Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.Μου δημιουργηθηκε σημερα ενα τεραστιο προβλημα.Ο ιδιοκτητης του σπιτιου που μενω θελει να ερθει να μεινει ο ιδιος και μου ζητησε η ναφυγω η να του δωσω ενοικιο μεγαλυτερο απο αυτο που δινω και συγκεκριμενα απο 300 να το κανει 450...Το συμβολαιο ληγει τον Σεπτεμβρη του 2020...Αυτο που δυσκολευει πιο πολυ την υποθεση ειναι οτι εχω ενα μωρο 2 μηνων και αυτη την στιγμη μια μετακομιση ειναι αδυνατη.Το ερωτημα μου ειναι το εξης.Μπορει να απαιτησει να φυγω παροτι υπαρχει συμβολαιο;Ποια ειναι τα δικαιωματα μου και οι υποχρεωσεις σε αυτη την περιπτωση;

Αν ξερετε και μπορειτε να βοηθησετε θα το εκτιμουσα πολυ.Ευχαριστω!

Δημοσ.

Συζητήθηκε πρόσφατα και αναλυτικά εδώ.

Εν συντομία, δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα, και δεν έχει δικαιώμα να σε διώξει πριν τελειώσει το συμβόλαιο.

Εσύ φρόντιζε να κρατάς τις αποδείξεις του ενοικίου ή να τα βάζεις μέσω τραπέζης ώστε να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν πληρώνεις και άρα να σου κάνε έξωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πότε έγινε το συμβόλαιο; Η διάρκεια του είναι 3 έτη, όπως σου είπαν και παραπάνω, ανεξάρτητα από το αν έχετε συμφωνήσει λιγότερο.

Έξωση για λόγους ιδιοκατοίκησης δεν υφίσταται.

Αν είσαι συνεπής στα ενοίκια σου, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. 

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
12 minutes ago, giotis1982 said:

Δεν ξερω νομικα αν ισχυει το παραπανω, οπου λεγεται πως πραγματι ετσι ειναι, στη συγκεκριμενη σελιδα ομως υπαρχει και καλα νομικο αρθρο που απλα ειναι παραπληροφοριση. Δεν θα τους ελεγα εμπιστους σε καμια περιπτωση.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, dalain είπε

Καλησπερα παιδες.Μου δημιουργηθηκε σημερα ενα τεραστιο προβλημα.Ο ιδιοκτητης του σπιτιου που μενω θελει να ερθει να μεινει ο ιδιος και μου ζητησε η ναφυγω η να του δωσω ενοικιο μεγαλυτερο απο αυτο που δινω και συγκεκριμενα απο 300 να το κανει 450...Το συμβολαιο ληγει τον Σεπτεμβρη του 2020...Αυτο που δυσκολευει πιο πολυ την υποθεση ειναι οτι εχω ενα μωρο 2 μηνων και αυτη την στιγμη μια μετακομιση ειναι αδυνατη.Το ερωτημα μου ειναι το εξης.Μπορει να απαιτησει να φυγω παροτι υπαρχει συμβολαιο;Ποια ειναι τα δικαιωματα μου και οι υποχρεωσεις σε αυτη την περιπτωση;

Αν ξερετε και μπορειτε να βοηθησετε θα το εκτιμουσα πολυ.Ευχαριστω!

Έξωση λόγω ιδιόχρησης ΔΕΝ παίζει.

Δικαίωμα να ζητήσει αύξηση θα έχει μόνο μετά τη λήξη της μίσθωσης(09/20), και μόνο εφόσον έχει περάσει τριετία.

Απλά αγνόησε τις παράλογες απαιτήσεις του.

3 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Δεν ξερω νομικα αν ισχυει το παραπανω, οπου λεγεται πως πραγματι ετσι ειναι, στη συγκεκριμενη σελιδα ομως υπαρχει και καλα νομικο αρθρο που απλα ειναι παραπληροφοριση. Δεν θα τους ελεγα εμπιστους σε καμια περιπτωση.

Το παραπάνω αναγράφει και τους επίμαχους νόμους, αν θες να μάθεις απλά διάβασε τους :)

Δημοσ.
4 minutes ago, Joshua21 said:

Το παραπάνω αναγράφει και τους επίμαχους νόμους, αν θες να μάθεις απλά διάβασε τους :)ε

Οπως εγραψα, οι συγκεκριμενοι εχουν γραψει απιστευτα παραπλανητικο αρθρο που δεν ισχυει, και πρακτικα τους ακυρωνει το ιδιο ακυρο κειμενο τους.
Συγκεκριμενα, το παρακατω.
https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/869-a-guide-for-pet-owners-to-renting-a-home-in-greece

Αρα οχι, δεν θα τους εμπιστευουν, χωρις φυσικα γενικοτερα τα πραγματα να ειναι οντως ετσι στη παραπανω περιπτωση.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Οπως εγραψα, οι συγκεκριμενοι εχουν γραψει απιστευτα παραπλανητικο αρθρο που δεν ισχυει, και πρακτικα τους ακυρωνει το ιδιο ακυρο κειμενο τους.
Συγκεκριμενα, το παρακατω.
https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/869-a-guide-for-pet-owners-to-renting-a-home-in-greece

Αρα οχι, δεν θα τους εμπιστευουν, χωρις φυσικα γενικοτερα τα πραγματα να ειναι οντως ετσι στη παραπανω περιπτωση.

Ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει στην περίπτωση σου λέγεται προκατάληψη.

Δημοσ.
1 minute ago, Joshua21 said:

Ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει στην περίπτωση σου λέγεται προκατάληψη.

Προκαταληψη που δεν ξερουν να διαβαζουν τους νομους που ισχυουν; Η που τους παραποιουν με απαραδεκτο τροπο;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Getta Robo είπε

Προκαταληψη που δεν ξερουν να διαβαζουν τους νομους που ισχυουν; Η που τους παραποιουν με απαραδεκτο τροπο;

Εσένα αποκάλεσα προκατειλημμένο, όχι αυτούς :)

Δημοσ.

Για τα πρωτα 3 χρονια του συμβολαιου δεν μπορει να σε κουνησει. Η εξωση για ιδιοκατοικηση εχει σταματησει να ισχυει εδω και παρα πολλα χρονια. (ισχυει μονο για επαγγελματικες μισθωσεις και υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις). Αρα με λιγα λογια δεν μπορει να σε βγαλει πριν την 3ετια

Δημοσ.
Just now, Joshua21 said:

Εσένα αποκάλεσα προκατειλημμένο, όχι αυτούς :)

Ναι σου αρεσει να παιζεις με τις λεξεις και εχεις οικειοτητα με τις υπεκφυγες, το ξερω.

Απαντησε τωρα αν θες στα παραπανω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Getta Robo είπε

Ναι σου αρεσει να παιζεις με τις λεξεις και εχεις οικειοτητα με τις υπεκφυγες, το ξερω.

Απαντησε τωρα αν θες στα παραπανω.

Η παραπάνω ερώτηση σου είναι άκυρη γιατί, όπως ξανάπα, εσένα αποκάλεσα προκατειλημμένο.

Και στην τελική αν όντως θες να μάθεις αν ισχύουν τα περί ιδιοκατοίκησης, απλά διάβασε τους νόμους. Η προκατάληψη σου δεν με αφορά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...