haris_216 Δημοσ. Τρίτη στις 09:01 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:01 πμ Επειδή το βλέπω και σε άλλα νήματα/θέματα αναρωτιέμαι αν όσοι "ζυγίζουν" τη δουλειά (του άλλου) και το αντίστοιχο κόστος με το "πέντε λεπτά δουλειά είναι" αν κάνουν το ίδιο και με τη δική τους δουλειά. Ή μήπως εκεί υπάρχουν/παίζουν και άλλες παράμετροι; 😉
phanispal Δημοσ. Τρίτη στις 09:15 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:15 πμ Είναι η λογική «ο καφές κοστίζει 50 cents και αυτοί τον πουλάνε πέντε φορές πάνω». Επειδή είμαι στο χώρο των γερανών πλέον, θεωρώ πως οι ιδιοκτήτες (όχι οι υπάλληλοι) βγάζουν χρήματα. Όχι περιουσίες αλλά βγάζουν. Άλλο που αν τους ρωτήσεις σου λένε ίσα που βγάζουν ένα μεροκάματο. Αλλά να πάει να πάρει κάποιος το γερανό να φτάσει μέχρι εσένα, να κάνει τη δουλειά που θες και μετά να ξαναγυρίσει (ή να πάει στην επόμενη δουλειά) για 50€ επειδή στο μυαλό του πελάτη έχει καρφωθεί το «έλα μωρέ για μισή ώρα δουλειά», προφανώς και δε γίνεται. Μόνο αν είναι γνωστός και σου κάνει εξυπηρέτηση χωρίς να βγάλει κέρδος. 1
sonikk Δημοσ. Τρίτη στις 11:42 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:42 πμ 2 ώρες πριν, haris_216 είπε Επειδή το βλέπω και σε άλλα νήματα/θέματα αναρωτιέμαι αν όσοι "ζυγίζουν" τη δουλειά (του άλλου) και το αντίστοιχο κόστος με το "πέντε λεπτά δουλειά είναι" αν κάνουν το ίδιο και με τη δική τους δουλειά. Ή μήπως εκεί υπάρχουν/παίζουν και άλλες παράμετροι; 😉 Το γεγονός ότι ζητάνε ότι θέλουν είναι μια ακόμη "παράμετρος"... Πχ εμένα για την ίδια δουλειά μου ζήτησαν από 100 έως 250 ευρώ τέσσερις διαφορετικοί γερανοί.
nzeppos Δημοσ. Τρίτη στις 12:05 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:05 μμ (επεξεργασμένο) Και όλα αυτά αν μπορείς να βρεις γερανό, γιατί στην Αθήνα μπορεί να είναι κάτι σχετικά απλό αλλά στην επαρχία ο πιο κοντινός μπορεί να είναι 100+ χιλιόμετρα μακρυά και για να έρθει να θέλει κανα 200άρι κατ' ελάχιστο συν ραντεβού 1-2 βδομάδες πριν (που ειδικά το χειμώνα δεν θα ξέρεις καν τι καιρό θα κάνει εκείνη τη μέρα και αν θα μπορεί ο γερανός να δουλέψει). Εκτός όλων των άλλων, τα τελευταία χρόνια πολλές μεταφορικές βρήκαν καλές ευκαιρίες και πούλησαν τα ανυψωτικά τους (μιας και δεν τα χρησιμοποιούσαν συχνά), σε εταιρείες που τα δουλεύουν σε καθημερινή βάση, πχ. εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε σκεπές. Οπότε έχουν γίνει ακόμα πιο δυσεύρετα. Στην Αθήνα φυσικά ισχύει πως ζητάνε ό,τι να 'ναι, οπότε θα χρειαστεί να πάρει κάποιος τουλάχιστον 3-4 προσφορές μέχρι να καταλήξει. Επεξ/σία Τρίτη στις 12:14 μμ από nzeppos
phanispal Δημοσ. Τρίτη στις 12:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:58 μμ 1 ώρα πριν, sonikk είπε Το γεγονός ότι ζητάνε ότι θέλουν είναι μια ακόμη "παράμετρος"... Πχ εμένα για την ίδια δουλειά μου ζήτησαν από 100 έως 250 ευρώ τέσσερις διαφορετικοί γερανοί. Μια άλλη παράμετρος είναι ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια μηχανήματα, άλλοι έχουν πιο μεγάλα, άλλοι πιο μικρά, που δεν κοστίζουν το ίδιο. Μια άλλη είναι ότι στη μία περίπτωση μπορεί να δουλεύει το μηχάνημα ο κάτοχος και στην άλλη υπάλληλος. Μια άλλη είναι ότι κάποιες φορές ο πελάτης δε γίνεται απόλυτα κατανοητός σχετικά με το τι ακριβώς θέλει, κι έτσι υπάρχουν παρανοήσεις. 1 1
haris_216 Δημοσ. Τρίτη στις 01:54 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:54 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sonikk είπε Το γεγονός ότι ζητάνε ότι θέλουν είναι μια ακόμη "παράμετρος"... Πχ εμένα για την ίδια δουλειά μου ζήτησαν από 100 έως 250 ευρώ τέσσερις διαφορετικοί γερανοί. Νομίζω ότι ο αποπάνω τα λέει απολύτως σωστά Σημ. Θα ίσχυε το "για την ίδια δουλειά" αν έχουν περάσει κι έχουν δει τη "δουλειά". Διαφορετικά έχει να κάνει με το τι λέει ο πελάτης, αν λέει σε όλους το ίδιο και τι τελικά καταλαβαίνουν αυτοί. Επεξ/σία Τρίτη στις 01:55 μμ από haris_216
sonikk Δημοσ. Τετάρτη στις 03:48 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:48 πμ 13 ώρες πριν, haris_216 είπε Νομίζω ότι ο αποπάνω τα λέει απολύτως σωστά Σημ. Θα ίσχυε το "για την ίδια δουλειά" αν έχουν περάσει κι έχουν δει τη "δουλειά". Διαφορετικά έχει να κάνει με το τι λέει ο πελάτης, αν λέει σε όλους το ίδιο και τι τελικά καταλαβαίνουν αυτοί. Προσωπικά εγώ είπα τα ίδια σε όλους.Στους τρεις μάλιστα μου ζήτησαν φωτογραφίες πρόσοψης σπιτιού για να έχουν εικόνα για το πώς θα το κάνουν.Οποτε είδαν τη δουλειά...
haris_216 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 πμ 4 ώρες πριν, sonikk είπε Προσωπικά εγώ είπα τα ίδια σε όλους.Στους τρεις μάλιστα μου ζήτησαν φωτογραφίες πρόσοψης σπιτιού για να έχουν εικόνα για το πώς θα το κάνουν.Οποτε είδαν τη δουλειά... Οπότε γυρίζουμε σε αυτά που αναφέρει παραπάνω ο @phanispal. Δηλαδή στα πιθανόν διαφορετικά μηχανήματα. Ίσως κάποιος να έχει αναβατόριο ή παπαγαλάκι και να θεωρεί ότι θα γίνει η δουλειά (που όντως μπορεί αν είναι κάτι εύκολο αν το κτήριο δεν "μπαίνει πολύ μέσα" σε σχέση με το πεζοδρόμιο), τη στιγμή που άλλος μπορεί να έχει μεγάλο γερανό που έτσι κι αλλιώς θα χρεωθεί παραπάνω και μόνο η μετακίνησή του αλλά θα σου κάνει και σίγουρα τη δουλειά. Συνεπώς, εφόσον πείθεσαι ότι οι "ακριβοί" (γιατί αυτό τελικά είναι το ζουμί) ζήτησαν "ότι θέλουν" πολύ απλά πας σε κάποιον του 100άρικου. Βέβαια σε αυτό το νήμα έχει συζητηθεί πολλάκις το θέμα των ηλιακών του 500άρικου όπου "πήγε εκεί" ο ενδιαφερόμενος με το σκεπτικό "έλα μωρέ, όλα ίδια είναι" και τελικά τα "έπαιξε" στην 3ετία, αφού τελικά η επιλογή έγινε ΜΟΝΟ από την τιμή χωρίς κανένα άλλο feedback/έρευνα (προφανώς κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί στο κάθε προϊόν/υπηρεσία). 1
darkmatinee Δημοσ. Τετάρτη στις 11:51 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:51 πμ Καλημέρα στην ομήγυρη. Έχουμε εδώ και 2 μήνες που ο ηλιακός δεν δουλεύει όπως έπρεπε. Γέμισα μια φορά με αντιψυκτικό το καζάνι κι έστρωσε για λίγο καιρό. Έτσι σήμερα έφερα έναν υδραυλικό να τον δει και μου είπε ότι έχει διαρροή επειδή έχει τρυπήσει το καζάνια. Το καζάνι έχει ξεβάψει λίγο και γράφει πάνω Power και δεν έχω περισσότερες πληροφορίες για αυτό . Χαλάνε τόσο εύκολα αυτά; Και αν ναι υπάρχει τρόπος να σωθεί ή πάμε για άλλο;
haris_216 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:24 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:24 μμ (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Καλημέρα στην ομήγυρη. Έχουμε εδώ και 2 μήνες που ο ηλιακός δεν δουλεύει όπως έπρεπε. Γέμισα μια φορά με αντιψυκτικό το καζάνι κι έστρωσε για λίγο καιρό. Έτσι σήμερα έφερα έναν υδραυλικό να τον δει και μου είπε ότι έχει διαρροή επειδή έχει τρυπήσει το καζάνια. Το καζάνι έχει ξεβάψει λίγο και γράφει πάνω Power και δεν έχω περισσότερες πληροφορίες για αυτό . Χαλάνε τόσο εύκολα αυτά; Και αν ναι υπάρχει τρόπος να σωθεί ή πάμε για άλλο; Η περιγραφή σου παραπέμπει σε αυτό που είπε ο υδραυλικός (διαρροή των υγρών του κλειστού κυκλώματος). Αν όντως έχει τρυπήσει το καζάνι, πας για άλλο. Πάντα βέβαια παίζει και το σενάριο του να χάνει το κλειστό κύκλωμα από αλλού (πχ υδροσκελετό συλλέκτη ή σωλήνες σύνδεσης συλλέκτη-καζανιού) οπότε αυτό θα ήταν επισκευάσιμο. Αν δεν φαίνεται πουθενά κάτι τέτοιο ή ο υδραυλικός που το είδε το απορρίπτει σαν πιθανότητα (και θεωρώντας πως του έχεις εμπιστοσύνη) τότε ψάχνεις για καζάνι Σημ.1 Επειδή το καζάνι δεν είναι φτηνή υπόθεση (περίπου στο 50% ενός καινούργιου συστήματος) καλό θα είναι να αξιολογηθεί και η κατάσταση των συλλεκτών. Αν πχ έχουν μέσα τίποτα πρασινίσματα (σκουριά του χαλκού) και δείχνουν ότι "ετοιμάζουν κάτι" θα ήταν χαζό και μη vfm να αλλάξεις το καζάνι τώρα και τον συλλέκτη/ες του χρόνου. Σημ.2 Κι εγώ είμαι στην ίδια φάση με τρυπημένο καζάνι και "ροκανίζω" το χρόνο με συμπλήρωση νερού (εννοείται πως λόγω καλοκαιριού και σπατάλης δεν μπαίνω στην διαδικασία να βάζω το "κανονικό" υγρό) κάθε 10-15 μέρες προκειμένου να βγουν τα αποτελέσματα της επιδότησης που είχα κάνει αίτηση. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:25 μμ από haris_216 1
darkmatinee Δημοσ. Τετάρτη στις 12:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:36 μμ 9 minutes ago, haris_216 said: Η περιγραφή σου παραπέμπει σε αυτό που είπε ο υδραυλικός (διαρροή των υγρών του κλειστού κυκλώματος). Αν όντως έχει τρυπήσει το καζάνι, πας για άλλο. Πάντα βέβαια παίζει και το σενάριο του να χάνει το κλειστό κύκλωμα από αλλού (πχ υδροσκελετό συλλέκτη ή σωλήνες σύνδεσης συλλέκτη-καζανιού) οπότε αυτό θα ήταν επισκευάσιμο. Αν δεν φαίνεται πουθενά κάτι τέτοιο ή ο υδραυλικός που το είδε το απορρίπτει σαν πιθανότητα (και θεωρώντας πως του έχεις εμπιστοσύνη) τότε ψάχνεις για καζάνι Σημ.1 Επειδή το καζάνι δεν είναι φτηνή υπόθεση (περίπου στο 50% ενός καινούργιου συστήματος) καλό θα είναι να αξιολογηθεί και η κατάσταση των συλλεκτών. Αν πχ έχουν μέσα τίποτα πρασινίσματα (σκουριά του χαλκού) και δείχνουν ότι "ετοιμάζουν κάτι" θα ήταν χαζό και μη vfm να αλλάξεις το καζάνι τώρα και τον συλλέκτη/ες του χρόνου. Σημ.2 Κι εγώ είμαι στην ίδια φάση με τρυπημένο καζάνι και "ροκανίζω" το χρόνο με συμπλήρωση νερού (εννοείται πως λόγω καλοκαιριού και σπατάλης δεν μπαίνω στην διαδικασία να βάζω το "κανονικό" υγρό) κάθε 10-15 μέρες προκειμένου να βγουν τα αποτελέσματα της επιδότησης που είχα κάνει αίτηση. Ναι δεν το έψαξαν και πολύ. Έβαλαν υγρό και είδαν διαρροή οπότε είπαν αυτό είναι. Θα ψάξω να βρω αυτόν που τον έβαλε, μπας και το ψάξει περισσότερο & νερό κάθε 2 βδομάδες μέχρι να βρω λύση. Υγρό βάζεις απλώς νερό; Ή και τίποτα άλλο;
haris_216 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:45 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:45 μμ 5 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Ναι δεν το έψαξαν και πολύ. Έβαλαν υγρό και είδαν διαρροή οπότε είπαν αυτό είναι. Θα ψάξω να βρω αυτόν που τον έβαλε, μπας και το ψάξει περισσότερο & νερό κάθε 2 βδομάδες μέχρι να βρω λύση. Υγρό βάζεις απλώς νερό; Ή και τίποτα άλλο; Άμα είδαν τη διαρροή (θεωρητικά) ξέρουν για τι μιλάνε Εγώ, τους τελευταίους μήνες που είμαι σε αυτή τη φάση, βάζω απλά νερό. Έτσι κι αλλιώς και το νερό μια χαρά δουλειά κάνει, ως προς τη λειτουργία του ηλιακού. Απλά το κανονικό υγρό είναι και αντιψυκτικό, που προφανώς καλοκαιριάτικα δεν με νοιάζει, και ενδεχομένως να έχει και τίποτα αντιδιαβρωτικά για το κύκλωμα, που έτσι κι αλλιώς το δικό είναι τελειωμένο Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αγοράζω/πληρώνω μπιτόνια υγρό που μέσα σε 10 μέρες θα έχει φύγει στην ταράτσα 1
hp8 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:17 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:17 μμ 1 ώρα πριν, darkmatinee είπε γράφει πάνω Power και δεν έχω περισσότερες πληροφορίες λογικά πρέπει να έχεις τον Sunpower του Μαλτ 1 ώρα πριν, darkmatinee είπε Χαλάνε τόσο εύκολα αυτά; τίποτα δεν είναι αιώνιο Πόσα χρόνια τον έχεις ? 48 λεπτά πριν, haris_216 είπε Και αν ναι υπάρχει τρόπος να σωθεί ή πάμε για άλλο; Λογικά πας για αντικατασταση Αλλα δεν γράφεις αν στάζει από την κάτω μεριά του καζανιού η από κάπου αλλού
darkmatinee Δημοσ. Τετάρτη στις 01:35 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:35 μμ 17 minutes ago, hp8 said: λογικά πρέπει να έχεις τον Sunpower του Μαλτ Όχι δεν είναι αυτός, δυστυχώς. 17 minutes ago, hp8 said: τίποτα δεν είναι αιώνιο Πόσα χρόνια τον έχεις ? καμιά 10αριά 17 minutes ago, hp8 said: Λογικά πας για αντικατασταση Αλλα δεν γράφεις αν στάζει από την κάτω μεριά του καζανιού η από κάπου αλλού Στο κάτω μέρος, εκεί που ενώνεται με την παροχή νερού.
hp8 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:31 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:31 μμ 1 ώρα πριν, darkmatinee είπε Στο κάτω μέρος, εκεί που ενώνεται με την παροχή νερού. 3 ώρες πριν, darkmatinee είπε Έχουμε εδώ και 2 μήνες που ο ηλιακός δεν δουλεύει όπως έπρεπε. Γέμισα μια φορά με αντιψυκτικό το καζάνι κι έστρωσε για λίγο καιρό. Δεν τα εχω χρησιμοποιησει Αν θελεις να δοκιμασεις αυτα τα δυο LEAK SEALER F4 η boiler liquid stop leak https://www.aircoline.gr/fernox-f4.el.aspx 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα