Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, NewProject είπε

Ε, άλλο το A/C. Το ΠΣ δεν νομίζω να καίει πάνω απο 50W όταν δεν κάνει τίποτα. Πες 1KWh/μέρα και αν.

10.000 υπολογιστές να μείνουν ανοικτοι όμως είναι τεράστια σπατάλη ενέργειας. Όλοι βάζουμε το λιθαράκι μας.

Επεξ/σία από karaLRS
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλείνουν οι οθόνες του...

26 minutes ago, karaLRS said:

10.000 υπολογιστές να μείνουν ανοικτοι όμως είναι τεράστια σπατάλη ενέργειας. Όλοι βάζουμε το λιθαράκι μας.

Ας αλλάξει πρώτα ο κόσμος συσκευές όπως τα ψυγεία με καινούριες Α++/Α+++ και μετά τα λέμε. 

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ThReSh είπε

Ας αλλάξει πρώτα ο κόσμος συσκευές όπως τα ψυγεία με καινούριες Α++/Α+++ και μετά τα λέμε. 

Έχεις απόλυτα δίκιο. Είναι άπειρα τα πράγματα που σπαταλάνε ενέργεια. Γι'αυτό έγραψα βάζει ο καθένας το λιθαράκι του.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ThReSh είπε

Εντάξει, μη συγκρίνουμε ασύγκριτα πράγματα. Για να τα συγκρίνεις θα πρέπει ο άλλος να μπορεί να αλλάξει το ψυγείο και τις λοιπές συσκευές και από επιλογή να το κάνει. Δεν νομίζω ότι ο άλλος θα πάει να δώσει ένα 500ρικο στο καλαμπούρι για να έχει 30w μικρότερη κατανάλωση.Πολύ περισσότερο όταν δεν τα διαθέτει κιόλας. Το να κάνεις 3 κλικ όμως και να κλέισεις τον υπολογιστή, υποθέτω είναι διαδικασία που μπορούν να την κάνουν όλοι.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Bigi444444 είπε

Εντάξει, μη συγκρίνουμε ασύγκριτα πράγματα. Για να τα συγκρίνεις θα πρέπει ο άλλος να μπορεί να αλλάξει το ψυγείο και τις λοιπές συσκευές και από επιλογή να το κάνει. Δεν νομίζω ότι ο άλλος θα πάει να δώσει ένα 500ρικο στο καλαμπούρι για να έχει 30w μικρότερη κατανάλωση.Πολύ περισσότερο όταν δεν τα διαθέτει κιόλας. Το να κάνεις 3 κλικ όμως και να κλέισεις τον υπολογιστή, υποθέτω είναι διαδικασία που μπορούν να την κάνουν όλοι.

Τα 30W βέβαια μπορεί να είναι ένα σημαντικό ποσό ενέργειας αν τα πολλαπλασιάσεις με τις ώρες που λειτουργεί ένα ψυγείο καθημερινά. Πάντως συμφωνώ με αυτό που λες, και εμείς άμα δεν χαλάσει μια συσκευή και να είναι ασύμφορη η επισκευή δεν την αλλάζουμε. Εξοικονόμηση μπορεί να κάνει ο καθένας όπου νομίζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω ένα λάπτοπ των 250 ευρώ και δεν τον κλείνω σχεδόν ποτέ εδώ και χρόνια  :)

Επεξ/σία από panosripper
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, panosripper είπε

Από αυτά που ξέρω,αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη να με διορθώσει.

Λοιπόν, όταν μια συσκευή δουλεύει φθείρεται. Στα ηλεκτρονικά αυτό συμβαίνει λόγω της θερμότητας  που αναπτύσσεται καθώς το ρεύμα τα διαρρέει. Η θερμότητα αυτή μπορεί να καταστρέψει στοιχεία των κυκλωμάτων. Επίσης, όλα τα υλικά έχουν ένα κύκλο ζωής, δηλαδή σχεδιάζονται για να αντέξουν ένα συγκεκριμένο χρόνο χρήσης. Τα καινούρια ηλεκτρονικά Γενικά περνούν από περισσότερους ελέγχους και έχουν μικρό ποσοστό ελαττωματικών προϊόντων. Συνοψίζοντας ,όσο λιγότερο χρησιμοποιήσεις μια ηλεκτρονική συσκευή,  τόσο λιγότερες φθορές εχει και τόσο αργείς να φθάσεις στο κύκλο ζωής του. ΥΓ έχω ένα λάπτοπ των 250 ευρώ και δεν τον κλείνω σχεδόν ποτέ εδώ και χρόνια  :)

Δεν ισχύουν καθολικά τα παραπάνω. Ναι μεν όσο περισσότερο λειτουργεί κάτι τόσο μειώνεται η διάρκεια ζωής του, απ' την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις που όσο περισσότερες φορές ανοίγεις/κλείνεις μια συσκευή φθείρεται και σε αυτή την περίπτωση, το πιο χαρακτηριστικό οι ηλεκτρικοί κινητήρες που υπόκειται σε ρεύμα και ροπή εκκίνησης και γενικότερα συσκευές που έχουν μια απότομοη αύξηση του ρεύματος μόλις πατήσεις το κουμπί. Επίσης δεν ισχύει οτι όλα τα νέα προϊόντα και ηλεκτρονικά εξαρτήματα έχουν καλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τα παλαιότερα λόγω ποιότητας, μάλλον συμβαίνει το αντίθετο θα έλεγα σε πολλές περιπτώσεις.

Το μυστικό σε μια συσκευή είναι να μπορείς να ζυγίσεις ανάλογα με την χρήση που της κάνεις πότε φθείρεται περισσότερο με το να την απενεργοποιήσεις τελείως ή να την αφήσεις ανοιχτή. Εγώ αν είναι να αφήσω το pc ανοιχτό μέχρι 1.5-2 ώρες δεν το κλείνω, για παραπάνω το κλείνω και το ανοίγω μετά, βραδυνές ώρες απενεργοποιώ τελείως από την μπαλαντέζα. 

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, Bigi444444 said:

Έχω Α+++ ψυγείο/πλυντήριο πιάτων/πλυντήριο ρούχων (στα οποία κάνω παράλληλα και σωστή χρήση), κουζίνα φυσικού αερίου, ηλιακό και λάμπες LED σε όλο το σπίτι. Έχω φτάσει σε σημείο να πληρώνω 120-130 ευρώ ΔΕΗ το τετράμηνο, με τετραμελή οικογένεια. Πριν από αυτά ερχόταν κοντά στα 250-300 ευρώ το τετράμηνο. Επομένως τον πρώτο χρόνο άνετα βγαίνει το κόστος του ψυγείου, τον δεύτερο το κόστος της κουζίνας κοκ.

Οπότε σε βάθος χρόνου τα 3 κλικ που αναφέρεις είναι αστεία ποσότητα τόσο σε κατανάλωση, όσο και σε χρήματα.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.

Laptop: Τωρα πια ανοιγει σπανια και κυρίως όταν δεν πειραματίζομαι με το pc.

PC: Είναι συνδεδμένο στην τηλεόραση στο σαλόνι και ανοιγει κυρίως μετα τις 9 το βράδυ που κοιμούνται τα παιδιά. Μεσα στην μερα ίσως για λίγο netflix. Τον υπολοιπο χρόνο κλειστό. SSD εχει οποτε.... no problem.

Microserver: Το έχω 3 χρόνια και με εξαιρεση τον 1ο μήνα που πειραματιζόμουν με λειτουργικά, εχει κλείσει μόνο 3 φορές. Μία για αναβάθμιση από esxi 6 σε 6,5 και αλλαγή cpu, μία για αλλαγή σκληρών και προσθήκη ssd για το OS πριν από 1.5 χρόνο και μία τον 15αυγουστο που κοπηκε το ρευμα για 4 ώρες και δεν αντεξε το UPS. Κατα τ'αλλα δουλευει 24/7/365. Απομακρυσμένη πρόσβαση στα αρχεία. Χειρισμός από παντού. Απομακρυσμενο backup κλπ.

Για όσους εχουν SSD δεν υπαρχει λόγος να μην γίνει τερματισμός. Αν δεν εχεις SSD και θες να το κλείσεις για βράδυ τότε μπορείς να κανεις αδρανοποιηση. Αν θες απλά να λείψεις για καμια ώρα και θες να τον κλείσεις..... βάλτο αναμονή. Προσωπικά δεν εμπιστευομαι την αναμονή. Δεν μου αρέσει.

Σχετικά με τους εταρικους υπολογιστές, τουλαχιστον στην δική μου δουλεια μας λενε να τους κλεινουμε (και τις οθόνες). Αν χρειαζεται για καποιο λόγο να μείνουν ανοιχτή (πχ για καποια απομακρυσμενη αναβάθμιση) μας ενημερωνουν με mail

• Like 1
Δημοσ.

Πάντα όταν δεν χρησιμοποιώ το laptop, κάνω τερματισμό, παραδόξως με τα win 10 και τον κλασικό hdd 5400rpm ανοίγει σχετικά γρήγορα.

Δημοσ.

Στο σπίτι όταν δεν τα χρησιμοποιώ (όταν πέφτω για ύπνο πχ.) κλείνω τα πάντα.
Στην δουλειά τα πάντα είναι 24/7 ανοικτά (ούτε standby) είτε για να ρίχνουμε πολιτικές είτε για να συνδεόμαστε απομακρυσμένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...