aromeo Δημοσ. Σάββατο στις 07:25 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:25 μμ 6 hours ago, mclein² said: αν οι αλουμινοπορτες κλειδωνουν σε 1 σημειο, αδικος κοπος η αναλυση. επισης, γενικα οι ελληνικες αλουμινοπορτες το μακρυ στελεχος το εχουν εξωτερικα και οχι εσωτερικα. μπορει να ειναι ειδικη περιπτωση η δικη σου αλλα οπως τη βλεπω δε μοιαζει για τετοια Το έχω γράψει και στο αρχικό post είναι 3 σημείων η κλειδαριά αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα. Ο κύλινδρος όπως τον έβγαλα είχε το μακρύ στέλεχος μέσα, νομίζω φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Τώρα αν είναι λάθος τοποθετημένος δεν το γνωρίζω. Για να βγει τον τράβηξα από την εξωτερική πλευρά της πόρτας, παίζει ρόλο; Κάποια πρόταση σε κύλινδρο καθώς έχω δει ότι είσαι γνώστης θα εκτιμηθεί. Ευχαριστώ
kostastnt Δημοσ. Σάββατο στις 11:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:48 μμ Σε abloy protec 2 που έχει πάνω από 5ετία εγκατεστημένη δεν έχει γίνει ποτέ λίπανση. Χρειάζεται κι αν ναι με ποιό προϊόν? Ευχαριστώ
HERTHAN Δημοσ. Κυριακή στις 01:12 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:12 μμ Εχω εναν κυλινδρο agb scudo 9000 σε πορτα αλουμινιου και ξαφνικα σημερα δεν ξεκλειδωνει ουτε κλειδωνει εξωτερικα με κανενα κλειδι. Εσωτερικα κλειδωνει και ξεκλειδωνει κανονικα. Το κανει με ολα τα κλειδια.Τα καθαρισα τα κλειδια μηπως ειχα τιποτα εριξα και σκονη γραφιτη μηπως κανω κατι αλλα και παλι τιποτα. Εχει καμια ιδεα κανεις για το τι μπορει να παιζει?
Doubt Δημοσ. Κυριακή στις 01:32 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:32 μμ 18 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Εχω εναν κυλινδρο agb scudo 9000 σε πορτα αλουμινιου και ξαφνικα σημερα δεν ξεκλειδωνει ουτε κλειδωνει εξωτερικα με κανενα κλειδι. Εσωτερικα κλειδωνει και ξεκλειδωνει κανονικα. Το κανει με ολα τα κλειδια.Τα καθαρισα τα κλειδια μηπως ειχα τιποτα εριξα και σκονη γραφιτη μηπως κανω κατι αλλα και παλι τιποτα. Εχει καμια ιδεα κανεις για το τι μπορει να παιζει? Μήπως το "πείραξε" κανείς απ' έξω;
HERTHAN Δημοσ. Κυριακή στις 01:46 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:46 μμ 8 λεπτά πριν, Doubt είπε Μήπως το "πείραξε" κανείς απ' έξω; Οχι το τσεκαρα μολις τωρα. Πριν λιγο συνεβη......κλειδωνω πεταχτηκα καπου 1 λεπτο μετα γυρναω και δεν ανοιγε.Ηταν κι αλλος μεσα στο σπιτι οποτε δεν ειναι θεμα διαρρηξης. Τωρα τον εβγαλα τον κυλινδρο να δω τι παιζει και μολις βαζω το κλειδι εξωτερικα παλι κολλαει.Μετα απο μερικες φορες που επαιξα με το κλειδι κλειδωσε και ξεκλειδωσε.Το γυρνουσα αρκετα ωρα γυρω γυρω μηπως και γινοταν κατι.Οση ωρα τον ειχα στα χερια μου τον κυλινδρο το εβγαζα και το ξαναεβαζα το κλειδι παλι ενιωθα κολλουσε και δεν γυρνουσε και μετα απο λιγο οταν παλι γυρνουσε. Ειπα να ριξω τιποτα αλλο αλλα περιμενω να μου πει κανεις απο εδω τι να ριξω μην παρω καμια αποφαση απο μονος μου και το κανω χειροτερα.
stelios120 Δημοσ. Κυριακή στις 03:32 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:32 μμ Καλησπέρα στην παρέα. Θέλω την βοήθεια σας . Σε μονοκατοικία θέλω να αλλάξω την εξώπορτα. Η παλιά που έχει το σπίτι (δεν την τοποθέτησα εγώ) είναι μια PVC. Κοιτώντας και ρωτώντας σε 2 -3 μαγαζιά (στην επαρχία δεν έχει και πολλά). Ο ένας μου είπε να βάλω πάλι PVC ελληνικής εταιρίας και ότι έχουν βελτιωθεί πολύ σε θέμα ποιότητας, αντοχής σε καιρικές συνθήκες και αντιδιαρρηκτικής προστασίας, ότι προσφέρουν καλύτερη ηχομόνωση - θερμομόνωση και δεν περνάνε ζωύφια σε αντίθεση με την κλασική πόρτα ασφαλείας. Ο άλλος μου είπε να πάω σε θωρακισμένη πόρτα με επένδυση αλουμινίου. Ποια είναι η δική σας γνώμη;
mclein² Δημοσ. χθες στις 01:29 μμ Δημοσ. χθες στις 01:29 μμ (επεξεργασμένο) On 12/07/2025 at 23:48, kostastnt said: Σε abloy protec 2 που έχει πάνω από 5ετία εγκατεστημένη δεν έχει γίνει ποτέ λίπανση. Χρειάζεται κι αν ναι με ποιό προϊόν? Ευχαριστώ αν δεν εχεις προβλημα -> δεν τον πειραζεις. On 13/07/2025 at 13:12, HERTHAN said: Εχω εναν κυλινδρο agb scudo 9000 σε πορτα αλουμινιου και ξαφνικα σημερα δεν ξεκλειδωνει ουτε κλειδωνει εξωτερικα με κανενα κλειδι. Εσωτερικα κλειδωνει και ξεκλειδωνει κανονικα. Το κανει με ολα τα κλειδια.Τα καθαρισα τα κλειδια μηπως ειχα τιποτα εριξα και σκονη γραφιτη μηπως κανω κατι αλλα και παλι τιποτα. Εχει καμια ιδεα κανεις για το τι μπορει να παιζει? απλα χαλασε λογικα κολλησε καποια απο τις 12 μπιλιες Επεξ/σία χθες στις 01:29 μμ από mclein² 1
kostastnt Δημοσ. χθες στις 02:01 μμ Δημοσ. χθες στις 02:01 μμ 29 λεπτά πριν, mclein² είπε αν δεν εχεις προβλημα -> δεν τον πειραζεις. Οι κύλινδρος/κλειδαριά δεν έχουν θέμα. Έχει βέβαια κάποιες δυσκολίες που έχω δει να αναφέρουν και σε άλλα site. Πχ μια φορά το μήνα το κλειδί θα γυρίσει κούφια. Απλά θα γυρνάει χωρίς να κάνει τίποτα. Παίζει ρόλο και η πόρτα που έκατσε με τα χρόνια (2010 μπήκε) και δεν βρήκα ακόμα άτομο Θεσσαλονίκη να καταφέρει να την φέρει σωστά. Γενικά νομίζω δουλεύει τέλεια απλά επειδή είναι 5 χρόνια σε λειτουργία και οι κατασκευαστές προτείνουν να συντηρούνται οι κύλινδροι.
mclein² Δημοσ. χθες στις 02:03 μμ Δημοσ. χθες στις 02:03 μμ 1 minute ago, kostastnt said: Οι κύλινδρος/κλειδαριά δεν έχουν θέμα. Έχει βέβαια κάποιες δυσκολίες που έχω δει να αναφέρουν και σε άλλα site. Πχ μια φορά το μήνα το κλειδί θα γυρίσει κούφια. Απλά θα γυρνάει χωρίς να κάνει τίποτα. Παίζει ρόλο και η πόρτα που έκατσε με τα χρόνια (2010 μπήκε) και δεν βρήκα ακόμα άτομο Θεσσαλονίκη να καταφέρει να την φέρει σωστά. Γενικά νομίζω δουλεύει τέλεια απλά επειδή είναι 5 χρόνια σε λειτουργία και οι κατασκευαστές προτείνουν να συντηρούνται οι κύλινδροι. η λειτουργια του "αερινου" γυρισματος ειναι σχετικη με το τσιφακι της διπλης ενεργειας. μπορει να το νιωθεις - μπορει και να μη το νιωθεις. οταν γινεται, συνηθως εχουμε ξεκλειδωσει απο την μια μερια & παμε να κλειδωσουμε αμεσα απο την αλλη. 1
kostastnt Δημοσ. χθες στις 02:06 μμ Δημοσ. χθες στις 02:06 μμ Μόλις τώρα, mclein² είπε η λειτουργια του "αερινου" γυρισματος ειναι σχετικη με το τσιφακι της διπλης ενεργειας. μπορει να το νιωθεις - μπορει και να μη το νιωθεις. οταν γινεται, συνηθως εχουμε ξεκλειδωσει απο την μια μερια & παμε να κλειδωσουμε αμεσα απο την αλλη. Δεν το είχα σκεφτεί αλλά όντως έτσι γίνεται. Συμβαίνει πάντα όταν ξεκλειδώνω από μέσα για να φύγω από το σπίτι και πάω να κλειδώσω απέξω. Δε συμβαίνει όταν γυρνάω στο σπίτι και ξεκλειδώνω ενώ μετά κατευθείαν κλειδώνω από μέσα. Άρα το αφήνω όπως είναι και συνεχίζω μπας και βρω κάποιον "πορτά" να ιδρώσει την πόρτα. Ευχαριστώ πολύ! 1
Petros Electron Δημοσ. χθες στις 03:48 μμ Δημοσ. χθες στις 03:48 μμ 1 ώρα πριν, kostastnt είπε Δεν το είχα σκεφτεί αλλά όντως έτσι γίνεται. Συμβαίνει πάντα όταν ξεκλειδώνω από μέσα για να φύγω από το σπίτι και πάω να κλειδώσω απέξω. Δε συμβαίνει όταν γυρνάω στο σπίτι και ξεκλειδώνω ενώ μετά κατευθείαν κλειδώνω από μέσα. Άρα το αφήνω όπως είναι και συνεχίζω μπας και βρω κάποιον "πορτά" να ιδρώσει την πόρτα. Ευχαριστώ πολύ! Το κανει και σε εμενα, οπως σου εγραψε ο @mclein² εχει να κανει με την 2πλη ενεργεια.Τον εχω κανα 2 χρονια. 1 με 2 φόρες τον χρόνο τον λιπαίνω με λιγο λάδι (σπρέι) σιλικόνης και λειτουργεί άψογα -σαν την 1η ημερα- μπορείς να δοκιμάσεις, οχι μεσα στον κύλινδρο βαλε λιγο στο κλειδί και μετά βαλτο μεσα και γυρνα το μερικές φόρες..
HERTHAN Δημοσ. χθες στις 08:35 μμ Δημοσ. χθες στις 08:35 μμ 7 ώρες πριν, mclein² είπε απλα χαλασε λογικα κολλησε καποια απο τις 12 μπιλιες ok ευχαριστω mclein παει για πεταμα. Να παω παλι σε scudo 9000 η να επιλεξω κατι αλλο? Τι επιλογες εχω στην τιμη του scudo και διασταση 30-60 για αλουμινοπορτα?
mclein² Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 11 hours ago, HERTHAN said: ok ευχαριστω mclein παει για πεταμα. Να παω παλι σε scudo 9000 η να επιλεξω κατι αλλο? Τι επιλογες εχω στην τιμη του scudo και διασταση 30-60 για αλουμινοπορτα? αν σε βολεψε, ο 9000 ειναι πολυ καλη επιλογη / αλλιως cisa astral s 1
HERTHAN Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 1 ώρα πριν, mclein² είπε αν σε βολεψε, ο 9000 ειναι πολυ καλη επιλογη / αλλιως cisa astral s Nαι μια χαρα ηταν ο 9000 απλα εξεταζα και τις παρακατω επιλογες γιατι τον 9000 τον ειχα παρει 62 ευρω και τωρα βλεπω παιζει στα 84 ευρω. Evva eps απο Ελλαδα ο οποιος δυστυχως ερχεται με 3 κλειδια και δεν μπορω να βγαλω αλλα μιας και ειμαι επαρχια. WINKHAUS keyTec RPE 3 κλειδια οπου ισχυουν τα ιδια με τον eps.
Petros Electron Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 1 ώρα πριν, HERTHAN είπε Nαι μια χαρα ηταν ο 9000 απλα εξεταζα και τις παρακατω επιλογες γιατι τον 9000 τον ειχα παρει 62 ευρω και τωρα βλεπω παιζει στα 84 ευρω. Δοκιμασες να βαλεις λιγο λαδακι σιλικονης και να κανεις μεσα-εξω πολλες φορες το κλειδι μηπως ξεκολλησει το pin και δουλέψει παλι ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα