Μάκαρος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Γιατί ρε φίλε γελάς ; Έχεις πάθει κάτι από το δικό μου το τσιγάρο ; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα παίρνεις επί προσωπικού επιπέδου. Συζήτηση γίνεται. 6 λεπτά πριν, basilisgate13 είπε Να γραψω και εγω οσο αφορα το τσιγαρο που βγαινουν καποιοι καπνιστες και λενε δικια μου ζωη οτι θελω θα κανω.Ειμαι 23 δεν καπνισα ποτε ουτε εχω δοκιμασει, η παρεα μου καπνιζει και καποιοι απο αυτους καπνιζουν τρελα μπορει να κανουν και 1-2 πακετα την ημερα αλλα ποτε δεν μου ειπαν δοκιμασε γιατι και οι ιδιοι ξερουν οτι ειναι λαθος που καπνιζουν .Αυτο που με ενοχλει στους καπνιστες δεν ειναι οτι καπνιζουν ας κανουν οτι θελουν ειναι οτι δεν σεβονται τον αλλον.Η πλειοψηφια καπνιζει μεσα σε κλειστους χωρους (ταβερνες,κλαμπ,καφετεριες,μπαρ κλπ) και δεν σεβονται καποιον που μπορει να μην καπνιζει. Σαν μη καπνιστης οπου παω υπαρχουν καπνιστες που δεν σε σεβονται ειτε ειναι φιλοι ειτε οικογενεια ειτε γνωστοι ειτε αγνωστοι.Εχω γινει παθητικος καπνιστης εξαιτιας αυτων των ανθρωπων και ειναι πιθανο να μου δημιουργηθουν προβληματα αναπνευστικα.Δηλαδη οσοι δεν ειμαστε καπνιστες δεν θα βγαινουμε εξω απο το σπιτι μας ; Ενταξει νομοι δεν υπαρχουν το ξερουμε και το ζουμε γενικα σε πολλα θεματα αλλα λιγο ηθικη κριση και αξιοπρεπεια δεν υπαρχει να σεβαστουν τον διπλα τους.Δεν μιλαω για ολους αλλα δυστηχως η πλειοψηφια ειναι ετσι γιατι ; ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΑΔΑ!! Υ.Γ διαβασα για χοιρινο και αναψυκτικα.Οτι νανε δηλαδη εγω που τρωω χοιρινο θα παθει τιποτα ο διπλα μου ; Τι θα γινει παθητικος χοιρινοφαγος ?? ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Για το αγχος ολοι εχουμε ειτε πολυ ειτε λιγοτερο δεν ειναι λυση το τσιγαρο.Εγω προσωπικα εχω πολυ αγχος και το μονο που θα μου ελειπε τωρα θα ηταν εκτος απο το αγχος να εχω να αντιμετωπισω και στεριτικο συνδρομο καθε φορα που δεν κανω τσιγαρο οπως πολλοι που τρεμουν λες καιδεν εχουν παρει την δοση τους Το χειρότερο με την συντριπτική πλειοψηφία των καπνιστών είναι ότι δεν παραδέχονται πως είναι εθισμένοι. Τα συμπτώματα τα έγραψες παραπάνω μόνος σου. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2018 από Μάκαρος 1
basilisgate13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Γιατί ρε φίλε γελάς ; Έχεις πάθει κάτι από το δικό μου το τσιγάρο ; Γελαω με τις παρομοιώσεις μερικων προκειμενου να υποστηριξουν το τσιγαρο.Δεν ειμαι κατα του τσιγαρου ο καθενας κανει οτι θελει αλλα να σεβεσαι τον διπλα σου.Το οτι εγω δεν εχω παθει κατι απο εσενα δεν σημαινει οτι δεν εχουν παθει αλλοι η δεν εχω παθει εγω απο αλλους.Βεβαια μπορει να εισαι και απο τους ελαχιστους που σεβονται τον αλλον οποτε να μην εχει παθει κανεις τιποτα .Δεν μιλησα προσωπικα γενικα μιλαω! 1
kostasSTi Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα παίρνεις επί προσωπικού επιπέδου. Συζήτηση γίνεται. Το χειρότερο με την συντριπτική πλειοψηφία των καπνιστών είναι ότι δεν παραδέχονται πως είναι εθισμένοι. Τα συμπτώματα τα έγραψες παραπάνω μόνος σου. Κάνεις λάθος. Το χειρότερο είναι οτι δεν παραδέχονται οτι θέλουν να το κόψουν και προσπαθούν να πείσουν τους γύρω τους (ακόμα και τον εαυτό τους) οτι απλώς δε θέλουν. Μιλάω εκ πείρας, δεν κάνω υποθέσεις. Ο φόβος που έχουν για τη διακοπή του καπνίσματος, είναι τόσο μεγάλος που οι περισσότεροι φοβούνται να τον αντιμετωπίσουν. Αν τα κατανοήσουν όλα αυτά, τότε θα το κόψουν για πλάκα (και πάλι εκ πείρας μιλάω). Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2018 από kostasSTi 1
l337 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Το χειρότερο με την συντριπτική πλειοψηφία των καπνιστών είναι ότι δεν παραδέχονται πως είναι εθισμένοι. Τα συμπτώματα τα έγραψες παραπάνω μόνος σου. Το κακό με τον εθισμό ποιο ακριβώς είναι; Άλλος είναι εθισμένος στις μπύρες και τα ουίσκια και κάνει κραιπάλες, άλλος στο junk food, άλλος στο sex και άλλος με τα video games πχ. So what?
georgeγ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, basilisgate13 είπε στεριτικο συνδρομο καθε φορα που δεν κανω τσιγαρο οπως πολλοι που τρεμουν λες καιδεν εχουν παρει την δοση τους οπως εχω προαναφερει εχω υπαρξει μακροχρονιος καπνιστης και το εχω κοψει προσφατα εκανα συχνα αποχή απο το καπνισμα και το ξανααρχιζα στο πρωτο τσιγαρο που ξαναεκανα ειχα τετοια συμπτωματα δηλ ζαλιζομουν,ετρεμαν τα γονατα,ταχυκαρδια,τα ποδια μου πηγαιναν σαν μεθυσμενος μια σαφης αποδειξη το ποσο κακο κανεις στον εαυτο σου....απλα στα επομενα τσιγαρα το συνηθιζες και ελεγες ενταξει
Μάκαρος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, l337 είπε Το κακό με τον εθισμό ποιο ακριβώς είναι; Άλλος είναι εθισμένος στις μπύρες και τα ουίσκια και κάνει κραιπάλες, άλλος στο junk food, άλλος στο sex και άλλος με τα video games πχ. So what? Προφανώς και υπάρχουν και άλλου είδους εθισμοί. Απλώς δεν αναφέρθηκα γιατί είπαμε πιο πριν να μην φύγουμε offtopic Τέσπα, αυτό που έχω πει πιο πάνω και ξαναλέω είναι ότι: Είμαι εθισμένος στα video games, κάνω κακό σε εμένα και σε κανέναν άλλον Είμαι στη λιπαρή διατροφή, κάνω κακό σε εμένα και σε κανέναν άλλον κτλ, κτλ Όταν όμως εσύ καπνίζεις (εσύ γενικό, ο καθένας που καπνίζει), αναγκάζεις και τους διπλανούς σου να καπνίσουν. έστω παθητικά, τα ίδια προβλήματα αποκτάς και με παθητικό κάπνισμα. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2018 από Μάκαρος
kostasSTi Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Πάντως όσοι είστε καπνιστές, ακόμη και αν δεν είστε διατεθειμένοι να το κόψετε, καλό είναι να δείτε αυτό το PDF, το οποίο είναι δωρεάν. Δε γνωρίζω το συγγραφέα, αλλά η ψυχολογική υποστήριξη που σου προσφέρει αυτό το βιβλίο, είναι απίστευτη. Είναι καλό να ξέρεις τι ακριβώς είναι το τσιγάρο.
AristidisZ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 9 λεπτά πριν, basilisgate13 είπε Γελαω με τις παρομοιώσεις μερικων προκειμενου να υποστηριξουν το τσιγαρο.Δεν ειμαι κατα του τσιγαρου ο καθενας κανει οτι θελει αλλα να σεβεσαι τον διπλα σου.Το οτι εγω δεν εχω παθει κατι απο εσενα δεν σημαινει οτι δεν εχουν παθει αλλοι η δεν εχω παθει εγω απο αλλους.Βεβαια μπορει να εισαι και απο τους ελαχιστους που σεβονται τον αλλον οποτε να μην εχει παθει κανεις τιποτα .Δεν μιλησα προσωπικα γενικα μιλαω! Γενικά μιλάς αλλά αναφέρθηκες στο παράδειγμα που έκανα εγώ Το τι κάνω λοιπόν εγώ με την υγεία μου, το τι τρώω, το τι πίνω, το τι καπνίζω και ούτω καθεξής δεν είναι προϊόν δημόσιας διαβούλευσης και αποπομπής Όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα με καπνιστές, μπορείς πολύ απλά να τους το εξηγείς και να παίρνεις ότι μέτρα κρίνεις κατάλληλα για να τους αποφύγεις Από εκεί και έπειτα, το να βγαίνουμε και να κράζουμε όλη μέρα δε βοηθάει κάπου τη συζήτηση Και εγώ κάθε πρωί που πάω στη δουλειά μου βλέπω 500 παραβάσεις που είναι επικίνδυνες για τη προσωπική μου ασφάλεια, τι θες να κάνω, να το λέω κάθε μέρα σε ένα φόρουμ ; 2
kostasSTi Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Και εγώ κάθε πρωί που πάω στη δουλειά μου βλέπω 500 παραβάσεις που είναι επικίνδυνες για τη προσωπική μου ασφάλεια, τι θες να κάνω, να το λέω κάθε μέρα σε ένα φόρουμ ; Έκανες τίποτα γι'αυτό; Τηλεφώνησες στην αστυνομία να το καταγγείλεις; Αν όχι, κακώς. Αν ναι, το ίδιο θα ήθελαν να κάνουν μαζί σου όσοι δεν καπνίζουν!
SeXBOX Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 2 hours ago, georgeγ said: Δεν μου λέει κάτι το βίντεο που έβαλες Εγραψα οτι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ισχυριστούμε οτι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι βλαβερό,αφού δεν υπάρχουν στατιστικές μελέτες μετά από μακροχρόνια χρήση Προσωπική μου εκτίμηση (ανευ απόδειξης ) είναι ότι σαφώς και είναι επιβλαβής μια ουσία που υπο της μορφής καπνού την στέλνεις στους πνεύμονες σου Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ξεκίνησε από την Κίνα 30 χρονια πριν και κανένας δεν έπαθε τίποτα. Ο δημιουργός του που έκανε πάνω από 30 χρονια πριν δώσει την πατέντα έζησε καλά και εμείς το απολαμβάνουμε καλύτερα. Επίσης για να σταματήσει η καραμέλα του ΙΣΩΣ ή ΕΙΝΑΙ βλαβερό ας ανατρέξουμε αιώνες πριν και μέχρι και σήμερα που όλη η Ασία έκανε και κάνει ναργιλέ που είναι το ίδιο με το ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά είναι mini έκδοση. Όσοι κάνανε απλά με το ιδικό υγρό που παράγανε με σε συνδυασμό με ένα αφέψημα που έχει ωραία γεύση και μυρωδιά δεν πάθανε τίποτα.
basilisgate13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Γενικά μιλάς αλλά αναφέρθηκες στο παράδειγμα που έκανα εγώ Το τι κάνω λοιπόν εγώ με την υγεία μου, το τι τρώω, το τι πίνω, το τι καπνίζω και ούτω καθεξής δεν είναι προϊόν δημόσιας διαβούλευσης και αποπομπής Όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα με καπνιστές, μπορείς πολύ απλά να τους το εξηγείς και να παίρνεις ότι μέτρα κρίνεις κατάλληλα για να τους αποφύγεις Από εκεί και έπειτα, το να βγαίνουμε και να κράζουμε όλη μέρα δε βοηθάει κάπου τη συζήτηση Και εγώ κάθε πρωί που πάω στη δουλειά μου βλέπω 500 παραβάσεις που είναι επικίνδυνες για τη προσωπική μου ασφάλεια, τι θες να κάνω, να το λέω κάθε μέρα σε ένα φόρουμ ; Πρωτον δεν κραζουμε συζητηση κανουμε,Δευτερον πολυ προσωπικα το εχεις παρει , μιλαμε για καπνιστες γενικα δεν ειπα οτι ο αριστιδης με τον ντοναλντ καπνιζει και μας ενοχλει χαλαρωσε .Κανε ενα τσιγαρο να χαλαρωσεις και μην το παιρνεις τοσο προσωπικα.Ουτε σου ειπε κανενας τι να φας ,ουτε τι θα πιεις ουτε αν θα καπνισεις. Λες να παω να του εξηγησω δηλαδη αν μπω σε μια καφετερια και καπνιζει η μιση ενω απαγορευεται το καπνισμα θα παω να τους πιασω εναν εναν και αυτοι θα με ακουσουν.Και οχι δεν προκειται να αλλαξω καφετερια ουτε στεκια επειδη μερικοι ειναι πιθικοι και δεν σεβονται τον αλλον.Οπως εγω που τρωω ανθιηγηνα και ειμαι εθισμενος δεν βγαινω να πεταω burgers και σουβλακια στα μουτρα των αλλων ετσι δεν θελω και αυτοι να μου ριχνουν καπνο στα μουτρα Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2018 από basilisgate13
mp123 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Πολύ παραξενος κοσμος. Πολυ. Ολα τον ενοχλούν. 1 1
~mxls~ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, mp123 είπε Πολύ παραξενος κοσμος. Πολυ. Ολα τον ενοχλούν. Σε ό,τι αφορά θέματα υγείας (και σοβαρά μάλιστα) θα ενοχληθεί, και με το δίκιο του. 2
phanispal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 18 λεπτά πριν, AristidisZ είπε και να παίρνεις ότι μέτρα κρίνεις κατάλληλα για να τους αποφύγεις Αν με αυτό εννοείς (και υποννοείς) να προσαρμόσει την καθημερινότητά του βάσει των καπνιστών, δεν, απλά δεν. Οι καπνιστές να προσαρμόσουν τη δική τους καθημερινότητα βάσει των μη καπνιστών ναι. Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου εν μέρει. Εν μέρει γιατί όντως με το να πίνω εγώ ένα μπουκάλι ουίσκι κάθε μέρα δε βλάπτω εσένα, αλλά μπορεί να βλάψω έμμεσα τους δικούς μου ανθρώπους. Εσύ δε μπορείς να με ζαλίσεις που εγώ πίνω, οι δικοί μου όμως μπορούν. Που και πάλι, υπό μία έννοια θα μπορούσες να με ζαλίσεις που εγώ πίνω, αλλά μην το πάμε στο ότι μπορεί να βγω μεθυσμένος στο δρόμο και να σε πάρω μαζί μου. 5 λεπτά πριν, mp123 είπε Πολύ παραξενος κοσμος. Πολυ. Ολα τον ενοχλούν. Κάτι τέτοια λένε συνήθως εκείνοι που ενοχλούν, όχι οι ενοχλούμενοι. 1
papoys1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, l337 είπε 12-15g καπνό (σχετικά ελαφρύ) Έχω κόψει το βιομηχανικό τσιγάρο εδώ και 15 χρόνια περίπου. Αν συνέχιζα να καπνίζω το βιομηχανικό αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι θα την πάλευα όπως τώρα. Άστους να λένε.Μέχρι τα 37 που έφτασα εγώ έχεις περιθώρια.Βέβαια το έχω κομμένο 6+ χρόνια τα πνευμόνια μου είναι πλέον μια χαρά,ανεβαίνω σκάλες πάω γήπεδο και κάνω κάτι μεταξύ τροχάδην και γήρορου βαδίσματος (η ηλικία βλέπεις). Ναι κακό για την υγεία ναι κακό για τη τσέπη και κακό για τις οσμές στα ρούχα αλλά λίγες απολαύσεις μας μείνανε.Βέβαια καλό είναι να μην το έχει βάλει κανείς ποτέ στο στόμα του αλλά από τη στιγμή που κάποιος έγινε καπνιστής όλοι εμείς οι καπνιστές και πρώην καπνιστές ξέρουμε την απόλαυση που χαρίζει ένα τσιγάρο π.χ. (μετά από έντονες στιγμές). Να το δαιμονοποιούμε και να το εξορκίζουμε δεν αλλάζει κάτι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις