Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια και χαρα σε ολους!εχω ενα χωραφι στον καμπο της θεσσαλονικης με ακετη υδρευση κοντα απτο σπιτι μου.

Το χωραφι ειναι 16 στρεματα  ισιο και μεχρι τωρα το νοικιαζω και βαζουνε η ρυζι η καλαμποκι 1200 ευρο ενοικιο και τα 300 πανε στο κρατος

Θα ηθελα καμια γνωμη αν αξιζει να βαλω κατι για παραγωγη αν εχετε καποια ιδεα οπως εχω δει σαλιγκαρια καναβη η οτιδηποτε αλλο που θα μπορουσε να ευδοκιμησει και να αποκομησω ενα εισωδημα

Υποψην οτι απ τα φυτοφαρμακα των τρυγιρω χωραφιων και του συμπεριλαμβανομενου ισως να εχω θεμα πχ με σαλιγκαρια δεν ξερω γκοτζι μπερι που αν θα μπορουσα και τι παιζει απο επιδοτησεις

Ιδεες και αποριες λοιπον?Φωτιστε με η Αλαξτε μου τα φωτα 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, masel1055 said:

αν αξιζει να βαλω κατι για παραγωγη αν εχετε καποια ιδεα οπως εχω δει σαλιγκαρια καναβη

Εχεις μπει στο πνευμα βλεπω

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Εχεις μπει στο πνευμα βλεπω

Αν είχε μπει κυριολεκτικά στο πνεύμα θα πούλαγε το χωράφι και θα αγόραζε λάμπες και σταθεροποιητές CO2 για να δημιουργήσει παπάδες σαν αγγούρια από άσπρες χήρες κλπ :P

• Thanks 1
Δημοσ.

Αγροτικη παραγωγη σημαινει ρισκο,πολυ ρισκο.

Αν μεχρι σημερα δεν ξερεις την τυφλα σου απο αγροτικα,οτι και να βαλεις θα παει υπερ πιστεως και πατρις,μετα θα αρχισεις να μαθαινεις σταδιακα.

Η κανναβη εχει περιορισμους και διαδικασιες,θελει δουλεια μεχρι να καταφερεις να παρεις αδεια και 16 στρεμματα δεν ξερω αν ειναι σοβαρη παραγωγη.

Προιοντα οπως σμεουρα και γκοτζι-μπερυ εχουν οντως ζητηση και καλη τιμη,πρεπει να εξετασεις το νερο,το εδαφος και το κλιμα της περιοχης για αρχη,κι αν ολα ειναι ΟΚ,πρεπει να βρεις γεωπονο που να ξερει και πεντε πραγματα.

Δημοσ.

Τα σαλιγκάρια θέλουν κεφάλαιο για το θερμοκήπιο.

Εάν το επιτρέπει το κλίμα της περιοχής σου δες φυστικιες ή αμυγδαλιές.

Δημοσ.

κατσε στα 900 πεντακαθαρα,διοτι οτι μα οτι αλλο κανεις,εχει πολυυυ δουλεια,την οποια δεν βλεπεις απο την θεση που εισαι τωρα,αλλα και δεν ξερεις........πιστεψε με,απο 16 στρεματα,δυσκολα θα βγαλεις 900 ευρω,νομιμα.....βασικα απορω πως σου δινουν τα 1200 ευρω για ενοικιο,ακομη και για ποτιστικα......ποσο ρυζι βγαζουν δλδ?

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελιές φύτεψε αδερφέ.

Στα 16 στρέμματα φυτεύεις τουλάχιστον 600 δένδρα.

Τα οποία με σωστή περιποίηση , λίπανση κτλπ θα σου βγάζουν 5+ τόνους λάδι όταν έχει βεντεμα! 

Όποτε χοντρικά αν πιάσεις μια καλή τιμή για τη πώληση του ας πουμε 3,00 το κιλό έχεις 15k.

Θα σου μένουν καθαρά τα μισά όμως αν βγάλεις την εφορία τα εργατικά , την ύδρευση  το λίπασμα κ ότι άλλο χρειαστεί.

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξακόσια δένδρα; Γύρω στα 10 δέντρα ανά στρέμα έχουν οι δικοί μου ελαιώνες. Μάλιστα θα πουλήσω αυτές τις μέρες ένα χωραφάκι 4 στρέματα με 45 ελιές στα 4000€. Από ό,τι μου λέγαν παλιότερα οι ντόπιοι, αν δεν βάλεις προσωπική εργασία δεν βγαίνεις. Εκτός αν ανέβηκε η τιμή του λαδιού και δεν το πήρα είδηση.

1518888488_.JPG.2e64260328c0aeb2139f3acc8697ff95.JPG

Επεξ/σία από Balrog
Φωτό
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα φυτά θεωρητικά αν έχουν 5 μέτρα απόσταση μεταξύ τους βγαίνει τόσο.

Δεν είμαι και εγώ ειδικός , πέρυσι ξεκίνησα να ασχολούμαι σοβαρά σε 2 μικρά Χωραφάκια που έχω.

Απλά τα ακούω και τα λένε οι "μεγάλοι"  ελαιοπαραγωγοί της περιοχής .

Ο κουμπάρος μου για παράδειγμα Αναλογικά αν πάει στους 5 τόνους θεωρεί ότι μπήκε μέσα αφού ξεπερνάει της 1200ριζες.

Ανάλογα που θα πέσεις , και την οξύτητα του λαδιού πάει και η τιμή.

Εννοείται ότι είναι και η προσωπική εργασία μέσα ! 

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ.
Στις 30/5/2019 στις 3:12 ΜΜ, vagos789 είπε

Αγροτικη παραγωγη σημαινει ρισκο,πολυ ρισκο.

Αν μεχρι σημερα δεν ξερεις την τυφλα σου απο αγροτικα,οτι και να βαλεις θα παει υπερ πιστεως και πατρις,μετα θα αρχισεις να μαθαινεις σταδιακα.

Η κανναβη εχει περιορισμους και διαδικασιες,θελει δουλεια μεχρι να καταφερεις να παρεις αδεια και 16 στρεμματα δεν ξερω αν ειναι σοβαρη παραγωγη.

Προιοντα οπως σμεουρα και γκοτζι-μπερυ εχουν οντως ζητηση και καλη τιμη,πρεπει να εξετασεις το νερο,το εδαφος και το κλιμα της περιοχης για αρχη,κι αν ολα ειναι ΟΚ,πρεπει να βρεις γεωπονο που να ξερει και πεντε πραγματα.

Αυτά ακριβώς ήθελα να πω και εγώ. Καλύτερα άσε το χωράφι προς ενοικίαση, οτι να κάνεις μόνος εκεί θα πρέπει να αφιερώσεις όλο σου τον χρόνο, λείπουν γνώσεις εμπειρία και πιθανόν πολλά άλλα.

3 ώρες πριν, Mr^Robot είπε

Ελιές φύτεψε αδερφέ.

Στα 16 στρέμματα φυτεύεις τουλάχιστον 600 δένδρα.

Τα οποία με σωστή περιποίηση , λίπανση κτλπ θα σου βγάζουν 5+ τόνους λάδι όταν έχει βεντεμα! 

Όποτε χοντρικά αν πιάσεις μια καλή τιμή για τη πώληση του ας πουμε 3,00 το κιλό έχεις 15k.

Θα σου μένουν καθαρά τα μισά όμως αν βγάλεις την εφορία τα εργατικά , την ύδρευση  το λίπασμα κ ότι άλλο χρειαστεί.

Οι ελαιώνες δεν αποδίδουν την ίδια ποσότητα λαδιού κάθε έτος, έτσι τον έναν χρόνο μπορεί να βγάλεις 12-15k και τον άλλο 8-9.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Αυτά ακριβώς ήθελα να πω και εγώ. Καλύτερα άσε το χωράφι προς ενοικίαση, οτι να κάνεις μόνος εκεί θα πρέπει να αφιερώσεις όλο σου τον χρόνο, λείπουν γνώσεις εμπειρία και πιθανόν πολλά άλλα.

Οι ελαιώνες δεν αποδίδουν την ίδια ποσότητα λαδιού κάθε έτος, έτσι τον έναν χρόνο μπορεί να βγάλεις 12-15k και τον άλλο 8-9.

Σωστά , θα έφτανα και εκεί :)

Ένα σοβαρό μειονέκτημα είναι ότι Δεν αποδίδουν το ίδιο κάθε χρονιά .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...