norther Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου Μια ερώτηση για νέα πόρτα. Το κατάστημα που θα πάρω την πόρτα βάζει κλειδαριά multiblock και κύλινδρο diamond από ότι είδα. Κάνει και κλακ κλακ οσο είδα γιατί μου έκανε αίσθηση σε σχέση με την cisa revo pro που έχω τώρα. η νέα πόρτα αφορά εξοχική κατοικία χωρίς μεγάλης αξία πράγματα εκτός αστικού ιστού και κύλιδνρο θα αλλάξω στο μέλλον. Οσο αναφορά την κλειδαριά multiblock την εμπιστευόμαστε ή να παω σε cisa revo pro με +50ε?? @mclein²τα φώτα σου.
mclein² Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου On 05/03/2025 at 18:38, Kingedward said: 482711648_28812083435074356_594535750828658939_n.mp4 1.56 MB · 0 downloads Καλησπέρα. @mclein² μου είχες ζητήσει βίντεο πριν μέρες, οπότε το παραθέτω. Αυτό είναι το θεματάκι με την πόρτα. Μαγκώνει στο κλείδωμα, θέλει λίγη δύναμη. η επανω ντιζα/εκτροπεας εχει λογικα προβλημα..γι'αυτο κ το προβλημα ειναι στο κλειδωμα. 23 hours ago, norther said: Μια ερώτηση για νέα πόρτα. Το κατάστημα που θα πάρω την πόρτα βάζει κλειδαριά multiblock και κύλινδρο diamond από ότι είδα. Κάνει και κλακ κλακ οσο είδα γιατί μου έκανε αίσθηση σε σχέση με την cisa revo pro που έχω τώρα. η νέα πόρτα αφορά εξοχική κατοικία χωρίς μεγάλης αξία πράγματα εκτός αστικού ιστού και κύλιδνρο θα αλλάξω στο μέλλον. Οσο αναφορά την κλειδαριά multiblock την εμπιστευόμαστε ή να παω σε cisa revo pro με +50ε?? @mclein²τα φώτα σου. κακη πορτα σε καθε αποψη σκοπευεις ν'αγορασεις.. μετα θα την πληρωσεις ακριβοτερα απ'οτι αν την αγοραζες αρχικα ακριβα, ανεξαρτητα απ το θεμα ασφαλειας.. βρες καποιον χωρις μαγαζι να σου πουλησει/τοποθετησει μια τετοια πορτα 500 ~ 550 ευρω, δε χρειαζεται να πας στο συγκεκριμενο καταστημα. ============= στο δια ταυτα, η σιζα στα +50 και την μουλτιμπλοκ στο χερι ειναι καλη αναβαθμιση αυτης της κατασκευης που πωλειται για θωρακισμενη πορτα. 1
sphinxgr Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου Στις 5/3/2025 στις 7:46 ΜΜ, Petros Electron είπε Μπορεις να λαδωσεις τους πίρους (οχι της κλειδαριάς, αυτούς που ειναι πάνω και κάτω) να δεις αν θα αλλάξει κατι. Μην βαλεις WD-40 βαλε κατι σε σπρέι σιλικόνης η κάποιο αλλο λεπτό λιπαντικό. Γιατι όχι WD 40 και να βάλει σιλικόνης?
bitmk2 Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου Έχω καταλήξει στην αγορά του μοντέλου rock Οι επιλογές που έχω διαμορφώσει σε κοντινό εύρος τιμών είναι cisa revolution pro με 1) cisa RS5 + cisa defender (120e) 2) cisa AP4S + BKD250 (145e) 3) cisa AP4S + MRM29 (+140e) 4) θέλω να ρωτήσω και για AP4S + MRM27 που διάβασα ότι θα πρέπει να ειναι ανώτερος ποιοτικά αλλά σε κοντινή τιμή 5) ζήτησα και τιμή για BD200, μήπως συνδιαστεί με RS5, αλλά δε τα είχε εύκαιρα Η ερώτηση είναι περισσότερο αν ένας απλός κύλινδρος όπως ο Ap4 σώζεται από ένα καλό defender και αντιστρόφως για τον RS5. Θεωρώ ότι σε μελλοντική ανάγκη εναν κακό κύλινδρο θα τον αναβαθμίσω μονος μου ευκολότερα από το defender, αλλά αναμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις των ειδικών. Ευχαριστώ.
bill999r Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου 8 ώρες πριν, sphinxgr είπε Γιατι όχι WD 40 και να βάλει σιλικόνης? Το wd 40 είναι καθαριστικό, και όχι λιπαντικό. Το σπρέι σιλικόνης λιπαίνει και έχει μεγάλη διάρκεια. 3
mclein² Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου 7 hours ago, bitmk2 said: Έχω καταλήξει στην αγορά του μοντέλου rock Οι επιλογές που έχω διαμορφώσει σε κοντινό εύρος τιμών είναι cisa revolution pro με 1) cisa RS5 + cisa defender (120e) 2) cisa AP4S + BKD250 (145e) 3) cisa AP4S + MRM29 (+140e) 4) θέλω να ρωτήσω και για AP4S + MRM27 που διάβασα ότι θα πρέπει να ειναι ανώτερος ποιοτικά αλλά σε κοντινή τιμή 5) ζήτησα και τιμή για BD200, μήπως συνδιαστεί με RS5, αλλά δε τα είχε εύκαιρα Η ερώτηση είναι περισσότερο αν ένας απλός κύλινδρος όπως ο Ap4 σώζεται από ένα καλό defender και αντιστρόφως για τον RS5. Θεωρώ ότι σε μελλοντική ανάγκη εναν κακό κύλινδρο θα τον αναβαθμίσω μονος μου ευκολότερα από το defender, αλλά αναμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις των ειδικών. Ευχαριστώ. τις τιμες προσωπικα δεν τις κατανοω. κατα τ'αλλα, απο covid και μετα ακομη και με sferik rok (ή αντιστοιχο μοτουρα, σιζα κλπ) οσοι εχουν καλους - σοβαρους κυλινδρους δεν εχουν προβλημα. παρα πολυ σπανιες οι περιπτωσεις που ειχαμε βανδαλισμους μεγεθους καταστροφης. βεβαια ο ρυθμος της οικοδομης εχει φτασει σε απιστευτα νουμερα κ το ιδιο κ οι πορτες φασον...οποτε οι διαρρηκτες κανουν τη δουλεια τους ανετα χωρις πολλη φασαρια. 2
Petros Electron Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου 5 ώρες πριν, bill999r είπε Το wd 40 είναι καθαριστικό, και όχι λιπαντικό. Το σπρέι σιλικόνης λιπαίνει και έχει μεγάλη διάρκεια. 14 ώρες πριν, sphinxgr είπε Γιατι όχι WD 40 και να βάλει σιλικόνης? Καλήμερα, αυτο ακριβως. Θα έλεγα οτι ποιο πολυ ειναι αντίσκωριακο. Επισης τραβαει την σκόνη και τα χνούδια σαν μαγνήτης κατι που δεν το θέλουμε. Απο την αλλη το λαδι σιλικόνης ειναι καλυτερο για τετοιες αφαρμογες και οτι αλλο λιπαντικό σπρει εχει σιλικονουχες ιδιότητες. Ακομα και αυτα με το τεφλον ειναι κατάλληλα. 2
Sebu Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου 14 hours ago, bill999r said: Το wd 40 είναι καθαριστικό, και όχι λιπαντικό. Το σπρέι σιλικόνης λιπαίνει και έχει μεγάλη διάρκεια. To wd40 ειναι λιπαντικο, αντισκωριακο και water displacement (εξου και WaterDisplacement40). Ειναι multiuse προιοντα κανουν για πολλαπλες χρησεις και ρολους. Δεν το λεω εγω το λεει η ιδια η εταιρεια στην περιγραφη των προιοντων της και μπορω να το επιβεβαιωσω χρησιμοποιωντας τα χρονια. Οποτε βαζω WD40 στις ντιζες της πορτας ασφαλειας, στους πυρους, στους μεντεσεδες σε ξυλινες πορτες, σε σπειρωματα που εχουν παρασφιξει κτλ, κανει παπαδες μετα τσουλανει σαν βουτυρο, σταματανε οι θορυβοι κτλ. https://wd40.gr/τα-προϊόντα/wd-40-multi-use-product/ Αντιθετως δεν ειναι καλο αν θες αποκλειστικα και μονο απομακρυνση νερου χωρις καταλοιπα λιπανσης. Λχ σε παραθυρα αυτοκινητου, εκει ειναι προτιμοτερο το σπρει σιλικονης. Τωρα αν καποιος θελει πιο βαρια λιπανση παει σε πιο πηκτες καταστασεις σε υλικα ή σπρει που να εχουν πιο γρασοειδη υφη και κολλωδη, να μενει μαζα. Που δεν κανει για πορτα ειναι κυριως για πιο βαρια χρηση σε αυτοκινητα, μεντεσεδες που σηκωνουν αρκετο βαρος, διαρκη λιπανση και προστασια κτλ. 3
bill999r Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Sebu είπε To wd40 ειναι λιπαντικο, αντισκωριακο και water displacement (εξου και WaterDisplacement40). Ειναι multiuse προιοντα κανουν για πολλαπλες χρησεις και ρολους. Δεν το λεω εγω το λεει η ιδια η εταιρεια στην περιγραφη των προιοντων της και μπορω να το επιβεβαιωσω χρησιμοποιωντας τα χρονια. Οποτε βαζω WD40 στις ντιζες της πορτας ασφαλειας, στους πυρους, στους μεντεσεδες σε ξυλινες πορτες, σε σπειρωματα που εχουν παρασφιξει κτλ, κανει παπαδες μετα τσουλανει σαν βουτυρο, σταματανε οι θορυβοι κτλ. https://wd40.gr/τα-προϊόντα/wd-40-multi-use-product/ Αντιθετως δεν ειναι καλο αν θες αποκλειστικα και μονο απομακρυνση νερου χωρις καταλοιπα λιπανσης. Λχ σε παραθυρα αυτοκινητου, εκει ειναι προτιμοτερο το σπρει σιλικονης. Τωρα αν καποιος θελει πιο βαρια λιπανση παει σε πιο πηκτες καταστασεις σε υλικα ή σπρει που να εχουν πιο γρασοειδη υφη και κολλωδη, να μενει μαζα. Που δεν κανει για πορτα ειναι κυριως για πιο βαρια χρηση σε αυτοκινητα, μεντεσεδες που σηκωνουν αρκετο βαρος, διαρκη λιπανση και προστασια κτλ. Είναι κυρίως καθαριστικό, όπως γράφεις απομακρύνει το νερό, και αυτή είναι η κύρια χρήση του. Σίγουρα εχει κ λιπαντικους παράγοντες αλλά δεν κάνει για μακροχρόνια λίπανση. Ακόμα και σε μεντεσέδες πόρτας που το έχω χρησιμοποιήσει μετά από μια βδομάδα το πολύ ο μεντεσες ξαναετριζε. Με το σπρέι σιλικόνης έχεις παρατεταμένη λίπανση. 1
masteripper Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Καλησπέρα , ελπίζω να μην είναι πολύ άσχετη η ερώτηση μου αλλά έχω να κάνω μια ανακαίνιση σε 1 σπίτι και μου είπαν το δάπεδο θα σηκωθεί περίπου 1.5 εκ,τι γίνεται με την πόρτα ασφαλείας,μου είπαν παίρνει ρεγουλαρισμα αλλά παρατηρώντας την πόρτα στο σπίτι που μένω τώρα δεν βλέπω πολύ τζόγο,τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ,αν υπάρχει και λύση στην Θεσσαλονίκη ακόμα καλύτερα.
Alejandro Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 38 λεπτά πριν, masteripper είπε Καλησπέρα , ελπίζω να μην είναι πολύ άσχετη η ερώτηση μου αλλά έχω να κάνω μια ανακαίνιση σε 1 σπίτι και μου είπαν το δάπεδο θα σηκωθεί περίπου 1.5 εκ,τι γίνεται με την πόρτα ασφαλείας,μου είπαν παίρνει ρεγουλαρισμα αλλά παρατηρώντας την πόρτα στο σπίτι που μένω τώρα δεν βλέπω πολύ τζόγο,τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ,αν υπάρχει και λύση στην Θεσσαλονίκη ακόμα καλύτερα. Δεν μπορεί να ανέβει τόσο. Η πιο σωστή λύση είναι να ξηλωθεί και να τοποθετηθεί εκ νέου ψηλότερα.
masteripper Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 11 minutes ago, Alejandro said: Δεν μπορεί να ανέβει τόσο. Η πιο σωστή λύση είναι να ξηλωθεί και να τοποθετηθεί εκ νέου ψηλότερα. Αυτό φοβάμαι και αυτό.Οποτε πρέπει να βρω κάποιον για πολύ δουλειά
Doubt Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 20 λεπτά πριν, Alejandro είπε Δεν μπορεί να ανέβει τόσο. Η πιο σωστή λύση είναι να ξηλωθεί και να τοποθετηθεί εκ νέου ψηλότερα. Κι αν έχει κανένα πρέκι από πάνω και δεν χωράει τι γίνεται; Από περιέργεια ρωτάω καθαρά.
Petros Electron Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 14 λεπτά πριν, Doubt είπε Κι αν έχει κανένα πρέκι από πάνω και δεν χωράει τι γίνεται; Από περιέργεια ρωτάω καθαρά. θα πρεπει να το σπάσουνε, και να βαλουνε καινούριο ποιο πανω. Γινετε το εχω κανει εγω σε εσωτερική πορτα κατα την ανακαίνιση αλλα οπως και να το κάνεις ειναι μεγάλο "μερεμέτι" 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα