Προς το περιεχόμενο
  • 0
Conan2046

EXCEL και εισαγωγή δεδομένων με ώρα

Ερώτηση

Έχω κάπoioυς πίνακες που τους κάνω copy paste από ιστοσελίδες.

Το πρόβλημα είναι ότι η μια στήλη έχει πόσο διαρκεί κάτι σε λεπτά και δευτερόλεπτα σε αυτήν την μορφή: 32:46

Κάνοντας το επικόλληση στο excel αυτό το αναγνωρίζει σαν ώρα και όχι σαν διάρκεια ώρας, έχω πάει στην μορφοποίηση κελιών αλλά καμία επιλογή δεν λειτουργεί ικανοποιητικά. Αφού ότι μορφοποίηση ώρας και να διαλέξω αυτό δεν τον αντιλαμβάνεται σαν διάρκεια. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Τελείως μπακάλικα, κάντο insert σαν σκέτο text. Σε δυο διπλανές στήλες κάνε split στο "":" (οι συναρτήσεις είναι οι LEFT και RIGHT) και έτσι θα έχεις κάτι τέτοιο:

d1yz5se.png

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θελω να χρησιμοποιησω συναρτησεις οπως το max η τη διαμεσο πως μπορω να "σκιπαρω"  ορισμενες γραμμες ? πχ εχω ενα αρχειο με βαθμους απο μαθητες και ξεκιναει απο το μεσο ορο στη κορυφη μετα οι απο κατω γραμμες ειναι οι βαθμοι των μαθηματων του και απο κατω ο μεσος ορος αλλου και παει λεγοντας.Πως βρισκω το max βαθμο σε ενα μαθημα (μοναδικο) και τον εμφανιζω σε ενα αλλο κελι ?

Επεξ/σία από El_Profesor

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0
2 ώρες πριν, El_Profesor είπε

.Πως βρισκω το max βαθμο σε ενα μαθημα (μοναδικο) και τον εμφανιζω σε ενα αλλο κελι ?

=max(A1:A5) ας πούμε;

Τι ακριβώς θες;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Lanike71 Λογικά εννοεί κάτι σαν MAX(B1,B11,B21,B31,B41) κτλ

@El_Profesor Μπορείς να το κάνεις με το χέρι (διαλέγεις τα κελιά που θες με το mouse κρατώντας πατημένο το ctrl). Ανάλογα με το πως είναι η δομή του φίλο εργασίας πιθανά να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την AVERAGEIF αλλά για μέγιστα/ελάχιστα νομίζω ότι θέλει τύπο πίνακα (array formula) αλλά προϋποθέτει ότι έχεις σε μια στήλη ένα unique identifier για κάθε μάθημα - δεν είναι δύσκολο φυσικά να την προσθέσεις https://exceljet.net/formula/max-if-criteria-match

Επεξ/σία από pmav99

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Αν τα μαθήματα βρίσκονται στην περιοχή Α1:Α10, οι βαθμοί στην περιοχή Β1:Β10 και το προς εξέταση μάθημα στο κελί D1,

τότε ο τύπος πίνακα =MAX($B$1:$B$10*($A$1:$A$10=D1)) θα δώσει τον μέγιστο βαθμό.

Ως τύπος πίνακα, θα πρέπει να εισαχθεί με Ctrl+Shift+Enter και όχι απλά με Enter.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Επειδη το παραδειγμα ειναι δικο μου και τωρα που το ξαναδιαβαζω δε βγαζει και πολυ νοημα θα σας πω ακριβως τι θελω να κανω.Εχω στη στηλη c το ονομα καθε δημου και απο κατω τις δημοτικες του ενοτητες,μετα το ονομα του επομενου δημου και απο κατω τις δικες του κτλ.Στη στηλη d εχω το πληθυσμο καθε δημου/ενοτητας και στη στηλη a κωδικο 6 αν ειναι δημοτικη ενοτητα και κωδικο 5 αν ειναι δημος.Πως μπορω να βρω τη μεγαλυτερη δημοτικη ενοτητα αφου αν χρησιμοποιησω τη max θα παρει και τους πληθυσμους των δημων και θα εμφανισει λαθος μεγιστο...Δλδ απλα θελω να παραλειψει οποια γραμμη εχει δημο.Με το χερι δε γινεται γτ ειναι παρα πολλοι (1300).Θελω δλδ ενα max if που η εκδοση μου δεν εχει.

Επεξ/σία από El_Profesor

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://exceljet.net/formula/max-if-criteria-match

Κάτι τέτοιο θές λογικά όπου μέσα στο if θα ελέγχεις την στήλη A (5 ή 6)

=MAX(IF(A1:A6=6;D1:D6))

Προσοχή όταν γράψεις την formula πρέπει πατήσεις Ctrl+Shift+Enter για να δουλέψει

Edit: Στο if τσεκάρει εάν είναι 6 (=δημοτική ενότητα)

Επεξ/σία από tolhc1234
  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν, τελικά, το ζητούμενο είναι το όνομα της δημοτικής ενότητας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό και όχι ο ίδιος ο πληθυσμός της, ο παρακάτω τύπος επιστρέφει ακριβώς αυτό:

=INDEX($C$1:$C$1300;MAX((($A$1:$A$1300=6)*$D$1:$D$1300=MAX(IF($A$1:$A$1300=6;$D$1:$D$1300)))*ROW($A$1:$A$1300);1))

Βρίσκει τη θέση της μεγαλύτερης τιμής στη στήλη d όπου στη στήλη a βρίσκεται ο αριθμός 6 (Δημ. Ενότητα) και επιστρέφει τη τιμή της ίδιας θέσης στη στήλη c.

Επεξ/σία από MastroGiannis

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.