JoooJ Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 λέω να κάνω μια αγορά μεταχειρισμένου προϊόντος από αγγελία. Δυστυχώς δεν υπάρχουν παντού αξιολογήσεις Το θέμα είναι ότι πολλά ακούγονται με απάτες όπου κάνεις κατάθεση και ο άλλος δε στέλνει τίποτα. μην αρχίσουμε όμως τα αντικαταβολή vs κατάθεση. για να μη τα πολυλογώ, ας πούμε ότι την πατάμε. μπαίνουν τα λεφτά και ο πωλητής δε στέλνει τίποτα και χάνεται. αν κάποιος το κυνηγήσει, θα δικαιωθεί; έχω διαβάσει πολλά θέματα εδώ και οι περισσότεροι λένε ότι δεν αξίζει και κλάφτα τα χρήματα σου. μου φαίνεται αδιανόητο από τη στιγμή που η κατάθεση δεν είναι ανώνυμη, να μη μπορεί να δικαιωθεί κάποιος που έπεσε θύμα.
Haldol Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μπορεί να δικαιωθεί, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο αξίζει. Εάν δηλαδή ο άλλος σου πούλησε κάτι προς 60- 80 ευρώ και δε το πήρες ποτέ, θα κάνεις τι; Θα πληρώσεις δικηγόρο; Θα τρέχεις σε δικαστήρια που μπορεί να κάνουν και πάνω από χρόνο μέχρι τη δικάσιμο; Με άλλα λόγια, θα δώσεις 300- 400 (και βάλε) ευρώ για να πάρεις πίσω τα 60- 80; 2
JoooJ Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 για μικρά ποσά μιλάμε, αν ήταν μεγάλα (200+€) δε θα έκανα κατάθεση έτσι σε έναν άγνωστο. Άλλα έστω ότι έχω όρεξη να τρέξω, ας δικαιωθώ και μετά από 1 χρόνο. ό,τι λεφτά έχω δώσει δε μπορώ να τα διεκδικήσω; Πρέπει να γίνει αγωγή γι αυτό; (δε ξέρω καλά τους όρους) Τι γίνεται θεωρητικά και τι στην πράξη; είναι τρελό να μη μπορείς να διεκδικήσεις το δίκιο σου επειδή δεν "συμφέρει";
jgeorgiou Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Υπολόγισε το ρίσκο , υπολόγισε το δυνητικό όφελος. ΑΝ αξίζει τον κόπο κάνε το. Αν δεν αξίζει προσπάθησε να κάνεις χέρι-χέρι την συναλλαγή αλλιώς μην προχωράς. Πράγματι θεωρητικά τον κυνηγάς αφού του έκανες κατάθεση ΑΛΛΑ συνήθως δεν αξίζει να κάνεις τόσα έξοδα και τόσο κόπο. Είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών , όσο και "επιμονή & υπομονή" να έχεις να τον κυνηγήσεις θα πρέπει να κάνεις πολλά έξοδα που υπερβαίνουν τα ποσά που λες. Το ένα έτος που λες είναι αστείο , μαζί με 2-3 αναβολές (σύνηθες) υπολόγισε 3-4 χρόνια για πρωτόδικη απόφαση που απλά σε δικαιώνει αλλά θέλει και άλλο δικαστήριο(επιπλέον χρόνος & έξοδα) για να τον αναγκάσεις να στα δώσει. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από jgeorgiou
JoooJ Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε Υπολόγισε το ρίσκο , υπολόγισε το δυνητικό όφελος. ΑΝ αξίζει τον κόπο κάνε το. Αν δεν αξίζει προσπάθησε να κάνεις χέρι-χέρι την συναλλαγή αλλιώς μην προχωράς. Πράγματι θεωρητικά τον κυνηγάς αφού του έκανες κατάθεση ΑΛΛΑ συνήθως δεν αξίζει να κάνεις τόσα έξοδα και τόσο κόπο. σωστά αυτά που λες αλλά δε καταλαβαίνω το "δεν αξίζει" πως εννοείται. πχ αν ήξερα πως μπορώ να πάρω πίσω αυτά που έχασα + ό,τι έξοδα κάνω (δικηγόρο) δε θα είχα πρόβλημα να δώσω και τα 10πλάσια κυριολεκτικά κι ας τα πάρω και σε 2 χρόνια. τώρα αν ο νόμος ορίζει πως αν δικαιωθείς θα πάρεις ό,τι έδωσες για την υποτιθέμενη αγορά τότε όντως δεν έχει νόημα να ασχοληθείς, διότι το να βάλεις δικηγόρο, να πας στο δικαστήριο... θα μπεις μέσα. 1
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, JoooJ είπε για μικρά ποσά μιλάμε, αν ήταν μεγάλα (200+€) δε θα έκανα κατάθεση έτσι σε έναν άγνωστο. Άλλα έστω ότι έχω όρεξη να τρέξω, ας δικαιωθώ και μετά από 1 χρόνο. ό,τι λεφτά έχω δώσει δε μπορώ να τα διεκδικήσω; Πρέπει να γίνει αγωγή γι αυτό; (δε ξέρω καλά τους όρους) Τι γίνεται θεωρητικά και τι στην πράξη; είναι τρελό να μη μπορείς να διεκδικήσεις το δίκιο σου επειδή δεν "συμφέρει"; Έχεις ακούσει τη φράση "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" (δεν μπορείς να πάρεις από αυτόν που δεν έχει)? Και να δικαιωθείς κάποτε δεν είναι σίγουρο πως θα μπορέσεις να αποζημιωθείς, αυτό ισχύει στην πράξη.
JoooJ Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Έχεις ακούσει τη φράση "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" (δεν μπορείς να πάρεις από αυτόν που δεν έχει)? Και να δικαιωθείς κάποτε δεν είναι σίγουρο πως θα μπορέσεις να αποζημιωθείς, αυτό ισχύει στην πράξη. την έχω ακούσει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο άλλος δεν έχει € τσακιστό. αν είναι έτσι οκ, παίξαμε και χάσαμε. αν έχει όμως; πριν χρόνια, συγγενής μου είχε τρακάρει με κάποιον που δεν είχε ασφάλεια. (πέρασαν χρόνια και δε θυμάμαι τι ακριβώς είχε γίνει). το μόνο που θυμάμαι όμως ήταν ότι ο άλλος είχε ένα σαράβαλο και δεν είχε μια. και έλεγε ο συγγενής μου, τι να τον κυνηγήσω αυτός δεν έχει φράγκο. και το σαράβαλο που έχει να του πάρω, για πέταμα είναι. και δεν ασχολήθηκε καθόλου. αν όμως είχε, θα το κυνηγούσε. βασικά η ερώτηση μου είναι περισσότερο της μορφής: πάω κάποιον σε δικαστήριο, μπορώ να διεκδικήσω ό,τι δικαστικά έξοδα έχω κάνει; ίσως να μην υπάρχει απάντηση σε αυτό που ρωτάω επειδή ξέρουμε όλοι τι μπάχαλο επικρατεί. Μπορεί να δικαιούσαι κάτι και να μη το πάρεις ποτέ απλά επειδή έτσι... άλλο θεωρία και άλλο πράξη. απλά για να γίνεται κουβέντα.. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από JoooJ
tzelen Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Το αν αξίζει εξαρτάται από το πόσο έχεις ανάγκη ο αντικείμενο, σε συνάρτηση με το πόσο γεμάτο (ή άδειο...) είναι το πορτοφόλι σου. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει την οικονομική σου κατάσταση καλύτερα από εσένα. Αν, από την άλλη, δεν μιλάμε για ανάγκη, αλλά για "επένδυση", υπό την έννοια ότι βρήκες κάτι σε καλή τιμή και μπορείς να το πουλήσεις, βγάζοντας κέρδος, η επένδυση έχει ρίσκο.
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, JoooJ είπε την έχω ακούσει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο άλλος δεν έχει € τσακιστό. αν είναι έτσι οκ, παίξαμε και χάσαμε. αν έχει όμως; Το θέμα δεν είναι αν έχει λεφτά, το θέμα είναι αν θα μπορέσεις εσύ να πάρεις λεφτά από αυτόν. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από Joshua21
slk200gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 21 λεπτά πριν, JoooJ είπε πχ αν ήξερα πως μπορώ να πάρω πίσω αυτά που έχασα + ό,τι έξοδα κάνω (δικηγόρο) δε θα είχα πρόβλημα να δώσω και τα 10πλάσια κυριολεκτικά κι ας τα πάρω και σε 2 χρόνια. Για να πας σε δικηγορο θελεις 300 το λιγοτερο ,θα κανει μια ανακοπη (τσαμπα ειναι γιαυτον ) +50 ε για το δικηγορο που θα παει ,το δικαστηριο βαζει τα δικαστικα εξοδα +αμοιβη δικηγορου συνηθος ενα 80 -100 αρι τα υπολοιπα που εχεις δωσει δεν αναγωριζονται ,αν ηταν να παρεις ολα τα χρηματα του δικηγορου ολοι θα ειχαμε τον κουγια και ας ηταν ψευτοδικη Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Το θέμα δεν είναι αν έχει λεφτά, το θέμα είναι αν θα μπορέσεις εσύ να πάρεις λεφτά από αυτόν. ισως με κατασχεση του λογαριασμου αν εχει χρηματα μεσα και αν δεν ειναι ακατασχετο με κοστος περιπου στο 500αρι +κανενα χρονο αναμονη
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, slk200gr είπε ισως με κατασχεση του λογαριασμου αν εχει χρηματα μεσα και αν δεν ειναι ακατασχετο με κοστος περιπου στο 500αρι +κανενα χρονο αναμονη Σιγά μην έχουν οι απατεώνες λογαριασμό με αρκετά χρήματα μέσα που να μην είναι και ακατάσχετος...
jgeorgiou Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Πάντως πρέπει να έχεις ΠΟΛΥ ελευθερο χρόνο για να συζητάς τέτοιο πολυέξοδο και μακροχρονιο κυνήγι για ένα αντικείμενο μικρής αξίας που υποτίθεται ότι θα πάρεις σε καλή τιμή. Κατα την άποψη μου ΣΩΣΤΑ το κράτος δεν διευκολύνει δικαστικά τις μικροδιαφορές μεταξύ ιδιωτών(όπως αυτή που περιγράφεις) γιατί πρέπει να μάθουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεων/παραλείψεων/αποφάσεων μας και να αποδεχόμαστε και το σχετικο ρίσκο. 2
godfather0991 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Λοιπον ειναι απλα τα πραγματα. Αν εχεις τετοιο φοβο μην αγορασεις μεταχειρισμενο αντικειμενο. Ασφαλεια 100% σε αυτες τις συναλλαγες δεν υπαρχει. Στο λεω κιολας εγω που ποτε δεν την 'πατησα' αλλα ξερω οτι μπορει να μου συμβει οποιαδηποτε στιγμη οταν αγοραζω κατι μεταχειρισμενο και απο εναν αγνωστο ιδιωτη.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 15 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Πάντως πρέπει να έχεις ΠΟΛΥ ελευθερο χρόνο για να συζητάς τέτοιο πολυέξοδο και μακροχρονιο κυνήγι Yπήρξε τύπος που πήγε στα δικαστήρια και απαίτησε και κέρδισε να αλλάξουν όλες οι πινακίδες από Γουδί σε Γουδή. Χωρίς να έχει προσωπικό όφελος, απλά και μόνο γιατί τον ενοχλούσε το λάθος. Ον τοπικ τώρα: Αυτά που λέτε μερικοί δεν είναι και πολύ σωστά. Δηλαδή θα επιβραβεύουμε την παρανομία και ο καθένας μπορεί να κλέβει χρήματα και να μένει ατιμώρητος? Γι' αυτό αν μαζευτούν κάμποσα θύματα κάνουν μια ομαδική μήνυση/αγωγή. Μπορεί οικονομικά να μην αποζημιωθούν ολοσχερώς ποτέ αλλά θα μείνει η ηθική ικανοποίηση που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εξίσου σημαντική. Προσωπικά θα πήγαινα να τα πάρω πίσω μόνος μου και θα τα έπαιρνα, λάθος βέβαια αλλά αυτό θα έκανα.
AristidisZ Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 14 λεπτά πριν, Xacti είπε : Αυτά που λέτε μερικοί δεν είναι και πολύ σωστά. Δηλαδή θα επιβραβεύουμε την παρανομία και ο καθένας μπορεί να κλέβει χρήματα και να μένει ατιμώρητος? Γι' αυτό αν μαζευτούν κάμποσα θύματα κάνουν μια ομαδική μήνυση/αγωγή. Μπορεί οικονομικά να μην αποζημιωθούν ολοσχερώς ποτέ αλλά θα μείνει η ηθική ικανοποίηση που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εξίσου σημαντική. Προσωπικά θα πήγαινα να τα πάρω πίσω μόνος μου και θα τα έπαιρνα, λάθος βέβαια αλλά αυτό θα έκανα. Έχεις μπλέξει τα νήματα μου φαίνεται Εδώ μιλάμε για συναλλαγή με ιδιώτη για μεταχειρισμένο αντικείμενο, πως ακριβώς θα μαζευτούν τα "θύματα" ; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα