manolis115 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αδέρφια οσον αφορά θερμοκρασίες - 5 και - 10 και χιόνια που τα έζησα στο πετσί μου πρόπερσυ τον χειμώνα ούτε σόμπα δεν κάνει τίποτα, ούτε αερόθερμο, ούτε τίποτα. Θα ζεσταίνεσαι όταν είσαι μπροστά από το θερμαντικό σώμα. 30 και 50 τετραγωνικά σαλόνια σε τέτοιες θερμοκρασίες δεν ζεσταίνονται με τίποτα με τέτοιες λύσεις. Σε τέτοιες θερμοκρασίες υπάρχουν δύο λύσεις. Πρώτον σκεπασμένος στο κρεβάτι με ηλεκτρική κουβέρτα από κάτω και με πάπλωμα και δύο κουβέρτες από πάνω. Για να σηκωθεις να πας για νερό η τουαλέτα. Μπουφάν κλπ. Δεύτερον σύστημα θέρμανσης με σώματα καλοριφέρ σε ολο το σπίτι με πηγή ενέργειας είτε φυσικό αέριο, είτε πετρελαιο, είτε ξυλα(ενέργειακο τζάκι). Για την ξύλοσομπα δεν έχω γνώμη. Θα την δοκιμάσω πρώτη φορά φέτος τον Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλή. 11 minutes ago, Curtis76 said: manolis115 αν και τελικα το καναμε το θεμα ανω κατω να σου πω πως τα ac δεν κανουν αφυγρανση στη λειτουργια θεμανσης. Μπορεί να είναι δεν τα ξέρω όλα προφανώς. Παρακαλούθω συνέχεια την υγρασία στο σπίτι μου. Με το κλιματιστικό που λέμε ξηραίνει τον αέρα δεν τον υγράινει ποτέ δεν αυξήθηκε. Έτσι να είναι όπως λες το δουλεύω 20 λεπτά στο dry mode και πέφτει η υγρασία πριν το βάλω στο heat mode. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από manolis115
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, panomelene είπε Εδω το ψυγείο που χάλασε πήγα και πήρα μονος μου γτ δεν πήραν αυτοί σε ενα 3μηνο..... Απλα μπορει να πουμε να γινει η αλλαγη αλλα τελικώς να μην γίνει ποτέ ... για αυτό κοιτάω να βρω άλλη λύση Edit : πέρυσι είχε γίνει μια κουβέντα γτ δεν δούλευε το τηλεχειριστήριο για το κλιματιστικό όταν μπήκα σπίτι και απλα ειπαμε και τελικά δεν υπήρξε αποτέλσμα ουτε τηλεχειριστήριο δεν μου φεραν τοτε αναγκαστικα σε πομπο.. προταθηκε ενας μερικα σχολια πιο πριν. δες και στο σκρουτζ και για αλλους με καλες αξιολογησεις
panomelene Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε τοτε αναγκαστικα σε πομπο.. προταθηκε ενας μερικα σχολια πιο πριν. δες και στο σκρουτζ και για αλλους με καλες αξιολογησεις Αυτός με τα 25 ευρώ; Δεν εχω κάποιο πρόβλημα να δωσω και πολλά παραπάνω πάντως αν αξίζει !
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 το θεμα ειναι να βρεις καποιον που κανει οσο περισσοτερη οικονομια. αν δεν εχουν μεγαλες διαφορες στην οικονομια πας στο φτηνοτερο καθως δε χρειαζεσαι κατι δυνατο για τη δουλεια που το θες. εγγυηση και κατασκευη ειναι αδιαφορη, δυο χρονια θες, οταν θα μενεις αλλου θα δεις τοτε τι χρειααζεσαι
Dagobert Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 58 λεπτά πριν, panomelene είπε Καλησπερα και πάλι Αργώ να απαντήσω αλλα διάβαζα ολα τα σχόλια απλα λόγου χρόνου δεν προλάβαινα να απαντήσω το σκ και χτες Λοιπον το AC δεν ειναι για εμενα λύση για τους παρακάτω λόγους ! -Εχω ήδη κάποια προβλήματα με ιδιοκτήτες οποτε δεν θέλω να κοντράρω καθόλου αλλο -Δεν θέλω το δωμάτιο που να είμαι να γινει φούρνος γιατί πολύ απλά χειμώνα στην περιοχή που είμαι απο μικρος θυμαμαι μέσο όρο θερμοκρασίας στο σπιτι να έχουμε 18-19 και το 20 το θεωρώ overkill για εμενα οποτε αντέχω και παρακάτω απλα να σπάει το κρύο θέλω (που οπως ειπα ακομα και με τον αφυγραντήρα οταν δουλεύει στο δωμάτιο βλεπω μεγάλη διαφορα) -Λόγο δουλείας οτι αγοράσω θα μπαίνει 4 φορες την βδομαδα ΜΑΞ για 3 μηνες γιατι τους αλλους αντέχω μια χαρα , θα βαλω 60 μέρες συνολικά (που δεν φτάνω αυτο το νούμερο γιατι Χριστούγεννα κτλπ θα λειπω αρκετές μερες κανα 20-25ημερο) ΟΠΟΤΕ τα λεφτα μονο και μονο στα 2 χρονια που εστω θα κατσω σε αυτο το σπιτι για τεχνικο δεν θα τα βγαλω πιστευω και το AC θα παει και άχρηστο μετά ενω οτι αλλο πάρω σίγουρα όχι Προβλήματα με υγρασια γενικά έχω σε φάση να τρέχουν νερα απο τοίχους αλλα εχω αγοράσει πολυ καλό αφυγραντήρα για 120 τετραγωνικά και εχει μπει σε 40-45 ποσο ειναι και πλεον ειναι μια χαρα γιατι δουλεύει συνέχεια όσο είμαι εδω ! όποτε απο τι εχω διαβάσει για μενα θα ταν καλύτερα θερμοπομπος; Με αυτά τα κριτήρια, θα πρότεινα καλοριφερ λαδιού.
fredd0 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 26 λεπτά πριν, manolis115 είπε Μπορεί να είναι δεν τα ξέρω όλα προφανώς. Παρακαλούθω συνέχεια την υγρασία στο σπίτι μου. Με το κλιματιστικό που λέμε ξηραίνει τον αέρα δεν τον υγράινει ποτέ δεν αυξήθηκε. Έτσι να είναι όπως λες το δουλεύω 20 λεπτά στο dry mode και πέφτει η υγρασία πριν το βάλω στο heat mode. ενεργεια πεταμενη στα σκουπιδια το κλιματιστικο για να κανει αφυγρανση ψυχει. Δεν υπαρχει αλλος τροπος, περναει υγρος αερας απο κρυο στοιχειο, γινεται υγροποιηση στο στοιχειο και επιστρεφει κρυος, ξηρος αερας.Μονο σε τροπικες ζωνες που χει ζεστη + υγρασια εχει νοημα η αφυγρανση του κλιματιστικου, αλλιως παρε αφυγραντηρα και κλιματιστικο μονο θερμανση.
mechpanos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, Lezantas26 είπε στο παραδειγμα που λες, αμα ο αλλος βολευεται ολο το χειμωνα με μια θερμαστρα για το καναπε, τοτε βολευεται και με μια κουβερτα, γαντια και σκουφο για την ιδια χρηση. ή μπορει αντι για τηλεοραση να χει δεκτη στο λαπτοπ/πισι και να βλεπει απο το δωματιο που χει ανοικτο το αιρκον συνεχεια (ή μπορει να μη βλεπει καν τηλεοραση διοτι ειναι σκουπιδι ). ή μπορεί να του δώσω το δικό μου λάπτοπ να το κάνει και για θερμάστρα!
Doubt Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 19 ώρες πριν, panomelene είπε πέρυσι είχε γίνει μια κουβέντα γτ δεν δούλευε το τηλεχειριστήριο για το κλιματιστικό όταν μπήκα σπίτι και απλα ειπαμε και τελικά δεν υπήρξε αποτέλσμα ουτε τηλεχειριστήριο δεν μου φεραν Αν δεν δουλεύεις το ac μόνο και μόνο επειδή δεν έχει τηλεχειριστήριο, τζάμπα κουβέντα κάνουμε. https://www.skroutz.gr/c/2177/Thlexeiristhria-Air-Condition.html
Dare-Devil Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 23/10/2018 στις 4:20 ΜΜ, Lezantas26 είπε θα το ψαξω. παντως και γω ξερω οτι κατω απο τους 7 βαθμους χανουν αποδοση, ποση δεν ξερω, αλλα αμφιβαλλω οτι φτανουν τις αντιστασεις. αυτα τα αυτοκολλητακια που χουν τα αιρκον πανω και χωριζουν σε 3-4 ζωνες τις χωρες, αμα βρισκαμε και τη μεθοδο που τεσταρουν πιστευω θα γινοταν να βγουν τα νουμερα αποδοσης χρησιμοποιωντας τα νουμερα για τις κρυες χωρες. πιστευω οτι θα ειναι καλουτσικος δεικτης για αποδοση ενος αιρκον για τις ορεινες περιοχες της ελλαδας Όλες οι αντλίες θερμότητας όσο πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία μειώνεται ο συντελεστής απόδοσης και πέφτουν οι αποδόσεις τους σε btu/h . Είναι δεδομένο και χαρακτηριστικό της τεχνολογίας αυτής . Το Scop υπολογίζεται σύμφωνα με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τυπολόγια που έχει θεσπίσει η Ε.Ε . Οι ζώνες στο ταμπελάκι είναι τα σημεία αναφοράς για τις μετρήσεις . Θερμή ζώνη, μέση και ψυχρή . Η Ελλάδα ανήκει στη θερμή ζώνη με σημείο αναφοράς τις μέσες κλιματιολογικές συνθήκες στην Αθήνα . Το SCOP είναι εποχικός βαθμός απόδοσης οπότε υπολογίζεται με βάση διάφορες τιμές κλιματολογικών συνθηκών (περίοδο θέρμανσης) . Αν θες να δεις την πτώση των επιδόσεων σε btu/h των κλιματιστικών και του βαθμού απόδοσης COP μπορείς απο τα τεχνικά εγχειρίδια των κλιματιστικών . Όλα τα σύγχρονα κλιματιστικά αποδίδουν ανετότατα στους 0 βαθμους . Δεν έχουν θέματα . Απο κει και περα πολλά σύγχρονα κλιματιστικά αποδίδουν άνετα και στους -20 βαθμούς . Λύσεις απο τους κατασκευαστές υπάρχουν για όλα τα κλίματα , ακόμα και για την Νορβηγία . Το θέμα είναι τι πας και επιλέγεις εσύ . Όταν δεν ζητάς απο μηχανολόγο μηχανικό να σου τρέξει μηχανολογική μελέτη ΙΔΟΥ τα αποτελέσματα . Κράζουμε τα κλιματιστικά . Νομίζουμε όλοι ότι ένα σπίτι 20 τ.μ στην Αθήνα που μπορεί να χρειάζεται 12άρι το χειμώνα ότι αν το ίδιο σπίτι το μεταφέρουμε στον όλυμπο και έχει έξω -5 βαθμούς ότι θα μας καλύψει το 12άρι . Αμ δε . Δεν είναι μόνο ότι αυξάνονται οι θερμικές απώλειες του σπιτιού λόγω του μεγαλύτερου ΔΤ αλλά πρέπει να υπολογίσεις και την πτώση της απόδοσης σε BTU/h του κλιματιστικού . Σε αυτή την περίπτωση το σπίτι αυτό στον Ολυμπο μπορεί να χρειαζόταν 24άρι . Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2018 από Dare-Devil
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα