randomcat Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, karaLRS είπε για να του ζητάνε τιμολόγια μάλλον έχει βάλει λιγότερα ο πωλητής. Όχι απαραίτητα. Πάντα ζητάνε. 2
karaLRS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, randomcat είπε Όχι απαραίτητα. Πάντα ζητάνε. εντάξει όχι και πάντα. έχω εντελώς διαφορετικές εμπειρίες. μια φορά μου έχει τυχερουλα που μου έστειλαν επιστολή να τους στείλω στοιχεία. 2
Ghost.Dog Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Αναρωτιέμαι παίδες, και πολλοί φίλοι με βοηθάτε ειλικρινά !!!) 30% καπελο, δεν είναι τραγικό?!?! Απο που κι ως που? Χίλια μυρια αγαθα γυρω μας δεν ειναι κινεζικα? (μην πω τα πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το "θερισμα'. Αυτό ειναι καλο για την "οικονομία" ?? (και καλά... 1 1
christakos07 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, Ghost.Dog είπε Αναρωτιέμαι παίδες, και πολλοί φίλοι με βοηθάτε ειλικρινά !!!) 30% καπελο, δεν είναι τραγικό?!?! Απο που κι ως που? Χίλια μυρια αγαθα γυρω μας δεν ειναι κινεζικα? (μην πω τα πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το "θερισμα'. Αυτό ειναι καλο για την "οικονομία" ?? (και καλά... 24% ειναι ο ΦΠΑ. 3
Ghost.Dog Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, christakos07 είπε 24% ειναι ο ΦΠΑ. Συμφωνοι, αλλά ΚΑΙ τέλος εκτελωνισμού, που πρέπει να ειναι στανταρ.... 1
dompred Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Ghost.Dog είπε Αναρωτιέμαι παίδες, και πολλοί φίλοι με βοηθάτε ειλικρινά !!!) 30% καπελο, δεν είναι τραγικό?!?! Απο που κι ως που? Χίλια μυρια αγαθα γυρω μας δεν ειναι κινεζικα? (μην πω τα πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το "θερισμα'. Αυτό ειναι καλο για την "οικονομία" ?? (και καλά... Εντάξει εδώ που τα λέμε ούτε καμιά παγαποντιά σου έκανε το τελωνείο, ούτε ήταν τίποτα κρυφό και σου την φέρανε. Οι νόμιμοι φόροι και δασμοί είναι που επιβάλλονται σε προϊόντα που εισάγονται από τρίτες χώρες. Προτού προβείς σε αγορά οφείλεις να γνωρίζεις τις διαδικασίες. 16
karaLRS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, dompred είπε Εντάξει εδώ που τα λέμε ούτε καμιά παγαποντιά σου έκανε το τελωνείο, ούτε ήταν τίποτα κρυφό και σου την φέρανε. Οι νόμιμοι φόροι και δασμοί είναι που επιβάλλονται σε προϊόντα που εισάγονται από τρίτες χώρες. Προτού προβείς σε αγορά οφείλεις να γνωρίζεις τις διαδικασίες. δηλαδή ΔΕΝ είναι παγαποντια να πληρώνεις περισσότερο δασμό εάν επιθυμείς να έρθει κάτι Πιο γρήγορα ή επειδή το έχεις ασφαλίσει;; έστω αντικείμενο αξίας 1$ θέλω να μου έρθει από Κίνα σε 24 ώρες καί πληρώνω FedEx next day 500€ μεταφορικά. γιατί να δώσω στο κράτος δασμούς και τέλη για ένα προϊόν που αξίζει 1$;;; 1 1
tornado Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, karaLRS είπε δηλαδή ΔΕΝ είναι παγαποντια να πληρώνεις περισσότερο δασμό εάν επιθυμείς να έρθει κάτι Πιο γρήγορα ή επειδή το έχεις ασφαλίσει;; έστω αντικείμενο αξίας 1$ θέλω να μου έρθει από Κίνα σε 24 ώρες καί πληρώνω FedEx next day 500€ μεταφορικά. γιατί να δώσω στο κράτος δασμούς και τέλη για ένα προϊόν που αξίζει 1$;;; τωρα θα ξαναγραψουμε τους ορους του παγκοσμιου εμποριου? ετσι ειναι η εννοια του CIF εδω και αιωνες, αν σημερα αποφασισαμε οτι ειναι απατη, πρεπει να γινει μνεια στον WTO. 1 2
paylidis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 48 λεπτά πριν, karaLRS είπε νιώθω άσχημα που το λέω αλλά αυτό το κράτος θέλει μόνο κλέψιμο. άλλαξε το PayPal με ένα απλό Photoshop και μείωσε το 500€ σε 100€ και ας τους να κουρεύονται. Ξέρεις ότι η ψεύδη τελωνειακή δηλαδή διώκεται ποινικά έτσι; Επίσης το να προσπαθεί κανεις να πιάσει Κώτσο έναν τελωνειακό που μάλλον έχει δει 1000αδες φορές απατες μεγάλης κλίμακας και όχι μαϊμουδιές τύπου φωτόσοπ σε απόδειξη είναι πιο ανούσιο από το να προσπαθείς να βρεις το κάτουρο σου στο Αιγαίο πελαγος. Σοβαρευτειτε. Φιλε ts υπολόγιζε όντως περίπου 30-35% καπέλο. Εάν δε σου αρέσει μπορείς να αιτηθείς να γυρίσουν πίσω στον πωλητή και ισως πάρεις κάποτε τα λεφτά σου πίσω. Πλέον δε περνάει σχεδόν τίποτα ανεξέλεγκτο 5
paylidis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Ghost.Dog είπε Συμφωνοι, αλλά ΚΑΙ τέλος εκτελωνισμού, που πρέπει να ειναι στανταρ.... ΦΠΑ 24% + 15€ τέλος εκτελωνισμού έως 150€ (Μετά ανεβαίνει) https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/Νεα ειδικά τέλη εκτελωνισμου_11_2018_final.pdf Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2019 από paylidis
opcorsa Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, paylidis είπε Ξέρεις ότι η ψεύδη τελωνειακή δηλαδή διώκεται ποινικά έτσι; Επίσης το να προσπαθεί κανεις να πιάσει Κώτσο έναν τελωνειακό που μάλλον έχει δει 1000αδες φορές απατες μεγάλης κλίμακας και όχι μαϊμουδιές τύπου φωτόσοπ σε απόδειξη είναι πιο ανούσιο από το να προσπαθείς να βρεις το κάτουρο σου στο Αιγαίο πελαγος. Σοβαρευτειτε. Φιλε ts υπολόγιζε όντως περίπου 30-35% καπέλο. Εάν δε σου αρέσει μπορείς να αιτηθείς να γυρίσουν πίσω στον πωλητή και ισως πάρεις κάποτε τα λεφτά σου πίσω. Πλέον δε περνάει σχεδόν τίποτα ανεξέλεγκτο αληθεια εχει ποτε γινει καμια διωξη για φωτοσοπια? το εχω ακουσει πολλες φορες το "κολπακι" εγω περνω ψιλολοιδια οποτε δεν ασχολουμαι, αλλα ρωταω.. 1
paylidis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, opcorsa είπε αληθεια εχει ποτε γινει καμια διωξη για φωτοσοπια? το εχω ακουσει πολλες φορες το "κολπακι" εγω περνω ψιλολοιδια οποτε δεν ασχολουμαι, αλλα ρωταω.. Δε γνωρίζω προσωπικά κάποιον απατεώνα όποτε δε ξέρω. Σίγουρα θα έχει γίνει πάντως. Μόνο χαζοί δεν είναι οι τελωνειακοί. 2
opcorsa Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, paylidis είπε Δε γνωρίζω προσωπικά κάποιον απατεώνα όποτε δε ξέρω. Σίγουρα θα έχει γίνει πάντως. Μόνο χαζοί δεν είναι οι τελωνειακοί. θεος 🤠
flienky Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 ΦΠΑ εχουν όλες οι συναλλαγές που γίνονται στην Ελλάδα και καλώς που χρεώνεται και για τις εισαγωγές από τρίτες χώρες, γιατί αν μπορούσες να τον απέφευγες με εισαγωγή, θα ήταν μαλακία για όσους πουλάν το ίδιο προϊόν στην Ελλάδα και υποχρεωτικά χρεώνουν και τον ΦΠΑ. Πέρα απο τον ΦΠΑ, είναι και οι δασμοι που ξεκινάν απο το 2.5%, δεν πρόκειται να αναλύσουμε εδώ αν ειναι σωστό ή όχι. Ακόμα έχεις και τα έξοδα εκτελωνισμού, γιατί ο εκτελωνιστής δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας του. 1
ELMastas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε Ισως: 5-6 κατοσταρικάκια χαλαρά σε 'νορμάλ" τιμές τώρα για κινέζικα δεν ξέρω... Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2019 από ELMastas
Προτεινόμενες αναρτήσεις