Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Καλύτερα να τα φυλάτε μόνοι σας και όχι να σας κάνει τον αστυνομικό η κάθε τράπεζα ή το οποίο αποταμιευτικο πρόγραμμα ώστε να τα φυλάξετε (γιατί δεν ξέρεις η κάθε εταιρία πότε θα βαρεσει λουκέτο η ποτέ θα ρίξει κανένα κουρεματακι η τράπεζα )

😉

Εκτός και αν δεν μπορείτε να κάνετε κουμαντο στα χρήματα σας και είστε τόσο σπάταλοι.

Βρε Στέλιο εδω μιλάμε για 30 και 40 χρόνια που να τα φυλάμε τα χρήματα και πως να τα φυλάμε στα χαρτονομίσματα στην γλάστρα;

δηλαδη αν τα ειχα φυλάξει τώρα τα μισα θα ηταν δραχμές και μετα πως ξέρουμε πόσο θα ζήσουμε;

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Βρε Στέλιο εδω μιλάμε για 30 και 40 χρόνια που να τα φυλάμε τα χρήματα και πως να τα φυλάμε στα χαρτονομίσματα στην γλάστρα;

δηλαδη αν τα ειχα φυλάξει τώρα τα μισα θα ηταν δραχμές και μετα πως ξέρουμε πόσο θα ζήσουμε;

Δηλαδή εσύ Νίκο,θεωρείς ότι 30-40 χρόνια μετά θα υπάρχει η εταιρία που θα έχει αναλάβει να στα φυλάξει; Είσαι τόσο σίγουρος ώστε να "ακουμπήσεις" ένα τόσο μεγάλο ποσό σε αυτούς;

Εδώ βλέπουμε εταιρίες θρύλους και τραπεζες και βαρεσαν λουκέτα(εν μια νυκτί παρακαλώ μερικές) και κανείς δεν το πίστευε.

Εγώ πάντως δεν αφήνω τα λεφτά μου να τα κάνουν κουμάντο άλλοι + δεν μπορώ να εμπιστευτώ καμία εταιρία για τα επόμενα 30-40 χρόνια,ειδικά εδώ Ελλάδα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει κάθε μέρα με τις τράπεζες,εταιρίες και γενικά το σύστημα ολόκληρο.......

(Για να μην πούμε για παραδείγματα bank run, Κύπρος, κουρεματακια,capital control, φορολογίες που αλλάζουν κάθε μέρα και νόμοι, και ότι άλλο υπάρχει και παίζει καθημερινα με τα χρήματα του κοσμου)

Ευχαριστώ αλλα δεν θα πάρω, καλύτερα να τα κουμαντάρω και να τα φυλάω εγώ όπως καλύτερα ξέρω και όχι να κάνει τον "μάγκα" και να πλουτίζει κάθε τράπεζα και κάθε εταιρία με τα χρήματα μας και στο τέλος να σου δίνει ψίχουλα η να μπεις και μέσα όπως ο φίλος paulidis

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 2
Δημοσ.

^^

Συζήτηση κάνουμε

Τα χρήματα μας κινδυνεύουν καθε μερα και απο παντού, γλάστρες, τράπεζες, ασφαλιστικές, ληστείες, ζημίες κλπ

Το θεμα είναι μήπως βρούμε κάποιον ασφαλη τροπο αφήσουμε κατι στα παιδιά μας

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Στην σημερινή Ελλάδα που το κράτος και οι τράπεζες αθέτησαν τις υποχρεώσεις τους , όποιος εμπιστεύεται το μέλλον του στα χέρια άλλου πρέπει να ήρθε με αλεξίπτωτο εχθές στην Ελλάδα και να μην μαθαίνει από τα παθήματα των άλλων και να πρέπει να την πατήσει ο ίδιος για να μάθει. Αν το ασφαλιστήριο το κάνεις σε σοβαρή χώρα και σοβαρή εταιρία αλλάζει. 

Μη λες μεγάλα λόγια. Εντάξει ας αφήσουμε την ΑΣΠΙΣ . Είδαμε και τη μεγάαααααααααλη   LEHMAN BROTHERS.:P

Άσε μετά από 10 χρόνια δεν μιλάει κανείς το θάψανε και ψαρεύουν νέα θύματα.Και εκεί πέρα πολλοί κλαίνε που χάσανε τις οικονομίες τους.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρτε και μια λίστα με 43 ασφαλιστικές που εριξαν λουκέτο (μέχρι το 2012 ούτε καν μέχρι το 2018,οποίος έχει καμία ακόμα ας την πρόσθεση στην "ωραία" αυτή λίστα!!) 

1 INTERSUISSE
2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ
3 ΠΕΙΡΑΙΚΗ
4 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
5 ΠΑΝΕΛΛΑ∆ΙΚΗ
6 GUARANTEE
7 INTERCONTINENTAL
8 EUROMONDE
9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
10 ΕΡΜΗΣ
11 ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝ
12 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
13 EXPRESS
14 ΑΠΟΛΛΩΝ
15 ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ ΜΕΡΙΜΝΑ
16 ΕΘΝΙΚΟ Ι∆ΡΥΜΑ ΑΣΦ. ΕΤ.
17 NOR. AMER. STANDARD
18 ΘΕΜΙΣ
19 ΒΕΡΓΙΝΑ
20 INTRUST
21 ΕΣΤΙΑ
22 ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ
23 ARGO
24 ΠΡΟΟ∆ΕΥΤΙΚΗ
25 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΗ
26 ASTRA
27 ΓΑΛΑΞΙΑΣ
28 ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ
29 ECON
30 ΕΓΝΑΤΙΑ
31 LE MONDE
32 EOS INSURANCE
33 ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ
34 GENERAL UNION ΑΕΕΓΑ
35 GENERAL TRUST ΑΕΕΓΑ
36 ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ
37 ΣΚΟΥΡΤΗΣ Γ.Η. ΑΕΓΑ
38 COMMERCIAL VALUE AAE
39 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
40 EUROSTAR
41 EVIMA GROUP
42 ∆ΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΑΕ

43 ΑΣΠΙΣ

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Μη λες μεγάλα λόγια. Εντάξει ας αφήσουμε την ΑΣΠΙΣ . Είδαμε και τη μεγάαααααααααλη   LEHMAN BROTHERS.:P

Άσε μετά από 10 χρόνια δεν μιλάει κανείς το θάψανε και ψαρεύουν νέα θύματα.Και εκεί πέρα πολλοί κλαίνε που χάσανε τις οικονομίες τους.

Η Lehman Brothers ήταν μια επενδυτική τράπεζα.

Οι επενδύσεις έχουν πάντα ρίσκο και δεν ήταν για "τις οικονομίες"

Δημοσ.

εχω και εγω δυο προτασεις απο εθνικη ασφαλιστικη για αποταμιευτικά προγραμματα κι επειδη ειμαι λιγο χεστης δεν εχω καν απαντησει στον ασφαλιστη ακομη...

αν καποιος εχει καμια ιδεα ή ειναι γνωστης της φασης ας δωσει τα φωτα του :D

1.jpg

2.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, mclein είπε

εχω και εγω δυο προτασεις απο εθνικη ασφαλιστικη για αποταμιευτικά προγραμματα κι επειδη ειμαι λιγο χεστης δεν εχω καν απαντησει στον ασφαλιστη ακομη...

αν καποιος εχει καμια ιδεα ή ειναι γνωστης της φασης ας δωσει τα φωτα του :D

1.jpg

2.jpg

Μερικά σκόρπια συμπεράσματα.

1- 15 χρόνια διάρκεια είναι πάρα πολύ λίγα.
Για κάτι ποιό ουσιαστικό αποτέλεσμα υπολόγισε τουλάχιστον 25 με 30 χρόνια διάρκεια του προγράμαμτος.

2- Το πρώτο πρόγραμαμα είναι σταθερής καταβολής άρα ξέρεις συνολικά τί ποσό θα δώσεις.
3.600 χ 15χρόνια = 54.000 ευρώ.
Από αυτά εγγυημένα θα πάρεις 59.509,31 αν τα εισπράξεις κασέρι με την λήξη. (δεν σε συμφέρει, βλέπε παρακάτω)

3- Συμφέρει η τμηματική είσπραξη με την μορφή μηνιαίας σύνταξης μετά το τέλος του προγράμματος και μάλιστα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια.
Υπολόγισε τα ποσά που σου δίνουν κάθε μήνα χ 12 και όλο αυτό χ τα χρόνια και θα δείς τί συνολικό ποσό θα ειπσράξης την κάθε φορά.
Π.Χ. (από το πρώτο πρόγραμμα)
- 59,509,31 κασέρι με την λήξη.
- (535,47 χ 12) χ 10 = 64.256,4 --> τόσα θα εισπράξεις συνολικά στην 10ετία. (δηλαδή περίπου 4.700 ευρώ παραπάνω)
- ...
- (239,33 x 12) x 25 = 71.799 --> τόσα θα εισπράξεις συνολικά στην 25ετία, (πάνω από 12.000 ευρώ επιπλέον από την εφάπαξ καταβολή, συμφέρει ;))
Aυτό εξηγείται επειδή το κεφάλαιο μένει «μέσα» και συνεχίζει να αβγατίζει όσο περνάνε τα χρόνια παρά την ετήσια μείωση που πέρνει λόγο του ποσού που θα σου δίνουν.

4- το δεύτερο πρόγραμμα έχει 3% αύξηση κάθε έτος.
Θα σου αποδόεσι μεν περισσότερα χρήματα ΑΛΛΑ βγάλε έναν πίνακα σε excel για να δείς πόσα θα πρέπεις να δίνεις εσύ κάθε χρόνο για να υπολογίσεις αν σε πέρνει μέχρι το τέλος.

5- Δες άλλα παρόμοια προγράμματα και από ξένες εταιρείες, παρόμοια θα είναι αλλά υπάρχει καλύτερη ίσως εξασφάλιση με τις ποιό παλιές εταιρείες κολοσσούς.

6- Αν υπάρχει ακόμα, βρες πρόγραμμα που να σου δίνει ΙΣΟΒΙΑ μηνιαία σύνταξη για όσο ζεις. (μάλλον θα τα έχουν καταργήσει πλεόν αλλά ψάχτω λίγο)
Πολύ καλύτερη περίπτωση από όλα τα παραπάνω γιατί το ισόβια σημαίνει ότι θα σε πληρώνουν για όλα τα χρόνια που θα ζείς μετά την λήξη, για όσο εσύ ζείς.
Εννοείτε ότι όσο παραπάνω χρόνια ζείς τόσο περισσότερα θα εισπράξεις συνολικά. ;)

7- Σε όλα τα παραπάνω προγγράματα αν επιλέξεις μηνιαία εξόφληση μετά την λήξη ρώτησε να σου ξεκαφαρίσουν ΤΙ γίνεται το υπόλοιπο του κεφαλαίου σε περίπτωση που εσύ τα κακαρώσεις πριν ολοκληρωθούν τα χρόνια που θα στο καταβάλλουν. (κάποιες εταιρείς κρατάνε το κεφάλαιο για πάρτη τους :o , κάποιες άλλες θα το αποδώσουν στους κληρονόμους σου)

8- Βρες έναν ασφαλιλστή που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και να στα εξηγήσει αυτά καλύτερα γιατί είναι πολλά τα ψιλά γράμματα. ;)

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@red66phone 

Σωστά στα είπε ο cb_papi. Ζητάς τον εσωτερικό βαθμό απόδοσης(IRR).

Θα φτιάξεις ένα excel που θα έχει για 29 έτη αρνητικά ποσά(π.χ. -960€ ανά έτος). Τα ποσά είναι αρνητικά επειδή οι δόσεις που πληρώνεις είναι το κόστος του ασφαλιστικού.

Αν σκοπεύεις να πάρεις εφάπαξ στο 30ο έτος π.χ. τότε στο έτος αυτό το ποσό του excel θα είναι: -960€+41.696,79€=40.736,79€. Το εφάπαξ του 30ου έτους είναι θετικό γιατί είναι το όφελος από το συνταξιοδοτικό.

Πάνω σε αυτή τη στήλη θα υπολογίσεις τον IRR βάζοντας μια αρχική εκτίμηση π.χ. 2%. Θα σου βγάλει αποτέλεσμα 2,433%

Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχουν για τα επόμενα 30 χρόνια επενδύσεις με σχετικά σίγουρη απόδοση μεγαλύτερη από 2,433% θα σε συνέφεραν αυτές και όχι το συνταξιοδοτικό. Αλλιώς σε συμφέρει το συνταξιοδοτικό.

Επειδή 30 χρόνια είναι πολύ μεγάλος χρονικός ορίζοντας για να προβλέψει κανείς την απόδοση των ασφαλών επενδύσεων(π.χ. καταθέσεις ή ομόλογα) κάνε κάτι αντίστοιχο για τα πρώτα 15 χρόνια του συνταξιοδοτικού π.χ.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stelios18120 είπε

Πάρτε και μια λίστα με 43 ασφαλιστικές που εριξαν λουκέτο (μέχρι το 2012 ούτε καν μέχρι το 2018,οποίος έχει καμία ακόμα ας την πρόσθεση στην "ωραία" αυτή λίστα!!) 

1 INTERSUISSE
2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ
3 ΠΕΙΡΑΙΚΗ
4 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
5 ΠΑΝΕΛΛΑ∆ΙΚΗ
6 GUARANTEE
7 INTERCONTINENTAL
8 EUROMONDE
9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
10 ΕΡΜΗΣ
11 ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝ
12 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
13 EXPRESS
14 ΑΠΟΛΛΩΝ
15 ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ ΜΕΡΙΜΝΑ
16 ΕΘΝΙΚΟ Ι∆ΡΥΜΑ ΑΣΦ. ΕΤ.
17 NOR. AMER. STANDARD
18 ΘΕΜΙΣ
19 ΒΕΡΓΙΝΑ
20 INTRUST
21 ΕΣΤΙΑ
22 ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ
23 ARGO
24 ΠΡΟΟ∆ΕΥΤΙΚΗ
25 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΗ
26 ASTRA
27 ΓΑΛΑΞΙΑΣ
28 ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ
29 ECON
30 ΕΓΝΑΤΙΑ
31 LE MONDE
32 EOS INSURANCE
33 ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ
34 GENERAL UNION ΑΕΕΓΑ
35 GENERAL TRUST ΑΕΕΓΑ
36 ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ
37 ΣΚΟΥΡΤΗΣ Γ.Η. ΑΕΓΑ
38 COMMERCIAL VALUE AAE
39 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
40 EUROSTAR
41 EVIMA GROUP
42 ∆ΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΑΕ

43 ΑΣΠΙΣ

Σόρρυ αλλά η λίστα αυτή δεν λέει κάτι.

- Καταρχήν οι 33,34,35,36,38,43 ήταν ουσιαστικά ΜΙΑ εταιρεία και όχι πολλές, άσχετα αν εμφανίζονταν έτσι.

- Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ήταν εταιρείς ασφάλισης αυτοκινήτων και όχι ασφαλειών ζωής.

- Εδώ και κάμποσσα χρόνια οι κανονισμοί εποπτείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν σφίξει υπερβολικά για όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες (βλέπε Βασιλεία Ι,ΙΙ,ΙΙΙ, κλπ) οπότε δεν είχαμε άλλα κανόνια τύπου ΑΣΠΙΣ συν το ότι πλέον υπάρχει επικουρικό ταμείο ΚΑΙ για τα συνταξιωδοτικά κλπ προγράμματα οπότε αυτό παρέχει ένα επιπλέόν δίκτυ ασφαλείας στους ασφαλισμένους.
Για αυτό το λόγο έχουν γίνει και αρκετές συγχωνεύσεις/εξαγορές εταιρειών από άλλες μεγαλύτερες.

Επεξ/σία από dpolal
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

η LEHMAN δεν ήταν ασφαλιστική , πουλούσε επενδύσεις.

η AIG που είχε αποταμιέυσεις σώθηκε.

Επίσης στην Ελλάδα κανονια εκτός από την ΑΣΠΙΣ έριξε και το κράτος και οι συστημικές τράπεζες που ρήμαξαν τους ομολογιουχους (στον πολιτισμένο κόσμο δεν γίνονται αυτά)

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, mclein said:

Αυτήν δεν προσπαθούν να την πουλήσουν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...