Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, randomcat είπε

Τα είχα διαβάσει - στα γρήγορα - πριν τα βάλω εδώ και είδα ότι υπάρχουν και ορισμένες - σωστές να σημειώσω - προϋποθέσεις που είναι απολύτως λογικό. Εγώ παρέθεσα κυρίως το "ζουμί" και ήθελα να αναδείξω και το point μου ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα με διαφορετικούς νόμους ανά πολιτεία και άρα δεν είναι σωστό το να λέμε γενικά ότι στην Αμερική ισχύει ή δεν ισχύει κάτι.

Είναι επίσης λογικό το ότι μια υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί στο δικαστήριο και να εξεταστεί. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορείς και με τις ευλογίες του νόμου να προστατεύσεις το σπίτι σου και ακόμα και να σκοτώσεις τον διαρρήκτη! Αυτό νομίζω ότι ήταν και το σημείο της "διαφωνίας" σου με έναν συμφορουμίτη και όχι το αν θα πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση ή όχι στο δικαστήριο.

Έπειτα, προσωπικά θα προτιμούσα να ανατινάξω το ίδιο μου το σπίτι με ρουκέτα μαζί με τον διαρρήκτη από το να του επιτρέψω να φύγει με δικά μου χρήματα και υπάρχοντα. Και αυτό θα ήθελα να είναι το μήνυμα που υπάρχει στην γειτονιά - ότι αν τολμήσεις να παραβιάσεις μια ιδιοκτησία τότε διατρέχεις σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή σου. Αναφέραμε τόσα μέτρα προστασίας, αλλά δεν εστιάσαμε στο πιο σημαντικό που είναι ο φόβος.

Ο φόβος δεν λειτουργεί αποτρεπτικά έτσι όπως το νομίζεις. Και θα έπρεπε να το αντιλαμβάνεσαι πάλι από τα άρθρα που εσύ ο ίδιος παρέθεσες.

Από όταν το Τέξας, λ.χ., χαλάρωσε (σε εγκληματικό βαθμό) τον ορισμό της "προστασίας περιουσίας", τα περιστατικά "δικαιολογημένων ανθρωποκτονιών" αυξήθηκαν. Αντίθετα, τα ποσοστά των διαφόρων εγκλημάτων (κατά ζωής, περιουσίας κτλ.) είναι ακριβώς ή και πάνω από τον εθνικό Μ.Ο. (ενδεικτικά, εδώ)

Το μόνο που κατάφερε είναι να μαζεύονται ένορκοι-καουμπόηδες που να "αθωώνουν" άνθρωπο που καταδίωξε διαρρήκτες που επιχειρούσαν να διαφύγουν (ούτε καν από το δικό του σπίτι, από γείτονα) παρά τις προτροπές του 911 και να τους εκτελέσει εν ψυχρώ. (το φοβερό περιστατικό περιγράφεται ακριβώς πάλι στον πρώτο σύνδεσμο που εσύ παρέθεσες ).

Αυτή η εξαχρείωση της κοινωνίας δεν μπορεί να αποτελεί στόχο καμίας κοινωνίας που θέλει πραγματικά να δικαιολογεί τον επιθετικό προσδιορισμό "πολιτισμένη".

Αν ο "φόβος" λειτουργούσε αποτρεπτικά, στα χρόνια που μεσολάβησαν από όταν το Τέξας ξεχείλωσε ακόμη περισσότερο τους νόμους του, θα έπρεπε να είχε υπάρξει μείωση στα βίαια περιστατικά.

Για κάποιο σατανικό λόγο, υπήρξε αύξηση.

Μάλλον ο "φόβος" δεν έχει ριζώσει αρκετά. Άντε, με το "καλό" να διαβάσουμε και για άτομα που ανατινάζονται μαζί με τα υπάρχοντά τους. 

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liopyr είπε

Ρε συ, μην κάνεις τον χαζό, είναι πολύ απλό το ζήτημα.  Σε μία κοινωνία υπάρχουν τρελοί, ψυχοπαθείς, απογοητευμένοι, μαλάκες τύπου "ξερειςποιοςειμαιγωρε" που ανθίζουν πολύ στην χώρα μας κλπ.

Αν τους δώσεις όπλο νόμιμα και με εξπρες διαδικασίες θα σκοτώσουν ή θα σκοτωθούν. Δεν είναι πυρηνική φυσική, είναι αυτονόητο, αναμενόμενο και έχει αποδειχθεί με κάθε πιθανό τρόπο.

Το 99% αυτών υπό άλλες συνθήκες δεν θα ψάξει να βρει παράνομα όπλο, όσο εύκολο ή δύσκολο και αν είναι αυτό.

Αυτό ακριβώς και με μαχαίρι μέχρι και με πιρούνι αν θέλει κάποιος να σκοτώσει η να πεθάνει ο ίδιος ο τρόπος βρίσκεται 

1 ώρα πριν, randomcat είπε

Ε σιχάθηκα με τόση δειλία 🤢

Οι ΗΠΑ έχουν 50 πολιτείες όπου η κάθε μία έχει και τους δικούς της νόμους.

Με γρήγορη αναζήτηση στο Google βρήκα σε άρθρο για το Texas:
http://nation.time.com/2013/06/13/when-you-can-kill-in-texas/

So-called “justifiable homicides” are on the rise in Texas, where in 2007 Governor Rick Perry expanded already expansive lethal-force laws to allow Texans to kill in their vehicles and workplaces in self-defense or in any location to stop “aggravated kidnapping, murder, sexual assault, aggravated sexual assault, robbery, or aggravated robbery.”

Για την Georgia:
https://www.ledger-enquirer.com/news/local/article131508074.html

What some call the “castle doctrine” is ensconced in the law: If someone breaks or is breaking into your home, you can shoot them, legally, as long as you “reasonably” believe such force is required to stop the “unlawful entry into or attack upon a habitation.”

Εγώ μαζί σου φίλε. Ειδικά αν είμαι με τη γυναίκα μου μέσα δεν πρόκειται να τον αφήσω να πλησιάσει ή να αφήσω στις πιθανότητες το αν οπλοφορεί ή αν έχει βίαιες διαθέσεις. Θα τον στείλω στον διάολο σε κάθε περίπτωση και αν είναι να πάω φυλακή θα κοιτάξω και να το ευχαριστηθώ.

Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε κάποιοι άνθρωποι απλά βλέπουμε αλλιώς τον κλέφτη και τον ψεύτη εγώ προσωπικά ούτε θα κάτσω να τρομάξω αν έχει ο κλέφτης προοπτική να πυροβολήσει θα το κάνει αν και το μεγαλύτερο ποσοστό το έχει για εκφοβισμό αλλά και πάλι η περίπτωση είναι 50-50

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

@AristidisZ απλά δεν ήξερε ότι είχε κάμερες μέσα και είπε αυτό παρόλο όμως που έγινε αυτό επειδή είχε σημάδια ο άλλος από χτύπημα πήγε σε γιατρό και έλεγε ότι είχε ζαλάδα πονοκέφαλο και χίλιες μα..... Απλά στην τελική ο φίλος μου τον πλήρωσε και από πάνω 3.000€ δυστυχώς αυτό είναι το σύστημα της Ελλάδας 

Το εξηγείς λίγο αυτό;

Έφαγε 3 χιλιάρικα πρόστιμο ή ο "μπουκαδόρος" έκανε αγωγή με όλα τα έξοδα που συνεπάγονται και βγήκε αποζημίωση;

Κάτι δεν κολλάει όπως καταλαβαίνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Snoob είπε

Ο φόβος δεν λειτουργεί αποτρεπτικά έτσι όπως το νομίζεις. Και θα έπρεπε να το αντιλαμβάνεσαι πάλι από τα άρθρα που εσύ ο ίδιος παρέθεσες.

Από όταν το Τέξας, λ.χ., χαλάρωσε (σε εγκληματικό βαθμό) τον ορισμό της "προστασίας περιουσίας", τα περιστατικά "δικαιολογημένων ανθρωποκτονιών" αυξήθηκαν. Αντίθετα, τα ποσοστά των διαφόρων εγκλημάτων (κατά ζωής, περιουσίας κτλ.) είναι ακριβώς ή και πάνω από τον εθνικό Μ.Ο. (ενδεικτικά, εδώ)

Το μόνο που κατάφερε είναι να μαζεύονται ένορκοι-καουμπόηδες που να "αθωώνουν" άνθρωπο που καταδίωξε διαρρήκτες που επιχειρούσαν να διαφύγουν (ούτε καν από το δικό του σπίτι, από γείτονα) παρά τις προτροπές του 911 και να τους εκτελέσει εν ψυχρώ. (το φοβερό περιστατικό περιγράφεται ακριβώς πάλι στον πρώτο σύνδεσμο που εσύ παρέθεσες ).

Αυτή η εξαχρείωση της κοινωνίας δεν μπορεί να αποτελεί στόχο καμίας κοινωνίας που θέλει πραγματικά να δικαιολογεί τον επιθετικό προσδιορισμό "πολιτισμένη".

Αν ο "φόβος" λειτουργούσε αποτρεπτικά, στα χρόνια που μεσολάβησαν από όταν το Τέξας ξεχείλωσε ακόμη περισσότερο τους νόμους του, θα έπρεπε να είχε υπάρξει μείωση στα βίαια περιστατικά.

Για κάποιο σατανικό λόγο, υπήρξε αύξηση.

Μάλλον ο "φόβος" δεν έχει ριζώσει αρκετά. Άντε, με το "καλό" να διαβάσουμε και για άτομα που ανατινάζονται μαζί με τα υπάρχοντά τους. 

Ίσως το πρόβλημα του Τέξας να οφείλεται και σε άλλες συνθήκες που επικρατούν συγκεκριμένα στο Τέξας και οι οποίες λειτουργούν συνδυαστικά; Λέω, μήπως. Ίσως και να οφείλεται στην χαλαρότητα του ορισμού της προστασίας - χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έως ένα βαθμό δεν λειτουργεί σωστά αυτό το μέτρο;

Ξαφνικά όμως έχουμε ξεπεράσει το σημείο όπου διαφωνούμε για το αν υπάρχουν μέρη στον κόσμο που να μας επιτρέπουν να σκοτώσουμε τον διαρρήκτη και πλέον συζητάμε για το αν η κατάσταση στο Τέξας είναι σωστή ή όχι και αν θα θέλαμε μια τέτοια κοινωνία.

Ίσως και να είναι όντως χαλαρός ο ορισμός όπως είπες στο Τέξας και ίσως ο νόμος να δίνει υπερβολική ελευθερία και να διευκολύνει έτσι τις καταχρήσεις. Το πρόβλημα όμως βρίσκεται στην χαλαρότητα και στην διατύπωση του νόμου και όχι στην ουσία του νόμου δηλαδή στο ότι ο πολίτης θα πρέπει να έχει έναν εύλογο βαθμό δύναμης για την προστασία της περιουσίας και του ατόμου του. Ίσως ο νόμος στην Τζόρτζια με την άμυνα-επίθεση υπό προϋποθέσεις να είναι πολύ πιο εντάξει.

Πες μου εσύ όμως, αφού λες ότι ο φόβος δεν λειτουργεί αποτρεπτικά, έτσι όπως εγώ το νομίζω. Στην Ελλάδα του 2019 τι θεωρείς ότι έχει να φοβηθεί ένας διαρρήκτης;

39 λεπτά πριν, Snoob είπε

Δεν βλέπω το πρόβλημα. Διαρρήκτες ήταν.

Επεξ/σία από randomcat
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Snoob είπε

Τι πάει να πει "πάνω-κάτω";

Το "αν τις περισσότερες φορές αθωώνεσαι", δεν έχει να κάνει με το αν μπορείς χαλαρά να σκοτώσεις όποιον κερατά μπει να σε κλέψει.

Και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα τον σκοτώσεις έχουν σημασία.

Εν πάση περιπτώσει, η ουσία είναι πως ούτε στην Αμερική υπάρχει νόμος που σου επιτρέπει να σκοτώνεις όποιον μπει στο σπίτι σου, τελεία. Ανάθεμα, ξαναλέω, το Χόλιγουντ. Και τις βλαμμένες αστυνομικές σειρές που λύνουν εγκλήματα σε 35 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου.

Τα παρακάτω είναι που ισχύουν για τις Η.Π.Α.:

Castle Doctrine

Αναφορά σε κείμενο

Immunity from civil lawsuit

In addition to providing a valid defense in criminal law, many laws implementing the castle doctrine, particularly those with a "stand-your-ground clause," also have a clause which provides immunity from any civil lawsuits filed on behalf of the assailant (for damages/injuries resulting from the force used to stop them). Without this clause, an assailant could sue for medical bills, property damage, disability, and pain & suffering as a result of the injuries inflicted by the defender; or, if the force results in the assailant's death, his/her next-of-kin or estate could launch a wrongful death suit. Even if successfully rebutted, the defendant (the homeowner/defender) may still have to pay high legal costs leading up to the suit's dismissal. Without criminal/civil immunity, such civil action could be used as revenge against a lawfully acting defender (who was, originally, the assailant's victim).

Use of force in self-defense which causes damage or injuries to other, non-criminally-acting parties, may not be shielded from criminal or civil prosecution, however.

Με άλλα λόγια, αν σε Πολιτεία που ισχύει το Stand-your-ground clause στην νομοθεσία της τραυματίσεις ή σκοτώσεις κάποιον που μπουκάρει στο σπίτι σου να σε ληστέψει, όχι μόνο δεν διώκεσαι ποινικά, αλλά δεν μπορεί ο ληστής (ή το σόι του) ούτε να σου κάνει μύνηση μετά για τις σωματικές βλάβες (ή το θάνατο) που προκάλεσες. Ακριβώς για να προστατέψει νομοταγείς πολίτες από περιπτώσεις σαν αυτή που αναφέρθηκε νωρίτερα, που ο ληστής έφαγε "δυο μπουνιές" και πήγε μετά να βγει και από πάνω.

Το Stand-your-ground εφαρμόζεται είτε νομικά είτε πρακτικά στις περισσότερες Πολιτείες (πράσινο στον χάρτη). Επομένως το να λέμε γενικά πως ισχύει στο "Αμέρικα" είναι μεν εσφαλμένο, αλλά όντως ισχύει στις περισσότερες Πολιτείες άρα η γενίκευση εν μέρει δικαιολογείται. Ενημερωτικά και μόνο, οι Πολιτείες με κόκκινο στο χάρτη είναι οι μόνες που το καθεστώς προσεγγίζει αυτά που ισχύουν εντός Ε.Ε..

Όλα αυτά ενημερωτικά πάντα, εδώ Ελλάδα ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει και για αυτό έγραψα στο ΟΡ για την αναλογικότητα.

Να διευκρινήσω πως καταννοώ πως δεν θέλουν ή δεν μπορούν όλοι να υπερασπιστούν την οικία τους από τη στιγμή που ο ληστής είναι ήδη μέσα, γι'αυτό και επαυξάνω πως η πρόληψη είναι πολύ σημαντική ώστε να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Έχοντας συγγενή πρώτου βαθμού που έπεσε θύμα ληστείας χωρίς να είναι καν μέσα στο σπίτι και μετά δεν μπορούσε να κοιμηθεί σπίτι για πολλές μέρες από το φόβο (δεν θέλω να φανταστώ σε τι κατάσταση θα ήταν αν βρίσκοταν πρόσωπο με πρόσωπο με τον ληστή), προσωπικά έχω πάρει την απόφαση πως αρνούμαι να ζήσω μέσα στον φόβο μετά από ληστεία και πως θα υπερασπιστώ την οικία μου σε περίπτωση που μπει ληστής μέσα, όποιο και να είναι η συνέπεια για μένα.

Επαναλαμβάνω καταννοώ όσους δεν θα το έκαναν αυτό, εγώ πάντως θα το έκανα, σιγά μην δώσω στον ληστή όλα τα πολύτιμα αντικείμενά μου και τον κεράσω κιόλας ποτό, κάθε μήνα θα έρχεται να μου κάνει επίσκεψη μετά. Αν πει δηλαδή πως θέλει να βιάσει τη γυναίκα μου, θα τον ρωτήσω τι χρώμα στρινγκ να φοράει; :rolleyes: 

1280px-Stand-your-ground_law_by_US_jurisdiction.svg.png

• Thanks 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, randomcat είπε

[...]

Eντάξει, εφόσον δεν βλέπεις το πρόβλημα στο να βγαίνει ο γείτονας από το σπίτι, παρά την προτροπή του 911, και να εκτελεί εν ψυχρώ δύο διαρρήκτες, χωρίς να απειλείται ούτε η ζωή, ούτε η περιουσία του, δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

Καλή συνέχεια.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Narayan είπε

Επαναλαμβάνω καταννοώ όσους δεν θα το έκαναν αυτό, εγώ πάντως θα το έκανα, σιγά μην δώσω στον ληστή όλα τα πολύτιμα αντικείμενά μου και τον κεράσω κιόλας ποτό, κάθε μήνα θα έρχεται να μου κάνει επίσκεψη μετά. Αν πει δηλαδή πως θέλει να βιάσει τη γυναίκα μου, θα τον ρωτήσω τι χρώμα στρινγκ να φοράει; 

Από την θεωρία μέχρι την πράξη έχει κάτι ηλιακά συστήματα διαφορά να ξέρεις... 

Τεσπα, εύχομαι απλά να μην τύχει ποτέ και σε κανέναν τέτοιο περιστατικό 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Eντάξει, εφόσον δεν βλέπεις το πρόβλημα στο να βγαίνει ο γείτονας από το σπίτι, παρά την προτροπή του 911, και να εκτελεί εν ψυχρώ δύο διαρρήκτες, χωρίς να απειλείται ούτε η ζωή, ούτε η περιουσία του, δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

Καλή συνέχεια.

Το γεγονός ότι δύο διαρρήκτες θα κυκλοφορούσαν έπειτα ελεύθεροι και θα συνέχιζαν τις διαρρήξεις δεν είναι απειλητικό για την κοινωνία;

Εστίασες όμως βολικά στην παραπάνω μου δήλωση και απέφυγες να μου απαντήσεις οπότε σε ξαναρωτώ. Στην Ελλάδα του 2019 τι θεωρείς ότι έχει να φοβηθεί ένας διαρρήκτης;

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Από την θεωρία μέχρι την πράξη έχει κάτι ηλιακά συστήματα διαφορά να ξέρεις... 

Τεσπα, εύχομαι απλά να μην τύχει ποτέ και σε κανέναν τέτοιο περιστατικό 

Κι εγώ αυτό εύχομαι Αριστείδη. Απλά έχω προετοιμαστεί για κάθε περίσταση, και κυρίως στο στάδιο της αποτροπής πρόσβασης στην οικία.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, randomcat είπε

Ίσως το πρόβλημα του Τέξας να οφείλεται και σε άλλες συνθήκες που επικρατούν συγκεκριμένα στο Τέξας και οι οποίες λειτουργούν συνδυαστικά; Λέω, μήπως. Ίσως και να οφείλεται στην χαλαρότητα του ορισμού της προστασίας - χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έως ένα βαθμό δεν λειτουργεί σωστά αυτό το μέτρο;

Ξαφνικά όμως έχουμε ξεπεράσει το σημείο όπου διαφωνούμε για το αν υπάρχουν μέρη στον κόσμο που να μας επιτρέπουν να σκοτώσουμε τον διαρρήκτη και πλέον συζητάμε για το αν η κατάσταση στο Τέξας είναι σωστή ή όχι και αν θα θέλαμε μια τέτοια κοινωνία.

Ίσως και να είναι όντως χαλαρός ο ορισμός όπως είπες στο Τέξας και ίσως ο νόμος να δίνει υπερβολική ελευθερία και να διευκολύνει έτσι τις καταχρήσεις. Το πρόβλημα όμως βρίσκεται στην χαλαρότητα και στην διατύπωση του νόμου και όχι στην ουσία του νόμου δηλαδή στο ότι ο πολίτης θα πρέπει να έχει έναν εύλογο βαθμό δύναμης για την προστασία της περιουσίας και του ατόμου του. Ίσως ο νόμος στην Τζόρτζια με την άμυνα-επίθεση υπό προϋποθέσεις να είναι πολύ πιο εντάξει.

Πες μου εσύ όμως, αφού λες ότι ο φόβος δεν λειτουργεί αποτρεπτικά, έτσι όπως εγώ το νομίζω. Στην Ελλάδα του 2019 τι θεωρείς ότι έχει να φοβηθεί ένας διαρρήκτης;

Δυσκολα μπορουμε να εχουμε ολοκληρωμενη αποψη.Μιλαμε για μια πολιτεια στα συνορα με το μεξικο,οπου δεν περναει και την καλυτερη περιοδο του.Ισως και να ειχε διπλασια εγκληματικοτητα απο οτι η υπολοιπη χωρα αν υπηρχε η ιδια ελευθερια στους νομους.Δεν το συζηταω με τιποτα δε ,να ειχε τους νομους της ελλαδας.Αυτη την στιγμη δεν θα μιλαγαμε για τεξας.

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Doubt είπε

Το εξηγείς λίγο αυτό;

Έφαγε 3 χιλιάρικα πρόστιμο ή ο "μπουκαδόρος" έκανε αγωγή με όλα τα έξοδα που συνεπάγονται και βγήκε αποζημίωση;

Κάτι δεν κολλάει όπως καταλαβαίνεις.

Έκανε αγωγή και η αποζημίωση ήταν 3κ 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Snoob είπε

Καλή συνέχεια.

Απο διαρηκτες δεν απειλειται ΠΟΤΕ η ζωη σου.

Το προβλημε αρχιζει οταν απο διαρηκτες αποφασιζουν να γινουν δολοφονοι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού έχει σχέδιο ο ληστής, πρέπει να έχεις πάντα κι εσύ.

Εφόσον μπει στο σπίτι σου αθόρυβα, με τον ίδιο τρόπο πρέπει και να βγει, αθόρυβα, με τη βοήθειά σου όμως, ξαπλωμένος ή σε δόσεις.

Κανείς δεν ξέρει σε ποιο σπίτι μπήκε ούτε που είναι, δεν υπάρχει λόγος και να μάθει. Ξάπλωσέ τον λοιπόν όσο πιο ήσυχα μπορείς (πχ με σιγαστήρα), πάρε τα κομμάτια του όμορφα κι ωραία ξεφορτώσου τα και άσε να τον ψάχνει ο θεός. Τα θελε και τα παθε. Τα γάντια μην ξεχάσεις να βάλεις.

Αν ξέρεις τραβ-μα-γκα ή είσαι ο Μπρος Λι και μπορείς να τον ξαπλώσεις και να τον παραδόσεις στις αρχές θα μπλέξεις, θα τρέχεις σε τμήματα για καταθέσεις, δηλώσεις, άσε καλύτερα, πολύ τρέξιμο. Ο πιο καλός τρόπος είναι να μην το μάθει κανείς, άντε κανα φιλαράκι κολλητός για να σε βοηθήσει αν είναι βαρύς...

Επεξ/σία από vision
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Απο διαρηκτες δεν απειλειται ΠΟΤΕ η ζωη σου.

Το προβλημε αρχιζει οταν απο διαρηκτες αποφασιζουν να γινουν δολοφονοι.

Δεν απειλείται όταν δεν είσαι σπίτι. 

Πχ. Ο διαρρήκτης είναι μέσα μπαίνεις μέσα και βλέπεις έναν με κουκούλα να σου αδειάζει το σπίτι απο εκεί και μετά τη κάνεις? Πρώτη κίνηση παίρνεις αστυνομία μέχρι να έρθει τη κάνετε στρώνεται πόκερ και ουίσκι? 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, unforgiven είπε

Καλύπτονται τηλεοράσεις, υπολογιστές, laptop, κινητά κτλ.
Όχι κοσμήματα και είδη τέχνης. Αυτά τα βάζεις σε θυρίδα και ξεμπερδεύεις σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Καλύπτονται σχεδόν τα πάντα αρκεί να πας σε σοβαρή εταιρεία και να κάνεις ένα σωστό συμβόλαιο. Παλαιότερα που ασχολούμουν αρκετά με φωτογραφία είχα αρκετά ακριβό εξοπλισμό στο συμβόλαιό μου (+ TV, laptop κλπ)  Το μόνο που μπορεί να ζητηθεί κατά την σύναψη του συμβολαίου είναι να τους δώσεις μια λίστα με τον εξοπλισμό που θέλεις να προστεθεί στο ασφαλιζόμενο κεφάλαιο μαζί με την αξία του. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...