Προς το περιεχόμενο

Αγγελίες-Αξιολόγηση ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Όπως αναφέρουμε και στο σχετικό, επισημασμένο νήμα, σύνδεσμο προς το οποίο μπορείτε να βρείτε σε κάθε αγγελία, ο μόνος τρόπος για να ενεργοποιηθούν οι αξιολογήσεις είναι ο δημιουργός της αγγελίας (ο πωλητής σε αγγελία πώλησης, ο αγοραστής σε αγγελία ζήτησης) να επιλέξει ένα συναλλασσόμενο μέλος.

Τότε και μόνο τότε υπάρχει δυνατότητα αξιολόγησης, και από τα δύο μέλη, ανεξάρτητα το ένα του άλλου (δηλαδή ανεξάρτητα με τη σειρά που θα αξιολογήσετε, το πρόσημο που θα βάλετε στην αξιολόγηση κτλ.)

Όπως σας έχουμε επισημάνει πλείστες όσες φορές, το insomnia προτείνει να μην προχωράτε σε ΚΑΝΕΝΑ βήμα μετά την αρχική συμφωνία επί των βασικών (τιμή, τρόπος παράδοσης/παραλαβής, τρόπος πληρωμής) πριν ορίσει ο δημιουργός της αγγελίας το συναλλασσόμενο μέλος. Δεν υποχρεώνει το insomnia να επιλεγεί μέλος (δεν υπάρχει και τρόπος να το κάνει) αλλά η ασφαλέστερη λύση για όλους είναι η έγκαιρη επιλογή.

Τότε και μόνο τότε μπορείτε να θεωρήσετε δεδομένη τη συμφωνία, οπότε έχετε δικαίωμα αξιολόγησης ακόμη και σε αθέτηση συνάντησης, υπαναχώρηση και, γενικά, οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν μπορούμε να παρέμβουμε, καθώς δεν στοιχειοθετείται οριστική συμφωνία.

Να θυμίσω με την ευκαιρία πως πρέπει να προσέχετε πολύ τι και, κυρίως ΠΩΣ γράφετε την αξιολόγησή σας. Οι αξιολογήσεις δεν αλλάζουν (εφόσον δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης του insomnia, κοινώς δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα, υβριστικούς/απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κτλ.), μη βιάζεστε (κυρίως με τις "θετικές"), τουλάχιστον μέχρι να παραλάβετε αυτό που αγοράσατε ή μέχρι να εξοφληθείτε.

Τέλος, θυμίζω πως αλλαγή συναλλασσόμενου μέρους ή ακύρωση της επιλογής ώστε να είναι ξανά η αγγελία διαθέσιμη γίνεται αποκλειστικά και μόνο μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος με αναφορά και από τα δύο εμπλεκόμενα μέλη.

 

 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε δική μας αξιολόγηση μπορούμε να κάνουμε για να φτιάξει κανα ορθογραφικό ή να βγει μια διπλή τελεία; Στο dark theme πολλές φορές τα γράμματα είναι μαύρα και δεν ξεχωρίζει σχεδόν καθόλου. Μου έχει ξεφύγει μια τελεία. Φαντάζομαι είναι συχνό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Αναφορά σε δική μας αξιολόγηση μπορούμε να κάνουμε για να φτιάξει κανα ορθογραφικό ή να βγει μια διπλή τελεία; Στο dark theme πολλές φορές τα γράμματα είναι μαύρα και δεν ξεχωρίζει σχεδόν καθόλου. Μου έχει ξεφύγει μια τελεία. Φαντάζομαι είναι συχνό.

   παλιότερα που  είχα ζητήσει να διαγραφη σε δική μου αξιολόγηση για σοβαρό λόγο  έστειλα πμ στον αντμιν και όλα οκ. 

 τώρα για ενα τόνο η ορθογραφικό  δεν νομίζω να ασχοληθούν ρε συ   🙂

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστευω το "Μην αγορασετε αν δεν σας εχει βαλει σαν αγοραστη ο πωλητης" θα πρεπει να μπει σαν sticky στην σελιδα με τις αγγελιες γιατι αμφιβαλω αν 7 στους 10 το εχουν διαβασει αυτο.

Εγω που ειμαι 12 χρονια εδω μεσα δεν το ειχα διαβασει και την πατησα αγορασα προβληματικο Xiaomi mi max 3 και ο τυπος που ειχε και δυο λογαριασμους με μπλοκαρε.

Μετα απο αναφορα μου του σβηστηκε ο ενας λογαριασμος.

Μου ειχε δωσει αποδειξη απο Ελληνικο μαγαζι αλλα οταν λες σε καποιον οτι το κινητο που μου πουλησες εχει προβλημα και αυτος σε μπλοκαρει και στους δυο λογαριασμους στο Insomnia και στα δυο κινητα που εχει το μυαλο σου παει στο οτι η η αποδειξη ειναι πλαστη η εχει βραχει και εχει βγει εκτος εγγυησης (δεν δουλευε το ηχειο)

Ευτυχως που ο Θεος αγαπαει τον κλεφτη αγαπαει και τον νοικοκυρη και δεν ηταν πλαστη η αποδειξη και απλα ειχε ξεκουμπωσει το ηχειο και σε μια μερα το ειχαν φτιαξει.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ προσωπικά παραθέτω την περίπτωσή μου. Πρόσφατα έκανα συναλλαγή με ενα "μέλος" απατεώνα απο τη Θεσσαλονίκη.

1) Επικοινωνία με π.μ.  ---> ΟΚ

2) Επικοινωνία με τηλέφωνα ---> ΟΚ αν και ήταν πολύ φαφλατάς και έλεγε έλεγε έλεγε... (1ο καμπανάκι που ΔΕΝ πρόσεξα)

3) Κλείνουμε τη συμφωνία, ορίζονται τα μεταφορικά (κόστος), τα οικονομικά κλπ., τα τι και τα πώς.

4) Κάνω το έμβασμα συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών κατόπιν πίεσης απο το "μέλος" επειδή θέλει να κάνει μια άλλη αγορά και δεν έχει λεφτά. (2ο καμπανάκι που ΔΕΝ πρόσεξα)

5) Παραδίδει τα πράγματα στη μεταφορική προς αποστολή, ΔΕΝ κρατάει ούτε ενα αποδεικτικό, Δελτίο Παραλαβής κλπ κλπ. ή Κωδικό Αποστολής, τίποτε, και τελικά μου ανακοινώνει με email οτι ΔΕΝ δέχτηκαν οι μεταφορείς να εισπράξουν τα μεταφορικά και θα πρέπει να τα πληρώσω εγώ όταν μου φέρουν τα πράγματα! Ενώ του τα έχω ήδη καταθέσει τα μεταφορικά! (3ο καμπανάκι και φαρμακερό)

6) Έρχονται τα πράγματα. Πληρώνω τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ μεταφορικά απο τα συνεννοημένα που του έχω ήδη καταθέσει του απατεώνα. Απο τα 4 αντικείμενα, τα 2 ελαττωματικά.

7) Επικοινωνούμε, παραδέχεται πως ΔΕΝ γνώριζε για τα ελαττώματά τους καθώς τα είχε πάρει δεύτερο χέρι και πώς δεν είναι γνώστης του αντικειμένου. Παραδέχεται πως πρέπει να μου επιστρέψει τα μεταφορικά που έδωσα!

8 ) 3 εβδομάδες μετά, κατόπιν οχλήσεων τηλεφωνικών, μηνυμάτων φωτιά όπου έχω βγεί εκτός εαυτού και μου απαντά στο τελευταίο email: " "Αδερφέ" σου χρωστάω 30 €, ας μη χαλαστούμε γι'αυτό το ποσό" .

9) Σύνοψη: Κατόπιν συμφωνίας και τηλεφωνικών επικοινωνιών, τέθηκαν οι όροι. Κατάσταση αντικειμένων, τρόπος μεταφοράς, κόστος μεταφοράς, όλα ήταν και έγιναν εντελώς αντίθετα απο τα συμφωνημένα.

Επίλογος: Τον ανέφερα μέσω του αντίστοιχου συνδέσμου της αγγελίας του. Έστειλα pm σε συντονιστή σε σχέση με την περίπτωση. Αποτέλεσμα: Ο συγκεκριμένος απατεώνας συνεχίζει να αλωνίζει εδώ στο insomnia με δύο τουλάχιστον προφίλ τα οποία και γνωρίζω.

Προβληματισμός προς σκέψη και συζήτηση:  Το σύστημα αξιολογήσεων καθώς ΝΑΙ είναι πιο σωστό και δίκαιο καθώς είναι ελεγχόμενο, φαίνεται πως δίνει μεγαλύτερα δικαιώματα στον δημιουργό της αγγελίας απο ότι στον δεύτερο συναλλασσόμενο. Στην περίπτωσή μου,  ο πωλητής έθεσε την αγγελία "Σε εκκρεμότητα" και πλέον ΔΕΝ μπορώ ούτε να αξιολογήσω ούτε να κάνω τίποτε άλλο ώστε να προφυλάξω την κοινότητα απο τέτοιους κλεφτρανθρώπους. Επίσης ΔΕΝ ξέρω εαν μου επιτρέπεται να ανοίξω ένα νέο θέμα όπου θα αναφέρω τα δύο προφίλ του συγκεκριμένου και θα τον καταγγέλω δημόσια χωρίς φυσικά τα προσωπικά του στοιχεία και χωρίς φυσικά τον οποιονδήποτε χαρακτηρισμό, κυρίως για δική μου προφύλαξη. (εξύβριση κλπ.)

Το αποτέλεσμα είναι πως ΔΕΝ ξέρω πώς να προειδοποιήσω τους συμφορουμίτες μου και πώς να ενημερώσω τους αρμόδιους συντονιστές τουλάχιστον να τον ελέγξουν και να τον τσακώσουν για τα διπλά προφίλ.

Συνεπώς φαίνεται πως και πάλι οι συνθήκες του ευρύτερου "συστήματος" ευνοούν τους καιροσκόπους απατεώνες.

 

Οι προβληματισμοί που τέθηκαν, γράφτηκαν μετά απο μια μεγάλη πορεία μου στο φόρουμ, με ενα θετικότατο προφίλ άνω των 150 αγοραπωλησιών στις αγγελίες και πληθώρα δημοσιεύσεων και συμμετοχών σε διάφορες δημόσιες συζητήσεις τα τελευταία 12 έτη που έχω την τιμή να είμαι μέλος της κοινότητας του Insomnia.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και ζητώ συγγνώμη εκ των υστέρων για την μακροσκελή μου δημοσίευση.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Ως το 3 καλά.

Μετά το 3 λείπει ένα βασικό σημείο.

Τα έχουμε γράψει αμέτρητες φορές. Τα έχουμε εξηγήσει, έχουμε δώσει παραδείγματα. Φτιάξαμε ένα αναλυτικότατο νήμα όπου εξηγούμε τι και πώς. Σας έχουμε προτείνει σε όλους τους τόνους να μην προχωράτε σε κατάθεση χρημάτων, αποστολή αντικειμένων, μετάβαση σε τόπο συνάντησης και γενικά κανένα άλλο βήμα πέραν του 3 αν δεν έχετε οριστεί ως συναλλασσόμενο μέλος από το δημιουργό της αγγελίας.

Το σύστημα κοντεύει ένα χρόνο. Δεν μπορεί να λειτουργεί εσαεί ως δικαιολογία το "δεν ξέρω". Ειδικά σε μέλη με πολυετή παρουσία και συχνή συμμετοχή στις αγγελίες. Λυπάμαι αν γίνομαι δυσάρεστος, αλλά υπάρχει και η ατομική ευθύνη: δεν σας ζητάμε να διαβάσετε το Πόλεμος & Ειρήνη: να διαθέσετε 10 λεπτά να δείτε πώς λειτουργούν οι αξιολογήσεις ζητάμε.

Από εκεί και πέρα, για τους λογαριασμούς που ενδεχομένως είναι πολλαπλοί (ειλικρινά ελπίζω να μην ήταν γνωστό αυτό πριν το έμβασμα...) αναφορά να το δούμε.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ Snoob, σαφώς και έχω διαβάσει τους κανονισμούς και τους όρους λειτουργίας. Μια και δύο φορές. Όπως και το Πόλεμος και Ειρήνη και άλλα του αγαπημένου μου Τολστόι. Και σαφώς υπάρχει και η ατομική μου ευθύνη στο μεγαλύτερο μέρος, δεν εξέφρασα πουθενά αποποίηση ευθυνών απο μεριάς μου ούτε και επέρριψα  ευθύνες στο Insomnia.

Η απάντησή σας λαμβάνει ως υπόθεση εργασίας οτι ΔΕΝ είχα ενημερωθεί για το πώς λειτουργεί το σύστημα αξιολογήσεων και πως δεν μπορώ να έχω ως δικαιολογία το "δεν ξέρω", πόσο μάλιστα εγώ που είμαι και παλαιό μέλος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δεν βγήκα να πώ τον πόνο μου, ούτε να ζητήσω ευθύνες και μάλιστα ούτε να παραπονεθώ για κάτι. Δεν ζήτησα κάτι απο κάποιον πέρα απο το να ελέγξει έναν απατεώνα στην κοινότητά μας. Να προστατέψω τους υπόλοιπους θέλω.

Απογοητεύομαι βέβαια και απο το γεγονός οτι τον ανέφερα και επικοινώνησα και με συντονιστή, μα δεν έγινε τίποτε. Φυσικά και δεν περιμένω τη συντονιστική ομάδα να εκτελεί χρέη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Και επίσης το έμβασμα έγινε χωρίς να γνωρίζω για το δεύτερο προφίλ του. Μου το ξεφούρνισε κατόπιν εορτών. Σας αποστέλλω με προσωπικό μήνυμα τα nicknames για να τα ελέγξετε.

Ωστόσο έχω πραγματοποιήσει στο παρελθόν συναλλαγές με εξαιρετικούς ανθρώπους που πραγματικά παρέβλεψαν όχι μόνο να με ορίσουν ως αγοραστή αλλά και να μου αφήσουν μια θετική αξιολόγηση (π.χ. αγγελία πολλαπλών αντικειμένων). Ήταν απο τις πιο συμφέρουσες αγοραπωλησίες που έχω κάνει και οι πωλητές απο τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Δυστυχώς δεν λειτουργούν όλα τα μέλη βάσει του συστήματος. Και πολλές φορές τα "τυπικά" περνούν σε δεύτερη μοίρα τη στιγμή που κλείνει μια συμφωνία αγοραπωλησίας, πόσο μάλιστα όταν είναι συμφέρουσα για αμφότερα τα μέλη. Επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών ΔΕΝ τηρούν τον κανονισμό που λέτε.

 

Το μεγάλο ερώτημα όμως παρέμεινε αναπάντητο:

Τι μπορώ να κάνω ΕΓΩ για να προστατέψω την κοινότητα μας πέρα απο την αναφορά.

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
20 λεπτά πριν, Ardov είπε

[...]

Το μεγάλο ερώτημα όμως παρέμεινε αναπάντητο:

Τι μπορώ να κάνω ΕΓΩ για να προστατέψω την κοινότητα μας πέρα απο την αναφορά.

Αναφορά. Οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν και εφόσον βρεθεί κάτι θα ληφθούν τα ανάλογα μέτρα.

Και αυτό προστασία της κοινότητας είναι. Τι άλλο μέτρο θα μπορούσε να υπάρξει;

Αν αφήσουμε έναν να κάνει δημόσια καταγγελίες (βασισμένος σε υποψίες) θα γίνει το έλα να δεις. Και δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου μέλη μας καταγγέλουν διπλούς λογαριασμούς, όμως ο έλεγχος δεν αποφέρει κανένα στοιχείο για να προχωρήσουμε.

Γι' αυτό και λέμε, ζητάτε να σας επιλέγουν συναλλασσόμενο μέλος οι δημιουργοί των αγγελιών πριν από οποιοδήποτε άλλο βήμα.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ θερμά για τη συζήτηση, από εδώ και πέρα θα φροντίσω να το έχω ως απαράβατη αρχή αυτό που προτείνετε περί επιλογής ως συναλλασσόμενου μέλους πριν την οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη της αγοραπωλησίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...
Στις 18/11/2018 στις 4:46 ΜΜ, Sheogorath είπε

Αναφορά σε δική μας αξιολόγηση μπορούμε να κάνουμε για να φτιάξει κανα ορθογραφικό ή να βγει μια διπλή τελεία; Στο dark theme πολλές φορές τα γράμματα είναι μαύρα και δεν ξεχωρίζει σχεδόν καθόλου. Μου έχει ξεφύγει μια τελεία. Φαντάζομαι είναι συχνό.

τελικά  πως κάνουμε αναφορά αγγελίας και διπλό προφίλ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, ziaba είπε

τελικά  πως κάνουμε αναφορά αγγελίας και διπλό προφίλ?

Εγώ αναφορά την μια αγγελία με λινκ για την 2η και γραφω και ένα κειμενάκι εξηγώντας τα προφανή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Εγώ αναφορά την μια αγγελία με λινκ για την 2η και γραφω και ένα κειμενάκι εξηγώντας τα προφανή.

πως κάνεις την αναφορά? δεν υπάρχει κουμπάκι όπως στα ποστ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, ziaba είπε

πως κάνεις την αναφορά? δεν υπάρχει κουμπάκι όπως στα ποστ 

Έχεις δίκιο, το βγάλανε το κουμπί.

@Snoob άλλαξε θέση ή το βγάλανε;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Έχεις δίκιο, το βγάλανε το κουμπί.

@Snoob άλλαξε θέση ή το βγάλανε;

λέω και γω ... ούτε αναφορά μέλους δεν μπορούμε να κάνουμε🤢

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
26 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Έχεις δίκιο, το βγάλανε το κουμπί.

@Snoob άλλαξε θέση ή το βγάλανε;

Δεν βλέπετε την αναφορά αγγελίας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...