Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Πολλές φορές δεν ξέρεις ότι είναι μεσίτης. Επίσης πολλές φορές έχουν σχεδόν αποκλειστικότητα και θες δε θες θα πέσεις πάνω τους.

αυτό είναι αλήθεια ότι θες δεν θες θα πέσεις πάνω τους , υπάρχουν αρκετές αγγελίες χωρίς μεσίτη πάντως .  στην αναζήτηση  πχ στην χ.ε    έχει επιλογή ιδιώτες-μεσίτες  

άμα σου αρέσει ένα σπίτι από μεσίτη θες δεν θες θα την δώσεις την αμοιβή.  η συμφωνία είναι συμφωνία . άσχετα εάν είναι σωστό λάθος τίμιο κτλπ κτλπ 

• Like 2
  • Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνώ! Επίσης και το fb έχει πολλές αγγελίες από ιδιώτες γιατί είναι και πολύ εύκολο για τον καθένα να βάλει εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Εν τω μεταξύ, τον τελευταίο καιρό που ψάχνω πολύ εντατικά για σπίτι, έχω μιλήσει με τουλάχιστον 40 μεσιτικά που τα πετυχαίνω σε αγγελίες στο ίντερνετ και εννοείται ότι η συντριπτική πλειοψηφία περιμένει να πληρωθεί προμήθεια για το σπίτι που βρήκα εγώ ψάχνοντας στο ίντερνετ, δηλαδή θέλει να πληρωθεί για τον κόπο που έκανα εγώ. Τελοσπάντων, προχτές μιλούσα με έναν μεσίτη και είχαμε τον εξής διάλογο (επί λέξη):

Εγώ: Θέλω να αναλάβεις να μου βρεις σπίτι με τα ΧΥΖ χαρακτηριστικά και θα σου δώσω ένα ενοίκιο αμοιβή, εάν θες κάνουμε και χαρτί από τώρα για όταν μου το βρεις.

Μεσίτης: Δεν έχω κάποιο σπίτι με τα ΧΥΖ χαρακτηριστικά που θέλεις.

Εγώ: Το ξέρω, το ξεκαθαρίσαμε αυτό, θα σε πληρώσω για τον κόπο που θα κάνεις για να μου βρεις σπίτι, εάν και εφόσον μου το βρεις φυσικά.

Μεσίτης: Δεν δουλεύει έτσι το σύστημα, πρέπει να το έχω αναλάβει για να στο δείξω!

Και γαμώ τα επαγγέματα δηλαδή, βάζουν μια αγγελία και περιμένουν να τους πληρώσει αυτός που θα κάνει όλη τη δουλειά ψάχνοντας.

Είναι τελικά που θα πέσεις..

Αυτό που ξέρω απο άνθρωπο που ήταν μεσίτης, θα σου πω πως δούλευε..αν κάποιος του ανέθετε να του βρεί σπίτι έψαχνε ο μεσίτης και θα έπαιρνε αμοιβή απο αυτον που του ανέθεσε το ψάξιμο.αν στο διάστημα αυτό ο πελάτης του έβρισκε κάποιο σπίτι απο αλλού δεν έπαιρνε αμοιβή.φυσικά αυτόν τον άνθρωπο πολλές φορές τον "έριξαν",αφου έψαχνε και έχανε χρόνο και έβρισκε αυτό που του ζητούσαν τον έκαναν στην άκρη και τα έβρισκαν οι πελάτες με τους ιδιοκτήτες..ήταν έξω απο την ηθική του να τους βάζει να υπογράφουν χαρτια κ τα σχετικά.γι"αυτό κ δεν πλούτισε  απο αυτό 😜..υπάρχουν βέβαια πολλοι που σου δίνουν να υπογράψει κ χαρτι αποκλειστικότητας..δλδ δεν θα πας σε άλλον μεσίτη ούτε θα ψάξεις μόνος.ο καθένας λειτουργεί ανάλογα με το ήθος του.ο απατεωνας θα ναι απατεώνας σε όποιο κλάδο και αν απασχοληθεί.

Επεξ/σία από lovesucks
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 minutes ago, christopher0016 said:

άρα είναι θέμα συμφωνίας . που το γνωρίζουν όλοι.  αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω  είναι ότι αφού δεν γουστάρουν συνεργασία με μεσίτη ούτε να δώσουν αμοιβή γιατί κοιτάνε αγγελίες από μεσίτες?  και μετά  ψάχνουν τρόπους να βγάλουν το μεσίτη από την μέση. είναι πιο ανήθικο από την αμοιβή που σου ζητάει εξ αρχής ο εκάστοτε μεσίτης.. 

Γιατί να μην κοιτάμε αγγελίες από μεσίτες από τη στιγμή που δεν αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πληρώνονται και από τον ενοικιαστή; Να μυρίσουμε τα νύχια μας;

Τον τελευταίο μήνα, έχω δει πάνω από 1000 αγγελίες από μεσίτες στα τρία γνωστά sites. Υπάρχει μόνο ένα μεσιτικό από όλα αυτά που μέσα στις αγγελίες του αναφέρει ξεκάθαρα την αμοιβή του από τον ενοικιαστή (ένα ενοίκιο συν ΦΠΑ). 

Οπότε γιατί να μην κοιτάω αγγελίες από μεσίτες που τους έχει προσλάβει κάποιος άλλος να του κάνουν μια δουλειά (και άρα θα πρέπει να πληρωθούν μόνο από αυτόν βάσει λογικής); 

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Malthador είπε

Γιατί να μην κοιτάμε αγγελίες από μεσίτες από τη στιγμή που δεν αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πληρώνονται και από τον ενοικιαστή; Να μυρίσουμε τα νύχια μας;

Τον τελευταίο μήνα, έχω δει πάνω από 1000 αγγελίες από μεσίτες στα τρία γνωστά sites. Υπάρχει μόνο ένα μεσιτικό από όλα αυτά που μέσα στις αγγελίες του αναφέρει ξεκάθαρα την αμοιβή του από τον ενοικιαστή (ένα ενοίκιο συν ΦΠΑ). 

Οπότε γιατί να μην κοιτάω αγγελίες από μεσίτες που τους έχει προσλάβει κάποιος άλλος να του κάνουν μια δουλειά (και άρα θα πρέπει να πληρωθούν μόνο από αυτόν βάσει λογικής); 

Το default(ή το σύνηθες, όπως θες πες το) είναι να πληρώνονται και από τα δύο μέρη, συνεπώς τέτοια διευκρίνιση στην αγγελία μπαίνει ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν θα πληρώσει τίποτα. Αυτό λέει η δική μου λογική.

• Like 1
Δημοσ.

παιδες επειδη ψαχνω και εγω σπιτι τον αρκετο τελευταιο καιρο το θεμα με τους μεσιτες και τις αγγελιες που βαζουν στα σιτε (χρυση ευκαιρεια σπιτογατος)εχει καταντησει κακουγουστω αστειο.για αγγελια που εχουν βαλει σε ενα σιτε ζητανε1-3 ενοικια αναλογως ποσο καλο ειναι ενα σπιτι.δεν θα ξεχασω για ενα ωραιο σπιτι στην καλλιθεα μου ζητησε 3 ενοικια (χ500) συν φπα συν 1 ενοικιο μπροστα για τον ιδιοκτητη.μιλαμε για ενα ποσο 2000+ αερα πατερα.τα σιτε πιστευω πρεπει να κανουν κατι ας τους κατεβαζουν τις αγγελιες δεν ξερω.δεν πηγα στο γραφειο σου φιλε για να σε πληρωσω....απατεωνες και ξεφτυλες γ.... και το air b+b

• Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, Joshua21 said:

Το default(ή το σύνηθες, όπως θες πες το) είναι να πληρώνονται και από τα δύο μέρη, συνεπώς τέτοια διευκρίνιση στην αγγελία μπαίνει ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν θα πληρώσει τίποτα. Αυτό λέει η δική μου λογική.

Δεν ξέρω ποιό είναι το «σύνηθες», δεν ψάχνω τόσο συχνά για σπίτι, αλλά το λογικό είναι σίγουρα να σε πληρώνει αυτός που σε προσλαμβάνει. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν ξέρω ποιό είναι το «σύνηθες»

Πριν είχες γράψει συγκεκριμένα ότι η συντριπτική πλειοψηφία από τα 40+ μεσιτικά που επικοινώνησες ζητούσαν μεσιτική αμοιβή και από εσένα ως ενοικιαστή, δεν είναι λιγάκι αντιφατικό με αυτό που μόλις έγραψες δλδ το ότι δεν ξέρεις ποιο είναι το σύνηθες? :)

Όσο για αυτό που ρώτησες πριν, εφόσον δεν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις μεσιτική αμοιβή τότε το μόνο που καταφέρνεις κοιτώντας αγγελίες μεσιτών είναι να χάνεις το χρόνο σου, δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνουν υπόδειξη αν δεν εξασφαλίσουν πρώτα την εντολή σου. Οι νόμιμοι τουλάχιστον.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Malthador είπε

Έχω προσέξει ότι διευκρίνιση έχουν οι αγγελίες στις οποίες ο ενοικιαστής δεν πληρώνει. Πχ λενε χωρίς έξοδα για τον ενοικιαστή ή κάπως έτσι.

Στις άλλες θεωρείς ότι πληρώνεις, έτσι το έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Malthador είπε

έχεις δει τόσες πολλές αγγελίες θα έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το σύστημα με τους μεσίτες.  αφού   δεν συμφωνείς με το να δώσεις αμοιβή κοιτά αγγελίες από ιδιώτες αυτό λέω :)

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, dimitrisg77 είπε

παιδες επειδη ψαχνω και εγω σπιτι τον αρκετο τελευταιο καιρο το θεμα με τους μεσιτες και τις αγγελιες που βαζουν στα σιτε (χρυση ευκαιρεια σπιτογατος)εχει καταντησει κακουγουστω αστειο.για αγγελια που εχουν βαλει σε ενα σιτε ζητανε1-3 ενοικια αναλογως ποσο καλο ειναι ενα σπιτι.δεν θα ξεχασω για ενα ωραιο σπιτι στην καλλιθεα μου ζητησε 3 ενοικια (χ500) συν φπα συν 1 ενοικιο μπροστα για τον ιδιοκτητη.μιλαμε για ενα ποσο 2000+ αερα πατερα.τα σιτε πιστευω πρεπει να κανουν κατι ας τους κατεβαζουν τις αγγελιες δεν ξερω.δεν πηγα στο γραφειο σου φιλε για να σε πληρωσω....απατεωνες και ξεφτυλες γ.... και το air b+b

Δυστυχως τα spitogatos κλπ (δεν ξερω για χρυση ευκαιρια) ειναι, ουσιαστικα, των μεσιτων ιστοσελιδες, οποτε μην περιμενεις κατι να αλλαξει.

Δημοσ.
22 hours ago, natural_sgf said:

Δεν ειναι λογικό να τα παίρνει και από τους 2. Σε κανένα άλλο κλάδο (εκτος εαν μου ξεφευγει κατι) δεν παίρνεις προμήθεια και από τις 2 πλευρές. Υπάρχουν και μεσίτες που απλά πανε και σκίζουν σε περιοχές τα ενοικιαστήρια για να σε αναγκάσουν να πας μέσω αυτών. Αρκετά βρώμικος κλάδος.

Εξακριβωμενο αυτο στη γειτονια μου. Ηταν προς ενοικιαση και πωληση εδω διαμερισματα και σπιτια, και δεν ξερω ποσες φορες επανατοποθετησαν χαρτια πωλειται / ενοικιαζεται.

Οπως και να κλεινουν και καλα ραντεβου, και να ακυρωνουν διαρκων την επισκεψη σε αυτα. Ε καπου παυουν και οι συμπτωσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/12/2018 στις 11:14 ΠΜ, Malthador είπε

Μιλάμε για καννίβαλους

Επαγγελματίες.... παράσιτα....

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/11/2018 στις 7:21 ΜΜ, Malthador είπε

Υποθετικά μιλώντας, έστω ότι μου δείχνει ένα σπίτι κάποιος μεσίτης (που δεν έχει αποκλειστική εντολή) παρουσία του ιδιοκτήτη και δεν με βάζει να υπογράψω εντολή υπόδειξης.

Αν πιάσω μόνος μου τον ιδιοκτήτη για τα περαιτέρω, υπάρχει περίπτωση να προκύψει νομικό θέμα εις βάρος μου;

1. Δεν έχει σημασία αν έχει αποκλειστική ή απλή εντολή. Αρκεί να έχει εντολή.

2. Από την στιγμή που σου έδειξε το σπίτι έχοντας γνώση ότι είναι μεσίτης έχεις δεχθεί ότι σου παρέχει την υπηρεσία του. Είναι μεν ακάλυπτος χωρίς εντολή υπόδειξης αλλά το να τον παρακάμψεις είναι ανήθικο. Τον ιδιοκτήτη πως τον γνώρισες; Κατά την υπόδειξη; Αν ναι μπορεί απλά να τον καλέσει να καταθέσει στο δικαστήριο ότι έκανε υπόδειξη παρουσία του και κατ' εντολήν του.

Επεξ/σία από kronos73
Δημοσ.
Στις 1/12/2018 στις 9:15 ΜΜ, christopher0016 είπε

υπάρχουν αρκετές αγγελίες χωρίς μεσίτη πάντως .  στην αναζήτηση  πχ στην χ.ε    έχει επιλογή ιδιώτες-μεσίτες  

Όταν έψαχνα για αγορά, πάντα επέλεγα αυτό το πεδίο για να βλέπω μόνο από ιδιώτες. Ε, τουλάχιστο οι μισές ήταν μεσίτες. Βρώμα και δυσωδία σε αυτό το επάγγελμα. 

Για αυτο πάντα η πρώτη ερώτηση "είστε ο ιδιοκτήτης ή μεσιτης;" Αν δεν πει ξεκάθαρα το πρώτο, "δεν ενδιαφέρομαι για συνεργασία με μεσίτη" και άντε στο καλό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...