Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αυτό το τόπικ γράφουμε συμβουλές για να μειωθεί το ρίσκο κλοπής στην οικία μας, αλλά και ενέργειες που θα μειώσουν τις επιπτώσεις κατά τη διάρκεια κλοπής και μετά από αυτήν.

Ξεκινώ:

1. Μην αφήνετε τις μπαλκονόπορτες τέρμα ανοιχτές, ειδικά αν μένετε σε ισόγειο ή στον πρώτο όροφο. Μπορεί ο κάθε περαστικός να δει τι έχετε στο σπίτι.

2. Εξωτερικά το σπίτι όσο πιο ευπαρουσίαστο είναι τόσο πιο ελκυστικό είναι για ληστές. Ένα υπερβολικά περιποιημένο σπίτι με φρεσκοποτισμένα φυτά, πρόσφατα βαμμένο και καθαρή αυλή ή μπαλκόνι προϊδεάζει για ένα εξίσου πλούσιο εσωτερικό γεμάτο αντικείμενα αξίας.

3. Μην αφήνετε άγνωστους να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα σας / το τηλέφωνό σας αν σας ζητηθεί, είναι πρόφαση για να δουν τα περιεχόμενα του σπιτιού και να ξεκλειδώσουν το παράθυρο του μπάνιου για όταν θα επιστρέψουν το βράδυ.

4. Αν είστε ενοικιαστές και ο ιδιοκτήτης θέλει να δείξει το σπίτι σε υποψήφιους αγοραστές / ενοικιαστές, φροντίστε πριν να έχετε κρύψει αντικείμενα αξίας από την κοινή θέα.

5. Όταν δέχεστε ντελίβερι, να βγαίνετε έξω από την πόρτα του σπιτιού για παραλαβή και να μην αφήνετε να μπουν στην είσοδο οι ντελιβεράδες.

6. Να χρησιμοποιείτε επαγγελματίες ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κλπ με καταχώρηση στον Χρυσό Οδηγό ή σελίδα στο Ιnternet και όχι γνωστούς γνωστών. 

7. Να κοιμάστε με το κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο κομοδίνο. Το πρώτο για να καλέσετε το 100 αν διαπιστώσετε πως υπάρχει ληστής στο σπίτι, το δεύτερο για να μην σας πάρουν το αυτοκίνητο φεύγοντας και κυρίως για να ενεργοποιήσετε τον συναγερμό του (αν διαθέτει). Ο ληστής γνωρίζει πως ο συναγερμός τραβάει την προσοχή των γύρω σπιτιών και θα συντομεύσει τον χρόνο στο σπίτι.

8. Αφήστε ένα χαρτονόμισμα μικρής αξίας σε εμφανές σημείο π.χ. €20 στο σαλόνι ή στο τραπέζι της κουζίνας. Ο ληστής θα ψάξει το σπίτι μέχρι να βρει κάτι αξίας, αν δε βρει κάτι άλλο εκτός του χαρτονομίσματος θα συμβιβαστεί με το γεγονός πως τουλάχιστον δεν φεύγει με άδεια χέρια.

9. Πολύ σημαντικό: ΜΗΝ ανακοινώνετε στο Facebook πως φεύγετε για διακοπές και αποφεύγετε να ανεβάζετε φωτογραφίες από το μέρος που βρίσκεστε, ειδικά με λεζάντες του στυλ "Συμβαίνει τώρα!" ή "Καλησπέρα από Βουκουρέστη". Ακόμα και αν έχετε το προφίλ Private σε φίλους μπορεί να μαθευτεί από στόμα σε στόμα πως λείπετε.

11. Γενικά όταν λείπετε για πολλές ημέρες, καλό είναι κάποιος συγγενής ή φίλος να πηγαίνει τις βραδυνές ώρες στο σπίτι και να ανοίγει τα φώτα για λίγη ώρα ώστε να φαίνεται πως υπάρχει κάποιος σπίτι. Υπάρχουν στην αγορά συσκευές με φωτοδιακόπτη που προσομοιώνουν την λειτουργία μιας τηλεόρασης με χρωματιστά φώτα, καθως και χρονοδιακόπτες που μπαίνουν στην πρίζα ώστε μία λάμπα π.χ. να ανάβει συγκεκριμένες ώρες.

12. Ένας συναγερμός σπιτιού με ανίχνευση τόσο στις πόρτες εισόδου όσο και στα παράθυρα είναι καλή επένδυση.

13. Αν τελικά βρεθείτε αντιμέτωποι με τον ληστή, θυμηθείτε πως ισχύει η αρχή της αναλογικότητας σε περίπτωση που τον βλάψετε: αν σας επιτεθεί με μαχαίρι, μπορείτε να αμυνθείτε μόνο με μαχαίρι ή αντίστοιχο όπλο, αν σας απειλείσει με πιστόλι τότε μπορείτε κι εσείς να βγάλετε την καραμπίνα κτλ.. 

14. Σκεφτείτε την πιθανότητα να ασφαλίσετε το σπίτι σας για κλοπή, ειδικά αν βρίσκεται σε περιοχή με πολλά κρούσματα. Φροντίστε να καλύπτει και υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τους ληστές καθώς το κόστος τους μπορεί να υπερβαίνει των κλοπημαίων. Μία μικρή ετήσια καταβολή ασφαλίστρων μπορεί να σας γλιτώσει χιλιάδες ευρώ σε απώλειες.

15. Η περιμετρική ασφάλεια του σπιτιού είναι μόνο τόσο ισχυρή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της. Π.χ. αν τοποθετήσετε πόρτα ασφαλείας στην κύρια είσοδο αλλά οι μπαλκονόπορτες είναι αυτές που είχαν τοποθετηθεί την δεκαετία του '80 που χτίστηκε το σπίτι, προφανώς είναι το αδύναμο σημείο. Αν δεν σας το επιτρέπει το μπάτζετ να ενισχύσετε όλες τις εισόδους και τα παράθυρα με τα καλύτερα μέτρα, προτιμήστε μια ολιστική αντιμετώπιση που θα βελτιώνει ελαφρώς όλα τα σημεία εισόδου. 

• Like 5
  • Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω πως δεν πρέπει να φτάνουμε στα όρια της ...υπερβολής γιατί στο τέλος θα καταλήξουμε κλειδαμπαρωμένοι μέσα στα σπίτια μας σα να είμαστε σε ...φυλακή! 

Σκοπός είναι να απολαμβάνουμε τα σπίτια μας και να ζούμε μέσα σε αυτά άνετα και ευχάριστα και αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχουμε περιποιημένα και το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό! Σιγά μην κάνω το σπίτι μου απ εξω να φαίνεται σαν ...παράγκα για να αποτρέψω τους κλέφτες (λες και αυτοί είναι χαζοί...)!

Απλά πραγματάκια πρέπει να προσέχουμε και χωρίς υπερβολές. Και αν τελικά κάποιος αποφασίσει να μπει, απλά ελπίζω και εύχομαι να μην είμαι μέσα ή να μην το καταλάβω! 😛 

Από τα 15 που διάβασα παραπάνω, τουλάχιστον τα 11-12 είναι ...αστεία! 😛 

• Like 25
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, billdanos είπε

Νομίζω πως δεν πρέπει να φτάνουμε στα όρια της ...υπερβολής γιατί στο τέλος θα καταλήξουμε κλειδαμπαρωμένοι μέσα στα σπίτια μας σα να είμαστε σε ...φυλακή! 

Σκοπός είναι να απολαμβάνουμε τα σπίτια μας και να ζούμε μέσα σε αυτά άνετα και ευχάριστα και αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχουμε περιποιημένα και το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό! Σιγά μην κάνω το σπίτι μου απ εξω να φαίνεται σαν ...παράγκα για να αποτρέψω τους κλέφτες (λες και αυτοί είναι χαζοί...)!

Απλά πραγματάκια πρέπει να προσέχουμε και χωρίς υπερβολές. Και αν τελικά κάποιος αποφασίσει να μπει, απλά ελπίζω και εύχομαι να μην είμαι μέσα ή να μην το καταλάβω! 😛 

Από τα 15 που διάβασα παραπάνω, τουλάχιστον τα 11-12 είναι ...αστεία! 😛 

Πες μου ποιά αξιολογείς ως "αστεία" να σου εξηγήσω από που προκύπτουν. 

Και δεν είπα το σπίτι να είναι παράγκα. Είπα να μην είναι υπερβολικά περιποιημένο, να μην φαίνεται δηλαδή πως ο ιδιοκτήτης έχει περίσσεια χρημάτων.

Επεξ/σία από Narayan
Δημοσ.

Έναν καλό συναγερμό με δυνατη σειρήνα εντός οικίας κ τα χρήματα στην τράπεζα. Φίλος μου που έχει μεγάλη σειρήνα εντός την έβαλε να παίζει κ δεν μπορούσα να συγκεντρωθω απ' την ενόχληση που ένιωθα. Δώστε κάτι παραπάνω κ βάλτε αυτό σε κάθε παράθυρο ή πόρτα http://g4alarm.blogspot.com/2016/11/blog-post.html?m=1

Τώρα αν είσαι σε νοίκι δύσκολα τα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπική άποψη: Ασφάλεια κλοπής και αν μπουκάρουν μέσα, τους βοηθάμε να κουβαλήσουν τα πράγματα, τους δίνουμε και τα κλειδιά του αυτοκινήτου με το κοντρόλ της γκαραζόπορτας να μην ψάχνουν, τους φτιάχνουμε και καφέ αν θέλουν.

Δεν μπορώ να φανταστώ ΤΙΠΟΤΑ το οποίο θα με έκανε να διακινδυνεύσω τη ζωή τη δική μου και, πολύ περισσότερο, των δικών μου ανθρώπων.

• Like 3
Δημοσ.

επειδη μενω πλεον σε γειτονια με καμερες, νομιζω ειναι απο τις καλυτερες λυσεις

πχ εχω σπιτι 2 εγω και διπλα μου παμπλουτος γειτονας με 3ωροφο σπιτι και πισινα με αλλες 20 καμερες και απο παραδιπλα αλλος νεοπλουτος με 3 καμερες κ αυτος

τυχαινει και βλεπουν το αμαξι μου 4 καμερες μερα νυχτα

ουτε η rolls royce της ελισσαβετ δεν φυλασσεται τοσο :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, opcorsa είπε

επειδη μενω πλεον σε γειτονια με καμερες, νομιζω ειναι απο τις καλυτερες λυσεις

πχ εχω σπιτι 2 εγω και διπλα μου παμπλουτος γειτονας με 3ωροφο σπιτι και πισινα με αλλες 20 καμερες και απο παραδιπλα αλλος νεοπλουτος με 3 καμερες κ αυτος

τυχαινει και βλεπουν το αμαξι μου 4 καμερες μερα νυχτα

ουτε η rolls royce της ελισσαβετ δεν φυλασσεται τοσο :P

Χεστήκανε για τις κάμερες... 

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Αν δεν έχεις κάποιον να παρακολουθεί τις οθόνες 24 ώρες το 24ωρο, χρησιμεύουν μόνο για να ανεβάσεις το video μετά στα social, μπας και γίνει viral.

• Like 5
Δημοσ.

Με μερικά από αυτά πάντως, μάλλον καταφέρνεις το αντίθετο.

Εννοώ ότι όσο περισσότερο δείχνεις ότι φυλάς το σπίτι σου, τόσο προϊδεάζεις τους ληστές ότι κάτι καλό θα βρει αν καταφέρει να μπει.

Δηλαδή το να έχεις συναγερμό και πινακίδα που λέει ότι ο χώρος φυλάσσεται, το να κλειδαμπαρώνεσαι, το να κατεβαίνεις στην είσοδο στα delivery, courier κ.λπ., δεν αποκλείεται να σου γυρίσουν μπούμερανγκ.

• Like 4
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Δεν μπορώ να φανταστώ ΤΙΠΟΤΑ το οποίο θα με έκανε να διακινδυνεύσω τη ζωή τη δική μου και, πολύ περισσότερο, των δικών μου ανθρώπων.

γι αυτο πρεπει πανω απο ολα να δεις πως ΔΕΝ θα μπουν μεσα,γιατι δεν ειναι βεβαιο οτι θα εισαι ζωντανος οταν φυγουν

11 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Οι επαγγελματιες διαρρήκτες δεν χεστηκαν,τους ενδιαφερει,επισης μπορει να αποτρεπουν απατεωνες του στυλ "ειμαστε απο τη ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ,Δημο" κτλ

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
41 minutes ago, Narayan said:

Πες μου ποιά αξιολογείς ως "αστεία" να σου εξηγήσω από που προκύπτουν. 

Και δεν είπα το σπίτι να είναι παράγκα. Είπα να μην είναι υπερβολικά περιποιημένο, να μην φαίνεται δηλαδή πως ο ιδιοκτήτης έχει περίσσεια χρημάτων.

2, 3( lol), 4, 5, 6, 8, 13, 

Γενικότερα η λίστα αυτή μοιάζει να είναι μια μετάφραση από όσα κατά καιρούς κυκλοφορούν στο internet... Επίσης την ίδια λίστα τη διαβάζουν και οι κλέφτες!  😛 

Ένα σύστημα συναγερμού και καλή θωράκιση με σωστές κλειδαριές κλπ, νομίζω πως είναι αρκετά. Καταλαβαίνω τον πανικό πολλών ανθρώπων (ειδικά όσοι ήδη έχουν πέσει θύματα κλοπής), αλλά όταν βλέπω σε διαμερίσματα σιδεριές και κάγκελα παντού, με πιάνει μια μικρή κατάθλιψη! :)

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οι 15 προτάσεις που γράφει ο φίλος, αποτελούν συμβουλές ανθρώπου που πιθανον να την έχει πάθει. Και όποιος την έχει πάθει και έχει δει το σπιτι του πως το αφήνουν φευγοντας, φοβάται τα πάντα πλέον.

Αν εξαιρέσω 2-3 που τα θεωρω υπερβολικά (πχ αυτο με το 20ευρω δεν έχει καμια λογικη εκτος αν μπει κανα πρεζάκι στο σπιτι), τα υπόλοιπα έχουν λογική. 

Ένα καλά ασφαλισμένο σπίτι, αν μιλάμε για διαμέρισμα σε όροφο, θέλει μια καλή επένδυση.

Καλά αλουμίνια, καλή πόρτα ασφαλείας με όσο το δυνατόν πιο σύγχρονη κλειδαριά, συναγερμός. Είναι τα 3 βασικά που πρέπει ολοι να έχουν αυτές τις εποχές στα σπίτια τους για να δυσκολέψουν τη ζωή του κάθε επιδοξου διαρρήκτη.

Ζητήστε τη γνωμη επαγγελματία. Δείτε στο φόρουμ "να κλειδωνετε τις πόρτες ασφαλείας", τις απόψεις εξειδικευμένων ατόμων (να μη γράφω ονοματα και να λένε κάποιοι οτι κάνουμε και διαφημιση :P )

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 7
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vagos789 είπε

γι αυτο πρεπει πανω απο ολα να δεις πως ΔΕΝ θα μπουν μεσα,γιατι δεν ειναι βεβαιο οτι θα εισαι ζωντανος οταν φυγουν

Στο σπίτι μου θα μπουκάρουν μόνο ευκαιριακοί, "περαστικοί" διαρρήκτες. Αυτοί μπαίνουν για να πάρουν ό,τι προλάβουν και να την κάνουν. Δεν έχουν σκοπό να μπλέξουν με ανθρωποκτονίες κτλ. 

Όσο για το 13 της λίστας περί αναλογικότητας των όπλων, δεν ισχύει νομικά και προφανώς αυτές οι τακτικές πιάνουν μόνο σε αμερκάνικες ταινίες.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, phanispal είπε

Με μερικά από αυτά πάντως, μάλλον καταφέρνεις το αντίθετο.

Εννοώ ότι όσο περισσότερο δείχνεις ότι φυλάς το σπίτι σου, τόσο προϊδεάζεις τους ληστές ότι κάτι καλό θα βρει αν καταφέρει να μπει.

Δηλαδή το να έχεις συναγερμό και πινακίδα που λέει ότι ο χώρος φυλάσσεται, το να κλειδαμπαρώνεσαι, το να κατεβαίνεις στην είσοδο στα delivery, courier κ.λπ., δεν αποκλείεται να σου γυρίσουν μπούμερανγκ.

Η μεγαλυτερη βλακεια που κυκλοφορει.Το εχω ξαναγραψει ,αλλα θα το ξαναγραψω Το 96 που εβαλα συναγερμο ολοι οι φιλοι μου και ο πεθερος μου μου ελεγαν οτι πεταω τα χρηματα μου και οτι ετσι δειχνω οτι εχω πραγματα που αξιζουν στο σπιτι. 23 χρονια μετα ολοι αυτοι που το ελεγαν εχουν πεσει θυμα κλοπης,εκτος απο εμενα.Δυο δε σπιτια επεσαν 2 φορες θυμα κλοπης διοτι δεν εβαλαν μυαλο και ελεγαν οτι ετυχε και ο συναγερμος θα προκαλεσει ακομη πιο πολυ τους κλεφτες

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...