haris_216 Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, emiliosk είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τον χρόνο σου. Βλέπω ότι στο skroutz ο 160άης Nobel Classic Glass (μιλάμε για 3 άτομα κέντρο Αθήνα) βγαίνει περίπου στο 1κ. Παράλληλα αυτή την περίοδο βλέπω ότι παίζει μια προσφορά στα leroy για εναν thermic 150l glass στα 549 με δωρεάν μεταφορικά (Ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας επιλεκτικός THERMIC 150L glass). Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά ποιοτητας μεταξύ τους ώστε να δικαιολογήσει αυτή την διαφορά χρημάτων? Από ότι καταλαβαίνεις είμαι τελείως άσχετος με το θέμα. Αρχικά να πούμε ότι ο ένας είναι 150άρης και ο άλλος 160άρης (ονομαστικές χωρητικότητες αφού η πραγματική μπορεί να απέχει εντυπωσιακά πολύ) Δεν παραθέτεις το link του Nobel αλλά αν πχ το κέλυφός του είναι inox (στον thermic δεν είναι) και ο συλλέκτης είναι πιο μεγάλος (πχ 2,5τμ) τότε καταλήγεις ότι η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζεις. Επίσης είναι τουλάχιστον "αισιόδοξη" (για να μην πω άλλη λέξη) η "πρόβλεψη/πρόταση" ότι 150άρι ηλιακό με 2τμ συλλέκτη θα καλύψει 3-4 άτομα (εκτός πια αν μιλάμε για...Αύγουστο και ο ηλιακός μπει ακριβώς πάνω από το μπάνιο )
emiliosk Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 31 λεπτά πριν, haris_216 είπε Αρχικά να πούμε ότι ο ένας είναι 150άρης και ο άλλος 160άρης (ονομαστικές χωρητικότητες αφού η πραγματική μπορεί να απέχει εντυπωσιακά πολύ) Δεν παραθέτεις το link του Nobel αλλά αν πχ το κέλυφός του είναι inox (στον thermic δεν είναι) και ο συλλέκτης είναι πιο μεγάλος (πχ 2,5τμ) τότε καταλήγεις ότι η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζεις. Επίσης είναι τουλάχιστον "αισιόδοξη" (για να μην πω άλλη λέξη) η "πρόβλεψη/πρόταση" ότι 150άρι ηλιακό με 2τμ συλλέκτη θα καλύψει 3-4 άτομα (εκτός πια αν μιλάμε για...Αύγουστο και ο ηλιακός μπει ακριβώς πάνω από το μπάνιο ) Πραγματικά μεγέθη δεν μπορώ να βρω. Ο συλλέκτης στο leroy είναι 2.0m² ενώ ο Nobel 2.6m² (Nobel Classic Ηλιακός Θερμοσίφωνας 160 λίτρων Glass Διπλής Ενέργειας με 2.6τ.μ. Συλλέκτη | Skroutz.gr) Αυτή την στιγμή είμαστε 2 άτομα αλλά θα ήθελα να υπάρχει η δυνατότητα να αντέξει 3. Στα + ότι βρισκόμαστε στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας και ότι δεν έχουμε υψηλότερη πολυκατοικία αριστέρα η δεξιά αλλα με (-) ότι θα είμαστε οι τελευταίοι στην πολυκατοικία που θα τοποθετήσουμε ηλιακό. (Άρα φαντάζομαι ότι θα τον βάλουμε όπου έχει μείνει χώρος)
haris_216 Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 11 λεπτά πριν, emiliosk είπε Πραγματικά μεγέθη δεν μπορώ να βρω. Ο συλλέκτης στο leroy είναι 2.0m² ενώ ο Nobel 2.6m² (Nobel Classic Ηλιακός Θερμοσίφωνας 160 λίτρων Glass Διπλής Ενέργειας με 2.6τ.μ. Συλλέκτη | Skroutz.gr) Αυτή την στιγμή είμαστε 2 άτομα αλλά θα ήθελα να υπάρχει η δυνατότητα να αντέξει 3. Στα + ότι βρισκόμαστε στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας και ότι δεν έχουμε υψηλότερη πολυκατοικία αριστέρα η δεξιά αλλα με (-) ότι θα είμαστε οι τελευταίοι στην πολυκατοικία που θα τοποθετήσουμε ηλιακό. (Άρα φαντάζομαι ότι θα τον βάλουμε όπου έχει μείνει χώρος) Ενδεχομένως και με τα 2τμ συλλέκτη να κάνεις δουλειά με τα δεδομένα που παραθέτεις (2-3 άτομα, τελευταίος όροφος) αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από: Αφού είσαι ο τελευταίος που θα βάλει ηλιακό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα έχει μείνει (αν έχει μείνει) η λιγότερο καλή θέση. Κατά συνέπεια αν αναγκαστούν οι σωλήνες να "τρέξουν" καμιά 20ριά μέτρα από εκεί που βγαίνουν στην ταράτσα αυτό σημαίνει απώλειες που ίσως να σε ωθήσουν προς μεγαλύτερο συλλέκτη. Προς μεγαλύτερο συλλέκτη θα σε ωθήσει και το αν η θέση που έχει μείνει είναι πίσω από άλλο ηλιακό (αλλά κοντά του), πίσω από δώμα ή καμινάδα και γενικά σε σημείο με σκιάσεις. Εκεί ο μεγαλύτερος (για την ακρίβεια ψηλότερος) συλλέκτης θα αντισταθμίσει κάποιες από τις απώλειες λόγω σκιάσεων, ειδικά τη δύσκολη χειμερινή περίοδο Και κάτι τελευταίο. Καλά είναι τα φόρουμ και το e-shopping αλλά δεν συγκρίνεται με την αυτοψία τεχνικού. Ειδικά αν υπάρξουν 2-3 διαφορετικοί μπορείς να συγκρίνεις τις προτάσεις και τα κόστη τους και να καταλάβεις ποιος πουλάει παπάτζες (εκτός αν πουλάνε όλοι και υπάρχει ταύτιση ). Πάντως επειδή έχω βρεθεί πέραν της μίας φοράς σε δουλειές με τεχνικό αντικείμενο θα σου πω ότι πολλές φορές, όσο και αν έχει την καλύτερη διάθεση ο πελάτης να σου περιγράψει την κατάσταση, ακόμα και με φωτογραφίες, τίποτα δεν είναι τόσο ρεαλιστικό όσο η επίσκεψη στο χώρο του έργου. Και αν κάποιος είναι too busy να την κάνει ή, ακόμα χειρότερα, τη θεωρεί πάρεργο, απλά του ρίχνεις άκυρο και πας για άλλα. Σημ. Βέβαια μην το τερματίζουμε και ζητάμε επισκέψεις μόνο για την επίσκεψη (όπως το τερματίζουν κάποιοι χομπίστες του test drive σε διπλανά νήματα της αυτοκίνησης) καθώς κάποια στιγμή προφανώς και ο όποιος τεχνικός/εταιρία θα ρίξει άκυρο ή θα χρεώνει. 1
emiliosk Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ενδεχομένως και με τα 2τμ συλλέκτη να κάνεις δουλειά με τα δεδομένα που παραθέτεις (2-3 άτομα, τελευταίος όροφος) αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από: Αφού είσαι ο τελευταίος που θα βάλει ηλιακό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα έχει μείνει (αν έχει μείνει) η λιγότερο καλή θέση. Κατά συνέπεια αν αναγκαστούν οι σωλήνες να "τρέξουν" καμιά 20ριά μέτρα από εκεί που βγαίνουν στην ταράτσα αυτό σημαίνει απώλειες που ίσως να σε ωθήσουν προς μεγαλύτερο συλλέκτη. Προς μεγαλύτερο συλλέκτη θα σε ωθήσει και το αν η θέση που έχει μείνει είναι πίσω από άλλο ηλιακό (αλλά κοντά του), πίσω από δώμα ή καμινάδα και γενικά σε σημείο με σκιάσεις. Εκεί ο μεγαλύτερος (για την ακρίβεια ψηλότερος) συλλέκτης θα αντισταθμίσει κάποιες από τις απώλειες λόγω σκιάσεων, ειδικά τη δύσκολη χειμερινή περίοδο Και κάτι τελευταίο. Καλά είναι τα φόρουμ και το e-shopping αλλά δεν συγκρίνεται με την αυτοψία τεχνικού. Ειδικά αν υπάρξουν 2-3 διαφορετικοί μπορείς να συγκρίνεις τις προτάσεις και τα κόστη τους και να καταλάβεις ποιος πουλάει παπάτζες (εκτός αν πουλάνε όλοι και υπάρχει ταύτιση ). Πάντως επειδή έχω βρεθεί πέραν της μίας φοράς σε δουλειές με τεχνικό αντικείμενο θα σου πω ότι πολλές φορές, όσο και αν έχει την καλύτερη διάθεση ο πελάτης να σου περιγράψει την κατάσταση, ακόμα και με φωτογραφίες, τίποτα δεν είναι τόσο ρεαλιστικό όσο η επίσκεψη στο χώρο του έργου. Και αν κάποιος είναι too busy να την κάνει ή, ακόμα χειρότερα, τη θεωρεί πάρεργο, απλά του ρίχνεις άκυρο και πας για άλλα. Σημ. Βέβαια μην το τερματίζουμε και ζητάμε επισκέψεις μόνο για την επίσκεψη (όπως το τερματίζουν κάποιοι χομπίστες του test drive σε διπλανά νήματα της αυτοκίνησης) καθώς κάποια στιγμή προφανώς και ο όποιος τεχνικός/εταιρία θα ρίξει άκυρο ή θα χρεώνει. Συμφωνώ 1000% σε ότι μου γράφεις, ότι και να λέμε εδώ, δεν συγκρίνεταο με την live αυτοψία του τεχνικού στην ταράτσα. Το μόνο πρόβλημα σε αυτό είναι ότι δεν έχω κάποιο τεχνικό-συνεργείο που να εμπιστεύομαι ότι κάνει καλή δουλειά. Π.χ στο θέμα εγκατάστασης κλιματιστικού μου είχε προτείνει ένας συμφουρίτης έναν τεχνικό και βγήκε λίρα 100. (Πάρα πολυ καλός) . Εάν υπάρχει κάποιος να μου προτείνει κάποιον μέσω pm θα χαρώ πολύ να τον δοκιμάσω. Όσο αναφορά τον χώρο, ανέβηκα τώρα στην ταράτσα και πιστεύω ότι είμαι στο καλό σενάριο καθώς έχει άπλετο χώρο και πιστεύω δεν θα χρειαστεί μεγάλη διαδρόμη. Βέβαια το καλύτερο είναι να έρθει ένας επαγγελματίας και να το αποφασίσει εκείνος γιατί μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που δεν τα έχω φανταστεί.
haris_216 Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 33 λεπτά πριν, emiliosk είπε Συμφωνώ 1000% σε ότι μου γράφεις, ότι και να λέμε εδώ, δεν συγκρίνεταο με την live αυτοψία του τεχνικού στην ταράτσα. Το μόνο πρόβλημα σε αυτό είναι ότι δεν έχω κάποιο τεχνικό-συνεργείο που να εμπιστεύομαι ότι κάνει καλή δουλειά. Π.χ στο θέμα εγκατάστασης κλιματιστικού μου είχε προτείνει ένας συμφουρίτης έναν τεχνικό και βγήκε λίρα 100. (Πάρα πολυ καλός) . Εάν υπάρχει κάποιος να μου προτείνει κάποιον μέσω pm θα χαρώ πολύ να τον δοκιμάσω. Όσο αναφορά τον χώρο, ανέβηκα τώρα στην ταράτσα και πιστεύω ότι είμαι στο καλό σενάριο καθώς έχει άπλετο χώρο και πιστεύω δεν θα χρειαστεί μεγάλη διαδρόμη. Βέβαια το καλύτερο είναι να έρθει ένας επαγγελματίας και να το αποφασίσει εκείνος γιατί μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που δεν τα έχω φανταστεί. Μια που ξέρεις την ταράτσα σου κι επειδή είμαστε σε περίοδο με τον ήλιο σχεδόν κάθετα και άρα πολύ μικρές σκιές θα σου πω το εξής. Στα μέσα του χειμώνα, όταν ο ήλιος είναι στο χαμηλότερο σημείο του, κάθε "εμπόδιο" που βρίσκεται προς τα εκεί που "κοιτάει" ο ηλιακός (νότο) κάνει σκιά που φτάνει σε απόσταση 1,5 φορά το ύψος του. Δηλαδή αν πχ έχεις μπροστά ένα τοιχίο του ενός μέτρου, η σκιά του θα φτάσει σε απόσταση 1,5μ. Ομοίως αν βάλεις τον ηλιακό σου πίσω από άλλο που είναι δύο μέτρα ύψος τότε ιδανικό είναι να έχεις απόσταση 3μ προκειμένου να μην έχει κανένα απολύτως θέμα. Οπότε με αυτό το "μπούσουλα" μπορείς να επανεξετάσεις την ταράτσα σου και ίσως να απορρίψεις κάποια σημεία που σήμερα μπορεί να σου φάνηκαν οκ. Εύχομαι καλή επιτυχία στην επιλογή θέσης/ηλιακού
sonikk Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 17 ώρες πριν, haris_216 είπε Δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο. Από ένα βιαστικό διάβασμα στο link που παρέθεσες θα επισημάνω μόνο τα σημεία που θα ήθελαν προσοχή, κατά τη γνώμη μου: Αυτό που λέει glass-inox προφανώς εννοεί glass εσωτερικά και inox εξωτερικά (αδιάφορο αυτό) και όχι το αντίστροφο "Άθραυστο" κρύσταλλο δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ και σε ΚΑΝΕΝΑ ηλιακό. Μπορεί να είναι αντοχής (termpered) αλλά το "άθραυστο" είναι ψέμα. Αν συνεχίζουν να το λένε ακόμα και αν τους το επισημάνεις, πάρε το σφυράκι σου και τράβα για τεστ Τσεκάρισε τα "ψιλά γράμματα" της εγγύησης καθώς αποκλείεται να αφορά όλο το ηλιακό, no matter what. Στην καλύτερη περίπτωση θα εξαιρεί αντίσταση και θερμοστάτη (θα έχει κι εκεί εγγύηση αλλά μικρότερη, ίσως 1-2 χρόνια) και ενδεχομένως να εξαιρεί τελείως το "άθραυστο" κρύσταλλο . Ή να το εξαιρεί για παγωνιά, χαλάζι, κλπ αφού ως γνωστόν εκεί τα "άθραυστα"...σπάνε. Επίσης δες συχνότητα απαιτούμενου service για την ισχύ της εγγύησης και κόστος του ράδιο-αρβύλα. Ακούγεται γενικά Μπορεί να έχει και βάση αυτό.Η βιομηχανία έχει πέσει αρκετά αν δεις τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου.Ισως να θέλουν να την ενισχύσουν με πωλήσεις.
haris_216 Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 3 ώρες πριν, sonikk είπε Μπορεί να έχει και βάση αυτό.Η βιομηχανία έχει πέσει αρκετά αν δεις τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου.Ισως να θέλουν να την ενισχύσουν με πωλήσεις. Ή να ενισχύσουν άλλη "βιομηχανία" με ψήφους 1 1
1600 Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Έκανα ένα τηλεφώνημα στον τοπικό συνεταιρισμό υδραυλικών (Βόλος) και οι άνθρωποι δεν έχουν καμία εικόνα για το τί μέλλει γενέσθαι. 'Εχουν επικοινωνήσει με ανθρώπους της γραμματείας του αρμόδιου υπουργείου και τους απάντησαν επί λέξει "δεν ξέρουμε κάτι, θα ενημερωθείτε όταν υπάρξουν εξελίξεις". Μέχρι και κα΄να δυο τοπικούς (κυβερνητικούς) βουλευτές ενόχλησαν και πάλι όμως ουδέν νεώτερο. Είναι λές και το Υπουργείο Αλήθειας έχει ξαναγράψει την ιστορία και το εν λόγω πρόγραμμα είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ! Βέβαια τους καταλαβαίνω, καθώς με όλα αυτα τα σκανδαλώδη που τους συμβαίνουν κάθε μέρα...που να βρεθεί καιρός για τα βασικά... Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά ποιος ξέρει? τι θα σκαρφιστούν στο μέλλον για να προλάβουνε να εκταμιεύσουν στο εγγύς μέλλον τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση -για πολλοστή φορά- καθυστερούνε να απορροφήσουν. Αναρωτιέμαι...όταν ακούνε τη λέξη "αιδώς"...ξέρουνε πως γράφεται? τι σημαίνει? 1
sonikk Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Ναι έγινε stealth το πρόγραμμα αλλάζω θερμοσίφωνα. Σαν να μην υπήρξε ποτέ. Θα ειδοποιηθουν κάποια στιγμή οι κερδισμένοι και δεν θα θυμούνται τι και πώς.Θα το έχουν ξεχάσει τελείως.Ψοφησε και βρωμισε.
jpsih Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Υπαρχουν ρυθμιζομενες βασεις για τα πανελ? Να ρυθμιζεις δηλαδη την κλιση αναλογα την περιοδο για βελτιστη αποδοση.
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Όχι δεν υπάρχουν και ο λόγος είναι ότι λόγο βάρους είναι δύσκολο να αλλάξουν κλίση άσε που χρειάζεται και διαφορετικό μήκος σωλήνα του κλειστού κυκλώματος. Ωστόσο αν το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα, όλα γίνονται με κάποια ακριβή υλοποίηση.
MARIOSNURSE Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Το πρόγραμμα ίσως αργεί γιατί λένε ότι θέλουν να μπουν όλοι μέσα και για ηλιακούς και για αντλίες, άρα χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Αλλά το έχουν ξεφτιλίσει. 1
sonikk Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 4 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Το πρόγραμμα ίσως αργεί γιατί λένε ότι θέλουν να μπουν όλοι μέσα και για ηλιακούς και για αντλίες, άρα χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Αλλά το έχουν ξεφτιλίσει. Να μπουν όλοι μέσα ποιοι εννοείς; Προμηθευτές ή δικαιουχοι;
MARIOSNURSE Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 5 ώρες πριν, sonikk είπε Να μπουν όλοι μέσα ποιοι εννοείς; Προμηθευτές ή δικαιουχοι; Δικαιούχοι. Έχει γραφτεί ότι λόγω των πολλών αιτήσεων, γίνεται προσπάθεια για εύρεση έξτρα χρηματοδότησης από ΕΕ και κρατικό προϋπολογισμό. 1
sonikk Δημοσ. Τρίτη στις 07:07 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:07 πμ Παρατηρω εδώ και δύο χρόνια περιπου κοντά τον ηλιακό ενός νεου γειτονα που έβαλε ,ένα καινούριο ηλιακό sonne action glass. 160 λίτρων με 2,5 τμ συλλέκτη. Μόλις έκανε την εγκατάσταση και μπήκε στο νέο του σπίτι η διαμονή του σε αυτό κράτησε κάνα τρίμηνο. Έκτοτε μετακόμισε επαρχία εμαθα και έχει να εμφανιστεί δύο χρόνια τώρα. Ο ηλιακός του όμως είναι ασκεπαστος χωρίς κανένα δοχείο διαστολης και ενώ έχω κάτι κιάλια ακριβείας και μένω σχεδόν στα δέκα μέτρα στην ίδια ευθεία με τον ηλιακό του βλέπω ότι ούτε πέρυσι με τους καυσωνες διάρκειας ούτε φέτος ανοιγει η βαλβίδα ασφαλείας εστω να σταξει μια σταγόνα να εκτονωθεί η πίεση. Είναι νορμάλ αυτό για νέο ηλιακό που έχει να κάνει χρήση δύο χρόνια; Ακόμα και βαλβίδα ασφαλείας στα 14 bar να έχει δεν θα πρέπει να ανοίξει; Που πιστεύω ότι η βαλβίδα είναι 10-12 bar.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα