Προς το περιεχόμενο

Σε επίπεδα ρεκόρ το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

14 ώρες πριν, thor777 είπε

Μπα, υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν αυτούς τους 11 μήνες. Όπως το να κάθονται με τις ώρες πάνω στο iphone το οποίο ανυπομονούν να αντικαταστήσουν γιατί πλέον είναι αρχαίο (μερικών μηνών) και δεν ικανοποιεί πλέον τις "ανάγκες τους" ...

Άρα (όπως λενε και οι μαθηματικοί) το iPhone φταίει για τη κλιματική αλλαγη....

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Giorgos20177 είπε

αντε επιτελους μπας κ ζεσταθει το κολαρακι μας να ουμε . που μας εχει παγωσει το αιμα , 8 μηνες κατω απο 20 βαθμους με το χειμωνα στους -25 φετος Δμακεδονια κ καλοκαιρι μαξιμουν 35, τ να μας κλασει ο 1 βαθμος ρε γκειδες ? θελουμε τουλαχιστον 20, κλαστε ασταματητα. ξεφτυλες μας κοροιδευουν κ θελουν κ να το φαμε με θερμοκηπια κ παπαρολογιες .

Αν δεν αρχίσουμε να στειρώνουμε τα αδέσποτα τίποτα δεν θα φτιάξει σε αυτό τον κόσμο!

Επεξ/σία από profanes
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Αυτό είναι και το βαθύτερο μήνυμα του Thanos. Die motherfuckers so the planet would survive. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά δεν περιμένω πολλά από τα νήματα για επιστημονικά θέματα στο ινσο, αλλά αυτό που διαβάζω με τις απαντήσεις εδώ με ξεπερνά.

Αναφερόμαστε σε μια κατάσταση που εν δυνάμει θα είναι η αρχή του τέλους του πολιτισμού όπως το ξέρουμε και η μεγαλύτερη απειλή για το ανθρώπινο είδος εδώ και 70Κ+-10Κ χρόνια και οι περισσότερες απαντήσεις είναι χαζοαστεία, βλακειούλες και το χειρότερο πσεκασμένοι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι μια συνωμοσία...

Πέρα από αυτό, δεν μπορώ να προσθέσω κάτι άλλο.

Με τις υγείες μας.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, hunter2000 είπε

Δηλαδή θα ανατιναχθεί ο πλανήτης;  Σταματήστε να τρώτε σανό. Ξέρεις πόσες εποχές παγετώνων έχει περάσει η Γη; Τώρα βρισκόμαστε στην μεσοπαγετώδη περίοδο και σε γεωλογικούς χρόνους πλησιάζει η επόμενη εποχή των παγετώνων. Επίσης για πάρα πολλά ακραία φαινόμενα ευθύνεται το ρεύμα el ninio, το οποίο έχει παρατηρηθεί από το 1500, πριν την βιομηχανική επανάσταση και επηρεάζεται από τους ανέμους και αυτοί με την σειρά τους από την δραστηριότητα του Ηλίου, που μέχρι πρόσφατα δεν λάμβαναν υπόψιν στα κλιματικά μοντέλα, γιατί άραγε; 

Έχει διαφορα όμως γεωλογικός χρόνος με 500 χρόνια (πάνω κάτω) όσο νάνε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι, δεν καταλαβαίνω,

Η τελευταία φορά που τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα βρέθηκαν σε τέτοια επίπεδα –περίπου 400ppm- ήταν πριν από περίπου 3 εκ. με 5 εκατομμύρια χρόνια, στην Πλειόκαινο Εποχή, όταν η θερμοκρασία που επικρατούσε ήταν 2°C με 3°C ψηλότερα από τη σημερινή

Υπήρχε τότε βιομηχανία;

 

Επεξ/σία από Vempire_G4
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ανεβαίνει το CO2, θα βοηθήσει τα φυτά να αναπτυχθούν και θα καταπολεμηθεί η πείνα. Σιγά μη πιστέψουμε τους μισότρελους σα τη Κορρρτέζ που λένε πως αν δε καταργηθούν στο 100% τα ορυκτά καύσιμα θα έλθει το τέλος του κόσμου σε 12 χρόνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο σίγουρο ειναι ότι κανείς δεν θελει a priori ή δεν προτείνει ανοιχτά οτι προτιμάει τον πλανητη ή την χώρα του, ή την πόλη ή την γειτονιά του μολυσμένη και ρυπαρή.

Τα σου, ξου,ου ξεκινάνε οταν αρχίζουν οικονομικές παραμετροι που θα προσβάλλουν την εκάστοτε τοπικη κοινωνία ή την καταναλωτική κουλτούρα.

 

Αντίστοιχα κανεις δεν θέλει να στερηθεί τα προνόμια της μοντερνας υπερκαταναλωτικης ζωης. Η οποία btw περιλαμβάνει αρκετή κρεοφαγία.

Ως γνωστόν η ανατροφή μυρηκαστικων και ιδιως η βιομηχανία βοδινου κρέατος εχει επανειλημμένα κατηγορηθεί ως πρωταιτια του φαινομένου του θερμοκηπίου, γιατί τοσα εκατομμύρια σταυλιζομενα βόδια περδονται ασυστολα και τοσα αερια δεν τα αντεχει ο πλανήτης.

Δεν είναι λοιπόν παράξενο που οι πρωτοπόροι πιο δυναμικοί σε ογκο/πολιτικη επιρροή στην Οικολογία είναι σε χωρες με βαρεια βιομηχανια ΑΠΕ(εξαγωγεις) οπως Γερμανία-Ισπανία, χώρες που λογω πυρηνικών εξαγουν στις χωρες με ΑΠΕ τις ωρες που οι απε δεν αποδιδουν (Γαλλία) και φυσικά χώρες με πιο "γνήσια" οικολογική συνείδηση οπως οι Σκανδιναβικές οι οποιες λογω γεωγραφίας ειναι προικισμενες με αφθονο νερο και ρευμα από υδροηλεκτρικά εργοστάσια και γεωθερμία.

Παρ όλα αυτά ακομη κι οι Νορβηγοι μια χαρά και χωρις τυψεις  ρουφάνε υδρογονάνθρακες του Αρκτικου κυκλου.

Επισης μια χαρά οι κατά τα άλλα οικολογικες κατω χώρες, τηρουν σιγη ιχθυος για την βιομηχανία κρέατος, οπως αλλωστε και Γαλλία, Γερμανία.

Θες ΔΡΑΣΤΙΚΟ περιορισμό του CO2;

Κοψε μαχαίρι ουτι εμπλεκει μεταφορές ανθρωπων, προιοντων. Υπερφορολόγησε τα ταξίδια και ιδιως την καταναλωση εισαγομενων, ιδιως εξωτικων προϊόντων.

Ποιος επιθυμεί να κόψει τα ακολουθα:

Μπανάνες απο Εκουαδόρ;

Φασολια Καναδα;

Ανανας Νοτιου Αφρικης;

Γκοτζι Μπερι Κινας;

Πασατεμπος ΗΠΑ;

Καρυδια Καλιφορνιας;

Πατατες Αιγύπτου;

Φουντουκια Τουρκιας;

Αβοκαντο Ισπανιας;

Γκρεηπφρουτ Ισραήλ;

Μπυρα Γερμανιας;

Σιτηρά Ουκρανίας και Βουλγαρίας;

Μπαχαρικα Ινδιας;

Σπαραγκια απο ... του βοδιου το κερατο;

Και δεν αναφερομαι καν σε βιομηχανοποιημενο κρέας και τα παράγωγα του, των γαλακτοκομικών συμπεριλαμβανομενων.

Πόσοι εκατομυρρια τόνοι καυσαέρια εκλυονται απο την  μεταφορα των παραπανω;

Ποσο επιβαρύνονται τα οικοσυστήματα λογω τωτγευστικωνν γευστικων προτιμησεων του "πρωτου κοσμου". 

Ο οποιος ως συνηθως μεροληπτικα κοιτάει και κατακρίνει την καμπουρα των άλλων (υπαναπτυκτων, αναπτυσσόμενων χωρων, ιδιως των Brics) αλλά οχι την δικη του.

Εν τέλει εκεί που πρέπει να εστιασουμε είναι πρωτιστως στην μόλυνση των οικοσυστημάτων με βαρέα μέταλλα, τοξικές ουσιες και ραδιενεργά καταλοιπα. Από τα καυσαέρια, επικίνδυνα πραγματικά ειναι τα μικροσωματίδια και τα οξειδια θείου και αζωτου (NOx). Με πολύ άμεσα αποτελέσματα και στην υγεία ανθρωπων ζωων αλλά κι εμμεσα στο φαινόμενο θερμοκηπίου και το οζον. Επίσης προκαλούν όξινη βροχή.

Ψς προς αυτό, καλά κανει η Ευρώπη και σπρώχνει προς καθαρότερες κινητήρες (αν κι οχι πάντα με διαφανείς διαδικασιες).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, EmpYristis είπε

Ψς προς αυτό, καλά κανει η Ευρώπη και σπρώχνει προς καθαρότερες κινητήρες

μιλάμε για τη μόνη ήπειρο στον πλανήτη όπου η κηροζίνη δε φορολογείται. Ακόμη και η σαουδική αραβία φορολογεί την κηροζίνη. Αλλά ναι, μας αναγκάζει να αγοράζουμε καινούρια αμάξια γιατί εμείς εκπέμπουμε CO2 και επιβαρύνουμε την ατμόσφαιρα (όντως, αλλά οι αερομεταφορές είναι μακράν η κυριότερη πηγή CO2 στην Ευρώπη). Επίσης πως θα ζήσουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες της ηπείρου μας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 14/5/2019 στις 9:23 ΠΜ, michael92 είπε

Ο Bill Nye έχασε κάθε αξιοπιστία με το gender theory. Τα edgy infographic που ποστάρονται στον μούφα κλώνο του digg δεν πρόκειται να το αλλάξουν.

Επίσης το θέμα είναι πως αντί να καλύπτεται το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής από τα ΜΜΕ με σοβαρότητα, έχουμε liberal fear mongering από pop scientists και Hollywood stars που αγοράζουν παραθαλάσσιες βίλλες και κάνουν βόλτες με private jets. Όταν αρχίσουν να χτίζουν βίλλες στην Αλάσκα και τον Βόρειο Καναδά ίσως να έχει νόημα να τρομοκρατηθούμε.

ναι, αλλα εσυ αναφερεσαι για το gender theory. εδω μιλαμε για την κλιματικη αλλαγη. του οτι ο Nye ειναι λαθος στο ενα θεμα, δεν σημαινει οτι ειναι λαθος και στο αλλο. ασε που στο gender theory εχει κατακριθει. αλλα απο κει και περα, χρησιμοποιει την γνωστη του περσονα για να ενημεωσει τον κοσμο για ενα υπαρκτο προβλημα, προβλημα που εχει αναγνωρισθει και μελετηθει μεχρι και σημερα απο την παγκοσμια επιστημονικη κοινοτητα, προβλημα  που ειναι πολυ σοβαρο και πρεπει να αντιμετωπισθει αμεσα.

αν θεωρεις οτι η παγκοσμια πιστημονικη κοινοτητα ειναι λαθος, αντεκρουσε τα αποτελεσμα τους με βασιμες αποδειξεις.  το να μιλας ομως για την αναξιοπιστια αυτουνου που φερνει το μηνυμα, δεν αναιρει την αληθεια του μηνυματος. δεν ειναι επιχειρημα, ειναι πλανη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, Vempire_G4 είπε

Εγώ πάλι, δεν καταλαβαίνω,

Η τελευταία φορά που τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα βρέθηκαν σε τέτοια επίπεδα –περίπου 400ppm- ήταν πριν από περίπου 3 εκ. με 5 εκατομμύρια χρόνια, στην Πλειόκαινο Εποχή, όταν η θερμοκρασία που επικρατούσε ήταν 2°C με 3°C ψηλότερα από τη σημερινή

Υπήρχε τότε βιομηχανία;

Οχι αλλα τοτε δεν ζουσαν ανθρωποι για να τρομοκρατηθουν απο την απειλη. Σημερα οχι μονο υπαρχουν αλλα την ολη απειλη την δημιουργουν οι ιδιοι! Επισεις δεν χρειαζεσαι κανεναν επιστημονα να σου πει για κληματικη αλλαγη. Απο μονος σου δεν αντιλαμβανεσαι πως το κλιμα εχει αλλαξει? Εχεις ποια 4 εποχες? Που τον χειμωνα την μια βρεχει και την επομενη εχει λιακαδα και 20 βαθμους? Και  το καλοκαιρι ημουν στο καμπινγκ αρχες Αυγουστου στην Λευκαδα και το βραδυ επιασε βροχη και κολυμπουσαμε στις σκηνες! Αρχες Αυγουστου? Οτι ο ηλιος ποια ζεματαει και τσουρουφλιζει δεν το νιωθεις? Το οτι οταν ημου παιδι το 40 ηταν ακραια θερμοκρασια και τωρα εχει παει και 42 και 43 βαθμους στην Ελλαδα δεν σου λεει κατι? Ολα αυτα δεν σε παρακεινουν να πεις βρε μπας?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...