Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντα εξαρταται ο λογος για τον οποιο εχεις γινει στοχος ληστων...

Αλλο στοχο αποτελει καποιος που κυκλοφορει με Mercentes ,Porche κτλ ή καποιος διάσημος. Εκει οι ληστες θα ειναι οργανομενοι και πρεπει να εχεις προβλεψει τα παντα..

Θυμηθητε περσυ που ειχαν γινει στοχος οι ξενοι ποδοσφαιριστες στην Γλυφαδα και την Βουλα...

Τωρα για πχ ενα απλο 3αρι στα Πετράλωνα εαν δουν οτι η πορτα ασφαλειας θελει πανω απο 30' για να ανοιξει και οτι ειναι ασφαλισμενα μπαλκονια κτλ θα πανε στο επομενο σπιτι...

• Like 4
  • Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Στο σπίτι μου θα μπουκάρουν μόνο ευκαιριακοί, "περαστικοί" διαρρήκτες. Αυτοί μπαίνουν για να πάρουν ό,τι προλάβουν και να την κάνουν. Δεν έχουν σκοπό να μπλέξουν με ανθρωποκτονίες κτλ. 

Πως το εχεις πετυχει αυτο; Επιτρεπεις να μπουν μονο διαρρηκτες που εχουν περασει και εγκριθει απο ψυχιατρο;

Δημοσ.

το 6, εχει καταρριφθει. οι μισες καταχωρησεις ειναι απο επαγγελματιες χωρις φυσικη εδρα. γιατι ; γιατι απλα πληρωνουν.

το 8, επαιζε τη δεκαετια του 90. πλεον οι διαρρηκτες αφηνουν 200-500 ευρω φατσα καρτα επειδη ο στοχος ειναι απλα τα κρυμμενα χρυσαφια & μετρητα.

το 9, ειναι ξεκαθαρα απο οργανωμενες κοινωνιες. στην ελλαδα δεν μπορει να συμβει γιατι σχεδον ολοι ειναι ανευ προγραμματος.

το 11, προφανως ειναι αστειο. ο διαρρηκτης οταν ειναι κανει επιδρομη πιστευεις οτι δεν εχει παρακολουθησει ; ξυπναει ενα πρωί και διαλεγει μια οδο απο το google maps ?

to 13, καλο ειναι να μη συμβει.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vagos789 είπε

Πως το εχεις πετυχει αυτο; Επιτρεπεις να μπουν μονο διαρρηκτες που εχουν περασει και εγκριθει απο ψυχιατρο;

Χρησιμοποιώ την λογική. 

Ένας που φτάνει μέχρι και σε φόνο δεν πρόκειται να μπει στην τύχη χωρίς να ξέρει ή χωρίς να έχει ενδείξεις για το τι θα βρει. Ένας έμπειρος επαγγελματίας δεν χάνει τον χρόνο του με ψιλολόγια.

Δημοσ.

O καλυτερος τροπος είναι να φτιαξεις παγιδες σαν αυτές των ταινιων "Μονος στο σπιτι".

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, billdanos είπε

2, 3( lol), 4, 5, 6, 8, 13, 

Γενικότερα η λίστα αυτή μοιάζει να είναι μια μετάφραση από όσα κατά καιρούς κυκλοφορούν στο internet... Επίσης την ίδια λίστα τη διαβάζουν και οι κλέφτες!  😛 

Ένα σύστημα συναγερμού και καλή θωράκιση με σωστές κλειδαριές κλπ, νομίζω πως είναι αρκετά. Καταλαβαίνω τον πανικό πολλών ανθρώπων (ειδικά όσοι ήδη έχουν πέσει θύματα κλοπής), αλλά όταν βλέπω σε διαμερίσματα σιδεριές και κάγκελα παντού, με πιάνει μια μικρή κατάθλιψη! :)

Καταρχάς είχες γράψει πως τουλάχιστον 12 από τη λίστα είναι αστεία και παραθέτεις μόνο 7. Άρα το πληκτρολόγιο πάει πιο γρήγορα από το μυαλό :rolleyes:

Δεύτερον, θεωρείς λογικό να αφήνεις άτομα που δεν γνωρίζεις μέσα στο σπίτι σου; Δεν βλέπεις πως υπάρχει κάποιο ρίσκο καθώς δεν ξέρεις το ποιόν τους;

Τρίτον τα κάγκελα στα παράθυρα μπορεί να είναι και αισθητικά ξέρεις, δεν χρειάζεται να είναι σαν των φυλακών Κορυδαλλού.  

6 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Και οι 15 προτάσεις που γράφει ο φίλος, αποτελούν συμβουλές ανθρώπου που πιθανον να την έχει πάθει. Και όποιος την έχει πάθει και έχει δει το σπιτι του πως το αφήνουν φευγοντας, φοβάται τα πάντα πλέον.

Αν εξαιρέσω 2-3 που τα θεωρω υπερβολικά (πχ αυτο με το 20ευρω δεν έχει καμια λογικη εκτος αν μπει κανα πρεζάκι στο σπιτι), τα υπόλοιπα έχουν λογική. 

Ένα καλά ασφαλισμένο σπίτι, αν μιλάμε για διαμέρισμα σε όροφο, θέλει μια καλή επένδυση.

Καλά αλουμίνια, καλή πόρτα ασφαλείας με όσο το δυνατόν πιο σύγχρονη κλειδαριά, συναγερμός. Είναι τα 3 βασικά που πρέπει ολοι να έχουν αυτές τις εποχές στα σπίτια τους για να δυσκολέψουν τη ζωή του κάθε επιδοξου διαρρήκτη.

Ζητήστε τη γνωμη επαγγελματία. Δείτε στο φόρουμ "να κλειδωνετε τις πόρτες ασφαλείας", τις απόψεις εξειδικευμένων ατόμων (να μη γράφω ονοματα και να λένε κάποιοι οτι κάνουμε και διαφημιση :P )

Μας έχουν ανοίξει το ένα σπίτι που είχε πολλά αντικείμενα αξίας, την πρώτη φορά το έκαναν άνω κάτω αλλά έφυγαν μόνο με ένα 20ευρω που είχαν οι δικοί μου στην κουζίνα και δυο μπουκάλια Johnny, στον πάνω όροφο τους ξέφυγαν υπολογιστής, βιντεοκάμερα και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που ήταν κρυμμένο μαζί με χαρτιά. Υποθέτω πως βιαζόντουσαν και επειδή βρήκαν ήδη τα ψιλοπράγματα στο ισόγειο δεν ασχολήθηκαν περαιτέρω.

Στο άλλο σπίτι ενώ βρίσκεται σε περιοχή μέσου ρίσκου εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα της λίστας και 20 χρόνια τώρα δεν είχαμε θέμα (1ος όροφος με μπαλκόνι μπρος-πίσω με σχετικά εύκολη πρόσβαση).

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Χρησιμοποιώ την λογική. 

Ένας που φτάνει μέχρι και σε φόνο δεν πρόκειται να μπει στην τύχη χωρίς να ξέρει ή χωρίς να έχει ενδείξεις για το τι θα βρει. Ένας έμπειρος επαγγελματίας δεν χάνει τον χρόνο του με ψιλολόγια.

Ενας που φτανει σε φονο ειναι διαταραγμενος και δε χρησιμοποιει την λογικη

Εχουν βασανισει και σκοτωσει ηλικιωμενους για ψιχουλα

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ την έχω πάθει 3 φορές στο συνεργείο μου.. 

Τις 2 φορές δεν είχα κάμερες αλλά μόνο συναγερμό.Την πρώτη φορά μπήκανε και πήρανε αρκετά πράγματα. Την δεύτερη προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να μπουν.. Και την τρίτη τους έβλεπα live απο το σπιτι μου, 2 με κουκούλες και γάντια να προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα. 

Στους παππούδες μου μπήκαν μεσημεριάτικα και τους το κάνανε καλοκαιρινό. Στον γείτονα ανέβηκαν στον τρίτο όροφο απο το λούκι που τρέχουν τα νερά. 

Για να είσαι ασφαλείς πρέπει να έχεις συναγερμό, κάμερες, πόρτες ασφαλείας, κάγκελα στα παράθυρα.Γενικά όσο πιο πολλά έχεις τόσο πιο δύσκολα και πιο πολύ ώρα θα κάνουν να μπουν. Και έτσι κερδίζεις χρόνο για να αντιδράσεις.

• Like 3
Δημοσ.

Ασχετο αλλα να σου πω σχετικα με την υπογραφη σου, το nick "pavlos" είναι κατειλημμενο από το 2001 :) 

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Narayan said:

Καταρχάς είχες γράψει πως τουλάχιστον 12 από τη λίστα είναι αστεία και παραθέτεις μόνο 7. Άρα το πληκτρολόγιο πάει πιο γρήγορα από το μυαλό :rolleyes:

Δεύτερον, θεωρείς λογικό να αφήνεις άτομα που δεν γνωρίζεις μέσα στο σπίτι σου; Δεν βλέπεις πως υπάρχει κάποιο ρίσκο καθώς δεν ξέρεις το ποιόν τους;

Τρίτον τα κάγκελα στα παράθυρα μπορεί να είναι και αισθητικά ξέρεις, δεν χρειάζεται να είναι σαν των φυλακών Κορυδαλλού.  

Μας έχουν ανοίξει το ένα σπίτι που είχε πολλά αντικείμενα αξίας, την πρώτη φορά το έκαναν άνω κάτω αλλά έφυγαν μόνο με ένα 20ευρω που είχαν οι δικοί μου στην κουζίνα και δυο μπουκάλια Johnny, στον πάνω όροφο τους ξέφυγαν υπολογιστής, βιντεοκάμερα και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που ήταν κρυμμένο μαζί με χαρτιά. Υποθέτω πως βιαζόντουσαν και επειδή βρήκαν ήδη τα ψιλοπράγματα στο ισόγειο δεν ασχολήθηκαν περαιτέρω.

Στο άλλο σπίτι ενώ βρίσκεται σε περιοχή μέσου ρίσκου εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα της λίστας και 20 χρόνια τώρα δεν είχαμε θέμα (1ος όροφος με μπαλκόνι μπρος-πίσω με σχετικά εύκολη πρόσβαση).

Σου έβαλα τα πιο σημαντικά. Ήθελες να τα πιάσουμε ένα προς ένα? Αφού κι εσύ έτοιμα τα βρήκες! 😛 

Αυτό που λέω και πάλι είναι πως δεν χρειάζονται υπερβολές! Τα σπίτια μας είναι για να ζούμε μέσα σε αυτά και όχι για να φυλακιζόμαστε...

Επίσης τα κάγκελα είναι πάντα ...κάγκελα ο,τι σχήμα και να έχουν. 

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Narayan said:

Εξωτερικά το σπίτι όσο πιο ευπαρουσίαστο είναι τόσο πιο ελκυστικό είναι για ληστές. Ένα υπερβολικά περιποιημένο σπίτι με φρεσκοποτισμένα φυτά, πρόσφατα βαμμένο και καθαρή αυλή ή μπαλκόνι προϊδεάζει για ένα εξίσου πλούσιο εσωτερικό γεμάτο αντικείμενα αξίας.

1 hour ago, Narayan said:

Είπα να μην είναι υπερβολικά περιποιημένο, να μην φαίνεται δηλαδή πως ο ιδιοκτήτης έχει περίσσεια χρημάτων.

Σε κάποια φάση το σπίτι θα είναι "αναγκαστικά" πρόσφατα βαμμένο, σε κάποια φάση η αυλή θα είναι καθαρή και τα φυτά θα έχουν μόλις ποτιστεί...

• Like 1
Δημοσ.

Το καλύτερο μέτρο είναι να έχεις παιδιά σαν τα δικά μου.

Αν μπουν διαρρήκτες και δουν το χάος θα σκεφτούν πως μόλις πέρασαν άλλοι κλέφτες και θα φύγουν.

• Like 6
Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω κοιμηθεί ήδη 2 νύχτες με τα κλειδιά έξω από την πόρτα. Η πόρτα βλέπει απ'ευθείας σε πεζοδρόμιο. Κανένας δεν συγκινήθηκε.

Αν τριτώσει νομίζω θα πρέπει να κόψω λίγο το αλκοόλ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποια δεν ισχυουν ομως  ειδικα στο 13 φιλε εισαι λαθος. Οταν ο αλλος κρατησει μαχαιρι η εχει οπλο δεν τιθεται καν θεμα σκεψης να βρεις κατι αντιστοιχο και να το χρησιμοποιησεις γτ μετα ολα ειναι ανοιχτα.Εγω την ζωη μου την θελω και δεν θα ρισκαρω το οτιδηποτε εκτος αν αυτος που θα μπει εχει σκοπο εκτος απο το να με απειλησει για να μην κανω κατι ωστε να κλεψει ελευθερα να με βλαψει.Εκει αλλαζει...

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cumulus είπε

Η μεγαλυτερη βλακεια που κυκλοφορει.Το εχω ξαναγραψει ,αλλα θα το ξαναγραψω Το 96 που εβαλα συναγερμο ολοι οι φιλοι μου και ο πεθερος μου μου ελεγαν οτι πεταω τα χρηματα μου και οτι ετσι δειχνω οτι εχω πραγματα που αξιζουν στο σπιτι. 23 χρονια μετα ολοι αυτοι που το ελεγαν εχουν πεσει θυμα κλοπης,εκτος απο εμενα.Δυο δε σπιτια επεσαν 2 φορες θυμα κλοπης διοτι δεν εβαλαν μυαλο και ελεγαν οτι ετυχε και ο συναγερμος θα προκαλεσει ακομη πιο πολυ τους κλεφτες

Ναι, βέβαια δεν είπα ότι θεωρώ το συναγερμό αναποτελεσματικό ως λύση, αλλά ότι όλα αυτά δεν αποκλείεται να τραβήξουν την προσοχή.

Δεν ξέρω πού δυσκολεύεσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...