Προς το περιεχόμενο

Q20 Spray

Archilleo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Επλεινα το αυτοκινητο μου και αντι για γυαλιστικο του εβαλα το Q20 σπρευ μεσα στο ταμπλο και σε ολα τα πλαστικα μερη ( τιμονι, καντραν, πορτες, θηκες κτλ). Εβαλα μπολικο παντου μεσα και στο τελος διαβασα στις οδηγιες οτι προκαλει καρκινο. Βασικα ελεγε "Υποπτο για εμφανιση καρκινου). Εχω αγχωθει λιγακι. Καθε φορα που θα μπαινω μεσα δηλαδη, θα εισπνεω το σπρευ; Ειναι δυνατον να εμφανισω καρκινο ή καποια αρρωστια (μακροπροθεσμα); Διαβασα, επισης, οτι δεν κανει να ερχεται σε επαφη με τα χερια και τα ματια. Εγω εκανα και το τιμονι, που το πιανω συνεχεια.

Τι λετε;

Δημοσ.

...το πας ξανά για εσωτερικό καθάρισμα μόνο κ ζητάς να γίνει εξονυχιστικη δουλειά?!??

....μπερδεψες τα σπρέυ? (Συνήθως πρώτα διαβάζουμε τις οδηγίες σε οτιδήποτε κ μετά εφαρμόζουμε)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω... Εσεις θα μου πειτε... Το θεμα ειναι μην αναπτυξουμε οσοι ειμαστε εντος του αμαξιου καρκινο ή αλλες παθησεις...  Τι σπρευ πρεπει να αγορασω για να καθαριστει απο το Q20? Πηγα μια γυρα και αφησα τα παραθυρα ανοιχτα μπας και αεριστει και φυγει. Τι σπρευ καθαριζει που δεν βλαπτει?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Archilleo είπε

Τι σπρευ καθαριζει που δεν βλαπτει?

Πανάκι νωτισμένο με νερό.

Δε χρειάζεται κάτι ειδικό για τα πάντα. ;) 

• Like 3
Δημοσ.

@Haldol .... ειδικά το νερό, στο συγκεκριμένο δεν νομίζω να δουλέψει, διάβασε τις ιδιότητες του.

Ίσως κάποιος άλλος ήπιος διαλύτης (ώστε να μην διαβρώνει/καταστρέφει πλαστικές/συνθετικές επιφάνειες).... κανένας χημικός εδώ τριγύρω, ρε παιδιά?!???

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, TechnoState είπε

@Haldol

Ίσως κάποιος άλλος ήπιος διαλύτης (ώστε να μην διαβρώνει/καταστρέφει πλαστικές/συνθετικές επιφάνειες).... κανένας χημικός εδώ τριγύρω, ρε παιδιά?!???

Μονο το οινοπνευμα (φωτιστικο-καθαρο) παει μετα το νερο... Πρεπει καποιος χημικος να απαντησει ή καποιος που ξερει, ασχετως ειδικοτητας.

Δημοσ.

Τo Q20 ειναι ενα λιπαντικο/αντισκουριακο spray με καποιες "μοναδικες" ιδιοτητες αδιαβροχοποιησης οπως διαφημιζουν. Δεν νομιζω πως αλλα αντιστοιχα spray δεν ειναι καρκινογονα, απλα αυτο το γραφει πανω! Επισης η μυρωδια της καμπινας σου δεν πρεπει να ειναι και πολυ ωραια, μιας και αυτο το spray μυριζει σχετικα ασχημα.. τελοσπαντων, ναι μυριζεις το spray καθε φορα που μπαινεις μεσα αλλα θα επρεπε να φοβασαι νομιζω πιο πολυ τους παπ*ρες εκει εξω που βγαζουν dpf στα diesel και αναπνεεις ολα τα μικροσωματιδια παρα αυτο. Για να το αφαιρεσεις δοκιμασε αζαξ για τα τζαμια.. το original που λεει με αμμωνια, θα βγαλει τη λαδιλα κλπ.. Και το οινοπνευμα θα βοηθουσε αλλα υπαρχει πιθανοτητα να αφησει σταμπα στο ταμπλο.. Αλλη φορα παντως, δοκιμασε με spray σιλικονης η με καποιο γαλακτωμα πλαστικων καθε υλικο για τη δουλεια του ;) 

• Thanks 1
Δημοσ.

βαλε σπαθολαδο.... 😂

Μην τρελαινεσαι, αρκετο ξεπλυμα με βρεγμενο πανακι και ασε το αμαξι να αεριζεται για μερικες εβδομαδε οταν το χρησιμοποιεις.

Δηλαδη, ΠΟΤΕ κλειστα παραθυρα, αλλα παντα 1-2 δακτυλα κενο και τη θερμανση αναλογως με τον ανεμιστηρα σε υψηλη "σκαλα" για να εισαι ανετος στο εσωτερικο.

• Like 1
Δημοσ.

Πανάκι μικροΐνών από τα LIDL, νεράκι από τη βρύση και τίποτα άλλο. Και μέσα και έξω και στα τζάμια και παντού.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nick#18 είπε

Τo Q20 ειναι ενα λιπαντικο/αντισκουριακο spray με καποιες "μοναδικες" ιδιοτητες αδιαβροχοποιησης οπως διαφημιζουν. Δεν νομιζω πως αλλα αντιστοιχα spray δεν ειναι καρκινογονα, απλα αυτο το γραφει πανω! Επισης η μυρωδια της καμπινας σου δεν πρεπει να ειναι και πολυ ωραια, μιας και αυτο το spray μυριζει σχετικα ασχημα.. τελοσπαντων, ναι μυριζεις το spray καθε φορα που μπαινεις μεσα αλλα θα επρεπε να φοβασαι νομιζω πιο πολυ τους παπ*ρες εκει εξω που βγαζουν dpf στα diesel και αναπνεεις ολα τα μικροσωματιδια παρα αυτο. Για να το αφαιρεσεις δοκιμασε αζαξ για τα τζαμια.. το original που λεει με αμμωνια, θα βγαλει τη λαδιλα κλπ.. Και το οινοπνευμα θα βοηθουσε αλλα υπαρχει πιθανοτητα να αφησει σταμπα στο ταμπλο.. Αλλη φορα παντως, δοκιμασε με spray σιλικονης η με καποιο γαλακτωμα πλαστικων καθε υλικο για τη δουλεια του ;) 

Σιγουρα εκθετουμε τον εαυτο μας καθημερινα σε πολλα καρκινιγονα πραγματα, αλλα μολις το διαβασα, ηταν σαν μου ειπε καποιος οτι αυτο ηταν, θα αναπτυξεις καρκινο... Οση ωρα το καθαριζα μου ερχοταν απο τον ψεκασμο καππια μικροσωματιδια στη μουρη μου. Το δεξι μου χερι ειχε καταλαδωθει. Πηγα μετα το ετριβα με νερο. Λεει καπου στις οδηγιες οτι αν πεσει πανω σε ματια ή χερια, ξεπλυμα με νερακι. Το σκεφτηκα το Αζαξ, αλλα λεω και αυτο με χημικα ειναι. Η επιλογηστο μυαλο μου ηταν ξεπλυμα με οινοπνευμα ή καποιο ειδικο σπρευ για να το αφαιρεσει...

Θα το κανω αυριο αυτο που μου ειπες. Θελω καποια φθηνη λυση. Αχαξ ή οινοπνευμα, και ας αφησει σταμπες. Νετα απο ωρα δεν μυριζε τιποτα. Μη σου πω οτι μυριζε και ωραια... 😂 Φυσικα με ανοιχτα παραθυρα καθε φορα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πως σου ήρθε και έβαλες q20 στο ταμπλό;  το χρησιμοποιώ χρόνια τώρα μόνο για μικρης διάρκειας λίπανση αλλά και γιατί είναι καταπληκτικό ως σπρέι επαφών. Σε αλυσίδα ποδηλάτου δε, κορυφή. Νομίζω πως δε γράφει κάπου πως έχει σιλικόνη. Για εσωτερικό πάντως υπάρχουν άπειρα προϊόντα. Πάντως δε διαρκεί πολύ , αν σε ανησυχεί , εξατμίζεται σχετικά γρήγορα. Με νερό και κάποιο απορρυπαντικό πιάτων θα κάνεις καλή δουλειά. Γνώμη μου μη βάλεις οινόπνευμα, χειρότερα θα το κάνεις. ζεστό νερό με καθαριστικό πιάτων πιάτων διαλυμενο και είσαι μία χαρά.

Επεξ/σία από gdriver
  • Like 1
Δημοσ.

Αδερφέ ο καρκίνος δεν είναι γρίπη να κολλήσεις επειδή το άγγιξες ή το εισέπνευσες μια φορά! 

Ρίξε ταλκ σε κάποια σημεία στο ταμπλό του αυτοκινήτου σου και πήγαινε το για εσωτερικό καθάρισμα σε πλυντήριο αυτοκινήτων. 

Αυτά... Don't Worry. 

• Like 3
Δημοσ.
Στις 27/2/2019 στις 7:55 ΜΜ, nick#18 είπε

Αντε παλι μας φταιει το diesel. Τα αεροπλανα,που σε ψεκαζουν δεν σου φταινε ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BarcodeCrew είπε

Αντε παλι μας φταιει το diesel. Τα αεροπλανα,που σε ψεκαζουν δεν σου φταινε ?

Απλως ενα παραδειγμα.. 1002 πραγματα υπαρχουν εκει εξω που ειναι χειροτερα στην εισπνοη τους απο λιγα σταγωνιδια ενως λιπαντικου spray. Οσο για τα diesel.. θελεις να μου πεις πως τα ριμαδια εκει εξω που βγαζουν 2 τονους καπνιλα και δε στεκεσαι πισω τους ειναι ο,τι καλυτερο για την υγεια? 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αναρωτιέμαι πόσοι από εσάς που φωναζετε για καρκίνο λόγω εισπνοής ρύπων,

καπνιζετε τσιγάρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...