Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
59 minutes ago, Petros Electron said:

Σπρέι με λαδι σιλικόνης, ψεκασε τους πυρους και το καθάρισε το κλειδι σου καλα και επειτα ψεκασε το λιγο με το λαδι και βαλε το στην κλειδαριά μερικες φορες μεσα-εξω το κλειδι.  

αυτό εδώ ας πούμε;

spray-silikonis-500ml-wurth.jpg

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα θέμα με τα κλειδιά της Omega Lock, τα οποία είναι σπαστά και στο σημείο που κάνουν το σπάσιμο έχουν έναν πήρο, που μετά από κάποια χρόνια ή και μήνες χρήσης, συνήθως φεύγει και χάνεται !

Μου έχει συμβεί σε αρκετά κλειδιά της οικογένειας ... Κάνω πατέντες, με καρφάκια κυρίως, προσπαθώντας να φτιάξω παρόμοιο πήρο, αλλά δε μου αρέσει και συνήθως αλλάζω κλειδί ! Υπάρχει κάποιο ανταλλακτικό ?

10_1_4.jpg

Επεξ/σία από azografos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, azografos είπε

Έχω ένα θέμα με τα κλειδιά της Omega Lock, τα οποία είναι σπαστά και στο σημείο που κάνουν το σπάσιμο έχουν έναν πήρο, που μετά από κάποια χρόνια ή και μήνες χρήσης, συνήθως φεύγει και χάνεται !

Μου έχει συμβεί σε αρκετά κλειδιά της οικογένειας ... Κάνω πατέντες, με καρφάκια κυρίως, προσπαθώντας να φτιάξω παρόμοιο πήρο, αλλά δε μου αρέσει και συνήθως αλλάζω κλειδί ! Υπάρχει κάποιο ανταλλακτικό ?

Συνηθισμένο το πρόβλημα αυτο με τα κλειδιά της omega. Δεν νομιζω οτι υπαρχει ανταλλακτικό αλλα ο @mclein² θα μας δωσει τα φωτα του! :) 

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.
On 04/07/2025 at 15:25, azografos said:

αφηνεις το αυθεντικο πυρακι & καις το πλαστικο δεξια/αριστερα για να μη βγαινει

• Like 3
Δημοσ.
Στις 4/7/2025 στις 9:50 ΠΜ, thodoris1985 είπε

αυτό εδώ ας πούμε;

spray-silikonis-500ml-wurth.jpg

Ναι κανει. Δοκίμασε το βάζοντας λιγο για αρχη

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/6/2025 στις 2:01 ΜΜ, angelucky είπε

Δεν ανοίγει και με τα 3 κλειδιά που έχω. Αξιζει να παω να φτιάξω ένα ακόμη κ να προσπαθήσω πάλι? Μου είπε οτι θα βάλει κλειδαριά defender mottura. 

Σε συνέχεια της αναζήτησης....εχω 2 προτασεις πλέον

1. Mottura champion pro, defender disec monolito 400 ευρω με τοποθέτηση

2. Multi-t-lock securemme defender cisa κύλινδρο 300 ευρω.

Να ρωτήσω σε αυτό το εύρος τιμών....αξίζουν τα παραπάνω πακέτα? Υπάρχει μήπως κάποιος καλύτερος συνδυασμός? Η πορτα ειναι 90αρα.

Δημοσ.
20 hours ago, angelucky said:

Σε συνέχεια της αναζήτησης....εχω 2 προτασεις πλέον

1. Mottura champion pro, defender disec monolito 400 ευρω με τοποθέτηση

2. Multi-t-lock securemme defender cisa κύλινδρο 300 ευρω.

Να ρωτήσω σε αυτό το εύρος τιμών....αξίζουν τα παραπάνω πακέτα? Υπάρχει μήπως κάποιος καλύτερος συνδυασμός? Η πορτα ειναι 90αρα.

η πορτα ειναι gardesa (90αρα οπως ειπες) και σε "κοροϊδευουν" με αυτες τις τιμες

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, mclein² είπε

η πορτα ειναι gardesa (90αρα οπως ειπες) και σε "κοροϊδευουν" με αυτες τις τιμες

Με προβλημάτισες τώρα... @mclein²

Μπορείς σε παρακαλώ να μου προτείνεις 2  εναλλακτικές που έχουν ενα συνολικό πακέτο αναλυτικά απο κλειδαρια ασφαλείας,  αφαλό ασφαλείας 90mm (30-60) και ένα προστατευτικό κάλυμμα (defender) κ πόσο κάνουν τα υλικά....κ πόση η τοποθέτηση για να παω ξανά....για διαπραγμάτευση της τιμης εδώ? Ευχαριστώ. Εύρος τιμής μεχρι 400 όλα σύνολο.

Δημοσ.
3 hours ago, angelucky said:

Με προβλημάτισες τώρα... @mclein²

Μπορείς σε παρακαλώ να μου προτείνεις 2  εναλλακτικές που έχουν ενα συνολικό πακέτο αναλυτικά απο κλειδαρια ασφαλείας,  αφαλό ασφαλείας 90mm (30-60) και ένα προστατευτικό κάλυμμα (defender) κ πόσο κάνουν τα υλικά....κ πόση η τοποθέτηση για να παω ξανά....για διαπραγμάτευση της τιμης εδώ? Ευχαριστώ. Εύρος τιμής μεχρι 400 όλα σύνολο.

mottura gardesa + winkhaus ontra (ενα τσακ καλυτερος απο mottura champions pro) + sferik rok + μεσα διακοσμητικο = 250 ~ 270 με τοποθετηση

mottura gardesa + evva 4ks (ενας τοπ κυλινδρος, υπαρχουν κι αλλοι απλα ενδεικτικα για να δεις ποσο ειναι το μαξ πληρωμης) + sferik rok + μεσα διακοσμητικο = 350 ~ 360 με τοποθετηση

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Ξεκαθαρίζω ότι είμαι άσχετος αν και έχω διαβάσει αρκετά εδώ πριν γράψω, οπότε συγχωρέστε αν κάνω λάθη σε ορολογίες.

Νοίκιασα πρόσφατα μονοκατοικία η οποία έχει 2 ίδιες πόρτες αλουμινίου (κεντρική + κουζίνα) με κλείδωμα σε 3 σημεία. Σκέφτομαι να αλλάξω κλειδαριά και στις 2. 

image.jpeg.c4284a00f62de480eb9f29e78c3694e7.jpeg

Επίσης σκέφτομαι να τοποθετήσω και κάτι τέτοιο και στις 2. Στην κουζίνα λεω να το έχω μόνιμα κλειδωμένο καθώς δεν εξυπηρετεί η είσοδος από εκεί ιδιαίτερα.

Τέλος στην πόρτα της κουζίνας υπάρχει και αυτό το πλαστικό περιμετρικά του αφαλού το οποίο σκέφτομαι να αλλάξω.

image.jpeg.f0a287e2e63f2bc9f88fa86cbe802dda.jpeg

Τι επιλογές υπάρχουν; Από budget δεν θέλω να ξεφύγω πάρα πολύ καθώς το σπίτι το νοικιάζω. Με ~100€ για τις κλειδαριές γίνεται τίποτα; Επίσης υπάρχει συναγερμός και κάμερες μέσα + έξω από το σπίτι με καταγραφικό και Frigate για notifications (όταν αξιωθώ να τις τοποθετήσω ξανά).

Κάθε πρόταση δεκτή, ευχαριστώ. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, aromeo είπε

Επίσης σκέφτομαι να τοποθετήσω και κάτι τέτοιο και στις 2.

Αυτό είναι για συρόμενες μπαλκονόπορτες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Αυτό είναι για συρόμενες μπαλκονόπορτες.

Δεν ειναι για συρόμενες μόνο ειναι και για ανοιγμένες έχω στην δίκη μου μπαλκονόπορτα βαλει και στο παράθυρο της κουζινας επίσης.  ;) 

Δημοσ.
On 10/07/2025 at 12:18, aromeo said:

Καλησπέρα σε όλους

Ξεκαθαρίζω ότι είμαι άσχετος αν και έχω διαβάσει αρκετά εδώ πριν γράψω, οπότε συγχωρέστε αν κάνω λάθη σε ορολογίες.

Νοίκιασα πρόσφατα μονοκατοικία η οποία έχει 2 ίδιες πόρτες αλουμινίου (κεντρική + κουζίνα) με κλείδωμα σε 3 σημεία. Σκέφτομαι να αλλάξω κλειδαριά και στις 2. 

image.jpeg.c4284a00f62de480eb9f29e78c3694e7.jpeg

Επίσης σκέφτομαι να τοποθετήσω και κάτι τέτοιο και στις 2. Στην κουζίνα λεω να το έχω μόνιμα κλειδωμένο καθώς δεν εξυπηρετεί η είσοδος από εκεί ιδιαίτερα.

Τέλος στην πόρτα της κουζίνας υπάρχει και αυτό το πλαστικό περιμετρικά του αφαλού το οποίο σκέφτομαι να αλλάξω.

image.jpeg.f0a287e2e63f2bc9f88fa86cbe802dda.jpeg

Τι επιλογές υπάρχουν; Από budget δεν θέλω να ξεφύγω πάρα πολύ καθώς το σπίτι το νοικιάζω. Με ~100€ για τις κλειδαριές γίνεται τίποτα; Επίσης υπάρχει συναγερμός και κάμερες μέσα + έξω από το σπίτι με καταγραφικό και Frigate για notifications (όταν αξιωθώ να τις τοποθετήσω ξανά).

Κάθε πρόταση δεκτή, ευχαριστώ. 

Bumpαρω το παραπάνω και προσθέτω μια ερώτηση ακόμα. Σύμφωνα με την φώτο που ανέβασα αν καταλαβαίνω καλά θέλω κύλινδρο 35-40. Το 35 πάει έξω και το 40 μέσα. 

Διάβασα ότι γενικά δεν κάνει να εξέχει πολύ ο κύλινδρος έξω. Είδα και κάποια βίντεο που σε anti snap κυλίνδρους ρίχνουν νερό και άζωτο (ή ότι είναι αυτό το σπρει που ψεκάζουν ανάποδα) και τους πιάνουν από το σημείο που εξέχει και τους σπάνε χωρίς να λειτουργεί το protection λόγω παγώματος.

Στην μια πόρτα μου εξέχει τόσο

image.jpeg.c2596583a335bc08d6fb185d8ae034bd.jpeg

Μπορώ από 35 να πέσω στα 30 και να πάω σε κάτι 30-40 και αν ναι είναι σωστή σκέψη;

Από κυλίνδρους δεν βγάζω άκρη. Cisa Asix P8, Iseo R7, Cisa Astral (αν και ξεφεύγει για να πάρω 2 ίδιους) είναι μερικοί που ξεχώρισα. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Μια βοήθεια παρακαλώ.

Θέλω να βάλω ένα θυροτηλεφωνο με wifi για να απαντώ και από το κινητό. Θα έχει και λειτουργία ανοίγματος θύρας για να μπορώ να ανοίγω την πόρτα. 

Σαν θυροτηλεφωνο, μου κάνει το ezviz cp5. (https://www.ezviz.com/product/cp5/61519

Η απορία μου έχει να κάνει με την κλειδαριά. 

Έχω αυλοπορτα που υπάρχει κενό στο διακοσμητικό μέταλλο και μπορεί να περάσει το χέρι του κάποιος. Αυτή την στιγμή έχω μια απλή κουτιαστη κλειδαριά. 

Σκέφτομαι να πάρω αυτή 

https://www.skroutz.gr/s/26042604/Martin-Koutiasti-Kleidaria-Aristeri-se-Asimi-CHroma-08055.html

Που όπως καταλαβαίνω είναι φτηνή απομίμηση της αντίστοιχης cisa στα μισά λεφτά. Η απορία μου έχει να κάνει με το κόκκινο κουμπί απελευθέρωσης. Στην cisa βλέπω υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιησεις. Σε αυτή όμως δεν βλέπω να κάνουν καμία αναφορά σε όποιο κατάστημα και να κοίταξα. 

Γνωρίζει κάποιος αν γίνεται; 

Δημοσ.
17 hours ago, aromeo said:

Bumpαρω το παραπάνω και προσθέτω μια ερώτηση ακόμα. Σύμφωνα με την φώτο που ανέβασα αν καταλαβαίνω καλά θέλω κύλινδρο 35-40. Το 35 πάει έξω και το 40 μέσα. 

Διάβασα ότι γενικά δεν κάνει να εξέχει πολύ ο κύλινδρος έξω. Είδα και κάποια βίντεο που σε anti snap κυλίνδρους ρίχνουν νερό και άζωτο (ή ότι είναι αυτό το σπρει που ψεκάζουν ανάποδα) και τους πιάνουν από το σημείο που εξέχει και τους σπάνε χωρίς να λειτουργεί το protection λόγω παγώματος.

Στην μια πόρτα μου εξέχει τόσο

image.jpeg.c2596583a335bc08d6fb185d8ae034bd.jpeg

Μπορώ από 35 να πέσω στα 30 και να πάω σε κάτι 30-40 και αν ναι είναι σωστή σκέψη;

Από κυλίνδρους δεν βγάζω άκρη. Cisa Asix P8, Iseo R7, Cisa Astral (αν και ξεφεύγει για να πάρω 2 ίδιους) είναι μερικοί που ξεχώρισα. 

αν οι αλουμινοπορτες κλειδωνουν σε 1 σημειο, αδικος κοπος η αναλυση.

επισης, γενικα οι ελληνικες αλουμινοπορτες το μακρυ στελεχος το εχουν εξωτερικα και οχι εσωτερικα. μπορει να ειναι ειδικη περιπτωση η δικη σου αλλα οπως τη βλεπω δε μοιαζει για τετοια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...