Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως, αν η Apple ήθελε πραγματικά να είναι δίκαιη με τους πελάτες της και ταυτόχρονα να προστατεύει όπως λέει τον εαυτό της, θα έπρεπε να έχει ενεργοποιημένο το chip για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η εγγύηση. Αν ο πελάτης κάνει επέκταση της εγγύησης, τότε να κάνει και επέκταση της αντίστοιχης του chip. Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, να αναλαμβάνει ΟΛΑ τα έξοδα ΚΑΙ μεταφορικά, κλπ για ΟΛΑ τα εξαρτήματα και για το λογισμικό, εφόσον ο πελάτης κάνει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις που προτείνει κάθε φορά η Apple ως βασικές. ΟΛΑ τα υπόλοιπα μηχανήματα που δεν ικανοποιούν τα ανωτέρω, θα μπορούσε να τα βαράει στο "κεφάλι". Αυτό και μόνο αυτό είναι δίκαιο αποτρεπτικό μέτρο για επισκευή σε 3rd parties. Ολα τα άλλα έχουν αποκλειστικό σκοπό μόνο το κέρδος...και φυσικά αυτός είναι ο μόνος λόγος που η εταιρία το σκέφτηκε! 

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Ναι γιατί όπως είναι γνωστό: όλες οι οθόνες που έχουν το σωστό μέγεθος για να εφαρμόζουν σε μια συσκευή, είναι ίδιες...

Νομίζω πως απλά τρολλάρετε και δεν έχετε απολύτως καμία σοβαρή διάθεση για διάλογο. 

Σας αφήνω να εκτονωθείτε μόνοι σας. :) 

Ρε συ ιδια οθονη ακριβως βρισκεις με 3 φορες μικροτερη αξια. Παντα οι αντιπροσωπειες βαρανε στα αυτια. Τωρα θα το μαθεις? Δεν μπορω αλλο με τις δικαιολογιες δεν εισαι χθεσινος να πω οκ παει στο καλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Istros είπε

Προφανώς δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω.Δικαιωμα σου να το πας στην apple δικαίωμα μου να το πάω στον Μήτσο γουγλη η σε τρίτη εταιρεία και να πληρώσω και περισσότερο.Εδω δεν συζητάμε ποιος θα σου κάνει καλύτερη δουλειά,η ποιος θα σου κλέψει τα δεδομένα, η πόσο θα πληρώσεις αλλά για την κίνηση της apple να κλειδώσει τις συσκευές  της και προσπαθείτε με δικαιολογίες για μικρά παιδιά να υπερασπιστείτε κάτι που είναι απαράδεκτο,αντιδεοντολογικο και καταπαταει τα δικαιώματα ενός καταναλωτή.Δικαιωμα μου που θα το πάω από τη στιγμή που το αγόρασα και δεν είναι leasing η ενοίκιο

Μα αυτο εξηγησα στο πρωτο μου ποστ σε αυτο το νημα με το δικο μου τροπο αλλα μου το γεμισαν στενοχωρημενες φατσουλες.

Δεν υπαρχει η εννοια απαρακεκτο, αντιδεοντολογικο(αυτο μου αρεσε) κτλ. στις εταιρειες.Αυτες επιλεγουν τον τροπο που θα φτιαξουν τα προιοντα τους και αν του αλλου δεν του αρεσει παει αλλου.

Τον λογο παλι που συνεχιζουν να πηγαινουν τον εξηγησα σε αλλο ποστ.

Επεξ/σία από ScorpioX777
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Μα αυτο εξηγησα στο πρωτο μου ποστ σε αυτο το νημα με το δικο μου τροπο αλλα μου το γεμισαν στενοχωρημενες φατσουλες.

Δεν υπαρχει η εννοια απαρακεκτο, αντιδεολογικο(αυτο μου αρεσε) κτλ. στις εταιρειες.Αυτες επιλεγουν τον τροπο που θα φτιαξουν τα προιοντα τους και αν του αλλου δεν του αρεσει παει αλλου.

Τον λογο παλι που συνεχιζουν να πηγαινουν τον εξηγησα σε αλλο ποστ.

Κάτσε, περίμενε, έρχεται ο άλλος με την "αισχροκέρδεια". LOL

• Like 3
Δημοσ.

Η Apple θελει να διασφαλισει οτι θα βγαλει απο τη μυγα ξυγκι...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fotis13 είπε

φτηνιαρικες συσκευες ,αμαξια , κ.ο.κ 

σαβουρες 

imitation ανταλλακτικα - μαστορες της γειτονιας

να γλυτωνουν τα ευρω που κυνηγανε με το ντουφεκι

γκομενες που δεν του καθονται

Συγγνωμη που δεν εχουμε ολοι Lada ...

τρικυμία εν κρανίω

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Πρώτα απ'όλα θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς αυτό που γράφω ως τροφή για τον αιώνιο προσωπικό σου πόλεμο ενάντια σε άτομα με προιόντα Apple. Πουθενά δεν επιβράβευσα προσωπικά την Apple και την λογική της σε αυτό το θέμα. Το ότι υποθέτεις επειδή τυχαίνει να έχω ένα προιόν της, ότι θα επιβραβεύσω οτιδήποτε κάνει η Apple είναι εντελώς παράλογο και ανεγκέφαλο. Λογική γηπέδου.

Όταν θες να μιλήσεις σε εμένα, να το κάνεις σύμφωνα με τα επιχειρήματα που έδωσα. Όχι αυτά που δεν είπα πουθενά. 

Κανένας προσωπικός πόλεμος με ιδιοκτητες προϊόντων της apple δεν κρίνω κανεναν από τις αγορές του.Την πολιτικη της apple καταδικάζω και άτομα που επικροτούν τέτοιες πολιτικές.Προφανως και δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά αλλά γενικα σε όσους επιβραβεύουν παρόμοιες πρακτικές που καταπατούν τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Επεξ/σία από Istros
Δημοσ.

Μάγκες σοβαρευτείτε.

Δεν είναι λογικό να αγοράζω ένα προϊόν ό,τι και να είναι αυτό (από αναπτήρα - Mac) και να μην μπορώ να αντικαστησω την οθόνη , πληκτρολόγιο , ram κλπ επειδή η κάθε Γ@%^&η εταιρεία θέλει να με αρμεξει ξανά ! Έλεος μην γράφετε μ@@@ιες !!! 

Όταν αγοράζω το x,y,w προϊόν το κάνω ότι γουστάρω ! Αν υπάρχει θέμα με την εγγύηση ναι το δεχομαι. Αλλά έως εκεί. Δεν μπορεί να μου κλειδώνει το μηχάνημα επειδή έτσι γουστάρει η κάθε εταιρεία ! 

• Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Δεν είπε ΠΟΥΘΕΝΑ η apple πως όταν θα σταματήσει την υποστήριξη σε μια συσκευή, δεν θα μπορείς να το πας πουθενά για επισκευή... 

Τα MacBook πριν το '11, δεν επισκευάζονται επίσημα και τα 3rd party service centers, τα εμποδίζει να έχουν τα αυθεντικά εξαρτήματα. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα αλλάξει κάτι με τα τωρινά MacBook σε 7 χρόνια;

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

To πρόβλημα ξεκινά όταν αρχίζουμε να δικαιολογούμε πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική ή υποτιθέμενη ανωτερότητα μιας συσκευής.

Λόγου χάρη, οι στριφνές βίδες που χρησιμοποιεί η Apple, δεν προσδίδουν κανένα πλεονέκτημα στις συσκευές: μόνος λόγος ύπαρξης είναι να δυσκολεύουν την πρόσβαση σε αυτές.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις κολλημένες μπαταρίες. Κανένα πλεονέκτημα δεν παρέχουν, μόνος λόγος ύπαρξης είναι να υποχρεώσουν τους ιδιοκτήτες των συσκευών να στραφούν στο επίσημο σέρβις.

Και επειδή, με τον καιρό, εμφανίζονται εταιρίες που πουλάνε κατσαβίδια που ξεβιδώνουν τις στριφνές βίδες ή άνθρωποι που ανεβάζουν βίντεο που δείχνουν πώς να αλλάξεις μπαταρία, άρα εκεί που οι λήσταρχοι σου λένε πως πρέπει να δώσεις 1200 για κάτι που φτιάχνεται με 120 δολάρια χάνουν χρήματα, η Apple ψάχνει να βρει ακόμη πιο σκληρούς τρόπους να σε υποχρεώσει να παραμείνεις "πελάτης" της, δηλαδή, για να ξέρουμε τι λέμε, δέσμιός της.

Εξ ου και το θέμα με τις επισκευές/αντικαταστάσεις και το Τ2, το οποίο πήγε να το περάσει στα μουλωχτά. Δηλαδή, κόντρα στο μύθο πως οι πελάτες της Apple είναι "συνειδητοποιημένοι" και επιλέγουν αυτή την "εμπειρία", η πραγματικότητα είναι πως η Apple φέρνει τους πελάτες της προ τετελεσμένων, εισάγοντας τέτοιες πρακτικές στα κρυφά.

Το ζητούμενο είναι να είσαι εσαεί δεμένος με την εταιρία, είτε το θέλεις, είτε όχι. Κι αν τα μαρκετίστικα τερτίπια δεν είναι αρκετά για να σε πείσουν, στήνονται παγίδες τύπου Τ2 και throttle. 

Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει πως το τάδε ή το δείνα προϊόν είναι ανώτερο, του προσφέρει καλύτερη εμπειρία, ταιριάζει πιο πολύ στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του κτλ.

Όμως, εδώ το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο: μιλάμε για εξαναγκαστικές πρακτικές (ναι, εφόσον προωθούνται κρυφά εξαναγκαστικές είναι), χώρια οι απάτες (ναι, απάτες είναι με τα δήθεν προβλήματα που θέλουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ για να φτιαχτούν). Δημιουργείται ένα πλαίσιο το οποίο, στο όνομα μιας άκρως αμφισβητήσιμης ασφάλειας περιορίζει το αναφαίρετο δικαίωμά σου να διαχειρίζεσαι την περιουσία σου όπως εσύ νομίζεις καλύτερα.

Αυτά που κάνει η Apple (και η όποια Apple) δεν συμβαίνουν γιατί σου παρέχει κάτι "καλύτερο". Τεχνάσματα για να σε δέσει είναι. Ούτε οι βίδες σου παρέχουν κάτι, ούτε οι κολλημένες μπαταρίες: κι αυτά, τεχνάσματα για να περιορίσει την πρόσβασή σου στην περιουσία σου είναι.

Όσο τα ανεχόμαστε όλα αυτά, κι όχι απλά τα ανεχόμαστε, αλλά τα επικροτούμε, τα πράγματα θα χειροτερεύουν. 

• Like 17
  • Thanks 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδιά συγνώμη , μου άρεσε πολύ το macbook air  και το Τ2 για αγορές με apple pay και προστασία το βρίσκω πολύ λειτουργικό λαπτοπ για μένα είναι το λαπτοπ της χρονιάς , πιστεύω ότι

1. και με το Τ2 πάλι μπορούν να το φτιάξουν τεχνικοί εκτός apple

2.  για το after sales της apple που λέτε είναι φαρμακείο ,  έχετε στείλει  ποτε λαπτοπ για επισκευή στην Infoquest ( αντιπροσωπεία  Xiaomi Ελλάδας και όχι μονο  ) να δείτε πως ξυρίζουν εκεί ?? οεο

3. εχει κάνει η infoquest cartel με μεθόδους και τακτικές που σκοτώνουν τον μικρό επαγγελματία τεχνικο που διορθώνει επισκευάζει pc , μητρικές κτλπ ?

4. το Τ2 ειναι πολύ σημαντικό περα απ τις επισκευές , ετσι πως διαμορφώνεται η κοινωνια και η ψηφιακή μας ζωή  είναι κάτι που έλιπε και μπράβο που το βάλανε , είναι μια δικλείδα ασφαλείας για τον επαγγελματια και όχι μόνο

5. βλέπω οτι και τα λαπτοπ της Microsoft είναι αυτοκόλλητες κατασκευές

6. απ ότι είδα στο tear it down του  iFixit , το Macbook Air τα πήγε πολύ καλά

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

2025: Η Apple σταματάει να επιδιορθώνει τις συσκευές που πουλα με μονη επιλογή την αγορά νέας συσκευής.
2030: Η Apple σταματάει να πουλα συσκευές και πλέον θα πρέπει εσύ ο ίδιος να τις κατασκευάζεις και να πληρώνεις την Apple.
2040: Η Apple αναγκάζει τους χρηστες των συσκευών της με συμβόλαιο να τις δίνουν το σπίτι και το 75% του μισθού για να χρησιμοποιούν τις συσκευές της.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ethereum είπε

παιδιά συγνώμη , μου άρεσε πολύ το macbook air και θέλω να το αγοράσω , μου άρεσε πολύ το Τ2 για αγορές με apple pay και προστασία το βρίσκω πολύ λειτουργικό λαπτοπ για μένα είναι το λαπτοπ της χρονιάς , εγώ πιστεύω ότι

1. και με το Τ2 πάλι μπορούν να το φτιάξουν τεχνικοί εκτός apple

2.  για το after sales της apple που λέτε είναι φαρμακείο ,  έχετε παει ποτε λαπτοπ για επισκευή στην Infoquest να δείτε πως ξυρίζουν εκεί ?? οεο

3. εχει κάνει η infoquest cartel με μεθόδους και τακτικές που σκοτώνουν τον μικρό επαγγελματία τεχνικο που διορθώνει επισκευάζει pc , μητρικές κτλπ ?

4. το Τ2 ειναι πολύ σημαντικό περα απ τις επισκευές , ετσι πως διαμορφώνεται η κοινωνια και η ψηφιακή μας ζωή  είναι κάτι που έλιπε και μπράβο που το βάλανε , είναι μια δικλείδα ασφαλείας για τον επαγγελματια και όχι μόνο

5. βλέπω οτι και τα λαπτοπ της Microsoft είναι αυτοκόλλητες κατασκευές

6. απ ότι είδα στο tear it down του  iFixit , το Macbook Air τα πήγε πολύ καλά

Δεν είναι φαρμακείο το after sales της Apple. Είναι daylight robbery φάση.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...