Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Whargoul είπε

Και ένα κεραμικό αερόθερμο ...........

το αεριθερμο ειανι ασχετο με τα λεγομενα.....

ΘΑ το πω για τελευταια φορα και δεν θα ξαναασχοληθω. Η σομπα αλογονου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πιο οικονομικη απο ενα κλιματιστικο. Μην μπερδευεις ανομια πραγματα. Αν δεν θελεις να ζεστανεις το χωρο και θελεις να νοιωθεις μια ζεστασια με ακτινοβολια, τοτε τα πανελ υπερυθρων κανουν καλυτερη δουλεια γιατι μεταδιδουν το μεγαλυτερο ποσοστο με ακτινοβλια. 

95% εχουν τα πανελ  και οχι οι αλογονου (εχουν λιγοτερο απο 90%) γιατι μερος της θερμοτητας επιτυγχανεται μεσω του ορατου φωτος (που μπρει να χανεται) και μεασω συναγωγης (λογω αυξημενης θερμοκρασιας και οχι μονο).

Το υλικο που χρησιμοποιουν τα πανελ (κεραμικο ή οτι αλλο) ειναι τετοιο που να επιτυγχανει το μεγιστο ποσοστο σε ακτινοβολια (βλεπε μελαν σωμα κλπ). Μην μπερδευεις λοιπον "βαθαια και ελαφρια" φασματα. Για αυτο το λογο τα πανελ εχουν επιφανειακη θερμοκρασια λιγοτερο απο 100C.

Τωρα για διεισδυση στο δερμα λογω διαφορας μηκους κυμματος λες και μιλαμε μεταξυ υπεριωδους και υπερυθρου δεν θα ασχοληθω....

ΥΓ. Η αναφορα μου για τα πανελ και τις σομπες δεν εγινε για συγκρινω ααυταα τα 2 μεταξυ τους. Το εκανα για να τονισω τη διαφορα θερμανσης με τα κλιματιστικα. Τωρα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα..... Οπως βολευεται ο καθενας. 

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bigi444444 είπε

Eγώ πάντως τη "ζέστη" του ac δεν τη μπορώ.Με πνίγει.Ας έχει και 10 φορές μεγαλύτερη αποδοτικότητα από οτιδήποτε άλλο.Και αισθάνομαι ότι χάνεται και γρηγορότερα μόλις το κλείσω σε σχέση με άλλα μέσα.

εχεις κλιματιστικο inverter?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, maneni είπε

ΘΑ το πω για τελευταια φορα και δεν θα ξαναασχοληθω. Η σομπα αλογονου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πιο οικονομικη απο ενα κλιματιστικο. 

Καταρχήν το ότι λες ότι μια σόμπα αλογόνου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πιο οικονομική (και όχι πιο αποδοτική) από ένα κλιματιστικό, έτσι στο γενικά, αυτό δείχνει πόσο τίποτα καταλαβαίνεις από το όλο θέμα. Και ένα σκέτο κερί μπορεί να είναι πιο οικονομικό ανάλογα με τις συνθήκες. Εξήγα μου πως σε ένα σαλόνι 50τετραγωνικών (να μην πούμε για σαλόνι 75-100m2) που θέλω να δω TV για μισή ώρα, ένα AC είναι πιο οικονομικό από μια σόμπα αλογόνου των 1000W. Είμαι όλος αυτιά να μου εξηγήσεις πως είναι πιο οικονομικό να ζεστάνω 150m3 αέρα κατά 10 βαθμούς+ταβάνι+ τοίχους+πάτωμα+έπιπλα για μισή ώρα. 

1 ώρα πριν, maneni είπε

Τωρα για διεισδυση στο δερμα λογω διαφορας μηκους κυμματος λες και μιλαμε μεταξυ υπεριωδους και υπερυθρου δεν θα ασχοληθω....

Tο νερό έχει συντονισμό με μέγιστη απορρόφηση στα 3mm. Στα όρια μεσαίου και βαθέος υπερύθρου. 4 τάξεις μεγέθους διαφορά από το εγγύς υπέρυθρο.H διαφορά στην διαφορετική θερμαντική ικανότητα μεταξύ του εγγύς, μεσαίου και βαθέος υπερύθρου είναι προφανές για κάποιο που γνωρίζει 2 πράγματα. Το ότι το συγκρίνεις με το υπεριώδες, το αφήνω ασχολίαστο

1 ώρα πριν, maneni είπε

[...]γιατι μερος της θερμοτητας επιτυγχανεται μεσω του ορατου φωτος (που μπρει να χανεται) [...]

Εσύ προσπάθα να ζεσταθείς με ένα LED προβολέα και έλα πες μας όταν τα καταφέρεις. Ότι νάνε 

+ Μάθε να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις τι σου λέει ο άλλος. Το 95% της ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ. Συγκεκριμένο πράγμα. Τα έκανες όλα ένα αχταρμά.

4 ώρες πριν, Whargoul είπε

[...]Το 95+% της ακτινοβολίας της "λάμπας" αλογόνου είναι υπέρυθρη. [...]

Επεξ/σία από Whargoul
Δημοσ.
20 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Ασε που προταθηκε να γεμιζει τη μπουκαλα σε βενζιναδικο...😡

Κάποιος που φοβάται και είναι άσχετος στο πως πρέπει να λειτουργήσει μία τέτοια συσκευή η τι μέτρα ασφαλείας πρέπει να ληφθούν φυσικά δεν πρέπει να βάλει.

Εάν το πάρουμε από τη δική σου πλευρά πρέπει να απαγορευθεί το υγραέριο στα αυτοκίνητα ή να κλείσουν τα βενζινάδικα που λειτουργούν σε αστικό ιστό όπως πόσταραν κάποιοι άλλοι. Επίσης το φυσικό αέριο να χρησιμοποιείται μόνο σε εξωτερικές και όχι οικιακές συσκευές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/10/2018 στις 12:46 ΠΜ, qwertyuiop2 είπε

Papous1 απαγορεύεται από το νόμο το γέμισμα φιάλης υγραερίου σε βενζινάδικα, αν εσύ αγνοείς κάθε μέτρο ασφαλείας κάνε ότι θες σπίτι σου, μην πάρεις όμως και κανένα άλλο στο λαιμό σου. Επίσης είδες πουθενά να λέω να απαγορευτεί το υγραέριο? Και επειδή μιλάς με άνθρωπο που έχει 2 φιάλες υγραερίου σπίτι του, για τις εστίες γκαζιού, 15-17 ευρώ σφραγισμένη έχει η  coral, να γλιτώσω 2 - 3 ευρώ δλδ σε βενζινάδικο, να είμαι παράνομος και να ρισκάρω το σπίτι μου και την οικογένειά μου. Ήμαρτον.

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 1
Δημοσ.

Papoys1 σαν σεβάσμιος γέρος που είσαι θα σου πω για ποιο λόγο ΕΓΩ δεν θα έβαζα υγραέριο στο σπίτι μου. Διότι το υγραέριο αποτελείται από μίγμα προπανίου-βουτανίου. Αυτά τα μόρια, είναι βαρύτερα από τον αέρα, και σε περίπτωση διαρροής κάθονται κάτω. Πες τώρα ότι παρουσιάζεται μια διαρροή υγραερίου και γίνεται ένα βραχυκύκλωμα ή παρουσιάζεται σπινθήρας σε μια ηλεκτρική συσκευή, πχ στο μοτέρ του ψυγείου...Στάχτη!
Επίσης πες ότι δεν γίνεται κάτι από όλα αυτά, αλλά προκαλείται μια πυρκαγιά από οποιαδήποτε άλλη αιτία στο σπίτι. Το υγραέριο, για να κρατείται υγροποιημένο, βρίσκεται αποθηκευμένο σε δεξαμενή υψηλής πίεσης (φιάλη), η οποία αν θερμανθεί ανεβαίνει η πίεσή της κι άλλο, έως ότου ξεπεράσει το όριο αντοχής της, διαρραγεί και έχουμε έκρηξη με ΠΟΛΥ άσχημα αποτελέσματα. Την λεγόμενη έκκρηξη BLEVE. Δεν λέω ότι όλα αυτά είναι εύκολο να γίνουν, αλλά δεν θα ήθελα να γίνουν στο δικό μου σπίτι, με τίποτα.
Στο αυτοκίνητο είναι τελείως άλλη η κατάσταση - δεν έχουμε δεξαμενή σε κλειστό χώρο.

Αντίθετα, το φυσικό αέριο αποτελείται κυρίως από μεθάνιο, το οποίο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα. Σε περίπτωση διαρροής, το αέριο διαρρέει προς το περιβάλλον από οποιοδήποτε άνοιγμα του σπιτιού. Επίσης, από το δίκτυο έρχεται σε χαμηλή πίεση στην κατοικία.

Θα ήμουν υπέρ σε λέβητα υγραερίου, με την δεξαμενή σε εξωτερικό χώρο, εφόσον επιτρέπεται από τους κανονισμούς και τηρούνται οι κανόνες πυρασφάλειας. Αλλά μπλέκεις!

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Whargoul είπε

Εξήγα μου πως σε ένα σαλόνι 50τετραγωνικών (να μην πούμε για σαλόνι 75-100m2) που θέλω να δω TV για μισή ώρα, ένα AC είναι πιο οικονομικό από μια σόμπα αλογόνου των 1000W. Είμαι όλος αυτιά να μου εξηγήσεις πως είναι πιο οικονομικό να ζεστάνω 150m3 αέρα κατά 10 βαθμούς+ταβάνι+ τοίχους+πάτωμα+έπιπλα για μισή ώρα

1000W σόμπα σε 50 τετραγωνικά; Σε μισή ώρα που λες θα κάψεις μισή kwh και δεν θα καταλάβεις και τίποτα από ζέστη.

-----------------------------------------------------------------

1. Τα σύγχρονα κλιματιστικά αποδίδουν απίστευτα και με απίστευτη οικονομία.

2. Εφόσον οι σόμπες αλογόνου βγάζουν και ορατό φως εκτός από θερμότητα, αποδίδουν (λίγο) κάτω από το συντελεστή 1 σαν θερμαντικό σώμα.

3. Παρόλα αυτά για τον φίλο που ρωτάει, ίσως ο κλιματισμός να μην είναι η βέλτιστη λύση. Φοιτητής με ενοίκιο και ανάγκη για λίγες ώρες θέρμανσης τη μέρα, δεν αξίζει να επενδύσει 300+ € σε καινούργιο a/c.

Ή λειτουργεί το υπάρχον παλιό (αν το πρόβλημα είναι μόνο το remote είναι αστείο και να το συζητάμε) ή διαλέγει κάτι άλλο από αυτά που γράφτηκαν. 

Δεν χρειάζεται να είναι επώνυμο και ακριβό, αρκεί να έχει εγγύηση και ισχύ 2500w και άνω, για να έχει και αποτέλεσμα. Αν και σε αμόνωτο σπίτι "σουρωτήρι" πολύ αμφιβάλλω.

Δημοσ.
Στις 18/10/2018 στις 11:44 ΜΜ, panomelene είπε

Καλησπέρα 

Μιας και ο χειμώνας έρχεται και δεν θέλω να φάω όλο το κρύο οπως πέρυσι χωρις θερμανση πρέπει να πάρω κάτι απο τώρα η εστω σε λίγο καιρό 

Αρχικα να πω ειμαι φοιτητής , το σπιτι (πλην του μπανιου) ειναι καμια 40-45αρια (? ) περιπου τετραγωνικά , μπαζει απο παντου και υγρασια φυλλ , χρησιμοποιώ και αφυγραντήρα morris 2428i που ανα 4 ωρες ο καδος 4 λιτρων γεμίζει χωρις ζόρι δυστυχως 

Θερμανση κατι αλλο δεν εχει περα απο ενα προαιωνιο κλιματιστικό που δεννννν  

Μου ειπε ενας γειτονας στην δουλεια οτι εχει θερμοπομπο και εγω δεν ηξερα καν οτι υπαρχει κατι τετοιο αλλα δεν τον ρωτησα τιποτα γιατι ειχαμε κοσμο και θα τον ξαναπετυχω σε λιγο καιρο ξανα . 

Στο θεμα μου γιατι το κουραζω πολυυυ (για αλλη μια φορα) 

Αν εξαιρέσουμε τα λεφτα αγορας μιας και δεν με πολυ πειράζει να παρω κατι ακριβο , σε θερμοπομπο θα μπορεσω να εχω καλουτσικη θερμανση και σχετικα μικρη κατανάλωση ; τουλαχιστον σε σχεση με σομπα αλογόνου , για παράδειγμα ας πουμε τον morris με τα 150 ευρω , η ειναι για υπερβολικα μικρους χώρους ; 
Σπουδάζω Κέρκυρα οποτε πολυ πολυ κρύο δεν έχει η υγρασια ειναι το θεμα 

Ευχαριστώ !!! 

καλημερα και καλη εβδομαδα, καταρχας να πω και εγω 2 πραγματα μιας και εχω αλλαξει μερικα σπιτια οπως οι περισσοτεροι: Ειτε φτιαξεις-σου φτιαξει το AC ειτε παρεις σομπα κλπ  δουλεια δεν θα κανεις, θα σου προτεινα μετα τα χριστουγεννα ειδικα να κοιταξεις να βρεις κατι αλλο κατανοηση υπαρχει απο τους περισσοτερους ιδιοκτητες, το παν για εμενα ειναι να μην εχει υγρασια το σπιτι τι εννοω ομως, αν βλεπεις *νερα* η ειναι υγρο καποιο σημειο του τοιχου εχεις μεγαλο προβλημα και μην πεταξεις λεφτα να το βαψεις εσυ ειδικα θα τα δωσεις τζαμπα και αδικα. Θερμοπομπο δεν συνιστω μιας και δεν ειναι τοσο οικονομικοι οσο λενε, ειχα κι εγω για καποια περιοδο+ οτι δεν ειχε την αποδοση που περιμενα βεβαια οτι πληρωνεις παιρνεις... σομπα αλογονου ουτε καν να το σκεφτεις εκει πραγματικα θα τα κλαις τα λεφτα σου.. Οσο οικονομικη λενε οτι ειναι αλλο τοσο πολυ καιει... Κοιταξε γι'αρχη να μπεις στο κοινωνικο τιμολογιο της δεη σε 1η φαση αν δεν εισαι, να βαλεις νυχτερινο ρευμα εφοσον δεν εχει ηδη το σπιτι για το ωραριο κλπ ενημερωνεσαι απο δεη αν θυμαμαι καλα, αεροστοπ στις πορτες οπως ειπαν μερικοι φιλοι,  αν δεν εχεις παραθυρα αλουμινιου εκει πραγματικα θα εχεις προβλημα οτι και να βαλεις και κατι τελευταιο.. μην δωσεις προσωπικα δικα σου λεφτα για σομπα pellet μην σε ψησει ιδιοκτητης μπατζανακης η οποιοσδηποτε.... Φιλικα Βασιλης 

5 λεπτά πριν, Doubt είπε

1000W σόμπα σε 50 τετραγωνικά; Σε μισή ώρα που λες θα κάψεις μισή kwh και δεν θα καταλάβεις και τίποτα από ζέστη.

-----------------------------------------------------------------

1. Τα σύγχρονα κλιματιστικά αποδίδουν απίστευτα και με απίστευτη οικονομία.

2. Εφόσον οι σόμπες αλογόνου βγάζουν και ορατό φως εκτός από θερμότητα, αποδίδουν (λίγο) κάτω από το συντελεστή 1 σαν θερμαντικό σώμα.

3. Παρόλα αυτά για τον φίλο που ρωτάει, ίσως ο κλιματισμός να μην είναι η βέλτιστη λύση. Φοιτητής με ενοίκιο και ανάγκη για λίγες ώρες θέρμανσης τη μέρα, δεν αξίζει να επενδύσει 300+ € σε καινούργιο a/c.

Ή λειτουργεί το υπάρχον παλιό (αν το πρόβλημα είναι μόνο το remote είναι αστείο και να το συζητάμε) ή διαλέγει κάτι άλλο από αυτά που γράφτηκαν. 

Δεν χρειάζεται να είναι επώνυμο και ακριβό, αρκεί να έχει εγγύηση και ισχύ 2500w και άνω, για να έχει και αποτέλεσμα. Αν και σε αμόνωτο σπίτι "σουρωτήρι" πολύ αμφιβάλλω.

Δες το αλλιως.. το AC το αγοραζει μια φορα και το παιρνει εφοσον αλλαξει σπιτι.. Ειναι το ιδανικοτερο... Θελει να ζεσταινεται τις ωρες που ειναι στο σπιτι... Εφοσον ειναι λιγα τα τμ του σπιτιου και υπαρχει προσβαση στο υπνοδωματιο χωρις να κλεινει καποια πορτα υποθετω *δεν εχω διαβασει ολα τα ποστ για να εχω πληρης εικονα του σπιτιου που μενει* θα εχει φυσιολογικη θερμοκρασια.

Δημοσ.

Εχω το ιδιο ακριβως προβλημα, περσι αγορασα ενα θερμοπομπο 2kwatt δυστυχως δεν ειχε το επιθυμητο αποτέλεσμα. Δεν καταφερνε ουτε να φτάσει τους 20 βαθμους κελσιου.
Μένω κοντα στο κεντρο της Αθηνας, οσο εχεις μεγαλες απωλειες το μονο που θα καταφερεις ειναι να φουσκωσεις τους λογαριασμους της ΔΕΗ. Η πιο οικονομικη λυση που μπορω να φανταστω ειναι πολυ εστιασμενη θερμανση. Ηλεκτρικη κουβερτα, ηλεκτρικο υποσεντονο, ηλεκτρικη ρομπα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Doubt είπε

Μια χαρά θα καταλάβεις από ζέστη όταν την στήσεις σωστά, όπως καταλαβαίνουν τόσοι που τις χρησιμοποιούν.  Εσύ στον καναπέ θέλεις να ζεσταθείς για λίγο, όχι να ζεστάνεις όλο το δωμάτιο. Με το AC αντί μισή θα σπαταλήσεις 1-2kWh και θα αρχίσεις να ζεσταίνεσαι όταν  θα φύγεις. Τα πάντα έχουν να κάνουν με την συγκεκριμένη χρήση. Δεν υπάρχει το τέλειο θερμαντικό σώμα για όλες τις περιπτώσεις. Και η υποδαπέδια μπορεί να είναι πολύ οικονομική, μπορεί να είναι και τελείως σπάταλη, το ίδιο και οι θερμοσυσσωρευτές, το ίδιο και του πετρελαίου - φυσικού αερίου.   

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Whargoul είπε

Εσύ στον καναπέ θέλεις να ζεσταθείς για λίγο, όχι να ζεστάνεις όλο το δωμάτιο. Με το AC αντί μισή θα σπαταλήσεις 1-2kWh και θα αρχίσεις να ζεσταίνεσαι όταν  θα φύγεις

Καλά, ΟΚ, στην τελική υπάρχουν και

%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%

Το 1-2 kwh ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, αλλά ότι και να λέμε χωρίς μετρήσεις είναι άκυρο.

https://www.acerservices.com.au/news/air-conditioner-heating-mode/

http://www.fplblog.com/does-running-the-heat-really-cost-three-times-as-much-as-ac/

Δημοσ.

Κλιματιστικό καινούριο, δικό σου, στη θέση από αυτό που έχεις τώρα, και όταν φύγεις από αυτό το σπίτι το παίρνεις μαζί σου. Το τι θα καταναλώνει εξαρτάται απο το μέγεθος, την τεχνολογία, και χοντρικά θα έλεγα με ήπια χρήση, ένα μικρό καταναλώνει περίπου 1kW, που νομίζω πως πολύ χοντρικά κάποια στιγμή το είχα ανάγει σε περίπου 1 ευρώ κόστος ανά 4 ώρες. Αν δοκιμάσεις ένα οποιοδήποτε άλλο μέσο, αυτά είναι συνήθως 2KW+ οπότε μιλάμε για διπλάσια κατανάλωση, και πιθανότατα όπως λένε όλοι οι υπόλοιποι μικρότερο επιθυμητό αποτέλεσμα σε σχέση με το κλιματιστικό.

Αλλα να αναφερθεί ακόμα ότι η απόδοση ενός κλιματιστικού εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα με έξω. Αν δηλαδή το έξω είναι πολύ ζόρικο, εκεί τότε το θερμικό αποτέλεσμα θα πέσει κάπως, σε σχέση με μια πιο ζεστή χειμωνιάτικη μέρα.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Curtis76 είπε

εχεις κλιματιστικο inverter?

Νομίζω πως το συγκεκριμένο, που έχω στο μυαλό μου και είναι και το μοναδικό που κάποιες φορές το χρησιμοποιώ για θέρμανση, δεν είναι inverter. Αλλάζει και η ποιότητα του αέρα με αυτή την τεχνολογία δηλαδή εκτός από την αποδοτικότητα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Bigi444444 είπε

Νομίζω πως το συγκεκριμένο, που έχω στο μυαλό μου και είναι και το μοναδικό που κάποιες φορές το χρησιμοποιώ για θέρμανση, δεν είναι inverter. Αλλάζει και η ποιότητα του αέρα με αυτή την τεχνολογία δηλαδή εκτός από την αποδοτικότητα;

Επειδη και εγω ειχα την ιδια αποψη με σενα ως προς τη θερμανση, μη σου πω και ως προς τη ψυξη, και γενικα δε τα πολυ παω τα ac,  Για οικονομικους κυριως λογους αγορασα πριν ενα χρονο ενα inverter κλιματιστικο και πραγματι δεν εχει σχεση με τα παλια On off. Τα παλια οποτε ηταν να δουλεψουν εβγαζαν το μεγιστο δυνατο ενω τα inverter δε σταματανε, δουλευουν συνεχεια οποτε δεν εχουν συνχα λειτουργια στο full, πλην οταν πρωτοξεκινανε ή αν εχουν διαστασιολογηθει λαθος .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχισε κουβέντα για κλιματιστικά ενώ ο άνθρωπος ρώτησε για θερμοπομπούς η σόμπα με λάμπες,σίγουρα το κλιματιστικό είναι σε κάποιες περιπτώσεις πιο οικονομικό όμως και καίει αρκετά όπως γνωρίζουμε είτε καλοκαίρι είτε χειμώνα και η ζέστη που βγάζει δεν είναι οτι καλύτερο εκτός αν είναι απο τα πολύ καλά που κοστίζουν και αρκετά χρήματα,εκτός του πολύ βασικού αυτού που είναι το οικονομικό δεν είναι και βολικό απο πρακτικής απόψεως πχ θέλεις να πάς να κάτσεις σε άλλο δωμάτιο η στήν κουζίνα κλπ το κλιματιστικό δεν μετακινείται και θα περιμένεις πολύ καίγοντας πολλά αν προσπαθήσεις να ζεστάνεις όλα τα δωμάτια στο σπίτι (και αν τα καταφέρεις).Η ποιότητα του Αέρα ιδιαίτερα σε ζέστη στα περισσότερα κλιματιστικά δεν μου αρέσει καθόλου και σε κάποιες περιπτώσεις ο άερας που βγάζουν ορισμένα με ενοχλεί κιόλας,χρειάζονται τέλος και συχνά συντήρηση και ακόμη συχνότερα καθαρισμό φίλτρων.

Θα σου πω και γω κάποια πράγματα απο την εμπειρία μου παρκτικά και ελπίζω να βοηθήσουν.

Ενας καλός θερμοπομπός νομίζω είναι καλή λύση για μικρούς/μεσαίους χώρους κλείσε όπως σου είπαν και στήν αρχή πόρτες παράθυρα απο διαρροές βέβαια,υπάρχουν αρκετά καλοί απο οτι έχω δει και δεν καίνε το οξυγόνο στό δωμάτιο, δεν μυρίζουν(ίσως μόνο την πρώτη φορά) κλπ  και αν πάρεις με ροδάκια είναι ελαφριοί και μπορείς εύκολα να τους μετακινήσεις σε άλλα δωμάτια.

Αν δεν σου αρέσει αυτό και θέλεις σόμπα με "λάμπες" πάρε μια με στοιχεία Carbon καμμία σχέση με αλογόνου που είναι της πλάκας εντελώς η και χαλαζία που είναι λίγο καλύτερες σε διάρκεια και απόδοση,οι  Carbon και μεγαλύτερη ζέστη βγάζουν και την διαχέουν σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη και δεν βγάζουν παρά ελάχιστο γλυκό φωτισμό σε σχέση με τις άλλες που προανέφερα,είχα πάρει μια Juro-Pro Ilios και για μικρό χώρο έκανε μια χαρά την δουλειά της και το βασικότερο ο λογαριασμός δεν φούσκωνε ιδιαίτερα όπως με άλλα που έχω δοκιμάσει πχ καλοριφέρ λαδιού κλπ

Αν θέλεις για σόμπα με λάμπες Carbon η παίρνεις την Ιλιος η με κάνα 50άρη χτυπάς την Nippon B65-T που είναι και για μεγαλύτερους χώρους με 3 σκάλες λειτουργίας 

Επεξ/σία από ELMastas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...