπα δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι από τη στιγμή που δεν έχει δηλωθεί στο taxis. 1
nightwalker1990 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Στις 5/10/2018 στις 9:30 ΠΜ, wakeup-call είπε Καλημέρα σας! Μενω σε κυκλαδίτικο νησί ψάχναμε με τον σύντροφό μου σπίτι όλο το καλοκαίρι με άγχος και αγωνία γιατί δεν υπήρχε τίποτα λόγω σεζόν. Τον Αύγουστο επιτέλους βρίσκουμε ένα πολύ καλό σπίτι που το νοίκιαζε ντόπια γυναίκα -ξερω ολη την οικογένεια της- το κλείνουμε την ίδια μέρα προφορικά και περιμένουμε να επιστρέψει από ταξίδι για δουλειές. Συνεννοούμαστε μαζί της ζητάει την εγγύηση στο λογαριασμό της στην τράπεζα κι εμείς τελείως αφελώς τη δώσαμε γιατί θεωρούσαμε ότι δεν είχαμε κάτι να χάσουμε. Περνούσε ο καιρος όλο έφευγε Αθήνα για λόγους υγείας της κόρης της μας πήρε τηλ να ζητήσει και το πρώτο ενοίκιο το οποίο δηλωσαμε ότι δεν θα δώσουμε αν δε γίνει το συμβόλαιο. Τελικά πέρασε ενάμιση μήνας σχεδόν και από Παρασκευή το πήγαινε σε Τρίτη μέχρι χθες που μας ενημέρωσε τρίτο άτομο μάρτυρας της πρώτης συνομιλίας με την ιδιοκτήτρια ότι έχει μπει άλλος ένοικος στο σπίτι και καθαρίζει για να εγκατασταθεί. Την πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω αν είχε τελειώσει με το συμβόλαιο και μου είπε θα το τελειώσω άμεσα τη ρώτησα ποιος είναι μέσα στο σπίτι και καθαρίζει και μου δήλωσε ότι απλά θα βάψουν το σπίτι. Εξοργισμένη πια άρχισα να την κράζω και απλά μου είπε "δως μου τον αριθμό λογαριασμού σου να σου επιστρέψω την εγγύηση". Δυστυχώς το ποιόν της γυναίκας αυτής το μάθαμε λίγες μέρες πριν το τελευταίο συμβάν. Έχει πολύ κακό όνομα στο νησί και έχουν χάσει άλλοι ντόπιοι πολλά περισσότερα από 250 ευρώ. Το ποσό δεν είναι τρελό αλλά για μένα είναι πολλά και δεδομένου ότι βιαζομασταν και βιαζομαστε λόγω του ότι γεννάω 30 Οκτωβρίου με το καλό και τώρα χάσαμε άλλα σπίτια που λόγω τέλος σεζόν είχαν βγει προς ενοικίαση. Συγγνώμη για το κατεβατο η ερώτηση μου είναι υπάρχει τρόπος σε περίπτωση-η πιο πιθανή περίπτωση- που δεν επιστρέψει την εγγύηση να κινηθώ αλλιώς δεδομένου ότι και μάρτυρες υπάρχουν και απόδειξη τραπέζης έχω. 😡😡😡😡 πολυ απλα κανεις καταγραφη της συνομιλιας πριν οποιασδηποτε συναλλαγης.. δεν θα σου βγει σε κακο πιστεψε με, εστω και fake να το κανεις και της πεις εχω την ταδε συνομιλια μας και θα παω στο τμημα υπαρχει μεγαυτερη πιθανοτητα να φοβηθει και να στα δωσει. 1
Bigi444444 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Μπα, εγώ λέω να πιάσει ένα κουζινομάχαιρο και να πάει να την απειλήσει. Καταλαβαίνετε ότι δεν έχετε ιδέα από νομική πραγματικότητα και δίνετε συμβουλές; 1
bilya Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, nightwalker1990 είπε πολυ απλα κανεις καταγραφη της συνομιλιας πριν οποιασδηποτε συναλλαγης.. δεν θα σου βγει σε κακο πιστεψε με, εστω και fake να το κανεις και της πεις εχω την ταδε συνομιλια μας και θα παω στο τμημα υπαρχει μεγαυτερη πιθανοτητα να φοβηθει και να στα δωσει. κ μετά θα φάει μια ωραιότατη μήνυση για παράνομη καταγραφή συνομιλίας. Τα λόγια του αέρα πετάνε μονο τα γραπτά μένουν.
efo355 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Απλά πιάσε φιλία ( λυκοφιλία ) με καμμία μεγάλη κουτσομπολα και πες τα πάντα. Τελείωσε η δικιά σου....
wakeup-call Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Στις 6/10/2018 στις 9:38 ΜΜ, efo355 είπε Απλά πιάσε φιλία ( λυκοφιλία ) με καμμία μεγάλη κουτσομπολα και πες τα πάντα. Τελείωσε η δικιά σου.... Τελειωμένη ήταν στο νησί για αυτό μετακόμισε στην πρωτεύουσα εγώ άργησα να τα μάθω 😅😥 Στις 6/10/2018 στις 9:49 ΠΜ, DimosMcLaren είπε Καλά το τι μαλακία εχω διαβάσει στο θέμα δεν περιγράφεται !!! Η εν λόγω "κυρία" σε εξαπάτησε !!! Τελεία και παύλα!!! Έχεις αποδεικτικά στοιχεία την μεταφορά του ποσού της εγγύησης σε τραπεζικό λογαριασμό της καθώς και την μαρτυρία του άνδρα σου ότι είχατε συμφωνήσει προφορικά για την εκμίσθωση του σπιτιού δεν ξέρω και αν έχεις και μηνύματα από την επικοινωνία σας. Είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο. Τέλος !!! Τώρα αν αξίζει να κινηθείς νομικά για να πάρεις τα χρήματα σου πίσω αυτό εσύ το ξέρεις. Για την εφορία και τα υπόλοιπα δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι από τη στιγμή που δεν έχει δηλωθεί στο taxis. Και που λες πάμε στην αστυ-νομία 👮 χθες και τους λέμε το και το... και λέει ο κύριος αυτά είναι ....αστικά θέματα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις κάνουμε συστάσεις. Λέω τι άλλο μπορει να γίνει μετά? Λέει μετά αγωγή σε δικηγορο. Αν μου περίσσευαν λεφτά τα χαλαλιζα κι ας χαλουσα πάνω από 250 ευρώ που εχασα ....ναι τόσο τα έχω πάρει. Αρχίζω και το χωνεύω βέβαια σιγά σιγά γιατί σε 3 εβδομάδες γεννάω με το καλο και πρέπει να εστιάσω στα σημαντικά αλλά θα προσπαθήσω και στο συνήγορο του πολίτη κι ελπίζω εκεί να κάνουν κάτι καλύτερο.
mechpanos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 12 ώρες πριν, wakeup-call είπε Τελειωμένη ήταν στο νησί για αυτό μετακόμισε στην πρωτεύουσα εγώ άργησα να τα μάθω 😅😥 Και που λες πάμε στην αστυ-νομία 👮 χθες και τους λέμε το και το... και λέει ο κύριος αυτά είναι ....αστικά θέματα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις κάνουμε συστάσεις. Λέω τι άλλο μπορει να γίνει μετά? Λέει μετά αγωγή σε δικηγορο. Αν μου περίσσευαν λεφτά τα χαλαλιζα κι ας χαλουσα πάνω από 250 ευρώ που εχασα ....ναι τόσο τα έχω πάρει. Αρχίζω και το χωνεύω βέβαια σιγά σιγά γιατί σε 3 εβδομάδες γεννάω με το καλο και πρέπει να εστιάσω στα σημαντικά αλλά θα προσπαθήσω και στο συνήγορο του πολίτη κι ελπίζω εκεί να κάνουν κάτι καλύτερο. Βάλε ένα δικηγόρο να της κάνει ένα τηλεφώνημα, μπορεί να μην σου πάρει και τίποτα για ένα τηλέφωνο, και αυτή μπορεί να στα επιστρέψει με την μια για να μην μπλέξει! Με το καλό το μωράκι σου! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις