Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/10/2025 στις 9:17 ΜΜ, sonikk είπε

Με τον ταχυθερμοσίφωνα/ταχυθερμαντηρα επειδή λειτουργεί με ρεύμα και βρίσκεται μέσα στο μπάνιο και σχεδόν μέσα στη μπανιέρα υπάρχει κίνδυνος διαρροής ρεύματος ή ηλεκτροπληξίας επειδή πετάγονται τα νερά;

Μπορεί να συνδεθεί με ηλιακο;

Για παρα πολύ μεγάλη ποσότητα ζεστού νερού τι ταχυθερμοσίφωνα πρέπει να πάρω;Με τι είδους χαρακτηριστικά;

Στη θεωρία του πράγματος κι εφόσον είναι ποιοτική κατασκευή και όχι καμιά κινεζιά που ακόμα και το λογότυπο CE το έχει τυπωμένο...ανάποδα, δεν θα έχεις πρόβλημα. Κοιτάς προφανώς επώνυμους και κοιτάς και τα πιστοποιητικά που αφορούν τα θέματα αντοχής σε υγρασία/νερά (τις IP πιστοποιήσεις)

Ως προς το "τι μεγέθους/παροχής ταχυθερμοσίφωνα" δεν θα μπω στη διαδικασία να το ξανά αναλύσω (έχουν αναφερθεί πολλές φορές και από μένα και από άλλους σε σχετικά νήματα). Απλά θα πω σαν γενικό μπούσουλα ότι ταχυθερμοσίφωνες κάτω από 9-10kW, άσχετα από αυτά που λένε οι πωλητές, είναι για γέλια σε χρήση μπάνιου, ειδικά το χειμώνα (για κουζίνα/νιπτήρα είναι άλλη ιστορία).

Εκτός αν είσαι τύπος που δεν θέλει πολύ ζεστό το νερό ή δεν σε ενοχλεί η πολύ ασθενική ροή (όταν προσπαθείς να πετύχεις καυτό νερό με "μικρό" ταχυθερμοσίφωνα και πολύ κρύο νερό εισόδου/ΕΥΔΑΠ αυτό επιτυγχάνεται μόνο μειώνοντας σημαντικά τη ροή)

• Thanks 1
  • Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Στη θεωρία του πράγματος κι εφόσον είναι ποιοτική κατασκευή και όχι καμιά κινεζιά που ακόμα και το λογότυπο CE το έχει τυπωμένο...ανάποδα, δεν θα έχεις πρόβλημα. Κοιτάς προφανώς επώνυμους και κοιτάς και τα πιστοποιητικά που αφορούν τα θέματα αντοχής σε υγρασία/νερά (τις IP πιστοποιήσεις)

Ως προς το "τι μεγέθους/παροχής ταχυθερμοσίφωνα" δεν θα μπω στη διαδικασία να το ξανά αναλύσω (έχουν αναφερθεί πολλές φορές και από μένα και από άλλους σε σχετικά νήματα). Απλά θα πω σαν γενικό μπούσουλα ότι ταχυθερμοσίφωνες κάτω από 9-10kW, άσχετα από αυτά που λένε οι πωλητές, είναι για γέλια σε χρήση μπάνιου, ειδικά το χειμώνα (για κουζίνα/νιπτήρα είναι άλλη ιστορία).

Εκτός αν είσαι τύπος που δεν θέλει πολύ ζεστό το νερό ή δεν σε ενοχλεί η πολύ ασθενική ροή (όταν προσπαθείς να πετύχεις καυτό νερό με "μικρό" ταχυθερμοσίφωνα και πολύ κρύο νερό εισόδου/ΕΥΔΑΠ αυτό επιτυγχάνεται μόνο μειώνοντας σημαντικά τη ροή)

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Δεν έτυχε να παρακολουθήσω το νήμα για ταχυθερμοσίφωνες γιατί δεν είναι τόσο παλιός στο φόρουμ.

Για παρα πολύ ζεστό νερό λόγω αυξημένων αναγκών το μέγιστο πόσα KW θα μπορούσα να πάρω δηλαδή;Ένα γενικό μπουσουλα μου είπες οκ αλλά το μέγιστο που βγαίνουν πόσο είναι πάνω κάτω για να κοιτάξω για τον μεγαλύτερο;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, sonikk είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Δεν έτυχε να παρακολουθήσω το νήμα για ταχυθερμοσίφωνες γιατί δεν είναι τόσο παλιός στο φόρουμ.

Για παρα πολύ ζεστό νερό λόγω αυξημένων αναγκών το μέγιστο πόσα KW θα μπορούσα να πάρω δηλαδή;Ένα γενικό μπουσουλα μου είπες οκ αλλά το μέγιστο που βγαίνουν πόσο είναι πάνω κάτω για να κοιτάξω για τον μεγαλύτερο;

Δεν μπορείς να "κοιτάξεις για τον μεγαλύτερο" γιατί...sky is the limit ως προς τα kW τους

Επίσης όταν τα kW γίνονται 2ψήφια ίσως χρειαστεί να πας σε 3φασικό. Όπως και να χει θα πρέπει ένας ηλεκτρολόγος να δει την εγκατάστασή σου και να αποφανθεί για τι επαρκεί και αν θα μπορούσε να μπει κάτι μεγάλο

Όσο για τα παλιά νήματα,  το search button κάνει θαύματα ;)

πχ 

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, haris_216 είπε

Δεν μπορείς να "κοιτάξεις για τον μεγαλύτερο" γιατί...sky is the limit ως προς τα kW τους

Επίσης όταν τα kW γίνονται 2ψήφια ίσως χρειαστεί να πας σε 3φασικό. Όπως και να χει θα πρέπει ένας ηλεκτρολόγος να δει την εγκατάστασή σου και να αποφανθεί για τι επαρκεί και αν θα μπορούσε να μπει κάτι μεγάλο

πχ 

Απ' ότι έψαξα το μέγιστο είναι 24KW.

Τώρα αυτό πως μεταφράζεται σε κυβικά ζεστού νερου ή διάρκεια ή το κατά πόσο καυτό νερό σαν θερμοκρασία  και ποσότητα ροής βγαίνει ένας Θεός ξέρει...

Εγώ σε αυτά(ταχυθερμαντηρες) ειμαι αρχάριος..

Δημοσ.
Στις 7/10/2025 στις 6:59 ΜΜ, haris_216 είπε

πχ 

Κατάλαβα πολλά από τις αναλύσεις σου.Σε ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους θα ήθελα την γνώμη σας για ηλιακό για 4 άτομα που θα μπει σε ταράτσα δεν έχω ιδέα από αυτά υπάρχει κάποιος σχετικά οικονομικός και αξιόπιστος γιατί από Κέρκυρα θα πρέπει να υπολογίσω κ τα μεταφορικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω η αίτηση για voucher άλλαξε κατάσταση και λέει "επιστροφή σε ωφειλουμενο". Τι σημαίνει αυτό; βασικα πατωντας το ιστορικοτητα γραφει "Η αίτηση με αριθμό 628903 έχει επιστραφεί απο τον αξιολογητή για διορθώσεις. Παρακαλώ μεταβείτε στην οθόνη με τα έγγραφα." 

πηγαινω στα εγγραφα και δεν με αφηνει να κανω καποια αλλαγη

Επεξ/σία από gsisr
Δημοσ.
10 ώρες πριν, gsisr είπε

Βλέπω η αίτηση για voucher άλλαξε κατάσταση και λέει "επιστροφή σε ωφειλουμενο". Τι σημαίνει αυτό; βασικα πατωντας το ιστορικοτητα γραφει "Η αίτηση με αριθμό 628903 έχει επιστραφεί απο τον αξιολογητή για διορθώσεις. Παρακαλώ μεταβείτε στην οθόνη με τα έγγραφα." 

πηγαινω στα εγγραφα και δεν με αφηνει να κανω καποια αλλαγη

Θα έπεσες σε αξιολογητή από την ομάδα των "αρίστων"....

Δημοσ.

Καλησπερα!

Εχω βαλει καινουργιο 200αρι ηλιακο και εχω προβλημα. Δεν ζεσταινει. Τον εχουν δει 2 υδραυλικοι χωρις να διαγνωσουν τιποτα. Το καλοκαιρι δεν εφτασε ποτε τους 70c και τωρα πια παιζει στους 40 και πολυ λεω.
Σκιαση μηδενικη και βρισκεται στον δυτικη ελλαδα, στον Πυργο ηλειας.

Ανεβηκε και αλλος υδραυλικος να δει μηπως λειπουν υγρα, αλλα ηταν οκ.

Βλεπετε κατι με το ματι παραξενο ?

DJI_0582.JPG

DJI_0583.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Τον εχουν δει 2 υδραυλικοι χωρις να διαγνωσουν τιποτα.

Ανεβηκε και αλλος υδραυλικος

Φαντάζομαι θα ήταν ουτοπικό να φανεί κάτι που δεν είδαν ήδη (από κοντά) 3 μάστορες.

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Φαντάζομαι θα ήταν ουτοπικό να φανεί κάτι που δεν είδαν ήδη (από κοντά) 3 μάστορες.

καθολου ουτοπικο. Για να ρωταω εχω λογο. Συνεπως ευχαριστω που ασχοληθηκες με το post Μου, ενω δεν γνωριζεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Καλησπερα!

Εχω βαλει καινουργιο 200αρι ηλιακο και εχω προβλημα. Δεν ζεσταινει. Τον εχουν δει 2 υδραυλικοι χωρις να διαγνωσουν τιποτα. Το καλοκαιρι δεν εφτασε ποτε τους 70c και τωρα πια παιζει στους 40 και πολυ λεω.
Σκιαση μηδενικη και βρισκεται στον δυτικη ελλαδα, στον Πυργο ηλειας.

Ανεβηκε και αλλος υδραυλικος να δει μηπως λειπουν υγρα, αλλα ηταν οκ.

DJI_0582.JPG

DJI_0583.JPG

Φίλε μου καλησπέρα, σαν μηχανολόγος, σχεδόν όλα στη φωτογραφία είναι λάθος, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύω...,  ελπίζω ο προσανατολισμός τουλάχιστον να είναι 180 μοίρες πεντακάθαρος νότος...

Αρχικά, ποιος σου πρότεινε να βάλετε χαμηλού ύψους βάση οροφής, σε 200λτ ηλιακό, με ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΥΛΛΈΚΤΗ;;

Η κλίση είναι πολύ χαμηλή, πρέπει να σηκωθεί η πλάτη, να φτάσει τουλάχιστον 35-40 μοίρες για να αποδώσει τον χειμώνα.., επίσης έπρεπε να είχατε βάλει τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια συλλέκτη, (πχ 2Χ2ΤΜ), για αντιστάθμιση των απωλειών λόγω εγκατάστασης.., αλλά το καλοκαίρι ήθελε σκέπασμα ο ένας (ή και παραπάνω.. )

Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρώ, αλλά όπως είναι μόνο το καλοκαίρι θα αποδώσει.. 

Πες μας τουλάχιστον μοντέλο, λίτρα και επιφάνεια συλλέκτη..

Τριπλής ενεργείας; με πετρέλαιο τον ζεσταίνεις;

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, phanispal είπε

Η κλίση μου φαίνεται λάθος, χωρίς να αποδίδω αποκλειστικά σε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

τι σου φαινεται λαθος ?

20 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

αλλά το καλοκαίρι ήθελε σκέπασμα ο ένας (ή και παραπάνω.. )

ειναι ανεφικτο να ανεβαινει καποιος στην κεραμοσκεπη το καλοκαιρι για να σκεπαζει τον εναν. Για αυτον τον λογο και μπηκε μονος συλλεκτη 2.5τμ. 2.3τμ Το καλοκαιρι δεν υπαρχει σκιαση απο πουθενα. Το χτυπαει ο ηλιος απο το χαραμα μεχρι την νυχτα. Σε αντιστοιχο ηλιακο που εχω σε διπλανη κατοικια αλλα με βαση ταρατσας και οχι κεραμοσκεπης, 160αρης με 2.3τμ συλλεκτη, το καλοκαιρι κατεβαζει ατμο. Οποτε για αποφυγη αυτου του προβληματος, μπηκε μονος συλλεκτης με 200αρη βαρελι.

Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρώ, αλλά όπως είναι μόνο το καλοκαίρι θα αποδώσει.. 

ουτε το καλοκαιρι ειχε την αποδοση που πρεπει. Το 60c με 40 εξω και με παροχη νερου απο μαυρο βαρελι, δεν ειναι τιποτα.

Η κλίση είναι πολύ χαμηλή, πρέπει να σηκωθεί η πλάτη, να φτάσει τουλάχιστον 35-40 μοίρες για να αποδώσει τον χειμώνα

οκ! εκει ηθελα να φτασω. Αυτο ηταν που μου ειπε 4ος υδραυλικος -αθηναιος- που τον εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο , οταν ειδε τις φωτογραφιες. Να σηκωσω την πισω μερια -την μερια προς το βαρελι- κατα 15cm περιπου , βαζοντας δυο στρατζαριστα γαλβανιζε και περαστες μεγαλες βιδες.

Οχι μονο για τον ηλιο , αλλα γιατι ετσι οπως ειναι λεει, δεν μπορει να γυρισει τα υγρα. 

Οι βασεις κεραμοσκεπης για αυτον τον λογο δεν ειναι ομως? για να μπαινουν ξαπλα στις κεραμοσκεπες ? η κεραμοσκεπη εχει κλιση περιπου 20% (1 μετρο στα 5 περιπου)

Τριπλής ενεργείας; με πετρέλαιο τον ζεσταίνεις;

ρευμα και ηλιο. Ειναι τριπλης με αντισταση για αντλια θερμοτητας, αλλα δεν εχει συνδεθει και δεν προβλεπεται να συνδεθει τελικα.

Επεξ/σία από Vstromrider

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...