Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε ξέρω τι είδους άθληση κάνεις και ποσο έντονη είναι, για μένα όμως πριν οδηγήσεις άραξε ένα τέταρτο πιες κάναν ηλεκτρολυτη, Φάε καμία μπανάνα κάνε ένα ντους και μετά μπες στο αμάξι 

Δημοσ.

Μήπως πρέπει να πας σε γιατρό να κάνεις εξετάσεις? Τι ηλικία έχεις?

Δημοσ.

25 είμαι και εγώ αυτό νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλα δεν είναι φυσιολογικό. Ποδόσφαιρο παίζω σε ομάδα 2 προπονήσεις την εβδομάδα και αγώνα σκ. Δεν πίνω δεν καπνίζω όποτε θεωρητικά είμαι σε καλή κατάσταση. Διατροφή βέβαια είμαι άλλου για άλλου, τρωω κατά κύριο λόγο μακαρόνια κοτόπουλο χοιρινό ψάρια. Παθολόγο θα λέγατε για γενικό τσεκ απ;

Δημοσ.

Βρές έναν παθολόγο και θα σε καθοδηγήσει. Ίσως έχεις έλλειψη βιταμινών π.χ., ίσως κάτι άλλο. Με τις απαραίτητες εξετάσεις θα ξέρεις. Αν έκανες και ορμονικό έλεγχο ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

Μετά από προπόνηση :

Κανεις διατάσεις

Αποδυτηρια ->Αλλάζεις ρούχα.

Πίνεις υγρά.

Χαλαρώνεις 2-3 λεπτά.

Αν είχες πρόγραμμα για μυϊκή ενδυνάμωση , μπανανουλα.

Και αν θες να γίνεις θηρίο (πρωτεινη χωρίς γλυκαντικά).

Μετά παίρνεις το gt και θα είσαι στο topgear άνετα.

Δημοσ.

Οταν εχεις χρονια εμπειρια απο οδηγηση και κινεισαι σε γνωστες διαδρομες, τα πραγματα γινονται απο μονα τους

Αν δεν εχεις εμπειρια ειναι πιο ευκολο να αποσπαστεις

Δημοσ.

Το θέμα είναι πιο σοβαρό απ' όσο έχει αντιμετωπιστεί ήδη σε κάποια από τα posts.

Έχω επισημάνει κι εγώ στο παρελθόν ότι μόνο με το αλκοόλ που είναι μετρήσιμο ασχολούμαστε.

Μετά έρχεται ο παράγοντας κούραση/αϋπνία και μετά το χάος.

Πόσες φορές έχουμε φάει τον αγλέορα (sic) πριν από ταξίδια και νομίζουμε ότι επειδή δεν ήπιαμε αλκοόλ είμαστε ΟΚ; Να μετά η υπνηλία στο τιμόνι.

Δεν περιμένω να γίνονται έλεγχοι και για το πόσο έχει φάει κάποιος ή πόσο νυστάζει, αλλά ακόμα και στο μεταξύ μας μόνο με το αλκοόλ ασχολούμαστε, άντε να πούμε και σε κάποιον «δεν κοιμάσαι κανά δίωρο πριν ξεκινήσεις;». Το παίζει έξυπνος ο άλλος ότι δεν πίνει και τρώει τον άμπακο.

Εμένα όσες φορές πριν από ταξίδια μου λένε να κάτσω να φάω και να φύγω μετά και τους απαντάω ότι προτιμώ να ταξιδέψω με (σχεδόν) άδειο στομάχι, με θεωρούν υπερβολικό.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εμένα όσες φορές πριν από ταξίδια μου λένε να κάτσω να φάω και να φύγω μετά και τους απαντάω ότι προτιμώ να ταξιδέψω με (σχεδόν) άδειο στομάχι, με θεωρούν υπερβολικό.

καλά το πρόβλημα δεν είναι να φας, αλλά να φας του σκασμού

αν γενικά συνηθίσεις να τρως χωρίς να τιγκάρεις το στομάχι σου δεν έχεις θέμα ακόμα και σπίτι σου να είσαι πάνω από 70% ας πούμε δεν υπάρχει λόγος

και φυσικά παίζει και ρόλο τι τρως, οι συνδυασμοί που ζορίζουν το συκώτι σου και σου προκαλούν υπνηλία καλό είναι να αποφεύγονται γενικά, πχ άμα πλακώσεις μουσακά ή μακαρόνια με κιμά και μπόλικο τυρί από πάνω έχεις τελειώσει, αν φας σαλάτα (χωρίς τυριά) με κάποιο κρέας είσαι κυριλλέ 

Δημοσ.

Για πες μου τότε, πρώτον πόσους γνωρίζεις που κάθε φορά που τρώτε μαζί είτε στο σπίτι είτε έξω δεν τρώνε όσο μπορούν, και δεύτερον πόσους που κάθονται σε τραπέζια και τρώνε μόνο σαλάτες;

Στην Ελλάδα ζούμε, το να φας σα χύτρα θεωρείται προσόν. Γαλουχηθήκαμε με τέτοιες απόψεις.

Μόνο στο anti-fitness να μπεις, τα δύο τυλιχτά τα θεωρούν πρόγευμα.

Γενικότερα ξέρουμε τι συμβαίνει στο ελληνικό τραπέζι, ειδικά σε περιπτώσεις που έχει μαζευτεί το σόι στο χωριό κ.λπ..

Δημοσ.
Στις 21/10/2018 στις 2:43 ΠΜ, Thaninho είπε

Σε τι κατάσταση είστε μετά από αθλητική δραστηριότητα σε σχέση με την οδήγηση; Εγώ πραγματικά είτε μετά από μικρή είτε μεγάλη αθλητική δραστηριότητα θα με χαρακτήριζα σχεδόν επικίνδυνο πίσω απ το τιμόνι. Το κεφάλι μου είναι τόσο άδειο που δεν σκέφτομαι τι κάνω.  ( προς θεού δεν κάνω ζιγκ ζαγκ και μπαίνω στα αντίθετα ρεύματα). Πολλές φορές φτάνω σπίτι και αναρωτιέμαι καλα ποτέ έφτασα, κάνω καμία κουλη αλλαγή ταχύτητας ( ξέρω γω στα 50 χμ κανονικά θα χρειαζόταν να τσιμπήσω φρένο εκεί θα κάνω τσίμπημα και 2α από 3η). Πάλι καλα οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές με μικρή κίνηση και τις κάνω κάθε μερα ώστε τα χερια μου και τα πόδια μου να κάνουν αυτόματα το σωστό,δεν πρόκειται δηλαδή  να περάσω στοπ, φανάρι χωρίς να σταματήσω αλλά φοβάμαι αν μου πεταχτεί κανα παιδάκι θα αντιδράσω αρκετά αργά. Γενικα είμαι πολύ σωστός οδηγός και άνω του μετρίου στα αντανακλαστικά. 

Εγώ ξέρω σίγουρα ότι μετά από κάποιες προπονήσεις δεν είμαι για οδήγηση με τίποτα.

Αν δεν νιώθεις ότι τα αντανακλαστικά σου είναι επαρκή ακόμα και για την περίπτωση που θα σου πεταχτεί το ο,τιδήποτε, το σωστό θα ήταν να περιμένεις λίγο παραπάνω. Να θυμάσαι ότι η στραβή μία φορά γίνεται και δεν κοιτάει βιογραφικά. Ο άλλος μπορεί να είναι κάγκουρας και να τρέχει παντού και να μην του τύχει ποτέ. Εσύ να είσαι οδηγάρα και να σου πεταχτεί το παιδί εκεί που δεν το περιμένεις.

Πάντως, δεν νομίζω να έχεις ιατρικό θέμα στην ηλικία που έχεις - όχι ότι χάνεις τίποτα να το ψάξεις βέβαια. Μάλλον κάμία υπερβολή κάνεις που στην ηλικία που είσαι το σώμα δεν καταλαβαίνει χριστό. Αλλά ψάξε τα basics αν δεν τα ξέρεις, που σου τα έγραψαν λίγο πολύ: Ζέσταμα, αποθεραπεία + υγρά. Ένας προπονητής μπορεί να σε καθοδηγήσει περαιτέρω αλλά και στα αθλητικά φόρουμ μπορείς να βρεις άπειρες συμβουλές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Για πες μου τότε, πρώτον πόσους γνωρίζεις που κάθε φορά που τρώτε μαζί είτε στο σπίτι είτε έξω δεν τρώνε όσο μπορούν, και δεύτερον πόσους που κάθονται σε τραπέζια και τρώνε μόνο σαλάτες;

Στην Ελλάδα ζούμε, το να φας σα χύτρα θεωρείται προσόν. Γαλουχηθήκαμε με τέτοιες απόψεις.

Μόνο στο anti-fitness να μπεις, τα δύο τυλιχτά τα θεωρούν πρόγευμα.

Γενικότερα ξέρουμε τι συμβαίνει στο ελληνικό τραπέζι, ειδικά σε περιπτώσεις που έχει μαζευτεί το σόι στο χωριό κ.λπ..

φίλε το δέχομαι αυτό που λες και έχω υπάρξει αντίστοιχης νοοτροπίας δεν στο κρύβω, μέχρι που άρχισαν να χτυπάνε τα καμπανάκια καθώς δεν είμαι πλέον νεούδι

οπότε ήρθα στα ίσα μου μην πάρω τη καρδιά μου στο χέρι, έχασα και 15 κιλάκια και όλα καλά

φταίνε πολλά είναι η αλήθεια, φταίει η νοοτροπία, μπορεί να φταίει ότι αφήνεσαι μπορεί χίλια δυο, ΑΛΛΑ στην εποχή της πληροφορίας δεν δικαιολογείται κανείς να πει ότι δεν ξέρει

βέβαια είμαστε και στην εποχή της αφθονίας, ειδικά στο φαγητό και της κακής σαβούρας, θέλει προσπάθεια, αλλά τι δεν θέλει στην τελική 

εγώ τελευταία φορά που ήμουν στο χωριό σε ταβέρνα μάλιστα αμέσως πριν φύγω δεν ήπια και έφαγα πολύ ελαφριά (γιατί και το καθόλου δεν είναι ιδανικό πάμε στο άλλο άκρο) ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΤΡΎΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, οδήγησα μια χαρά και όλα καλά

τώρα σε ο,τι αφορά τις προπονήσεις, μου έχει τύχει να φύγω σκουπίδι, αλλά γενικά φροντίσω να ενυδατώνομαι όλη τη μέρα ειδικά τις μέρες που έχω να κάνω κάτι (και επειδή κατά τη διάρκεια της δικής μου προπόνησης δεν συνηθίζουμε να πίνουμε νερά, άρα ή προσέχεις ή τον πίνεις ) και όταν είμαι κομμάτια, απλά αράζω κάνα 10λεπτο μέχρι να έρθω στα ίσια μου γιατί έχω να κάνω και αρκετά χλμ 

αλλά όλα αυτά αποφεύγονται αν κοιμάσαι αρκετά, τρως αρκετά και πίνεις τα νερά σου, μετά πάμε σε κάποια παθολογία που πρέπει να την δει γιατρός

αλλά αν ξέρεις ότι κάνεις βλακείες (ξαναλέω δεν δικαιλογείται όποιος μπαίνει στο ιντερνετ να μην ξέρει) απλά διορθώνεις τις βλακείες, αν τα κάνεις όλα καλά πας σε γιατρό, απλά πραγματάκια 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά φαντάσου να σε πάρει ο κολλητός να πάτε για μπάλα/μπάσκετ/κάτι, όπου λόγω συνθηκών πρέπει να πάρεις όχημα για να πας, και να του πεις ότι δε μπορείς ή έλα πάρε με επειδή μετά δεν την παλεύεις να οδηγήσεις.

Θα γελάσει η κοινωνία όλη, ναι ή όχι;

Επεξ/σία από phanispal
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επιστρέφω στο θέμα, εξήγησα την κατάσταση σε έναν φίλο - έμπειρο γυμναστή και μου είπε έλα μαζί μου να βγάλεις ένα προγραμματικι που θα σου κάνω να σε δω και εγώ. Αφού με έφερε στην κατάσταση την οποία περιγράφω μου λέει έλα λίγο ακόμα να κάνουμε και στα επόμενα δέκα λεπτά ήμουν τόσο άδειος και πνευματικά αλλά και σωματικά που να με μια σπρωξιά θα έπεφτα εύκολα κάτω. Μου δίνει μια καραμέλα ( απλή απ τα ldl) και σαν να με έβαλες στην πρίζα, στο λεπτό πάνω ήμουν καλα. Υπογλυκαιμία μου είπε η είμαι πολύ σάπιος και σε συνδυασμό με την κακή διατροφή που κάνω το παθαίνω η κάτι έχω που πρέπει να το κοιτάξω. 

Δημοσ.

Εξακολουθεί να μην είναι κάτι φυσιολογικό.
Με τα θέματα του ζαχάρου δεν παίζουμε.

Στη θέση σου θα πήγαινα κατ ευθείαν για εξετάσεις. Το ότι συνήλθες με μια καραμέλα δεν πρέπει να σε καθησυχάσει. Πρέπει να το ψάξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...