Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι πολλες φορες, συζητησεις με παππουδες-γιαγιαδες, ανθρωπους που προλαβα, εζησαν παλια. Ειχαν, εκτος απροοπτων και εξαιρετικων γεγονοτων, μικρες και σχετικα λιγοστες μετακινησεις στη ζωη τους.

Σημερα ομως; Και για την πλειοψηφια του συγχρονου κοσμου;
Πολλες, μα παρα πολλες μετακινησεις.
Εχει γινει ετσι η ζωη; Το γεγονος οτι υπαρχουν μεταφορικα μεσα που δεν υπηρχαν πριν 60 χρονια, μηπως τελικα απο τη μια διευκολυνε, απο την αλλη αυξησε δραματικα-με οτι αυτο σημαινει-, την συχνοτητα των μετακινησεων μας, και τα χιλιομετρα που κανουμε στη ζωη μας; Υπαρχουν μετακινησεις που θα τις χαρακτηριζα σχεδον(εξαρταται καποιες φορες και απο τις επιλογες μας, πχ τοπος κατοικιας) υποχρεωτικες.
Υπαρχουν και αλλες που εξαρτωνται απο την θεληση μας, την διαθεση μας, τις επιθυμιες μας, κλπ

Οσο περνουν τα χρονια βεβαια, εχω καταλαβει, οτι πολλες φορες εμεις θελουμε τα θεματα της ζωης μας να πανε προς μια κατευθυνση, θεμιτο να το παλευουμε, απο την αλλη ομως μαλλον οριζουμε οντως λιγα πραγματα σε αυτη τη ζωη....μαλλον οταν εμεις κανουμε σχεδια, οντως ο Θεος γελαει...

Προσωπικα, δεν συμπαθησα ποτε τις μετακινησεις. Παντα ηταν για μενα, αναγκαιο κακο. Το θεωρουσα σχεδον χαμενο χρονο. Θα ευχομουν να ειχα ενα...ελικοπτερο, και με ελαχιστο χρονο, να ειμαι εκει πουπρεπει ή θέλω. Και το παραδοξο ειναι, ότι όσο κι αν ξορκισα στη ζωη μου το θεμα μετακινηση, τοση μου δωσε να εχω, αυτη η ζωη...δεν θα μπω σε λεπτομερειες, και δεν εχει και νοημα εξαλλου.
Ωστοσο, με πολλες προσπαθειες, τελευταια εχω οντως καταφερει να τις περιορισω.
Τις εχω φαει ομως...με το κουταλι, σε τετοιο βαθμο που να λεω οτι ακομη και διακοπες δωρεαν να μου προσφερουν, θα το σκεφτω να μετακινηθω....enough...

Σιγουρα ειναι σε μεγαλο βαθμο προσωπικο το παραπανω θεμα.
Αλλοι συμβιβαζονται και πειθουν τον εαυτο τους οτι ειναι ok, αλλοι σβηνουν μερες(μεχρι ποτε;), αλλοι το απολαμβανουν(ρόδα τσάντα και κοπάνα!), αλλοι το θεωρουν φυσιολογικο.
Αλλες οι συνθηκες σε μεγαλες πολεις, αλλες σε επαρχια.
Το ποσο 'στοιχιζει' στον καθενα τελικα το θεμα 'μετακινηση' στη ζωη του, και δεν εννοω το αυτονοητο οικονομικο κοστος, αλλα το κοστος της χαμενης ωρας, των εναλλακτικων χρησεων χρονου, το ψυχικο κοστος, το σπάσιμο νεύρων ή οχι, ειναι τελικα σε μεγαλο βαθμο προσωπικο και υποκειμενικο θεμα. Οπως και τα περισσοτερα θεματα αλλωστε.

Το θεμα ειναι εδω προς συζητηση λοιπον, και φυσικα η αφορμη δεν τοσο για οσους θεωρουν το θεμα 'μετακινηση' ως κατι αυτονοητο ή και ....θετικο, αλλα κυριως για οσους θεωρουν-απο προσωπικη αποψη και για δικους τους λογους, οτι η μετακινηση ειναι κατι τελικα κατι αρνητικο στη ζωη μας, και η ελαχιστοποιηση της αναβαθμιζει την ποιοτητα ζωης.

• Like 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

εμενα μου τη δινουν οι επιστροφές στις μετακινησεις κυριως & οι ελληνες οδηγοι 7 με 10 καθε πρωι στον κηφισο.

(κι εγω μ@λ@κας ειμαι αρκετες φορες - δε βγαζω τον εαυτο μου απ'εξω) 

• Like 1
Δημοσ.

Χάνω κάθε μέρα 2+ ώρες για πήγαινε-έλα στη δουλειά.

Έχουμε κάνει κουβέντα για τηλεεργασία μιας και 95% της δουλειάς είναι με email αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί κάτι, ίσως και λόγω ελληνικής νοοτροπίας όπου κατά κάποιο τρόπο η φυσική παρουσία ισοδυναμεί με παραγωγικότητα.

• Like 7
  • Confused 1
Δημοσ.
Just now, Narayan said:

Έχουμε κάνει κουβέντα για τηλεεργασία μιας και 95% της δουλειάς είναι με email αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί κάτι, ίσως και λόγω ελληνικής νοοτροπίας όπου κατά κάποιο τρόπο η φυσική παρουσία ισοδυναμεί με παραγωγικότητα.

Ναι γιατί αν σε βλέπει το αφεντικό φοβάσαι και δουλευεις και δεν μπορείς να φιδιάσεις. Ενώ αν δεν σε βλέπει θα κάθεσαι και θα σε πληρώνει.... :P

Δημοσ.

Πονεμένο θέμα άνοιξες αδερφέ... Και βέβαια η τραγικότητα της κατάστασης μεγεθύνεται όταν οι μετακινήσεις είναι στην Αθήνα!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τις μισώ τις μετακινήσεις μες στην πόλη. Απλά τις μισώ! Είναι αναγκαίο κακό για μένα.
Να φτάνω στη στάση ΠΑΝΤΑ την ίδια ώρα και άλλη μέρα να λέει ότι θα περάσει το λεωφορείο σε 7' και άλλη σε 37' [και μιλάω για καθημερινές]. Δηλαδή αν είναι δυνατόν! Έχω δώσει μια περιουσία στους ταρίφες για να φτάνω στα ραντεβού μου στην ώρα μου. 
Άπειρες ώρες χαμένες απ'τη ζωή μου...στην αναμονή στις στάσεις. Και ειδικά μέσα σε κρύο/αέρα/βροχή είναι ΟΝΕΙΡΟ λέμε.

Χάσιμο χρόνου, σπάσιμο νεύρων, πονοκέφαλος. Αυτές είναι οι μετακινήσεις για μένα.

Α! Μην αναφέρουμε και το κάθε κλεφτρόνι που εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο κόσμος είναι σαν σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλο και έτσι βρίσκει ευκαιρία να βάλει χέρι σε τσέπες και τσάντες. [και τον κάθε ελεεινό που προσπαθεί να σου τριφτεί από πίσω]

• Like 12
  • Sad 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Τις μισώ τις μετακινήσεις μες στην πόλη. Απλά τις μισώ! Είναι αναγκαίο κακό για μένα.
Να φτάνω στη στάση ΠΑΝΤΑ την ίδια ώρα και άλλη μέρα να λέει ότι θα περάσει το λεωφορείο σε 7' και άλλη σε 37' [και μιλάω για καθημερινές]. Δηλαδή αν είναι δυνατόν! Έχω δώσει μια περιουσία στους ταρίφες για να φτάνω στα ραντεβού μου στην ώρα μου. 
Άπειρες ώρες χαμένες απ'τη ζωή μου...στην αναμονή στις στάσεις. Και ειδικά μέσα σε κρύο/αέρα/βροχή είναι ΟΝΕΙΡΟ λέμε.

Χάσιμο χρόνου, σπάσιμο νεύρων, πονοκέφαλος. Αυτές είναι οι μετακινήσεις για μένα.

Α! Μην αναφέρουμε και το κάθε κλεφτρόνι που εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο κόσμος είναι σαν σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλο και έτσι βρίσκει ευκαιρία να βάλει χέρι σε τσέπες και τσάντες. [και τον κάθε ελεεινό που προσπαθεί να σου τριφτεί από πίσω]

Σε νιώθω απόλυτα δυστυχώς. Μπορεί να έχω πολλά χρόνια που χρησιμοποίησα τελευταία φορά ΜΜΜ (και ταξί σπάνια) αλλά κάποτε το έκανα και ξέρω ακριβώς τι τραβας. Και φαντάσου οτι εγώ όταν το έκανα, διένυα μικρές αποστάσεις και όχι όπως κάποιοι που δυστυχώς πρέπει να αλλάζουν 2 και 3 λεωφορεία... υπομονή και θετικές σκέψεις, τι άλλο να κάνουμε..

• Sad 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Narayan είπε

+1 

Αλλά είναι επιλογή μου 😊

-Ιδιοκτητη κατοικία 

-Καλύτερη ποιότητα ζωής 

-Άνεση και άμεση μετακίνηση εντός πόλεως, σε νοσοκομεία - γιατρούς κυρίως και έπειτα στα υπόλοιπα μαγαζιά / υπηρεσίες,χωρίς άγχος για φανάρια - κίνηση κτλ

Απλά τα χρήματα του ενοικίου που θα πλήρωνα, πάνε στο αυτοκίνητο... 

Κάποιοι δε το θέλουν, βαριούνται αυτήν την μετακίνηση, αλλά περίπου το 20% των συναδέλφων μένει εκτός Θεσσαλονίκης, σε απόσταση άνω των 50χλμ! 

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να είμαι ο μόνος άνθρωπος που δεν τον ενοχλεί το πήγαινε έλα στη δουλειά, αλλά βαριέται τις μεγάλες μετακινήσεις (aka ταξίδια) :P :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, terry308 said:

+1 

Αλλά είναι επιλογή μου 😊

-Ιδιοκτητη κατοικία 

-Καλύτερη ποιότητα ζωής 

-Άνεση και άμεση μετακίνηση εντός πόλεως, σε νοσοκομεία - γιατρούς κυρίως και έπειτα στα υπόλοιπα μαγαζιά / υπηρεσίες,χωρίς άγχος για φανάρια - κίνηση κτλ

Απλά τα χρήματα του ενοικίου που θα πλήρωνα, πάνε στο αυτοκίνητο... 

Κάποιοι δε το θέλουν, βαριούνται αυτήν την μετακίνηση, αλλά περίπου το 20% των συναδέλφων μένει εκτός Θεσσαλονίκης, σε απόσταση άνω των 50χλμ! 

Διατηρω τις αμφιβολιες μου για την καλυτερη ποιοτητας ζωης οταν χανεις 2 ωρες (απο τον ηδη περιορισμενο χρονο σου λογω εργασιας) στο μποτιλιαρισμα.

Επειδη και μονος σου λες οτι τα χρηματα που θα εδινες σε ενοικιο πανε στο αυτοκινητο, μηπως θα σε συνεφερε τελικα να νοικιασεις για να σωζεις αυτες τις 2 ωρες καθημερινα και να τις "σπαταλησεις" σε κατι πιο ωφελιμο απο το μποτιλιαρισμα; (κι αν υποθεσουμε οτι εργαζεσαι 5ημερο, τοτε μιλαμε για 40 ολοκληρες χαμενες ωρες το μηνα).

Ασε που θα βγεις και οικονομικα πιο πανω, καθως θα μπορεις να νοικιασεις την ιδιοκτητη κατοικια σε τριτο και να εισπραττεις.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Διατηρω τις αμφιβολιες μου για την καλυτερη ποιοτητας ζωης οταν χανεις 2 ωρες (απο τον ηδη περιορισμενο χρονο σου λογω εργασιας) στο μποτιλιαρισμα.

Επειδη και μονος σου λες οτι τα χρηματα που θα εδινες σε ενοικιο πανε στο αυτοκινητο, μηπως θα σε συνεφερε τελικα να νοικιασεις για σωζεις αυτες τις 2 ωρες καθημερινα και να τις δωσεις σε κατι πιο χρησιμο απο το μποτιλιαρισμα;

Ασε που θα βγεις και οικονομικα πιο πανω, καθως θα μπορεις να νοικιασεις την ιδιοκτητη κατοικια σε τριτο και να εισπραττεις.

Δεν έχουμε μπιοτιλιαρισμα μιας και κινούμαστε Εγνατία οδό και συναντάμε 3 φανάρια μόνο... , ειδικά τώρα τελευταία που βγήκε το φανάρι της λαχαναγορας Θεσσαλονίκης για όσους ξέρουν ...δε το συζητάμε! 

Ιδιοκτητη κατοικία που δεν μένω μόνος μου και δεν γίνεται αυτό που λες, εχω μείνει εδώ Θεσσαλονίκη χρόνια και όσο χρόνο χρειαζόμουν για να φτάσω στη γειτονιά και να βρω parking, κάνω τώρα για να φτάσω σπίτι ΜΟΥ, παρκάρω 5μ από την είσοδο (πυλωτή), θα μου πεις ας μετακομιζα πιο κοντά... αλλά δεν ήθελα... επίσης έδινα περισσότερα χρήματα από όσα δίνω πλεον για τις μετακινήσεις για εργασία μιας και γίνονται με άλλους οπότε τα έξοδα μοιράζονται... 

Η επαρχία είναι αλλιώς... δε το αλλάζω! 

Επεξ/σία από terry308
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, terry308 said:

Δεν έχουμε μπιοτιλιαρισμα μιας και κινούμαστε Εγνατία οδό και συναντάμε 3 φανάρια μόνο... , ειδικά τώρα τελευταία που βγήκε το φανάρι της λαχαναγορας Θεσσαλονίκης για όσους ξέρουν ...δε το συζητάμε! 

Ιδιοκτητη κατοικία που δεν μένω μόνος μου και δεν γίνεται αυτό που λες, εχω μείνει εδώ Θεσσαλονίκη χρόνια και όσο χρόνο χρειαζόμουν για να φτάσω στη γειτονιά και να βρω parking, κάνω τώρα για να φτάσω σπίτι ΜΟΥ, παρκάρω 5μ από την είσοδο (πυλωτή), θα μου πεις ας μετακομιζα πιο κοντά... αλλά δεν ήθελα... επίσης έδινα περισσότερα χρήματα από όσα δίνω πλεον για τις μετακινήσεις για εργασία μιας και γίνονται με άλλους οπότε τα έξοδα μοιράζονται... 

Η επαρχία είναι αλλιώς... δε το αλλάζω! 

Ωραια, τοτε το +1 που βαζεις στην φραση του Narayan που αναφερει οτι χανει 2 ωρες σε μποτιλιαρισμα απλα δεν ισχυει, γιατι συμφωνα με τα παραπανω εσυ δεν αντιμετωπιζεις την ιδια κατασταση. Κρινεις λοιπον εκ του ασφαλους.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Ωραια, τοτε το +1 που βαζεις στην φραση του Narayan που αναφερει οτι χανει 2 ωρες σε μποτιλιαρισμα απλα δεν ισχυει, γιατι συμφωνα με τα παραπανω εσυ δεν αντιμετωπιζεις την ιδια κατασταση. Κρινεις λοιπον εκ του ασφαλους.

Αυτό έκανα quote ... το μποτιλιάρισμα στη πρόταση που το είδες ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, terry308 said:

Αυτό έκανα quote ... το μποτιλιάρισμα στη πρόταση που το είδες ; 

Ωραια, αρα αφου χανεις πραγματι 2+ ωρες πηγαινε-ελα στη δουλεια καθε μερα, εμμενω σε αυτο που ειπα αρχικα.

Το αντεπιχειρημα σου ομολογω οτι δεν το πολυκαταλαβα. Οτι επειδη μενουν κι αλλοι στην ιδιοκτητη κατοικια και δεν μπορεις να το νοικιασεις; Ε οκ, βγαλε την τελευταια μου προταση εκτος.

Θα εισαι ομως και παλι στα ισα οικονομικα αφου μονος σου λες οτι οσα σπαταλας σε εξοδα αυτοκινητου θα σου βγαζαν το κοστος της ενοικιασης ενος διαμερισματος κοντα στη δουλεια σου.

Λεω εν ολιγοις οτι θα εξαγοραζες 2 ωρες την ημερα με 0 οικονομικο κοστος, ωρες που αυτη τη στιγμη τις σπαταλας και τις πετας στα σκουπιδια καθε μετα. Το αρνεισαι με το αντεπιχειρημα οτι "η επαρχια ειναι αλλιως" ( ;;;;; ). Οντως ειναι αλλιως ειναι η επαρχια, αλλα απο εκει και περα δεν καταλαβα τιποτα και ειδικα τι σχεση εχει αυτη η απαντηση με αυτο που συζηταμε, οποτε παω πασσο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...