Προς το περιεχόμενο

Αισθάνεστε οικονομική ασφάλεια ως web designers? είναι εύκολη η εύρεση εργασίας για κάποιον μέτριο coder στο διαδίκτυο?


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι σε δίλημμα, είμαι σε θέση να επενδύσω αρκετά σε μία επιχείρηση την οποία γνωρίζω καλά αλλά άμα αποτύχω θα είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψω από αυτό διότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μεγάλη επένδυση και χρονοβόρα και δύσκολα ξαναστήνεται, θα μείνω χωρίς καμία καλή εναλλακτική λύση. Είναι αυτό που λέμε win or die. Σκεφτόμουν να μάθω όλα όσα αφορούν το web design για να τη στήσω μόνος και να μειώσω κατά πολύ το κόστος και να μου μείνουν παραπάνω χρήματα για το marketing, το οποίο ίσως μείωνε κατά πολύ  το risk of ruin της επιχείρησης αλλά αυτό καταρρίφθηκε σε άλλο θέμα εδώ καθώς το web design είναι κάτι το εξαιρετικά πολύπλοκο τελικά το οποίο σπάει σε άπειρα πράγματα.

Τώρα σκέφτομαι λοιπόν να επενδύσω σε μία τέχνη πρώτα του διαδικτύου όπως το frontend developing, ώστε άμα αποτύχω να έχω κάποιο εναλλακτικό σχέδιο για να επιβιώσω και να ξαναμαζέψω χρήματα ώστε να τα ξαναεπενδύσω στην επιχείρηση έως να είναι λειτουργική, προφανώς άμα χάσεις πρέπει να δουλέψεις ως μισθωτός άλλης επιχείρησης ή στη χειρότερη ως freelancer έως να ξαναέχεις λεφτά. Δυστυχώς δεν έχω κάποια δεξιότητα που θα με βοηθούσε αν ήμουν σε  πολύ δύσκολη θέση με την επιχείρηση, οι εναλλακτικές θα ήταν τραγικές. Θέλω να το παίξω safe αλλά δε ξέρω αν αυτό που σκέφτομαι είναι απλά μία ψευδαίσθηση και τελικά δεν υπάρχει ασφάλεια σε τίποτα οπότε απλά χάνω το χρόνο μου χωρίς λόγο... για αυτό θέλω απόψεις από όσους εργάζονται ως developers. Γενικά θεωρώ το web developing μία από τις πιο solid τέχνες, συγκριτικά με άλλες που δεν έχουν ιδιαίτερη ζήτηση και εκτός αυτού, δε μαθαίνονται από το διαδίκτυο,  μπορεί να κάνω λάθος βέβαια.

Από τη μία βλέπω αρκετές σελίδες που ζητάνε developers και επίσης κάποιες τεχνολογίες που πουλάνε αρκετά τύπου SaaS αλλά από την άλλη βλέπω ότι το customization έχει ανέβει πολύ, λένε ότι το elementor pro και το eliminator pro? κάνουν παπάδες και βλέπω ότι ακόμη και web designers ή και μη τα χρησιμοποιούν για πελάτες τους.  Τίθενται πολλά ερωτηματικά εδώ, πόσο καλύτερα πράγματα μπορείς να πουλήσεις μόνος ως freelancer από αυτά που προσφέρουν οι customizers ή άλλα έτοιμα software και πιες είναι αυτές οι τεχνολογίες? πόσο καλός πρέπει να είσαι και να ασχολείσαι για να εργασθείς και να επιβιώσεις? τι δουλειές κάνεις συνήθως ως μισθωτός και πόσο εύκολες ή απαραίτητες είναι αυτές?

Θα είμαι ειλικρινής δε τρελαίνομαι για αυτή τη δουλειά κυρίως επειδή δε μου αρέσει να γράφω κώδικες αλλά την έχω προχωρήσει σχετικά επειδή από περιέργεια βλέπω κάθε τόσο κανένα guide ή σεμινάριο και πειραματίζομαι με codeacademy αλλά τα παρατάω μετά γιατί βαριέμαι να γράφω κώδικες, ξέρω πχ. να φτιάξω κάποια σελίδα με html, css η οποία θα βγει χάλια βέβαια, επίσης ξέρω να στήσω server ή έννοιες και λειτουργίες του Javascript και PhP,  έχω προγραμματίσει κάποια πολύ βασικά πράγματα (huds στο  poker, bots στο irc),  έχω πιάσει κάπως το νόημα αλλά προφανώς είμαι αρκετά αρχάριος ακόμη ή ούτε καν αυτό. Πιστεύω ωστόσο ότι είμαι σε θέση να το πάω έως τέλους, δε ξέρω όμως αν θα αξίζει το κόπο αν δεν σκοπεύω να ασχολούμαι συνεχόμενα με αυτό.

Τι προτείνετε?

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

[..] Είμαι σε θέση να επενδύσω αρκετά σε μία επιχείρηση την οποία γνωρίζω [..]

[..]  Δυστυχώς δεν έχω κάποια δεξιότητα που θα με βοηθούσε [..]

[..] Θα είμαι ειλικρινής δε τρελαίνομαι για αυτή τη δουλειά [..]

[..]  web developing [..]

[..] Πιστεύω ωστόσο ότι είμαι σε θέση να το πάω έως τέλους [..]

Τι προτείνετε?

.

Να πας για ύπνο, είναι αργά.

.

Επεξ/σία από The King
  • Like 1
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, The King είπε

.

Να πας για ύπνο, είναι αργά.

.

Είμαι εντελώς άσχετος με το όλο θέμα αλλά αν καταλαβαίνω καλά, αν δεν σκοπεύεις να το κάψεις με Javascript, PhP, frameworks, apis και να μάθεις τις καλύτερες τεχνολογίες τότε δεν έχει νόημα καν να ασχοληθείς με web coding? μάλιστα βλέπω ότι αυτό μπορεί να γίνει εξαιρετικά πιο δύσκολο στο μέλλον ώστε να μπορέσεις να κάνεις κάτι χωρίς να έχεις  γνώση από πληροφορική και software engineering

Από ότι διαβάζω οι web designers(όχι developers) μπορούν να κάνουν τα πάντα με software οπότε υποθέτω δεν χρειάζεται να ξέρουν ιδιαίτερο coding? αλλά μπορούν να εστιάσουν πλήρως στο design κομμάτι και παρόλα αυτά να πουλήσουν web design? σαφώς κάποιοι λένε ότι έχει κάποια πλεονεκτήματα να ξέρεις και κώδικα αλλά δείχνουν πολύ μικρά. Μάλλον ήταν απαραίτητο πιο παλιά όταν δεν υπήρχαν αυτά τα εργαλεία?

Γενικά είμαι άσχετος με το θέμα, απλά σχηματίζω άποψη με ότι διαβάζω για να δω αν αξίζει για εμένα προσωπικά. Θα ήθελα μία σοβαρή απάντηση.

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το web design, πολύπλοκο..
To web development, κάτι πιάνεις αλλά δεν σου αρέσει...

Δεν σε βλέπω ψημένο με την φάση και άρα έχω μόνο ένα πράγμα να σου πω.
Άστο...
Βρες κάτι που σε ενδιαφέρει και σου αρέσει πραγματικά, ακόμη και αν είναι λαχειοπώλης στο κέντρο της πλατείας.
Προσωπικά πιστεύω κανένας που κάνει ένα επάγγελμα για βιοποριστικούς λόγους δεν γίνεται καλός.
Είτε θα είσαι μέτριος, είτε κακός και θα παλεύεις να επιβιώσεις σε έναν κλάδο που δεν σου αρέσει ενώ θα υπάρχουν άλλοι που θα έχουν την όρεξη και το πείσμα για να γίνονται καλύτεροι!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Θα είμαι ειλικρινής δε τρελαίνομαι για αυτή τη δουλειά

Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν θα πετύχεις. Βρες λοιπον κάτι που αγαπάς και ασχολήσου με αυτό.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν θα πετύχεις. Βρες λοιπον κάτι που αγαπάς και ασχολήσου με αυτό.

Δε τρελαίνομαι να γράφω κώδικες ή μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει καθόλου και δεν εννοώ με αυτό την επίλυση προβλημάτων αλλά το ίδιο το συντακτικό και η απομνημόνευση του. Η επίλυση προβλημάτων μου αρέσει  και να κάνω τη ζωή πιο εύκολη και γρήγορη , όταν έπαιζα πόκερ είχα φτιάξει ένα αρκετά πολύπλοκο πρόγραμμα που μου πήρε μέρες και σκόπευα να το πουλήσω αλλά χρησιμοποιούσα έτοιμoυς κώδικες που έλεγε τι κάνουν και έκανα μικροαλλαγές σε αυτούς. Μόνο σκέψη ήθελε τίποτα άλλο και θα έλεγα πως μου άρεσε η διαδικάσια, ήταν δημιουργική και πειραματίστηκα πολύ. Αλλά ναι με πιάνουν ψυχολογικά όταν πρέπει να γράψω τόσο πολλές παρενθέσεις, ερωτηματικά και άλλα σύμβολα και μάλιστα να τα θυμάμαι απέξω κιόλας, τώρα που ψιλοδιαβάζω κώδικες τους καταλαβαίνω κάπως καλύτερα γιατί προσπαθώ να μην εστιάζω πολύ στις παρενθέσεις και τα σύμβολα κτλ αλλά στις προτάσεις. Η θεωρία μου αρέσει αρκετά σε αυτό το αντικείμενο και η σκέψη που απαιτεί, μου αρέσει γενικά να κατασκευάζω πράγματα αλλά προφανώς έχω αυτή την αδυναμία με το συντακτικό και τις γλώσσες μόνο όταν πρέπει να τις γράψω ή θυμάμαι το συντακτικό εγώ. Δεν θα είχα πρόβλημα να φτιάξω ένα δικό μου function αν μπορούσα να το κάνω με copypaste ξέρω γω ή να διαβάσω έναν κώδικα. Ναι ακούγεται χαζό αλλά έχω σοβαρό θέμα με αυτό. 

Τέλος πάντων, πήρα τις απαντήσεις που ήθελα,  κατάλαβα ακριβώς τις διαφορές μεταξύ web designer και web developer και πόσο πολύ ενασχόληση θέλουν. Προφανώς δεν είναι κάτι το ασφαλές αλλά και αυτό είναι απαιτητικό business χωρίς απαραίτητη ασφάλεια γιατί οι καιροί αλλάζουν σε αυτά τα αντικείμενα και μόνο οι καλύτεροι επιβιώνουν. Ο web designer πάντως δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξέρει προγραμματισμό αν και αυτό βέβαια τον βοηθάει σε ορισμένες περιπτώσεις και δεν έχει τόσο μεγάλη εξάρτηση για γλώσσες καθαρού προγραμματισμού. Κυρίως λόγο του wordpress(αν πουλάει web design μόνος). Φυσικά πρέπει να ξέρει photoshop και να κάνει άλλα πράγματα που αφορούν το design. Ο web developer από την άλλη μπορεί να φτάσει η δουλειά του σε επίπεδο όπου να εμπλέκει ιδιαίτερα πολύπλοκα πράγματα που απαιτούν ακαδημαϊκή γνώση. Όλα αυτά ήθελα να τα ξέρω έστω από περιέργεια.

Μέσα σε όλα έμαθα ότι το web μπορεί να πεθάνει κιόλας αλλά ok ας μην το πάμε εκεί.

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Predatorkill είπε

Link or it didn’t happen

https://staltz.com/the-web-began-dying-in-2014-heres-how.html

https://staltz.com/a-plan-to-rescue-the-web-from-the-internet.html

Δε ξέρω πόση δόση αλήθειας υπάρχουν σε αυτά τα άρθρα  άλλα ήταν πολύ ενδιαφέρον άρθρα οπότε τα διάβασα όλα. Υποθέτω πάντως ότι αν οι 3 μεγάλοι γίνουν επικίνδυνοι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής από τις κυβερνήσεις στους ISPs. Δε νομίζω να μας μπλοκάρουν όλο το υπόλοιπο internet. Θα υπάρξουν αντιδράσεις...

Κάποιοι πληροφορικάριοι συμφωνούν ότι το web ίσως πεθάνει ή αλλάξει ριζικά αλλά θα μείνει η ανάγκη για software και οι επιχειρήσεις μέσω internet. Δε ξέρω αν ο λόγος που πιστεύουν ότι θα πεθάνει είναι ο ίδιος με των άρθρων.

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού το ειπε ο Andre Staltz που έχει και blog πρέπει να αληθεύει! Πέθανε το ίντερνετ.

 

Επεξ/σία από ajaxmonkey4hire
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειδικά για το development, αν δεν τον αγαπάς δεν μπορείς να πας μπροστά. Στο λέω από προσωπική πείρα. Αν δεν κάθεσαι μερόνυχτα να σπαταλάς χρόνο να φτιάχνεις κάτι μόνο για να παίξεις, καλύτερα να μην ασχοληθείς καθόλου. Δε λέω ότι δεν μπορεί να δουλέψεις, αλλά επειδή είναι ένα επάγγελμα που αλλάζει συνεχώς και πρέπει συνεχώς να εκπαιδεύεται και να ενημερώνεσαι, δεν θα είσαι ασφαλής για πολύ καιρό.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

https://staltz.com/the-web-began-dying-in-2014-heres-how.html

https://staltz.com/a-plan-to-rescue-the-web-from-the-internet.html

Δε ξέρω πόση δόση αλήθειας υπάρχουν σε αυτά τα άρθρα  άλλα ήταν πολύ ενδιαφέρον άρθρα οπότε τα διάβασα όλα. Υποθέτω πάντως ότι αν οι 3 μεγάλοι γίνουν επικίνδυνοι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής από τις κυβερνήσεις στους ISPs. Δε νομίζω να μας μπλοκάρουν όλο το υπόλοιπο internet. Θα υπάρξουν αντιδράσεις...

Κάποιοι πληροφορικάριοι συμφωνούν ότι το web ίσως πεθάνει ή αλλάξει ριζικά αλλά θα μείνει η ανάγκη για software και οι επιχειρήσεις μέσω internet. Δε ξέρω αν ο λόγος που πιστεύουν ότι θα πεθάνει είναι ο ίδιος με των άρθρων.

Το σκατο εχει φτασει στη καλτσα, ψαχνω ηδη για αλλη δουλεια.

Σταματηστε τη γη να κατεβω.

περα απο το τρολαρισμα, αφου λες δε γουσταρεις να προγραμματιζεις, γιατι ανοιγεις ολοκληρο σεντονι; Μετα κραζετε τον defacer που σας τα χωνει στα ισια. Ρε τι εχουν δει τα ματια μας εδω μεσα.

Παω να ανοιξω ενα θεμα στο μπλα μπλα αν ειναι ασφαλες επαγγελμα η ιατρικη αλλα δε μ αρεσουν τα αιματα και με πνιγουν οι γραβατες.

giphy.gif?cid=4bf119fc5c06d7755461325659

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Predatorkill είπε

Το σκατο εχει φτασει στη καλτσα, ψαχνω ηδη για αλλη δουλεια.

Σταματηστε τη γη να κατεβω.

περα απο το τρολαρισμα, αφου λες δε γουσταρεις να προγραμματιζεις, γιατι ανοιγεις ολοκληρο σεντονι; Μετα κραζετε τον defacer που σας τα χωνει στα ισια. Ρε τι εχουν δει τα ματια μας εδω μεσα.

Παω να ανοιξω ενα θεμα στο μπλα μπλα αν ειναι ασφαλες επαγγελμα η ιατρικη αλλα δε μ αρεσουν τα αιματα και με πνιγουν οι γραβατες.

Ίσως ήταν λάθος που ανέφερα το ότι "δεν μου αρέσει κάτι συγκεκριμένο σε αυτό το πράμα΄', ήθελα πιο πολύ να μαζέψω πληροφορίες για το επάγγελμα έστω από περιέργεια ή και επειδή μπορεί να σκέφτομαι κάτι λάθος, αλλά όλοι ασχολήθηκαν με ότι δεν μου αρέσει κάτι. Κάποιες απαντήσεις ήταν ok υποθέτω, όπως του dichagr. Δεν πειράζει πήρα τις απαντήσεις που ήθελα από σοβαρά αμερικάνικα forums που δεν έχουν clowns τύπου predatorkill.

Δε τρολάρεις αλλά ούτε και τα χώνεις σε κανέναν από το internet, εκτός αν πιστεύεις ότι κάθομαι να ασχοληθώ με το "τρολαρισμά΄' σου ή αισθάνομαι θιγμένος. Αν δεν μπορείς να απαντήσεις με σοβαρότητα έστω και αν βλέπεις κάτι λάθος τότε καλύτερα μη γράφεις τίποτα γιατί πετάς το χρόνο σου στα σκουπίδια και κουράζεις και εμένα γιατί πρέπει σπρώξω τη ροδέλα περισσότερο.

Όσον αφορά το internet μοιράστηκα το θέμα γιατί δεν φαντάστηκα ότι το ποστ σου ήταν τρολ. Είναι ενδιαφέρον θεωρία οπού και πολλοί άλλοι με  πολύ μεγαλύτερο υπόβαθρο από το συγκεκριμένο τύπο συμφωνούν, βέβαια και ο συγκεκριμένος έχει αρκετό υπόβαθρο για να εκφέρει άποψη. Φυσικά δεν θα πεθάνει αύριο το internet αλλά κάτι μπορεί να αλλάξει στο μακρινό μέλλον,  όπως τόσα πολλά αλλάξαν μέσα σε λίγα χρόνια. Δεν είμαι ιδικός επί του θέματος οπότε δεν κρίνω αλλά ούτε και επηρεάζει τις αποφάσεις μου, απλά θεωρώ ότι είναι ενδιαφέρον θεωρία για αυτό το μοιράστηκα. Αν κάποιος σε αμερικάνικο forum με είχε ρωτήσει το ίδιο και του είχα απαντήσει, θα είχε γίνει μία ωραία συζήτηση επί του θέματος με διαφορετικές απόψεις αλλά φυσικά σε  ελληνικό forum δε περίμενα και κάτι καλύτερο. Ο κάθε clown πετάει την εξυπνάδα του. 

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε

Δεν πειράζει πήρα τις απαντήσεις από σοβαρά αμερικάνικα forums που δεν έχουν clowns τύπου predatorkill

Link or it didnt happen, 2

Εδω ειμαστε ξινοι, φασιστες, γουρουνια, ξενοφοβικοι, απλυτοι και δεινοσαυροι. 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...