chsam Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Alexandros7474 είπε Φίλε γιατί είναι επιθετικές οι απαντήσεις σου ; Εχεις κοιτάξει τα νεύρα σου τελευταία ; https://el.m.wikipedia.org/wiki/Περαία Πάμε να δούμε αν είναι η περαια προάστιο Επιθετικες δεν ηταν καθολου οι ερωτησεις μου.Ρωτησα για καποιο επιχειρημα... Οσο για Περαια, ετυμολογικα φυσικα και ειναι προαστιο, αλλα απο καποιον που γνωριζει την Θεσσαλονικη δεν θα το ακουσεις ποτε, γιατι η Περαια δεν ειναι στον αστικο ιστο της πολης και ειναι 25χλμ απο το κεντρο της.Δεν ειναι οπως η Ηλιουπολη,Αργυρουπολη στην αθηνα που ειναι προαστια και ειναι μεσα στον ιστο.... 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Εγώ πάλι αν και Βορειοελλαδίτης, θεωρώ την Θεσσαλονική μια από τις χειρότερες πόλεις. Είναι μια κοινή επαρχιακή πόλη σε μεγένθυνση, με τα κακά μεγάλης πόλης. Χάλια κυκλοφοριακό, χάλια ΜΜΜ. Όσον αφορά τις επιλογές για διασκέδαση και ψυχαγωγία, μπορεί να είναι πολλές, αλλά είναι απελπιστηκά ίδιες η μια επιλογή με την άλλη. Αυτό το "κάτι" διαφορετικό που θα βρεις στην Αθήνα στην Θεσσαλονίκη δεν θα το βρεις, ούτε για έναν καφέ που θες ένα μέρος ξεχωριστό, ούτε για κάτι πολιτιστικό που θα συναντήσεις πολύ σπανιότερα στην Θεσσαλονικη απ' ότι στην Αθήνα, για αθλητικές/εξορμητικές δραστηριότητες κλπ κλπ. Όχι ότι δεν υπάρχουν κι αυτά, αλλά υπάρχουν απλά σε μεγαλύτερο όγκο από μια επαρχιακή πόλη, όχι καλύτερα σε ποιότητα και όχι τόσο διαφορετικά όσο θα βρεις στην Αθήνα. Το πολύ κακό κλίμα είναι επίσης ένα μεγάλο -. ΑΛΛΑ έχει ένα τρομερό πλεονέκτημα! Αν μένεις κέντρο, είναι όλα κοντά σου. Ο-Λ-Α. Φθηνό φαγητό, ακριβό φαγητό, κυρίλα, χυμαδιό, κρασάκια, τσιπουράκια, ποτάκια, θάλασσα (όχι για μπάνιο!), φοιτητομάγαζα, ξεφτιλάδικα, μπιραρίες, αν μένεις κοντά στις στάσεις Καμάρα- Αριστοτέλους κυριολεκτικά τα έχεις όλα σε 10 λεπτά. Βέβαια αυτά μετράνε για κάποιον που του αρέσει να είναι έξω. Αν βγαίνεις 1 φορά την βδομάδα δεν έχουν και τόσο νόημα. 1 2
mylo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Κρήνη είναι και ακριβά και καινούργια οικοδομή δύσκολα θα βρεις. Βάλε στα υπόψιν σου τα κωνσταντινουπολητικα. Με τα λεφτά που διαθέτεις θα βρεις καλύτερο σπίτι εκεί. Ξαναλέω. Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι το κλίμα και ειδικά η υγρασία. Τα υπόλοιπα τύπου αν θα παραγγέλνεις σουβλάκι ή καλαμάκι ή αν έχει 50 θέατρα να τα πάρεις σβάρνα τα θεωρώ αστεία. 1
ntguitar Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Φιλαράκι αν δεν εισαι δημόσιος υπάλληλος μην έρθεις ούτε με σφαίρες...άκου που σου λέω...Ζω εδώ 50 χρόνια και αυτο που σου λέω ειναι ότι ειναι καλή πόλη μόνο για δημόσιους υπαλλήλους και λαμόγια αφεντικά...όλοι οι υπόλοιποι φυτοζωουν και υποφέρουν...Μην αφήνεις την Αθήνα με τίποτα κι αυτο στο λέει ένας Σαλονικιός γέννημα θρέμα.
mylo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 24 λεπτά πριν, ntguitar είπε Φιλαράκι αν δεν εισαι δημόσιος υπάλληλος μην έρθεις ούτε με σφαίρες...άκου που σου λέω...Ζω εδώ 50 χρόνια και αυτο που σου λέω ειναι ότι ειναι καλή πόλη μόνο για δημόσιους υπαλλήλους και λαμόγια αφεντικά...όλοι οι υπόλοιποι φυτοζωουν και υποφέρουν...Μην αφήνεις την Αθήνα με τίποτα κι αυτο στο λέει ένας Σαλονικιός γέννημα θρέμα. Το παιδί είπε πως έχει δουλειά. Ως ερωτικός μετανάστης θα έρθει ουσιαστικά.
ntguitar Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 31 λεπτά πριν, mylo είπε Το παιδί είπε πως έχει δουλειά. Ως ερωτικός μετανάστης θα έρθει ουσιαστικά. Και γιατί να μην φάει τα λεφτά του στην Αθήνα;Η Θεσσαλονικη ειναι μόνο αν εισαι απο κάποιο χωριό των Τρικάλων ή των Γρεβενών.Αν εισαι Αθηναιος ειναι μεγάλο χάσιμο χρόνου και χρημάτων το να εγκαταστάσεις μόνιμα στην Θεσσαλονικη.Ειναι σαν να λέμε ότι έχω λεφτά και θέλω να τα φάω στα πομακοχώρια κι οχι στο Παρίσι!Παιζει; Δεν παίζει...
DrFreeman Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 13 hours ago, ntguitar said: Ειναι σαν να λέμε ότι έχω λεφτά και θέλω να τα φάω στα πομακοχώρια κι οχι στο Παρίσι!Παιζει; Δεν παίζει... Αυτές οι υπερβολές πια...δεν απέχουν και τόσο η Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη. Κάποια πλεονεκτήματα έχει η μία, κάποια έχει η άλλη. Τα υπόλοιπα για Παρίσια και Λονδίνα απλώς μπερδεύουν τον φίλο που ρώτησε. Άλλωστε είπε πως ο λόγος της μετακόμισης είναι η επιθυμία της κοπέλας.
turbakiasss Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Έκανα την ίδια αλλαγή πέρσυ τον Μάιο για τον ίδιο λόγο. Οι βασικές διαφορές σε σχέση με Αθήνα είναι η έλλειψη μετρό και η πιο επαρχιώτικη νοοοτροπία του κόσμου με τα καλά και τα κακά της. Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι η περατζάδα στην παραλία όπως και το γεγονός ότι όλα είναι πολύ πιο κοντά από την Αθήνα. Εντάξει, σίγουρα λείπουν φίλοι, οικογένεια γιατί πας σε μία πόλη που θα κάνεις αναγκαστικά παρέα με τον κύκλο της δικιάς σου. Εγώ μένω Καλαμαριά, Βυζάντιο, ωραία περιοχή και ευτυχώς δεν έχω ενοίκιο.
riet Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, turbakiasss είπε Έκανα την ίδια αλλαγή πέρσυ τον Μάιο για τον ίδιο λόγο. Οι βασικές διαφορές σε σχέση με Αθήνα είναι η έλλειψη μετρό και η πιο επαρχιώτικη νοοοτροπία του κόσμου με τα καλά και τα κακά της. Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι η περατζάδα στην παραλία όπως και το γεγονός ότι όλα είναι πολύ πιο κοντά από την Αθήνα. Εντάξει, σίγουρα λείπουν φίλοι, οικογένεια γιατί πας σε μία πόλη που θα κάνεις αναγκαστικά παρέα με τον κύκλο της δικιάς σου. Εγώ μένω Καλαμαριά, Βυζάντιο, ωραία περιοχή και ευτυχώς δεν έχω ενοίκιο. Φίλε μου μάλλον έτσι με κόβω και εμένα.. Για αρχή με τον κύκλο τις κοπέλας μου μέχρι να βρω ατομα δικα μου, βασικά Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανησυχία μου να πω την αλήθεια. Για μένα σαν ομορφιά δεν συγκρίνετε η Αθήνα με την Θεσσαλονίκη είτε στο κέντρο είτε πιο έξω. Αυτό που με παρηγορεί μιας και είμαι φαν των εξορμήσεων είναι οτι σε 1.5 ώρα πας σε διάφορες άλλες πόλεις τριγύρω. Ειδικά με την μηχανή που σκοπεύω να αγοράσω Αυτός είναι και ο στόχος μου. Τώρα μμμ Κλάιν.. στην τελική και με ένα ποδήλατο πας στο κέντρο και κάνεις και την γυμναστικουλα σου, κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω για καμία βόλτα στο χαλαρό στην Νέα παραλία. Ανατολικά θα ψάξω και Εγώ.
Ablaoublas_542 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Καταρχάς ως συμπερασμα κρατα μονο τα περι των συνοικιων που θα ψαξεις σπιτι. Τα αλλα εδω, ανωνυμα, χωρις καμια ενδειξη για την ηλικια, τα ενδιαφεροντα και το ποιον του σχολιαστη δεν εχουν. Δεν εχει επιλογες διασκεδασης λεει καποιος. Οκ, και τι ειναι διασκεδαση για σενα? Τι μαγαζια σου αρέσουν? Αλλος λεει δεν εχει διασκεδαση και εννοει οτι δεν εχει... θεατρα. Για καποιον νεο (<=30)εχει παρα πολυ ενεργη νυχτερινη ζωη. Για καποιον μεγαλυτερο, πιο περιορισμενα. Αμα ακους τεκνο, εχει την καλυτερη σκηνη στην ελλαδα πχ. ΜΜΜ υπαρχΕΙ ενα, το λεωφορειο, γιατι αλλωστε δεν εχει νοημα τραμ η προαστιακος σε τοσο μικρη πολη. Μια ευθεια ειναι στην πραξη. Το οποιο λεωφορειο ερχεται κανονικα, τηλεματικη υπαρχει στις περισσοτερες στασεις, δρομολογια πολλα υπαρχουν, αλλα ειναι λιγο βασανο. Αξιοθεατα η πολη πραγματι δεν εχει, σε αποζημιωνει ομως το καλοκαιρι η προσβαση στην Χαλκιδικη (το καλυτερο αξιοθεατο απ ολα).
ntguitar Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Ablaoublas_542 είπε Καταρχάς ως συμπερασμα κρατα μονο τα περι των συνοικιων που θα ψαξεις σπιτι. Τα αλλα εδω, ανωνυμα, χωρις καμια ενδειξη για την ηλικια, τα ενδιαφεροντα και το ποιον του σχολιαστη δεν εχουν. Δεν εχει επιλογες διασκεδασης λεει καποιος. Οκ, και τι ειναι διασκεδαση για σενα? Τι μαγαζια σου αρέσουν? Αλλος λεει δεν εχει διασκεδαση και εννοει οτι δεν εχει... θεατρα. Για καποιον νεο (<=30)εχει παρα πολυ ενεργη νυχτερινη ζωη. Για καποιον μεγαλυτερο, πιο περιορισμενα. Αμα ακους τεκνο, εχει την καλυτερη σκηνη στην ελλαδα πχ. ΜΜΜ υπαρχΕΙ ενα, το λεωφορειο, γιατι αλλωστε δεν εχει νοημα τραμ η προαστιακος σε τοσο μικρη πολη. Μια ευθεια ειναι στην πραξη. Το οποιο λεωφορειο ερχεται κανονικα, τηλεματικη υπαρχει στις περισσοτερες στασεις, δρομολογια πολλα υπαρχουν, αλλα ειναι λιγο βασανο. Αξιοθεατα η πολη πραγματι δεν εχει, σε αποζημιωνει ομως το καλοκαιρι η προσβαση στην Χαλκιδικη (το καλυτερο αξιοθεατο απ ολα). Το μποτιλιάρισμα προς και απο την Χαλκιδική το έχεις ζήσει;Νομίζω πως ωραιοποιείται καταστάσεις.Οι συγκοινωνίες στην Θεσσαλονικη ειναι ΤΡΑΓΙΚΕΣ.Η άποψη μου με δυο λόγια για να μην μπερδεύω τον φίλο μας:η Θεσσαλονικη ειναι μια επαρχιακή πόλη του κερατά γεμάτη μετανάστες απο το πουθενά,φουλ ανεργία και ντόπιους κατοίκους απο συντηρητικούς και στενομυαλους έως και σκατομυαλους...Εάν μπορείς να συμβιβαστείς με όλα αυτά τότε καλωσόρισες! 2
riet Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, ntguitar είπε Το μποτιλιάρισμα προς και απο την Χαλκιδική το έχεις ζήσει;Νομίζω πως ωραιοποιείται καταστάσεις.Οι συγκοινωνίες στην Θεσσαλονικη ειναι ΤΡΑΓΙΚΕΣ.Η άποψη μου με δυο λόγια για να μην μπερδεύω τον φίλο μας:η Θεσσαλονικη ειναι μια επαρχιακή πόλη του κερατά γεμάτη μετανάστες απο το πουθενά,φουλ ανεργία και ντόπιους κατοίκους απο συντηρητικούς και στενομυαλους έως και σκατομυαλους...Εάν μπορείς να συμβιβαστείς με όλα αυτά τότε καλωσόρισες! Καλά και στην Αθήνα πέζει φουλ σνομπαρια και δηθενια.. Γενικά δεν πολυασχολουμε με τον καθένα.. Κοιτάω ο κύκλος μου και αυτοί που συναναστρέφομαι να είναι σωστοί. Κίνηση Όπως το έχω δει πάνω κάτω η ίδια είναι.. προσπάθησε να πας κέντρο Αθήνας Παρασκευή και Σάββατο η να βγεις βουλιαγμένης σε κάνα τριήμερο. Χαμός γίνετε. Γενικά το τοπίκ έγινε για να ακούσω εμπειρίες και απόψεις από άτομα που εχουν μείνει και στις δύο πόλεις. Παρολαυτα καλοδεχούμενες όλες οι αποψεις 1
turbakiasss Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 40 λεπτά πριν, riet είπε Φίλε μου μάλλον έτσι με κόβω και εμένα.. Για αρχή με τον κύκλο τις κοπέλας μου μέχρι να βρω ατομα δικα μου, βασικά Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανησυχία μου να πω την αλήθεια. Για μένα σαν ομορφιά δεν συγκρίνετε η Αθήνα με την Θεσσαλονίκη είτε στο κέντρο είτε πιο έξω. Αυτό που με παρηγορεί μιας και είμαι φαν των εξορμήσεων είναι οτι σε 1.5 ώρα πας σε διάφορες άλλες πόλεις τριγύρω. Ειδικά με την μηχανή που σκοπεύω να αγοράσω Αυτός είναι και ο στόχος μου. Τώρα μμμ Κλάιν.. στην τελική και με ένα ποδήλατο πας στο κέντρο και κάνεις και την γυμναστικουλα σου, κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω για καμία βόλτα στο χαλαρό στην Νέα παραλία. Ανατολικά θα ψάξω και Εγώ. Εγώ έχω κατέβει αρκετές φορές με αεροπλάνο και πλέον που θα ανοίξει η διπλή γραμμή για το τρένο νομίζω θα αρχίσω να το τιμάω. Αν τα εισιτήρια με αεροπλάνο πήγαινε έλα είναι μέχρι 80ευρώ συμφέρει αρκετά αλλιώς βλέπεις εναλλακτικούς τρόπους. Αν κάθεσαι όμως 6 μήνες, νομίζω είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικό να κατεβαίνεις πχ μια φορά το μήνα Αθήνα για 4-5 μέρες καθημερινές. Εγώ μόνο ΠΣΚ μπορώ λόγω δουλειάς και αργίες. Για το ποδήλατο έχεις απόλυτο δίκιο, αρκετά φλατ πόλυ οπότε βολεύει πολύ.
tsioulak Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 45 λεπτά πριν, riet είπε Φίλε μου μάλλον έτσι με κόβω και εμένα.. Για αρχή με τον κύκλο τις κοπέλας μου μέχρι να βρω ατομα δικα μου, βασικά Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανησυχία μου να πω την αλήθεια. Για μένα σαν ομορφιά δεν συγκρίνετε η Αθήνα με την Θεσσαλονίκη είτε στο κέντρο είτε πιο έξω. Αυτό που με παρηγορεί μιας και είμαι φαν των εξορμήσεων είναι οτι σε 1.5 ώρα πας σε διάφορες άλλες πόλεις τριγύρω. Ειδικά με την μηχανή που σκοπεύω να αγοράσω Αυτός είναι και ο στόχος μου. Τώρα μμμ Κλάιν.. στην τελική και με ένα ποδήλατο πας στο κέντρο και κάνεις και την γυμναστικουλα σου, κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω για καμία βόλτα στο χαλαρό στην Νέα παραλία. Ανατολικά θα ψάξω και Εγώ. Το ποδηλατο το ξεχνας για μετακινηση, ισως ακομη και για βολτα. Ολη η Θεσσαλονικη (πλην του βασικου κεντρου) ειναι συνομενα ανεβα κατεβα, επισης το κυριοτερο, δεν υπαρχει (σχεδον) σε κανενα δρομο ποδηλατοδρομος (και καλα κανει, οι δρομοι ειναι μικροι και οπου μπηκαν ποδηλατοδρομοι μας γ@μησαν). 40 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε Καταρχάς ως συμπερασμα κρατα μονο τα περι των συνοικιων που θα ψαξεις σπιτι. Τα αλλα εδω, ανωνυμα, χωρις καμια ενδειξη για την ηλικια, τα ενδιαφεροντα και το ποιον του σχολιαστη δεν εχουν. Δεν εχει επιλογες διασκεδασης λεει καποιος. Οκ, και τι ειναι διασκεδαση για σενα? Τι μαγαζια σου αρέσουν? Αλλος λεει δεν εχει διασκεδαση και εννοει οτι δεν εχει... θεατρα. Για καποιον νεο (<=30)εχει παρα πολυ ενεργη νυχτερινη ζωη. Για καποιον μεγαλυτερο, πιο περιορισμενα. Αμα ακους τεκνο, εχει την καλυτερη σκηνη στην ελλαδα πχ. ΜΜΜ υπαρχΕΙ ενα, το λεωφορειο, γιατι αλλωστε δεν εχει νοημα τραμ η προαστιακος σε τοσο μικρη πολη. Μια ευθεια ειναι στην πραξη. Το οποιο λεωφορειο ερχεται κανονικα, τηλεματικη υπαρχει στις περισσοτερες στασεις, δρομολογια πολλα υπαρχουν, αλλα ειναι λιγο βασανο. Αξιοθεατα η πολη πραγματι δεν εχει, σε αποζημιωνει ομως το καλοκαιρι η προσβαση στην Χαλκιδικη (το καλυτερο αξιοθεατο απ ολα). Ο ΟΑΣΘ ειναι τελειως (μα τελειως) χαλια πλεον.
qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πώς θα κοινωνικοποιηθείς για δικό σου κύκλο χωρίς να δουλεύεις; Κι εμένα με απασχολεί πολύ αυτό, που αν πάω θεσσαλονίκη για μόνιμα, θα πάω χωρίς (απαραίτητα) εργασία. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από qwertyuiop2
Προτεινόμενες αναρτήσεις