Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, splash18 είπε

Οποτε πρεπει σε κάθε περιπτωση να ζητάμε να μας δειχνουν το συμβολαιο με τις καλυψεις και τα ψιλα γράμματα.

Η Εξτρα εγγυηση συνηθως προτεινεται σε προιοντα σχετικα μεγαλης αξιας που λειτουργουν παρα πολυ συχνα οπως πχ τηλεορασεις και ηλεκτρικες συσκευες και αυτο μονο αν η ηδη εργοστασιακη εγγυηση ειναι μικρη.

Δεν ειναι υποχρεωτικο να την αγορασεις.

Τωρα οσο για το πρωτο που αναφερεις,συγνωμη αλλα δεν ειναι αυτονοητο?Σου ζητανε για κατι παραπανω χρηματα,δεν πρεπει να διαβασεις τι ειναι αυτο?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την εξτρα εγγυηση μου συμβαινει παντα το εξης τραγελαφικο:

πριν αποφασισω αν θα αγορασω το προιον:

"κυριε μου, προκειται για φοβερο (πχ) φουρνο, μαρκα που δεν καταλαβαινει τιποτα, θα τρωνε μεχρι και τα εγγονια σας απ αυτο, ειναι σκυλι"

μολις αποφασισω να το παρω:

"καλο ειναι να παρετε την επεκταση εγγυησης, συσκευες ειναι , μπορει να χαλασουν, δεν ξερεις τι γινεται"

Επεξ/σία από ManFromEarth
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nipoa είπε

εγγυηση εχει. τι την θες την εξτρα? πεταμενα λεφτα για να τριβουν οι πωλητες τα χερια μολις φευγεις απο το καταστημα

Μάλλον δε σου έχει τύχει ή δεν έχεις ακούσει περιπτώσεις ηλεκτρικές συσκευές να χαλάνε σχεδόν αμέσως μετά την λήξη εγγύησης.

Αν δεν είναι κοροϊδία η επέκταση, πληρώνεις ένα ~10% παραπάνω και είσαι λίγο πιο ήσυχος.

Εγώ για την τηλεόραση έδωσα ~80€ παραπάνω, αλλά ο Κωτσόβολος μου είχε κάνει ήδη τη χαμηλότερη τιμή απ' όλη την αγορά, ενώ η αρχική του ήταν πάνω από πολλά σκρουτζομάγαζα, και ενώ αρχικά μου είχαν πει ότι σε αυτή την τιμή δε δίνουν δόσεις, τελικά μου έδωσαν. Και πάλι σε καλή τιμή την πήρα δηλαδή. Αυτό που με απασχολεί όμως δεν είναι ότι θα μπορούσα να έχω γλιτώσει 80€, όσο να μην είναι μούφα η επέκταση, και να πάθει κάτι εντός 5 ετών και να μου πουν δεν καλύπτεται (τα ψιλά γράμματα).

Αν δείτε σχόλια σε διάφορες ηλεκτρικές συσκευές στο skroutz, θα δείτε πόσες αναφορές υπάρχουν για προϊόντα που χάλασαν λίγο μετά τη λήξη της εγγύησης.

Λες και ξέρουν πόση διάρκεια ζωής έχουν οι πυκνωτές και άλλα ηλεκτρονικά μέρη.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, phanispal είπε

Μάλλον δε σου έχει τύχει ή δεν έχεις ακούσει περιπτώσεις ηλεκτρικές συσκευές να χαλάνε σχεδόν αμέσως μετά την λήξη εγγύησης.

....

Αν δείτε σχόλια σε διάφορες ηλεκτρικές συσκευές στο skroutz, θα δείτε πόσες αναφορές υπάρχουν για προϊόντα που χάλασαν λίγο μετά τη λήξη της εγγύησης.

Λες και ξέρουν πόση διάρκεια ζωής έχουν οι πυκνωτές και άλλα ηλεκτρονικά μέρη.

Προφανώς και ξέρουν τι διάρκεια ζωής έχουν επιμέρους εξαρτήματα των συσκευών τους, αφού εκείνοι θέτουν τα τεχνικά/ποιοτικά/οικονομικά στάνταρ του μοντέλου. 

Κατά τα άλλα, μάλλον πρέπει να δεις αυτό το βίντεο:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Fulgore είπε

Η Εξτρα εγγυηση συνηθως προτεινεται σε προιοντα σχετικα μεγαλης αξιας που λειτουργουν παρα πολυ συχνα οπως πχ τηλεορασεις και ηλεκτρικες συσκευες και αυτο μονο αν η ηδη εργοστασιακη εγγυηση ειναι μικρη.

Δεν ειναι υποχρεωτικο να την αγορασεις.

Οι εργοστασιακες εχουν ορους να σου πουν οτι θελουν .Μεχρι το χαλασες εσυ.

Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ.

Πριν 6 περίπου χρόνια, αγόρασα εκθεσιακή τηλεόραση από τον Κωτσόβολο (sony kdl 40 hx 800) γύρω στα 650~700 €. Με 50 € παραπάνω έβαλα και εγγύηση για 5 χρόνια.

4 χρόνια μετά η τηλεόραση τα παιξε. Τηλέφωνο στον Κωτσόβολο, ήρθαν σπίτι, πήραν την χαλασμένη, επιβεβαίωσαν την βλάβη, και επειδή το μοντέλο δεν υπήρχε μου έδωσαν μια καινούργια sony kdl 43w809c.

4 χρόνια μετά βρέθηκα με καινούργια τηλεόραση που δεν είχα ούτε τη στιγμή της αγοράς.

Σίγουρα δε μετάνιωσα την επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, theoritikos είπε

Η έξτρα εγγύηση του Κωτσόβολου στις λευκές συσκευές καλύπτει τα ηλεκτρονικά μέρη ?

Ναι και σε μενα πλακετα πλυντηριου/στεγνωτηριου Morris τον ...ηρωα του σπιτιου....Μην το ματιασω πρωι πρωι.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Για μερικές συσκευές αξίζει, πχ για καλές τηλεοράσεις. Γιατί αν πάθει κάτι η τηλεόραση πάει για πέταμα και είναι κρίμα.

Οι κουζίνες και τα πλυντήρια πχ συνήθως επισκευάζονται και εκτός αντιπροσωπείας με χαμηλό, σχετικά, κόστος. Εκτός αν σου κάτσει καμία μεγάλη βλάβη που δεν νομίζω πως είναι και τόσο συχνή.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι ακούγονται ενθαρρυντικά σχόλια για το support σε τέτοιες περιπτώσεις, οπότε ίσως δεν είναι άτοπη η επέκταση εγγύησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, unforgiven είπε

Για μερικές συσκευές αξίζει, πχ για καλές τηλεοράσεις. Γιατί αν πάθει κάτι η τηλεόραση πάει για πέταμα και είναι κρίμα.

Οι κουζίνες και τα πλυντήρια πχ συνήθως επισκευάζονται και εκτός αντιπροσωπείας με χαμηλό, σχετικά, κόστος. Εκτός αν σου κάτσει καμία μεγάλη βλάβη που δεν νομίζω πως είναι και τόσο συχνή.

ολα πλεον εχουν πλακετες. Με το μπουρδελο τη ΔΕΗ/ΔΕΔΗΕ (σορρυ δεητζιδες/δεδεητζιδες) οι πιθανοτητες να καψεις πλακετα απο μαλακια του συστηματος ειναι αρκετα υψηλες, και το κοστος αντικαταστασης, κανα διακοσαρι. Ψυκτικος, βορεια προαστια Αθηνας, πριν κανα μηνα που χε περασει τυφωνας τι σκατα ειχε περασει αλλαξε (λεει χωρις υπερβολη) πανω απο 100 πλακετες σε ψυγεια κλπ το δεκαημερο μετα, γιατι κατα μαγικο τροπο η ΔΕΗ εστειλε φαση στον ουδετερο σε ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα. Εκει μπορει και να σε σωζει η εξτρα εγγυηση.

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fredd0 είπε

ολα πλεον εχουν πλακετες. Με το μπουρδελο τη ΔΕΗ/ΔΕΔΗΕ (σορρυ δεητζιδες/δεδεητζιδες) οι πιθανοτητες να καψεις πλακετα απο μαλακια του συστηματος ειναι αρκετα υψηλες, και το κοστος αντικαταστασης, κανα διακοσαρι. Ψυκτικος, βορεια προαστια Αθηνας, πριν κανα μηνα που χε περασει τυφωνας τι σκατα ειχε περασει αλλαξε (λεει χωρις υπερβολη) πανω απο 100 πλακετες σε ψυγεια κλπ το δεκαημερο μετα, γιατι κατα μαγικο τροπο η ΔΕΗ εστειλε φαση στον ουδετερο σε ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα. Εκει μπορει και να σε σωζει η εξτρα εγγυηση.

Πρόσεξε τι συμβαίνει. Έστω ένα ψυγείο που κάνει 1000€ παθαίνει βλάβη 200€. Το 20% της αξίας του. Θα άξιζε να πληρώσεις το 15% της τιμής αγοράς για να καλύψεις μια σπάνια βλάβη μέσα σε πέντε χρόνια; Σκέψου πως προπληρώνεις 150€ για την πιθανότητα βλάβης 200€.  Το 75% της ζημιάς το πληρώνεις με το καλημέρα. Και για κάλυψη για 5 χρόνια μόνο.

Στην τηλεόραση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ή θα είσαι τυχερός και θα πάθει μια πολύ μικρή βλάβη ή, κατά πάσα πιθανότητα, θα θέλει πάνελ το οποίο στοιχίζει πάνω από την αξία της τηλεόρασης. Και αυτές οι βλάβες δεν είναι καθόλου σπάνιες. Θα έλεγα πως είναι η πιθανότερη αιτία αγοράς νέας τηλεόρασης. Πληρώνεις πάλι το 15% της αξίας, αλλά οι πιθανότητες για πολύ μεγάλη βλάβη είναι πολύ πιο συχνή.

Τουλάχιστον αυτό σκέφτηκα όταν πέταξα στα σκουπίδια την τηλεόραση που είχα χρυσοπληρώσει 1500€ πρίν 5 χρόνια, όταν πήρα την καινούρια. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Πρόσεξε τι συμβαίνει. Έστω ένα ψυγείο που κάνει 1000€ παθαίνει βλάβη 200€. Το 20% της αξίας του. Θα άξιζε να πληρώσεις το 15% της τιμής αγοράς για να καλύψεις μια σπάνια βλάβη μέσα σε πέντε χρόνια; Σκέψου πως προπληρώνεις 150€ για την πιθανότητα βλάβης 200€.  Το 75% της ζημιάς το πληρώνεις με το καλημέρα. Και για κάλυψη για 5 χρόνια μόνο.

Στην τηλεόραση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ή θα είσαι τυχερός και θα πάθει μια πολύ μικρή βλάβη ή, κατά πάσα πιθανότητα, θα θέλει πάνελ το οποίο στοιχίζει πάνω από την αξία της τηλεόρασης. Και αυτές οι βλάβες δεν είναι καθόλου σπάνιες. Θα έλεγα πως είναι η πιθανότερη αιτία αγοράς νέας τηλεόρασης. Πληρώνεις πάλι το 15% της αξίας, αλλά οι πιθανότητες για πολύ μεγάλη βλάβη είναι πολύ πιο συχνή.

Τουλάχιστον αυτό σκέφτηκα όταν πέταξα στα σκουπίδια την τηλεόραση που είχα χρυσοπληρώσει 1500€ πρίν 5 χρόνια, όταν πήρα την καινούρια. 

το ζυγιζες. Εμενα στα 3.5 χιλιαρικα του ψυγειου η 5ετια βγηκε 260 ευρω αν θυμαμαι καλα. Που αν δεις κοστος μιας επισκεψης 'επισημου' τεχνικου θεωρησα οτι με συμφερει, απλα για να μη το εχω στο κεφαλι μου.

• Like 1
Δημοσ.

φιλε εχει αναφερθει και στο παρελθον πολυ-αλλοι λενε ειναι τζαμπα χρηματα για μια φουσκα αλλοι εχουν εμπειριες που επιασε τοπο στην πραξη η προεκταση,για μενα η αληθεια ειναι καπου στην μεση αν θες να παρεις μια tv η μια gpu καλυτερα να αγορασεις την προεκταση καθως εχουν ενα μ.ο ζωης εκει κοντα/αν θες να παρεις ενα ψυγειο η ενα φουρνο ειδικα αν ειναι κατι επωνυμο τυπου bosch κτλ δεν θα εβαζα αυτα εχουν μεσο ορο ζωης 10πλας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...