greengr21 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, dancer είπε εμεις εδω το εχουμε μονο δικαιωματα οχι υποχρεωσεις
Ardov Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 @dancer , Συμφωνώ οτι υπάρχει κοροϊδία και από τις δύο πλευρές και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Πάντα και παντού θα υπάρχουν τα στραβά και τα ανάποδα. Όμως, προσπάθησε να αντιληφθείς ότι δεν είχαν όλοι την τύχη να βρεθούν με ακίνητη περιουσία είτε κληρονομικά είτε επειδή τους ήρθαν έυκολα κάποια πράγματα στη ζωή και κατάφεραν να χτίσουν. Ή ακόμη επειδή τους δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουν σκληρά και να αποκτήσουν τη στέγη τους. Πολύ σοβαρό ποσοστό του πληθυσμού δεν έχει αυτό που εσύ αποκαλείς "Σπίτι μου σπιτάκι μου" και είναι στο νοίκι χωρίς ποτέ να καταφέρνει να νοιώσει αυτό τον χώρο πραγματικά δικό του σπίτι. Όλοι θα πρέπει να νοιαζόμαστε για όλα. Και δεν είναι ουτοπικό. Από εκεί ξεκινάνε όλα και εκεί καταλήγουν. Δυστυχώς όμως ΔΕΝ το κάνουμε. Θα συμφωνήσω ωστόσο οτι τα πράγματα είναι άγρια εκεί έξω δυστυχώς και για τους ενοικιαστές αλλά και για τους ιδιοκτήτες σαφώς. 1
kurkosdr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, dancer είπε αλλο το δε θα ηθελα και αλλο οτι με εχουν ενημερωσει ποσο καιρο πριν και εγω δεν ψαχνω να βρω τπτ αλλα με το στανιο κατσικονομαι πανω σε ενα σπιτι που δεν ειναι δικο μου και εξαντλω την υπομονη του ιδιοκτητη. μιλας με ατομο που εχει και τις δυο ιδιοτητες και του μισθωτη και του εκμισθωτη. μιλαμε για Ελλαντα φιλε οχι για σοβαρη χωρα με σοβαρους πολιτες αλλα με λ@μογια κυριως Θα διαφωνήσω. Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί. Πχ οι γονείς μου είχαν νοικιάσει μια γκαρσονιέρα που είχαν στα Γιάννενα σε έναν εποχιακό πυροσβέστη αλλά τον χειμώνα του ήρθαν κάτι μεγάλα κοινόχρηστα (επειδή η κυβέρνηση θέλει λεφτά απο τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης να πληρώνει αυλικούς και συνταξιούχους απο τα 45) και δεν είχε να πληρώσει. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Δηλαδή που δεν έχει και χρωστάει νοίκια 5 μηνών; Τελικά οι γονείς μου μάθανε ότι οι δικοί του γονείς μένουν στην ίδια πολή και δεν θα μείνει άστεγος και επίσης μάθανε ότι άφηνε το νερό απλήρωτο και έκανε παράνομες επανασυνδέσεις (με κίνδυνο τα απλήρωτα να γυρίσουν στους γονείς μου, τα καλά του Ελλαδιστάν), οπότε τον διώξανε. Αυτό που λέω είναι ότι στην Ελλάδα οι ιδιοκτήτες δεν είναι σπεκουλάδόροι όπως στην Αγγλία, αλλά και οι ενοικιαστές πολλές φορές όντως δεν έχουν. Κοινώς μπατιροκατάσταση. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από kurkosdr
dancer Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Θα διαφωνήσω. Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί. Πχ οι γονείς μου είχαν νοικιάσει μια γκαρσονιέρα που είχαν στα Γιάννενα σε έναν εποχιακό πυροσβέστη αλλά τον χειμώνα του ήρθαν κάτι μεγάλα κοινόχρηστα (επειδή η κυβέρνηση θέλει λεφτά απο τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης να πληρώνει αυλικούς και συνταξιούχους απο τα 45) και δεν είχε να πληρώσει. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Δηλαδή που δεν έχει; Τελικά οι γονείς μου μάθανε ότι οι δικοί του γονείς μένουν στην ίδια πολή και δεν θα μείνει άστεγος και επίσης μάθανε ότι άφηνε το νερό απλήρωτο και έκανε παράνομες επανασυνδέσεις (με κίνδυνο τα απλήρωτα να γυρίσουν στους γονείς μου, τα καλά του Ελλαδιστάν), οπότε τον διώξανε. Αυτό που λέω είναι ότι στην Ελλάδα οι ιδιοκτήτες δεν είναι σπεκουλάδόροι όπως στην Αγγλία, αλλά και οι ενοικιαστές πολλές φορές όντως δεν έχουν. Κοινώς μπατιροκατάσταση. οταν δεν εχω ειμαι αξιοπρεπης και φευγω δε καθομαι και συσσωρευω χρεη, η μπατιροκασταση που λες γινεται οταν οι νομοι δε προστατευουν το θυμα παρα μονο το θυτη. εμενα με ρωτησε αν εγω εχω να πληρωσω τον ενφια και το φορο για τα ενοικια ? και εγω θελω μερσεντες αλλα συμβιβαζομαι με κατι μικροτερο, δε θα νοικιασω μερσεντες και δεν θα την επιστρεψω πισω απο την εταιρεια που την ενοικιασα. κανονικα αυτο λεγεται κλοπη οχι δεν εχω να πληρωσω γτ γινεται εσκεμενα. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από dancer 2
blitzNikos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Το θέμα είναι "Υποχρέωση επίδειξης κατοικίας", αν δηλαδή είναι υποχρεωτικό από το Νόμο ή κάποια ιδιωτική σύμβαση (μισθωτήριο) να δέχεται ο μισθωτής να επισκέπτονται το μισθωμένο ακίνητο οι υποψήφιοι αγοραστές μαζί με τον ιδιοκτήτη. Αν είναι υποχρεωτικό, όχι αν του αρέσει ή τι προτιμάει ή ποιά είναι η άποψή του. Όταν έχουμε τέποιες απορίες, καλό θα ήταν, να θυμόμαστε ότι ζούμε σε μία κοινωνία που έχει σαν θεμέλιό της την ιδιωτική ιδιοκτησία. Αυτό το τονίζω γιατί όλο το νομικό σύστημά μας είναι δομημένο γύρω από την ιδιωτική ιδιοκτησία και την προστασία της, όπως όλο το οικονομικό σύστημά μας είναι δομημένο γύρω από το κέρδος και τη διασφάλισή του. Λοιπόν, πέρα από τι νομίζει ή θέλει να πιστεύει ο καθένας, η διαδικασία της επίδειξης ενός μισθωμένου ακινήτου είναι υποχρεωτική και δεν μπορεί να εμποδιστεί. Φυσικά επιβάλλεται να γίνεται μέσα στα πλάισια της λογικής ή, όπως λέμε στα νομικά, στα πλαίσια "της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών". Αυτό βασικά σημαίνει ότι θα γίνεται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Αν ο μισθωτής έχει τη φαεινή ιδέα να εμποδίσει τη διαδικασία αυτή γιατί "έτσι γουστάρει", πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να υποχρεωθεί νομικά με ταχύτατες διαδικασίες και με απειλή ποινών (ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή), τις οποίες μάλιστα και θα χρεωθεί, μπορεί όμως να βρεθεί και εναγόμενος για αποζημίωση γιατί, εξαιτίας της παράνομης συμπεριφοράς του, χάθηκε ο καλός αγοραστής και το σπίτι πουλήθηκε "κοψοχρονιά" και, άρα, να του ζητάνε να πληρώσει τη διαφορά... Επειδη, λοιπόν, κανείς λογικός ιδιοκτήτης δεν θα θελήσει να δείχνει το σπίτι με φασαρίες και δικαστήρια και κανείς λογικός νοικάρης δεν θα έχει διάθεση να μπλέξει σε μια χαμένη αντιδικία, το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να συνεννοηθούν και να βρουν μια λύση έτσι ώστε και ο ιδιοκτήτης να μπορεί να δείξει το σπίτι και ο νοικάρης να ενοχληθεί το λιγότερο δυνατον. 3 1
bluesattack Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Ταχυτατα με νομικες διαδικασιες ? Και πως θα αποδειξει ο ιδιοκτητης οτι ο ενοικιαστης ελαβε γνωση της..επιθυμιας του ιδιοκτητη να επιδειξει το ακινητο και οτι τον ενημερωσε για τις προθεσεις του ?
Joshua21 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 19 λεπτά πριν, blitzNikos είπε η διαδικασία της επίδειξης ενός μισθωμένου ακινήτου είναι υποχρεωτική και δεν μπορεί να εμποδιστεί. Μπορείς να παραθέσεις την επίμαχη νομοθεσία?
Ardov Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) "η διαδικασία της επίδειξης ενός μισθωμένου ακινήτου είναι υποχρεωτική και δεν μπορεί να εμποδιστεί" Είναι υποχρεωτική εάν αναγράφεται ως όρος στο συμφωνητικό που έχουν υπογράψει οι δύο συμβαλλόμενοι βάσει των όσων γνωρίζω. Νομοθεσία με αριθμό και έτος δημοσιευμένη σε ΦΕΚ δεν νομίζω να υπάρχει. "εναγόμενος για αποζημίωση γιατί, εξαιτίας της παράνομης συμπεριφοράς του, χάθηκε ο καλός αγοραστής και το σπίτι πουλήθηκε "κοψοχρονιά" και, άρα, να του ζητάνε να πληρώσει τη διαφορά" Αυτό εννοείται πώς δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Και η χαμένη αντιδικία θα είναι και για τους δύο. Μην ξεχνάμε πως ο χειρότερος συμβιβασμός είναι προτιμότερος απο την καλύτερη δίκη, έτσι λένε οι δικηγόροι. Αν υπάρχει δεδικασμένο με τελεσίδικη απόφαση για ακριβώς αυτό τον τύπο υπόθεσης θα με ενδιέφερε πολύ μια παραπομπή στον αριθμό και το έτος της απόφασης και από ποιό δικαστήριο για ενημερωτικούς λόγους. Στα υπόλοιπα περί του καπιταλιστικού συστήματος που βασίζεται στην ατομική ιδιοκτησία και τα συναφή, επειδή έτσι είναι τα πράγματα καλώς ή κακώς θα με βρείτε σύμφωνο. Όσο για το νομικό σύστημα ξέρω πως βασίζεται στο δίκαιο και οχι απαραίτητα στην ιδιοκτησία. Κλάδος του ευρύτερου δικαίου ασχολείται με τις ιδιοκτησίες. Αν και γι'αυτά είναι ειδικοί οι νομικοί να μας διαφωτίσουν. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από Ardov
bluesattack Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι εχει ενδιαφερον να δουμε μια αποφαση δικαστηριου.Να δουμε πως θα εξηγησει ο ιδιοκτητης την ..οικονομικη ζημια που υπεστη απο μια αγαραπωλησια που μπορει και να μην γινοταν (η να ηταν μονο στην φαντασια του..) ποτε λογω της ασυνενοησιας του με τον αγοραστη για τα ωραρια που βολευουν. Ορεξη να εχουν νατρεχουν στα δικαστηρια. Κανονικα πρεπει να ισχυριστει ο ενοικιαστης οτι λογω των συχνων ενοχλησεων του ιδιοκτητη υπεστη ψυχολογικη πιεση που οδηγησε σε εργατικο ατυχημα η σε απωλεια προαγωγης και να αξιωσει αποζημιωση 😆 Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από bluesattack 1
Ardov Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, bluesattack είπε Ναι εχει ενδιαφερον να δουμε μια αποφαση δικαστηριου.Να δουμε πως θα εξηγησει ο ιδιοκτητης την ..οικονομικη ζημια που υπεστη απο μια αγαραπωλησια που μπορει και να μην γινοταν (η να ηταν μονο στην φαντασια του..) ποτε λογω της ασυνενοησιας του με τον αγοραστη για τα ωραρια που βολευουν. Ορεξη να εχουν νατρεχουν στα δικαστηρια. Κανονικα πρεπει να ισχυριστει ο ενοικιαστης οτι λογω των συχνων ενοχλησεων του ιδιοκτητη υπεστη ψυχολογικη πιεση που οδηγησε σε εργατικο ατυχημα η σε απωλεια προαγωγης και να αξιωσει αποζημιωση 😆 Μα γι'αυτό μίλησα για πιθανότατα χαμένη αντιδικία και για τους δύο. Μου φαίνεται εντελώς αβάσιμο όλο αυτό. Πώς μπορεί κανείς να αποδείξει το ο,τιδήποτε σε αυτή την υποθετική περίπτωση? Νομίζω πως βάσει κοινής λογικής δεν θα μπορούσε να έχει υπόσταση η όλη υπόθεση. Και πόσο μάλιστα να δικάσει το δικαστήριο και να αποφασίσει να επιβάλλει πρόστιμο στον ενοικιαστή ώστε να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη με τη διαφορά του ποσού που θα πουλιόταν το σπίτι εαν ο ενοικιαστής είχε συναινέσει στις επισκέψεις. Νομίζω θα ήταν τρελό κάτι τέτοιο και σίγουρα όχι σκεπτικό σύμφωνα με το νόμο και την λογική.
TheSubZ3r0 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω νοικιαζω ενα σπιτι απο τον Σεπτεμβριο σε μια γυναικα η οποια απο τον Δεκεμβρη εως τωρα (3 ενοικια τον αριθμο και παμε για το τεταρτο) δεν εχει πληρωσει δεκαρα τσακιστη και εντελως εξαφανισμενη (δεν σηκωνει τηλεφωνα κλπ). Σε αυτη την περιπτωση εσεις ολοι οι καλοι ενοικιαστες με τους φραγκοφονιαδες ιδιοκτητες πειτε μου τι να κανω να την πεταξω εξω ή να της αφησω σημειωμα κατω απ την πορτα να την παρακαλεσω πεφτοντας στα γονατα αν εχει την ευγενη καλοσυνη να με πληρωσει η' να δειξω το σπιτι σε ανθρωπο υποψηφιο να το αγορασει για να απαλλαγω απο τοσο καλους ενοικιστες στο μελλον Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από TheSubZ3r0 1
umad Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, dimitrisg77 είπε αγαπητε τα ωφελει ειναι μονο του ιδιοκτητη και ολα αυτα γινονται για να μην χασουν ημερα ενοικιου και μονο.αμα υπαρχει στειχειωδη ανθρωπια λες στον ενοικιαστη να βρει ενα σπιτι να φυγει με τον χρονο του και μετα κανε οτι θες γουσταρεις σπιτι σου ειναι.απλα ενοχλει η πλεονεξια να εισαι μεσα να το πουλησω να πληρωθω εγω μεχρι και την ημερα της πωλησης και μετα κοψε τον λαιμο σου .αυτο τπτ αλλο με ξένα κόλυβα,εύκολο το μνημόσυνο...
bluesattack Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Ardov είπε Μα γι'αυτό μίλησα για πιθανότατα χαμένη αντιδικία και για τους δύο. Μου φαίνεται εντελώς αβάσιμο όλο αυτό. Πώς μπορεί κανείς να αποδείξει το ο,τιδήποτε σε αυτή την υποθετική περίπτωση? Νομίζω πως βάσει κοινής λογικής δεν θα μπορούσε να έχει υπόσταση η όλη υπόθεση. Και πόσο μάλιστα να δικάσει το δικαστήριο και να αποφασίσει να επιβάλλει πρόστιμο στον ενοικιαστή ώστε να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη με τη διαφορά του ποσού που θα πουλιόταν το σπίτι εαν ο ενοικιαστής είχε συναινέσει στις επισκέψεις. Νομίζω θα ήταν τρελό κάτι τέτοιο και σίγουρα όχι σκεπτικό σύμφωνα με το νόμο και την λογική. Εγω ρωτησα και το πιο απλο.Πολλα ποστ πισω δηλαδη.Πως θα αποδειξει οτι ενημερωσε καν τον ενοικιαστη.😄Ο ενοικιαστης μπορει να ειναι εργενης, να μην σηκωνει τηλεφωνα η να μαζευει χαρτακια απο την πορτα.Να το εχει μονο για γαμιστρωνα Μπορει απλα να καταθετει το ενοικιο στην τραπεζα 😃 Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από bluesattack
greengr21 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, TheSubZ3r0 είπε Εγω νοικιαζω ενα σπιτι απο τον Σεπτεμβριο σε μια γυναικα η οποια απο τον Δεκεμβρη εως τωρα (3 ενοικια τον αριθμο και παμε για το τεταρτο) δεν εχει πληρωσει δεκαρα τσακιστη και εντελως εξαφανισμενη (δεν σηκωνει τηλεφωνα κλπ). Σε αυτη την περιπτωση εσεις ολοι οι καλοι ενοικιαστες με τους φραγκοφονιαδες ιδιοκτητες πειτε μου τι να κανω να την πεταξω εξω ή να της αφησω σημειωμα κατω απ την πορτα να την παρακαλεσω πεφτοντας στα γονατα αν εχει την ευγενη καλοσυνη να με πληρωσει η' να δειξω το σπιτι σε ανθρωπο υποψηφιο να το αγορασει για να απαλλαγω απο τοσο καλους ενοικιστες στο μελλον Εννοείται ξεκινάς διαδικασία για έξωση, απαράδεκτη συμπεριφορά. 2
umad Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, TheSubZ3r0 είπε Εγω νοικιαζω ενα σπιτι απο τον Σεπτεμβριο σε μια γυναικα η οποια απο τον Δεκεμβρη εως τωρα (3 ενοικια τον αριθμο και παμε για το τεταρτο) δεν εχει πληρωσει δεκαρα τσακιστη και εντελως εξαφανισμενη (δεν σηκωνει τηλεφωνα κλπ). Σε αυτη την περιπτωση εσεις ολοι οι καλοι ενοικιαστες με τους φραγκοφονιαδες ιδιοκτητες πειτε μου τι να κανω να την πεταξω εξω ή να της αφησω σημειωμα κατω απ την πορτα να την παρακαλεσω πεφτοντας στα γονατα αν εχει την ευγενη καλοσυνη να με πληρωσει η' να δειξω το σπιτι σε ανθρωπο υποψηφιο να το αγορασει για να απαλλαγω απο τοσο καλους ενοικιστες στο μελλον Εξώδικο,ρητή επιφύλαξη των δικαιωμάτων σου και αν δεν απαντήσει προχωράς. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις