Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε

Επίσης στην Ελλάδα κανονια εκτός από την ΑΣΠΙΣ έριξε και το κράτος και οι συστημικές τράπεζες που ρήμαξαν τους ομολογιουχους (στον πολιτισμένο κόσμο δεν γίνονται αυτά)

H Lehman δηλαδή δραστηριοποιούνταν στην Αφρική ;;;  oι επενδύσεις που πούλαγε δεν ήταν με την μορφή ομολόγων ;;;

• Like 2
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@pirmen56

@cb_papi

αυτό έψαχνα, ευχαριστώ, θα τα υπολογίσω και επανέρχομαι.

Ποιο άλλο οικονομικό “εργαλείο”/φόρμουλα θα ήταν χρήσιμο για την αξιόλογηση της εν λόγω επένδυσης?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, dpolal είπε

H Lehman δηλαδή δραστηριοποιούνταν στην Αφρική ;;;  oι επενδύσεις που πούλαγε δεν ήταν με την μορφή ομολόγων ;;;

Υπάρχουν ομόλογα πολλών βαθμίδων (στην Αμερική επενδύονται χρήματα σε ομόλογα C/D με μεγάλη έκπτωση) , τώρα δεν θα κάνουμε μάθημα για την Αλφαβητα των οικονομικών εδω μέσα. Κρατικά ομόλογα ομόλογα μόνο εδώ έσκασαν , επίσης καλυμμένα τραπεζικά ομόλογα όλων των εγχωρίων κολοσσών μόνο εδώ. ΠΟΥΘΕΝΑ στον πολιτισμένο κόσμο (εξαίρεση το κούρεμα στην Κύπρο)

Πιάσε τους υπουργούς , να καταλάβεις Σταθάκης , Αντωνοπούλου ,  Παπαδημητρίου , Κούνεβα , Τσακαλώτος , Φωτίου και λοιποί που έχουν επενδύσει τα λεφτά τους και θα καταλάβεις αν είμαστε ίδιοι με την "πολιτισμένοι δύση". Επίσης Ελληνες πάνε ξωτερικό οικονομικοί μετανάστες , δεν έχω δει κανένα μαζικό κύμα δυτικοευρωπαίων και βορειοΑμερικανών να έρχεται να πιάσει δουλειά εδώ.

Επεξ/σία από jgeorgiou
2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Δηλαδή εσύ Νίκο,θεωρείς ότι 30-40 χρόνια μετά θα υπάρχει η εταιρία που θα έχει αναλάβει να στα φυλάξει; Είσαι τόσο σίγουρος ώστε να "ακουμπήσεις" ένα τόσο μεγάλο ποσό σε αυτούς;

Εδώ βλέπουμε εταιρίες θρύλους και τραπεζες και βαρεσαν λουκέτα(εν μια νυκτί παρακαλώ μερικές) και κανείς δεν το πίστευε.

Εγώ πάντως δεν αφήνω τα λεφτά μου να τα κάνουν κουμάντο άλλοι + δεν μπορώ να εμπιστευτώ καμία εταιρία για τα επόμενα 30-40 χρόνια,ειδικά εδώ Ελλάδα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει κάθε μέρα με τις τράπεζες,εταιρίες και γενικά το σύστημα ολόκληρο.......

(Για να μην πούμε για παραδείγματα bank run, Κύπρος, κουρεματακια,capital control, φορολογίες που αλλάζουν κάθε μέρα και νόμοι, και ότι άλλο υπάρχει και παίζει καθημερινα με τα χρήματα του κοσμου)

Ευχαριστώ αλλα δεν θα πάρω, καλύτερα να τα κουμαντάρω και να τα φυλάω εγώ όπως καλύτερα ξέρω και όχι να κάνει τον "μάγκα" και να πλουτίζει κάθε τράπεζα και κάθε εταιρία με τα χρήματα μας και στο τέλος να σου δίνει ψίχουλα η να μπεις και μέσα όπως ο φίλος paulidis

1000 φορές σε τράπεζα τα χρήματα παρά στο σπίτι να μπουκάρουν κάποια στιγμή και να τα φάνε όλα. Θυμάμαι στην Κρήτη πριν 2-3 χρόνια με τα cc είχε κρύψει τα λεφτά του ένας ηλικιωμένος και μόλις έφυγε από το σπίτι του έκαναν διάρρηξη και του τα πήραν, μόλις επέστρεψε και το διαπίστωσε αυτοκτόνησε. Η πιθανότητα να την πάθεις λόγω χρεωκοπίας της τράπεζας είναι πολύ χαμηλότερη σε σύγκριση με το ενδεχόμενο να μπουν διαρρήκτες. Μην ακούσω την καραμέλα οτι θα τα κρύψω εγώ σε σημείο που δεν πρόκειται να τα βρούνε, ούτε για θυρίδες και διάφορα άλλα που μπορεί να τα κρατάς με ασφάλεια αλλά αν προσπαθήσεις στο μέλλον να τα καταθέσεις θα έχεις πρόβλημα με την εφορία. Σε μια μεγάλη τράπεζα αν τοποθετηθούν τα χρήματα δεν κινδυνεύεις, για τα cc πρόσεχε ο καθένας τι ψήφιζε και τι έπραττε όταν ερχόταν η κρίσιμη στιγμή να επιλέξει την πολιτική εξουσία. Είναι δικαίωμά σου να κρίνεις και να αποφασίσεις πως θα διαχειριστείς τα χρήματά σου, αλλά και πολύ επικίνδυνο να πείσεις και άλλους με την άποψή σου και να τους πάρεις στον λαιμό σου όταν την πατήσουν ηθελημένα ή μη.  

Όσο για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, είναι πεταμένα λεφτά. Καλύτερα η προθεσμιακή κατάθεση έστω και με τα μειωμένα επιτόκια.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Αλλά και πολύ επικίνδυνο να πείσεις και άλλους με την άποψή σου και να τους πάρεις στον λαιμό σου όταν την πατήσουν ηθελημένα ή μη.  

Το ίδιο ισχύει και με εσένα φίλε Βασίλη που τους λες να τα βάλουν στην τράπεζα.... Το ίδιο επικίνδυνο είναι στην ελλαδα.. οι τράπεζες εδώ είναι και πιόνια της ΕΕ  😉 

Τεσπά ο καθένας με τα €€€ του κάνει ότι θέλει και θεωρεί σωστό. 

Και για το παππου που αυτοκτονησε κρίμα,αλλά εχουν ένα κακο οι μεγάλοι άνθρωποι,τα λενε όλα σε καφενεία και σε κάθε λογής τύπο που βλέπουν οι μιλανε,και έτσι κατά 90% πέφτουν πιο συχνά θύματα κλεφτών και κάθε λογής απατεώνα. Όχι πως είναι και safe η επιλογή να τα κρύψεις κάπου αλλά για εμένα προσωπικά είναι καλύτερα να τα κάνεις εσύ ότι θέλεις ανά πάσα στιγμή,παρά να στα κάνει κουμάντο η τράπεζα.... Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως στο λέω.... 😉😉😉

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Υπάρχουν ομόλογα πολλών βαθμίδων , τώρα δεν θα κάνουμε μάθημα για την Αλφαβητα των οικονομικών εδω μέσα. Κρατικά ομόλογα ομόλογα μόνο εδώ έσκασαν , επίσης καλυμμένα τραπεζικά ομόλογα όλων των εγχωρίων κολοσσών μόνο εδώ. ΠΟΥΘΕΝΑ στον πολιτισμένο κόσμο (εξαίρεση το κούρεμα στην Κύπρο)

Kαλύτερα να μην κάνουμε μάθημα γιατί εδώ δεν «έσκασε» τίποτα.
Οι ξένοι ομολοξιούχοι πληρώθηκαν στο ακέραιο ενώ οι ντόπιοι μόνο πήραν ένα μέρος, κοινώς κούρεμα, αλλά πήραν κάτι, έστω και ψίχουλα δυστυχώς.
Όσο αφορά τον «πολιτισμένο» κόσμο στον οποίο εξακολουθείς και αναφέρεσαι, εκεί έγιναν και γίνονται πολύ χειρότερα από ότι εδώ εκτός και αν θεωρείς την LΒ κάτι το φυσιολογικό επειδή ήταν ιδωτική και όχι κρατική.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@DrLo

το εγγυημένο εφάπαξ στη λήξη είναι €41.696.

Εμένα το Irr (excel function) μου βγήκε 2.15% για τα  31 χρόνια.

Έχω προσθέσει το εφάπαξ τον τελευταίο χρονο μαζι με τη δοση των €960.

Capture.PNG

Δείκτες Φερεγγυότητας Ασφαλιστικών (SCR ratio) εταιρειών μέχρι τέλος του 2017.

Για την διευκόλυνση της συζήτησης όταν αναφερόμαστε σε αξιοπιστία ασφαλιστικών εταιρειών.

P81217-184857(1).jpg

Επεξ/σία από red66phone
Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα κάποιοι να μην παρασύρονται από σειρήνες.

Έχω πάρα πολλούς γνωστούς που πλήρωναν για τέτοια προγράμματα.Θυμάμαι κάποιους πριν 15 -20 χρόνια που μου έλεγαν πληρώνω τόσο για μένα τόσα για το παιδί τόσα για τη γυναίκα (λεφτά υπήρχαν που έλεγε και εκείνος ο παπάρας) και στα τόσα χρόνια θα πάρουμε τόσο εφάπαξ και τόσο σύνταξη ,τόσα για σπουδές παιδιών,τόσα για να ανοίξει μαγαζί και παχιά λόγια που τους έλεγαν οι ασφαλιστές και αυτοί παπαγάλιζαν και τα έχωναν χοντρά για να εξασφαλίσουν το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. 

Μετά από 20 χρόνια από όλους αυτούς τι έγινε;;;;;;;;;;;;;;;;

Άντε να πήρε κανένας τίποτε ψίχουλα (ένας μου είπε το 1/10 από αυτά που έδωσε).Φυσικά κανείς δεν πληρώνει πλέον όλοι σταμάτησαν γιατί κατάλαβαν ότι όλο αυτό ήταν ένα μεγάλο ψέμα όμορφα στολισμένο.Είχαν χαθεί αλλά τώρα με τα μνημόνια με την κρίση κ.λ.π. και τις τσεκουράτες μειώσεις των συντάξεων ξαναβγήκαν από τα λαγούμια τους και άρχισαν το ίδιο παραμύθι. Είδες το κράτος που σου έκοψε τη μισή σύνταξη από αυτή που έπαιρνες;;;; Τουλάχιστον από το κράτος παίρνουν τη μισή.Από αυτούς τι θα έπαιρναν;;;;;;

Εκείνα τα παλιά λεφτά που πήγαν;;;;;;; Εκεί που πάνε όλα αυτά που μας τρώνε και εμείς σαν κορόιδα συνεχίζουμε να τους δίνουμε.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εγώ θα έλεγα κάποιοι να μην παρασύρονται από σειρήνες.

Έχω πάρα πολλούς γνωστούς που πλήρωναν για τέτοια προγράμματα.Θυμάμαι κάποιους πριν 15 -20 χρόνια που μου έλεγαν πληρώνω τόσο για μένα τόσα για το παιδί τόσα για τη γυναίκα (λεφτά υπήρχαν που έλεγε και εκείνος ο παπάρας) και στα τόσα χρόνια θα πάρουμε τόσο εφάπαξ και τόσο σύνταξη ,τόσα για σπουδές παιδιών,τόσα για να ανοίξει μαγαζί και παχιά λόγια που τους έλεγαν οι ασφαλιστές και αυτοί παπαγάλιζαν και τα έχωναν χοντρά για να εξασφαλίσουν το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. 

Μετά από 20 χρόνια από όλους αυτούς τι έγινε;;;;;;;;;;;;;;;;

Άντε να πήρε κανένας τίποτε ψίχουλα (ένας μου είπε το 1/10 από αυτά που έδωσε).Φυσικά κανείς δεν πληρώνει πλέον όλοι σταμάτησαν γιατί κατάλαβαν ότι όλο αυτό ήταν ένα μεγάλο ψέμα όμορφα στολισμένο.Είχαν χαθεί αλλά τώρα με τα μνημόνια με την κρίση κ.λ.π. και τις τσεκουράτες μειώσεις των συντάξεων ξαναβγήκαν από τα λαγούμια τους και άρχισαν το ίδιο παραμύθι. Είδες το κράτος που σου έκοψε τη μισή σύνταξη από αυτή που έπαιρνες;;;; Τουλάχιστον από το κράτος παίρνουν τη μισή.Από αυτούς τι θα έπαιρναν;;;;;;

Εκείνα τα παλιά λεφτά που πήγαν;;;;;;; Εκεί που πάνε όλα αυτά που μας τρώνε και εμείς σαν κορόιδα συνεχίζουμε να τους δίνουμε.

Αυτα που περιγράφεις ειναι λόγια του αερα κατι σαν τους πολιτικούς

Κανεις δεν πηρε το 1/10 απο αυτα που έδωσε, τα υπόλοιπα περι συντάξεων κλπ είναι off topic

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γατάκια, αυτές είναι εισφορές και συντάξεις, οι ιδιωτικές είναι μούφα...

Επικουρικό ταμείο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που είναι για τραπεζικούς συνταξιούχους.

16299379_1246653198760648_81150608290532

(Σύνολο εισφοράς = συνολικά όλες οι εισφορές που έδωσε ο καθένας τους στο ταμείο για επικουρική για όσα χρόνια δούλευε)

(Σύνολο συντάξεων = συνολικό ποσό που έχουν εισπράξει απο το ταμείο επικουρικής μέχρι στιγμής, χωρίς την κυρια σύνταξη)

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αυτα που περιγράφεις ειναι λόγια του αερα κατι σαν τους πολιτικούς

Κανεις δεν πηρε το 1/10 απο αυτα που έδωσε, τα υπόλοιπα περι συντάξεων κλπ είναι off topic

Δεν ειναι καθολου λογια του αερα Οποιον ρωτησεις  που εζησε την εποχη εκεινη θα σου πει και για καποιον γνωστο του.Τωρα αν πηραν το 1 δεκατο η το τριτο το μακρυτερο (βλεπε ασπις) ειναι αλλη ιστορια.

Επεξ/σία από spyros007
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, spyros007 said:

Δεν ειναι καθολου λογια του αερα Οποιον ρωτησεις  που εζησε την εποχη εκεινη θα σου πει και για καποιον γνωστο του.Τωρα αν πηραν το 1 δεκατο η το τριτο το μακρυτερο (βλεπε ασπις) ειναι αλλη ιστορια.https://youtu.be/nKNvFrNoE2w

Βέβαια σχεδόν όλοι οι γνωστοί πλήρωναν τον περισσότερο καιρό σε δραχμές προ euro...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι πηραν τιποτα σε ευρω....................

Εκτος  αν θες να πεις οτι τωρα με το ευρο θα τα παρουν σίγουρα.

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Βέβαια όλοι οι γνωστοί πλήρωναν τον περισσότερο καιρό σε δραχμές κι όχι euro...

Και σε δραχμές και σε ευρώ και σταμάτησαν να πληρώνουν εξαιτίας της κρίσης.Τους έδωσαν κάτι ψίχουλα γιατί τους είπαν ότι τόσα δικαιούνται γιατί έκοψαν το πρόγραμμα.Νομίζεις πως είχαν χρήματα να βάλουν δικηγόρους να διεκδικήσουν τα νόμιμα;;;;

Και αυτά που πήραν πάλι καλά.Και τίποτε να μην τους έδιναν τίποτε δεν θα έπαιρναν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...