Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/27872

Όπως λέει και εδώ είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη και το πρόστιμο είναι δικό του (1000€ έως 10.000€).

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή του στο taxisnet κατά τη δήλωση της μίσθωσης. 

Δε νομίζω να ισχύει αυτό που είπε. Αν υπάρχει κάποιος νομικός ας μας απαντήσει. 

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, djuan1988 είπε

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/27872

Όπως λέει και εδώ είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη και το πρόστιμο είναι δικό του (1000€ έως 10.000€).

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή του στο taxisnet κατά τη δήλωση της μίσθωσης. 

Δε νομίζω να ισχύει αυτό που είπε. Αν υπάρχει κάποιος νομικός ας μας απαντήσει. 

Συμφωνα με τα οσα αναγραφονται σε αυτο το link,δεν χρειαζεται ΠΕΑ για κατω των 50 τμ και αυτο το σπιτι ειναι τετοιο συμφωνα με τα λεγομενα του ενοικιαστη

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vagos789 είπε

Συμφωνα με τα οσα αναγραφονται σε αυτο το link,δεν χρειαζεται ΠΕΑ για κατω των 50 τμ και αυτο το σπιτι ειναι τετοιο συμφωνα με τα λεγομενα του ενοικιαστη

Όχι χρειάζεται, αν διαβάσεις παρακάτω το αναφέρει, έχει αλλάξει ο νόμος. 

Δημοσ.

εγω  στην θεση σου θα έφευγα.απορο πως μερικοι θα μενατε στο σπιτι απο την στιγμη που υπαρχει τοσο κακη σχεση με τον ιδιοκτητη. 

• Like 7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DRAKO1313 είπε

Καλησπέρα,

Ενοικίασα την 01-02-2019 ένα σπίτι 45τμ και έδωσα, με το που κάναμε το μισθωτήριο μέσω του taxisnet και έκανα και την αποδοχή διάρκειας ενός έτους  ως 31-01-2020, 2 ενοίκια. Ο ιδιοκτήτης είχε κάποιες εργασίες να ολοκληρώσει και με πήγαινε από μέρα σε μέρα. Μετά από 10 ημέρες κοροϊδίας και αφού ακόμη δεν είχα μπει στο σπίτι του ζήτησα τα χρήματα μου πίσω και να μην ενοικιάσω το σπίτι. Αυτός όχι μόνο δεν μου έδωσε τα χρήματα αλλά μου είπε ότι επειδή δεν έχει εκδοθεί ΠΕΑ δεν έχει ισχύ και το συμβόλαιο μου πέρα από τις 28-02-2019. Επίσης μου άλλαξε και κλειδαριά στο σπίτι και δεν μπορούσα ούτε μέσα να μπω. Χθες πήγα άλλαξα την κλειδαριά εγώ και του είπα ότι αν δε μου δώσει τα χρήματά μου δε θα φύγω. Τι ισχύει ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ...??? Επίσης  να αναφέρω ότι στο συμβόλαιο είχαμε γράψει 100,00€ ενώ το κανονικό ενοίκιο ήταν 300,00€.

Σόρρυ κιόλας αλλά τα θέλετε και τα κάνετε αυτά με τα ενοικιαστήρια???   Βάλτε μυαλό πριν υπογράψετε οτιδήποτε και μην σας πιάνουν κορόιδα ξυπνήστε επιτέλους.

Δημοσ.

Εγώ δεν θα μπορούσα να μείνω σε ένα σπίτι με τέτοια σχέση με τον ιδιοκτήτη. Ρώτα δικηγόρο μήπως μπορείς να ακυρώσεις το συμβόλαιο με κάποια βάση.

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβα τι παιχτηκε. Ο ιδιοκτητης γιατι ειπε οτι το συμβολαιο ειναι μεχρι 28/2/19; Αυτος δεν υποτιθεται οτι θελει να πεισει τον TS οτι ειναι δεμενος νομικα και δε μπορει να φυγει; Τι επιδιωκει ο ιδιοκτητης; Να φαει τα λεφτα μαφιοζικα και να το νοικιασει αλλου;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billiboo είπε

εγω  στην θεση σου θα έφευγα.απορο πως μερικοι θα μενατε στο σπιτι απο την στιγμη που υπαρχει τοσο κακη σχεση με τον ιδιοκτητη. 

Εχει   δωσει   2   ενοικια  ως   εγγυηση    αλλαξε   κλειδαρια   ο  αχρειος  και  θα   σηκωθει   να  φυγει?

Ας   του   εδινε   τα  λεφτα   πισω.

Προκειται   για   λαμογιο    ιδιοκτητη   που  πιστευει   οτι   μπορει  να   κανει   οτι  θελει....

Αν   ξαναμπει   μεσα   προκειται   για   διαρρηξη   πλεον.

Του   αξιζει   το  100αρικο   για   οσο  χρονο   μπορεσει.....

ΥΓ.Οποιος   το   τελευταιο   διαστημα   αναγκαζεται   εκβιαστικα   να   δινει   300   και  να   δηλωνει    100   ειναι   θυμα   και  οχι  θυτης....

Υπαρχει   τεραστιο   προβλημα   σε   γκαρσονιερες/δυαρια    λογω   AIRBNB   και   θα   δουμε   πολυ   χειροτερα.

• Like 3
Δημοσ.

1. Το συμβόλαιο ειναι δεσμευτικό ως προς τη διάρκειά του, για τον ιδιοκτήτη. Για να μην μπορεί να σε διώξει όποτε του καπνίσει.

2. Αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες από μέρος του, ο ενοικιαστής δεν φταίει σε κάτι (πχ ΠΕΑ).

3. Εφόσον έχετε συμβόλαιο υπογεγραμμένο και από τους δύο, το τηρείς κατά γράμμα. 100€ κάθε μήνα με τον τρόπο που ορίζεται στο συμβόλαιο (κατάθεση, χέρι - χέρι κτλ)

4. Αν στο συμβόλαιο αναγράφει ότι το σπίτι πρέπει να παραδοθεί φρεσκοβαμμένο, μπορείς να το βάψεις όλο μαύρο φεύγοντας ώστε να είσαι σωστός ως προς τα συμφωνηθέντα.

Αυτό με τις κλειδαριές και τα άλλα γελοία δεν τα σχολιάζω καν....

Δημοσ.

Προφανώς μιλάμε για άγιο άνθρωπο που με κόπο έχτισε τη μεσοαστική Ελλάδα, φαντάζομαι δε θα τα δηλώνει γιατί έχει να παίρνει και το ΚΕΑ και στην τελική καλύτερα να το έκανε Airbnb αντί να μπλέκει με την πλέμπα που δε μπορεί να πληρώσει 300! ευρώ. Αυτά ήταν τα συμπεράσματα από άλλο thread πριν λίγες μέρες....

Ελπίζω να πήρες απόδειξη για τα 600 που έδωσες....

Εντωμεταξύ διαβάζω πως κάτω από την Ακρόπολη χτίζεται ένα ξενοδοχείο τέρας και οι φιλότιμοι και γνήσιοι Έλληνες ιδιοκτήτες μαζεύουν υπογραφές για να τους διώξουν γιατί τους κόβει τη θέα.... εμ ήθελαν Airbnb και μαγκιές , δεν ξέραν ότι υπάρχουν μεγαλύτερα ψάρια από αυτούς ….

Δημοσ.

Μηπως το εχει ενοικιασει σε καμια δεκαρια ατομα και την εχει κανει λουης το λαμογιο;

εμενα ψιλοφιδι μου κανει ολο αυτο

Δημοσ.

Πάμε πάλι από την αρχή, που θα πάει, κάποτε όλοι θα μάθουμε τα δικαιώματα μας.

"Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο."

"Τα μέρη, βέβαια, δύνανται να ορίσουν βραχύτερο χρονικό διάστημα (πχ. ένα ή δύο έτη), όμως, εκ του νόμου, πριν την παρέλευση της τριετίας δεν μπορεί ούτε ο εκμισθωτής να απαιτήσει από το μισθωτή να εγκαταλείψει το μίσθιο, ούτε ο μισθωτής να φύγει αζημίως από το μίσθιο, αφού θα υποχρεούται να αποπληρώσει όσα μισθώματα απομένουν μέχρι τη λήξη της τριετούς διάρκειας."

Δηλαδή βάση νόμου μπορείς για 3 χρόνια να του δίνεις τα 100€/μήνα. (πάντα με τραπεζική κατάθεση γιατί δεν νομίζω να είναι πρόθυμος να σου κόψει απόδειξη)

Η αλλαγή κλειδαριάς σίγουρα υπάρχει σε κάποιο άρθρο του Ποινικού Κώδικα, λογικά για διατάραξη οικιακής ειρήνης (εδώ πρέπει να σου απαντήσει κάποιος ειδικός)
Και τον κλειδαρά ξεγέλασε, θα του έδειξε κανένα λογαριασμό ΔΕΚΟ που είχε στο όνομα του.

Εσύ για καλό και για κακό μπες στο taxis, εκτύπωσε το ενοικιαστήριο και κουβάλα το συνέχεια μαζί σου.
Άμα ξαναγίνει κάποια παραβίαση, θα μπορέσεις να καλέσεις την αστυνομία έχοντας αποδεικτικά στοιχεία.
Μην σου πω βάλε και μια φθηνή IP κάμερα που να καταγράφει προς την πόρτα 😎

Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση με τα ενοίκια, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως ζούμε σε ένα σύγχρονο κράτος που έχει φορολογία.
Είτε μας αρέσει είτε όχι πρέπει να συμβιβαστούμε με τους νόμους, δεν σας κρατάει κανείς από το να μεταναστεύσετε σε ένα "φορολογικό παράδεισο".

• Like 12
  • Thanks 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...