left92 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα . Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για το πόσο μετράει ο βαθμός του μεταπτυχιακού και γενικά αν θα μπορούσε να '' καλύψει'' τον βαθμό του πτυχίου είτε θετικά είτε αρνητικά .
MegalosVeziris Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 οσο μετραει ο βαθμος πτυχιου...καθολου 1
*nenya* Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μετράει να ξέρεις και να μπορείς να αποδείξεις στην πράξη την χρησιμότητα των μαθημάτων που διδάχτηκες στο μεταπτυχιακό σου. Ένας σκέτος βαθμός δεν λέει κάτι.
Comic maniak Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, MegalosVeziris είπε οσο μετραει ο βαθμος πτυχιου...καθολου Δεν ισχυει αυτο. Ο βαθμος μετραει πολυ.
left92 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις . Προφανώς οι γνώσεις και η εμπειρία είναι τα πιο σημαντικά . Για έναν άνθρωπο που δεν έχει ακόμα εργασιακή εμπειρία όμως ο βαθμός παίζει κάποιο ρόλο . Πιστεύετε ότι ο βαθμός του πτυχίου είναι πιο σημαντικός ή του μεταπτυχιακού τον καλύπτει ; Μία καλή διπλωματική στο μεταπτυχιακό ας πούμε δεν είναι ένα καλό προσόν ;
*nenya* Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Γιατί να 'καλύπτει' ο ένας τον άλλον; Αυτό δεν καταλαβαίνω. Ο κάθε βαθμός αναφέρεται σε άλλα μαθήματα, σε άλλη βαθμίδα δυσκολίας κλπ. Άλλο ένα 8άρι στο πτυχίο και άλλο στο μεταπτυχιακό. Προσωπικά, δεν μού'χει τύχει ως τώρα εργοδότης που να με ρωτήσει τί βαθμό πήρα [είτε σε πτυχίο είτε σε μεταπτυχιακό]. Σε κάθε περίπτωση όμως μου ζήτησαν να τους περιγράψω κάποια απ'τα μαθήματα που παρακολούθησα και να εξηγήσω την εφαρμογή τους σε εργασιακό περιβάλλον. Π.χ. στην προηγούμενη εργασία μου με πήραν αρχικά για συνέντευξη επειδή είδαν το μεταπτυχιακό που είχα και ήταν αυτό που ήθελαν [και δεν είχα καμία προϋπηρεσία σχετική με τον τομέα της συγκεκριμένης εταιρείας].
tsioulak Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Αν ρωτας για το δημοσιο τοτε οχι δεν ματραει*, μονο ο βαθμος του πτυχιου. *Στις κανονικες προκυρηξεις αυτο, στις προκυρηξεις για επιστημονικο προσωπικο που θελει διδακτορικα, δημοσιευσεις και τα συναφη αλλαζει η ιστορια.
DrLo Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Αν μιλάμε για την 1η δουλειά κάπου (σε ιδιωτικό τομέα) θα μπορούσε πιθανότατα να μετρήσει στο να "τραβήξει" το μάτι κάποιου αλλά μέχρι εκεί. Μετά από κανα-δυο χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας είναι πρακτικά αδιάφορος
obby Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, left92 είπε Μία καλή διπλωματική στο μεταπτυχιακό ας πούμε δεν είναι ένα καλό προσόν ; "Καλή" διπλωματική στο μεταπτυχιακό έχουν όλοι. Από τη δική μου εμπειρία, όσο σοβαρότερη είναι η εταιρεία τόσο περισσότερο κοιτάζει τις προοπτικές κάποιου (που φαίνονται και από το πώς ανταποκρίθηκε ακαδημαϊκά εφόσον δεν έχει ακόμα εργασιακή εμπειρία) και όσο πιο αρπακόλα είναι τόσο περισσότερο κοιτάζει απλά τι μπορεί να κάνει από την πρώτη μέρα. Έτοιμος για δουλειά δεν γίνεσαι με καλό βαθμό στο μεταπτυχιακό, αλλά δείχνεις σε ποιες δουλειές μπορείς δυνητικά ν' ανταποκριθείς.
left92 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Σας ευχαριστώ πολύ όλους . Η ερώτηση μου ήταν για να δω αν αξίζει να κυνηγήσω έναν μεγάλο βαθμό στο μεταπτυχιακό . Από εκεί και πέρα σαφώς και οι γνώσεις που θα έχω πάρει στο τέλος είναι πιο σημαντικές .
YourTrueLegend Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 12 minutes ago, left92 said: Σας ευχαριστώ πολύ όλους . Η ερώτηση μου ήταν για να δω αν αξίζει να κυνηγήσω έναν μεγάλο βαθμό στο μεταπτυχιακό . Από εκεί και πέρα σαφώς και οι γνώσεις που θα έχω πάρει στο τέλος είναι πιο σημαντικές . Τον μεγαλο βαθμο στο μεταπτυχιακο δεν θα τον κυνηγησεις επειδη θα σου το πουμε εμεις ή επειδη το ζηταει η αγορα εργασιας... Λαθος το σκεφτεσαι.
katz Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Ολα μετρανε στη ζωη. Βγαλε εσυ εναν καλο βαθμο και βλεπεις Πχ σε ενδεχομενο διδακτορικου μετραει Επισης πχ αν θες να κανεις σε κανα καλο πανεπιστημιο εξω 2ο μεταπτυχιακο επισης μετραει πολυ να εχεις καλο βαθμο 1
FilipposMD Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 1. Να κυνηγήσεις την ουσιαστική γνώση και όχι τον βαθμό. Αλλά λογικά αν αποκτήσεις τη γνώση, θα πάρεις και καλό βαθμό. 2. Ως προς το αν "καλύπτει" το πρώτο πτυχίο, η απάντηση είναι ότι εξαρτάται. Αν το πρώτο πτυχίο είναι από ένα μέτριο επαρχιακό ΤΕΙ και έκανες μεταπτυχιακό στην Ιατρική της Αθήνας, πιθανώς να μετράει περισσότερο ο βαθμός του μεταπτυχιακού. Αν το πρώτο σου πτυχίο είναι νομική ή ιατρική και το μεταπτυχιακό ένα ψιλοαδιάφορο που όλοι παίρνουν 9 και 10, δε θα μετρήσει ιδιαίτερα ο βαθμός. 3. Εξαρτάται επίσης από το τι ψάχνεις. Εγώ μετά το μεταπτυχιακό έπιασα δουλειά σε πανεπιστήμιο και η πρώτη ερώτηση στη συνέντευξη ήταν τι βαθμό είχα. Αλλά είχα ακούσει και έναν από το HR μεγάλης εταιρείας να λέει ότι δεν κοιτάζει καν τον βαθμό στα βιογραφικά, παρά μόνο το πανεπιστήμιο που έδωσε το πτυχίο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα