Jonvlas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και δύο μήνες παρακολουθώ μεταπτυχιακό της ασοε και με ανησυχεί ιδιαίτερα που ως τώρα δεν έχει χρειαστεί να διαβάσω καθόλου. Γενικά είναι τόσο πολύ το διάβασμα στα μεταπτυχιακά η απλά μόνο στο τέλος???Εν τω μεταξύ τα μαθήματα και οι καθηγητές είναι φοβερά ενδιαφέροντα και φοβάμαι της εξετάσεις...εσείς πόσο διαβάζετε ή διαβάζατε στο μεταπτυχιακό σας χωρίς εργασίες βέβαια???
kolumvitis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Στο δικό μου το μεταπτυχιακό (όχι οικονομικά βέβαια) είχαμε τις παρουσιάσεις (που μεταξύ μας δεν χρειαζόταν να λιώσεις και στο διάβασμα), είχαμε κάποιες ασκήσεις-εργασίες και από εκεί και πέρα διαβάζαμε προς την εξεταστική τα μαθήματα. Αλλά σε μας το κουραστικό ήταν οι πολλές και υποχρεωτικές ώρες παρακολουθήσης.
funkyjohny Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Κοίτα εγώ είμαι σε part time οπότε ώρες λίγες) και ως τώρα εργασίες δεν έχει. Μόνο role playing κατά τα μαθήματα σαν εργασίες.
margaritagr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Αχ εμείς στο γεωπονικό δεν παίρναμε ανάσα.... full time πιο full δε γινεται... απολαυσε το παιδι μου μη το ψαχνεις 😛
funkyjohny Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Καλα το full δε συγκρίνεται!!! Μόνο τις ώρες που είσαι εκεί δε συζητάμε!!!
gokuthelegend Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Εγώ έχω ξεκινήσει το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ. Προς το παρόν ούτε εγώ έχω ξεκινήσει το διάβασμα. Αλλά όμως πηγαίνω και παρακολουθώ όλα τα μαθήματα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ένα 60 με 70% μπορώ να πω ότι τα έχω πιάσει χωρίς να έχει χρειαστεί να διαβάσω καθόλου σημειώσεις. Νομίζω σημασία έχει να προσέχεις στο μάθημα, οι μπροστινοί μου στην τάξη μιλάνε συνέχεια μεταξύ τους και δεν προσέχουν με αποτέλεσμα στο τέλος της κάθε παράδοσης να αγχώνονται και να λένε ότι δεν κατάλαβαν τίποτα (αφού δεν πρόσεχαν καν, τι να καταλάβουν). Νομίζω έρχονται μόνο και μόνο επειδής είναι υποχρεωτικής παρακολούθησης τα μαθήματα. Επίσης, αν προσέχεις τα μαθήματα, ενδεχομένως οι καθηγητές να δώσουν ύλη SOS ώστε να μην χρειαστείς να τα διαβάσεις όλα, ή να σου πουν να διαβάσεις μόνο από τα powerpoint που προβάλλονται στο μάθημα που είναι μόνο μερικές διαφάνειες ανα παράδοση και γράφουν μόνο τα σημαντικά. Εμένα προσωπικά αυτό που με αγχώνει ποιο πολύ είναι οι εργασίες προόδου. Σε 3 μαθήματα μας έδωσαν υποχρεωτικές εργασίες από την 1η εβδομάδα και τώρα έχουμε φτάσει στην μέση του εξαμήνου και έκανα μόνο την 1. Παρότι μου πήρε μόνο 2-3 ώρες (μας είπε η καθηγήτρια να κάνουνε μόνο Powerpoint, δεν ήθελε μπλα-μπλα), δεν είχα καθόλου όρεξη να καθίσω να ασχοληθώ. Αν δεν στρωθώ δεν θα βγάλω ούτε τις άλλες εργασίες.
Edel Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχοντας ξεκινήσει πρόσφατα και γω το πρώτο μου μεταπτυχιακό, νομίζω ότι οι καθηγητές είναι πιο χαλαροί απ΄ότι είναι στο προπτυχιακό, λόγω του ότι καταλαβαίνουν ότι έχουν ανθρώπους απέναντι τους που δουλεύουν, είτε έχουν οικογένειες είτε άλλες υποχρεώσεις. θεωρώ ότι με ένα απολύτως τυπικό διάβασμα και τις παρακολουθήσεις μπορείς να το φέρεις εις πέρας. βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει σε αυτό και το αντικείμενο των σπουδών Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από Edel
funkyjohny Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Edel να σου πω την αλήθεια, θα ήθελα πραγματικά να δίνουν εργασίες όπου αναγκάζεσαι να δουλέψεις και να δημιουργήσεις παρά να δίνεις εξετάσεις...εγώ το μόνο που αισθάνομαι μερικές φορές είναι η αίσθηση ότι είμαστε στο λύκειο!!!
Fortistis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Εάν το μάθημα δεν θέλει πολύ διάβασμα και ο καθηγητής είναι χαλαρός, τότε είτε το μάθημα δεν είναι σημαντικό για το αντικείμενο του μεταπτυχιακού ή το όλο μεταπτυχιακό είναι μία δικαιολογία για να κάνουν οι καθηγητές πως διδάσκουν σε μεταπτυχιακό και οι φοιτητές πως σπουδάζουν. 1
tsioulak Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Εγώ έχω ξεκινήσει το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ. Προς το παρόν ούτε εγώ έχω ξεκινήσει το διάβασμα. Αλλά όμως πηγαίνω και παρακολουθώ όλα τα μαθήματα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ένα 60 με 70% μπορώ να πω ότι τα έχω πιάσει χωρίς να έχει χρειαστεί να διαβάσω καθόλου σημειώσεις. Νομίζω σημασία έχει να προσέχεις στο μάθημα, οι μπροστινοί μου στην τάξη μιλάνε συνέχεια μεταξύ τους και δεν προσέχουν με αποτέλεσμα στο τέλος της κάθε παράδοσης να αγχώνονται και να λένε ότι δεν κατάλαβαν τίποτα (αφού δεν πρόσεχαν καν, τι να καταλάβουν). Νομίζω έρχονται μόνο και μόνο επειδής είναι υποχρεωτικής παρακολούθησης τα μαθήματα. Επίσης, αν προσέχεις τα μαθήματα, ενδεχομένως οι καθηγητές να δώσουν ύλη SOS ώστε να μην χρειαστείς να τα διαβάσεις όλα, ή να σου πουν να διαβάσεις μόνο από τα powerpoint που προβάλλονται στο μάθημα που είναι μόνο μερικές διαφάνειες ανα παράδοση και γράφουν μόνο τα σημαντικά. Εμένα προσωπικά αυτό που με αγχώνει ποιο πολύ είναι οι εργασίες προόδου. Σε 3 μαθήματα μας έδωσαν υποχρεωτικές εργασίες από την 1η εβδομάδα και τώρα έχουμε φτάσει στην μέση του εξαμήνου και έκανα μόνο την 1. Παρότι μου πήρε μόνο 2-3 ώρες (μας είπε η καθηγήτρια να κάνουνε μόνο Powerpoint, δεν ήθελε μπλα-μπλα), δεν είχα καθόλου όρεξη να καθίσω να ασχοληθώ. Αν δεν στρωθώ δεν θα βγάλω ούτε τις άλλες εργασίες. Ενταξει, το ΕΠΠΑΙΚ δεν ειναι μεταπτυχιακο αλλα προγραμμα επιμορφωσης. Κατα τα αλλα, εχει επισης σημασια αν το μεταπτυχιακο γινεται σε 2 χρονια ή σε 1 χρονο, αν ειναι σε 2 χρονια τα μαθηματα/εργασιες ειναι αρκετα αραιωμενα και την παλευεις, αν ειναι ομως 1 χρονο τοτε ειναι αρκετα πιο ζορικα τα πραγματα.
gokuthelegend Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, tsioulak είπε Ενταξει, το ΕΠΠΑΙΚ δεν ειναι μεταπτυχιακο αλλα προγραμμα επιμορφωσης. Κατα τα αλλα, εχει επισης σημασια αν το μεταπτυχιακο γινεται σε 2 χρονια ή σε 1 χρονο, αν ειναι σε 2 χρονια τα μαθηματα/εργασιες ειναι αρκετα αραιωμενα και την παλευεις, αν ειναι ομως 1 χρονο τοτε ειναι αρκετα πιο ζορικα τα πραγματα. Δεν έχω κάνει και άλλο μεταπτυχιακό για να ξέρω, αλλά σε τι διαφέρει ως προς τον τρόπο μαθημάτων, των εργασιών και των εξετάσεων το αν λέγεται μεταπτυχιακό ή πρόγραμμα επιμόρφωσης; Εμένα ο τρόπος διδασκαλίας μου θυμίζει το όταν σπούδαζα για το πτυχίο μου, οπότε θα έλεγα ότι ο τρόπος διδασκαλίας είναι κοντά σε ένα πτυχίο/μεταπτυχιακό. Επίσης με βάση αυτό που λες, για το βασικό πτυχίο που είναι 4 ή 5 χρόνια τότε τα μαθήματα/εργασίες θα έπρεπε να ήταν ακόμη ποιο αραιωμένα, αλλά εγώ αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήδη από το 2ο έτος είχα φουλ εργασίες σχεδόν σε όλα τα μαθήματα. Όπως και αν έχει, αν παρακολουθείς από την αρχή όλα τα μαθήματα για να ξέρεις τι σου γίνεται, πιστεύω ότι θα παλεύεται καλύτερα η κατάσταση, καθώς και να υπάρχει και μια υποτυπώδης οργάνωση. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από gokuthelegend
Fortistis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 7 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Δεν έχω κάνει και άλλο μεταπτυχιακό για να ξέρω, αλλά σε τι διαφέρει ως προς τον τρόπο μαθημάτων, των εργασιών και των εξετάσεων το αν λέγεται μεταπτυχιακό ή πρόγραμμα επιμόρφωσης; Εμένα ο τρόπος διδασκαλίας μου θυμίζει το όταν σπούδαζα για το πτυχίο μου, οπότε θα έλεγα ότι ο τρόπος διδασκαλίας είναι κοντά σε ένα πτυχίο/μεταπτυχιακό. Επίσης με βάση αυτό που λες, για το βασικό πτυχίο που είναι 4 ή 5 χρόνια τότε τα μαθήματα/εργασίες θα έπρεπε να ήταν ακόμη ποιο αραιωμένα, αλλά εγώ αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήδη από το 2ο έτος είχα φουλ εργασίες σχεδόν σε όλα τα μαθήματα. Όπως και αν έχει, αν παρακολουθείς από την αρχή όλα τα μαθήματα για να ξέρεις τι σου γίνεται, πιστεύω ότι θα παλεύεται καλύτερα η κατάσταση, καθώς και να υπάρχει και μια υποτυπώδης οργάνωση. Και το λύκειο με το γυμνάσιο δεν διαφέρει στον τρόπο διδασκαλίας, των εργασιών και των εξετάσεων, αλλά το ένα είναι γυμνάσιο και το άλλο λύκειο. Εάν σου αρέσει και σε καλύπτει αυτό που κάνεις, γιατί θες να το ονομάσεις κάτι που δεν είναι; Πώς να το κάνουμε; Το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν είναι μεταπτυχιακό. 2
tsioulak Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Fortistis είπε Και το λύκειο με το γυμνάσιο δεν διαφέρει στον τρόπο διδασκαλίας, των εργασιών και των εξετάσεων, αλλά το ένα είναι γυμνάσιο και το άλλο λύκειο. Εάν σου αρέσει και σε καλύπτει αυτό που κάνεις, γιατί θες να το ονομάσεις κάτι που δεν είναι; Πώς να το κάνουμε; Το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν είναι μεταπτυχιακό. Θα μπορουσε να γινει μεταπτυχιακο, αν εμπαιναν λιγα παραπανω μαθηματα ή αυξανονταν οι ωρες και σοβαρευε λιγο παραπανω η κατασταση θα μπορουσε να γινει μεταπτυχιακο ΑΛΛΑ θα ερχοντουσαν τα πανω κατω, και επειδη η κατασταση με το ΠΠΔΕ ειναι πολυ ρευστη, δεν νομιζω οτι η ΑΣΠΑΙΤΕ θα δοκιμασει να ταραξει τα νερα με κατι τετοιο, ισως σε καμια δεκαετια. 9 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Δεν έχω κάνει και άλλο μεταπτυχιακό για να ξέρω, αλλά σε τι διαφέρει ως προς τον τρόπο μαθημάτων, των εργασιών και των εξετάσεων το αν λέγεται μεταπτυχιακό ή πρόγραμμα επιμόρφωσης; Εμένα ο τρόπος διδασκαλίας μου θυμίζει το όταν σπούδαζα για το πτυχίο μου, οπότε θα έλεγα ότι ο τρόπος διδασκαλίας είναι κοντά σε ένα πτυχίο/μεταπτυχιακό. Επίσης με βάση αυτό που λες, για το βασικό πτυχίο που είναι 4 ή 5 χρόνια τότε τα μαθήματα/εργασίες θα έπρεπε να ήταν ακόμη ποιο αραιωμένα, αλλά εγώ αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήδη από το 2ο έτος είχα φουλ εργασίες σχεδόν σε όλα τα μαθήματα. Όπως και αν έχει, αν παρακολουθείς από την αρχή όλα τα μαθήματα για να ξέρεις τι σου γίνεται, πιστεύω ότι θα παλεύεται καλύτερα η κατάσταση, καθώς και να υπάρχει και μια υποτυπώδης οργάνωση. Τα ΠΜΣ ειναι πανω κατω 8-9 μαθηματα (αναλογα τις ωρες στο καθε μαθημα, συνολο τουλαχιστον 60 ects) και διπλωματικη εργασια, ε! δεν ειναι το ιδιο να πρεπει να τα κανεις αυτα σε 2 (αντε το πολυ πολυ 3) εξαμηνα με το να τα κανεις σε 4 (και 5) εξαμηνα. Πως μπερδεψες τα προπτυχιακα προγραμματα σπουδων δεν καταλαβα, θελεις να μου το εξηγησεις;
Hazuki Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 19 ώρες πριν, funkyjohny είπε Edel να σου πω την αλήθεια, θα ήθελα πραγματικά να δίνουν εργασίες όπου αναγκάζεσαι να δουλέψεις και να δημιουργήσεις παρά να δίνεις εξετάσεις...εγώ το μόνο που αισθάνομαι μερικές φορές είναι η αίσθηση ότι είμαστε στο λύκειο!!! Ρώτα τον καθηγητή σου, σε μένα στο Χαροκόπειο είναι το πρώτο πράγμα που λένε στο 1ο μάθημα. Λογικά θα σου βάλει εργασία εκεί γύρω στα Χριστούγεννα με παράδοση τέλη Ιανουαρίου και θα πήξεις μην ανησυχείς. Και εμείς χαλαρουίτα το μάθημα στις παραδώσεις αλλά οι εργασίες είναι ζόρικες και θέλουν μελέτη αν θες να δώσεις κάτι που θα πάρει βαθμό. Καπάκι με την εργασία και εξεταστική για να μην ξεχνιόμαστε. Ξεκίνα εσύ να διαβάζεις ότι δίνει στην παράδοση και μην στεναχωριέσαι θα ζοριστείς να δημιουργήσεις!
funkyjohny Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, Hazuki είπε Ρώτα τον καθηγητή σου, σε μένα στο Χαροκόπειο είναι το πρώτο πράγμα που λένε στο 1ο μάθημα. Λογικά θα σου βάλει εργασία εκεί γύρω στα Χριστούγεννα με παράδοση τέλη Ιανουαρίου και θα πήξεις μην ανησυχείς. Και εμείς χαλαρουίτα το μάθημα στις παραδώσεις αλλά οι εργασίες είναι ζόρικες και θέλουν μελέτη αν θες να δώσεις κάτι που θα πάρει βαθμό. Καπάκι με την εργασία και εξεταστική για να μην ξεχνιόμαστε. Ξεκίνα εσύ να διαβάζεις ότι δίνει στην παράδοση και μην στεναχωριέσαι θα ζοριστείς να δημιουργήσεις! Επιτέλους ένας άνθρωπος να σου δώσει κουράγιο😋
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα